Rekord på Childhood-dagen!

Försommarvädret lockade tusentals barn och vuxna till Gröna Lunds tivoli under söndagen för att uppmärksamma Childhood-dagen. Det var det åttonde året i rad som Childhood-dagen arrangerades och Darin, Tove Styrke, Veronica Maggio, Ulrik Munther och Christian Walz uppträdde på Gröna Lunds Stora Scen under välgörenhetskonserten.

Mellan klockan 12:00–16.00 gick intäkterna från entréavgifterna oavkortat till Childhoods verksamhet. Då de sista entréerna hade räknats stod det klart att ett rekordhögt bidrag om 1 087 636 kronor hade samlats in till Childhoods verksamhet genom entréavgifter och sponsorbidrag, vilket är 324 307 kronor mer än i fjol.

– Childhood-dagen på Gröna Lund har blivit en tradition, och att vi det här året hamnade över miljonstrecket känns fantastiskt bra. Pengarna som samlades in blir ett viktigt bidrag till vårt arbete för barn som lever i utsatta situationer och jag vill verkligen tacka alla som bidragit till att göra dagen möjlig; alla sponsorer, artister och inte minst alla som kom till Gröna Lund igår, säger Mats Agurén, generalsekreterare på Childhood.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>