Vinn signerad affisch!

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!
Stort grattis till:
- Nellie
- Amanda
- Ella

Vill du vinna en fin signerad Säkert!-affisch? Klart du vill!
Vi har tre stycken att tävla ut och för att ha en chans att lägga vantarna på en av dessa ska du kommentera detta inlägg med infon om vilken som är din favoritlåt med Säkert! och varför. Glöm inte fylla i din mejladress så vi kan kontakta dig om du vinner!

Tävlingen avslutas den 29/5 2011.

53 reaktion på “Vinn signerad affisch!”

 1. Min favoritlåt med Säkert! är Dansa, fastän. Det är min favoritlåt för att den fastnar så lätt, bra takt i låten och så sjunger hon jättebra i den låten!

 2. Min favoritlåt är ”Någon gång måste du bli själv” för att den för mig handlar om _honom_ och att han nån gång måste bli min.

 3. Min favoritlåt är Faller isär som vi lyssnade så otroligt mycket på den när den endast fanns som demoversion på my space. En naken version & en fantastisk låt i ett rasande tempo som trots sin tragik ger mig en enorm energikick. ulrikabo@kent.nu

 4. Älskar Annikas texter, det känns som hon berättar sagor, mörka, sorgliga vemodiga, och på riktigt! Kvällens konsert på grönan var kanon, bäst ikväll och en av mina absoluta favoritlåtar är/var ”är du fortfarande arg”, jag rös! av ovanstående anledning. Tack säkert!

 5. Min favoritlåt med Säkert! är Dansa, fastän! Den är så himla bra så att man verkligen får danslust och man vill sjunga med och man förstår sig verkligen på texten, den sätter sig verkligen i hjärtat!

 6. Jag har gillat säkerts musik länge nog att nästan haft alla deras låtar som favoritlåtar. Det finns en som dock alltid legt mig extra varmt om hjärtat och det är ”Och jag grät mig till sömns efter alla dar”. Det är första låten som verkligen lyckats att beskriva exakt hur jag tänker och den känns faktiskt lite som en extramamma eller en till bästa vän, en sådan man går till när ingen annans ord fungerar och man bara måste få vara ledsen ensam en stund. Den tröstar mig alltid, om nu en låt kan göra det. Ger mig hopp om att det här inte är min bästa tid itan det kommer större och bättre saker. Dessutom får den mig alltid att tycka att jag är ganska bra. Jag menar, spela roll om jag aldrig kysst en pojke eller om folk tycker att det är larvigt när jag lyssnar på mina föräldrar för att jag vet att de säger saker för att de älskar mig; Om en så fin och bra människa som Annika har känt såhär kommer det nog att bli något bra av mig också, eller hur? Kvällebs spelning var förövrigt helt underbar. Vilken stämning! Det är helt okej om jorden går under imorgon och det här var den sista spelning jag såg, den var så jäkla bra! :)

 7. Favoritmelodi ”Någon gång måste du bli själv” Det är svårt att välja med Annika Norlins alla fantastiskt bra texter, men den här texten säger oerhört mycket och jag gillar den.

 8. Min favoritlåt med Säkert! är ”Och jag grät mig till sömns efter alla dar” just för att jag kan relatera till den. Den första versen stämmer in på mig så himla bra, det är i princip så jag växte upp när jag var liten. Första gången jag hörde den så kunde jag knappt hålla mig för att gråta och det händer fortfarande när jag hör den. Det är förmodligen mer personer än mig som skulle kunna relatera till låten just för att det är inte ovanligt att vara den som är lite annorlunda.

 9. Min favoritlåt med Säkert! är ”sanningsdan”. Jag tycker att hon beskriver exakt hur det känns när man träffar en gammal klasskompis från högstadiet. ”jag vill inte gå på återträff och återträffa dig”. Jag känner igen mig i frustationen i låten, en frustation över att människor lever sina liv utan att tänka på vad de egentligen gör!

 10. Sångaren, textförfattaren och geniet Annika Norlin är fantastisk. När hon står tillsammans på scen och blir uppbackad av resten av medlemmarna i Säkert! och framför sina låtar så får hon mig att känna som ingen annan. Hennes norrländska dialekt och hennes sköra och ärliga stämma träffar mig rakt i hjärtat. Varje låt genomsyras av samma känsla låten igenom och på ett fenomenalt sätt fömedlar hon den till publiken. Att kunna välja ut en låt, bara EN låt är i princip omöjligt för mig att göra. En av låtarna, ”allt som är ditt” betyder speciellt mycket för mig. Jag har blivit utsatt för övergrepp och känner att jag har en personlig koppling till låten. Jag har blivit fråntagen min trygghet, självkänsla och tillit till andra människor. Jag kände skuld och skam, det måste ha varit mitt fel. Men det var aldrig mitt fel, det vet jag nu. Jag har tagit tillbaka det jag blev fråntagen, min trygghet, självkänsla och tillit. När jag hör den ”allt som är ditt” live, ja då står jag rak i ryggen med näven i luften, skriker och sjunger med i partiet ”Dom jävlarna ska skjutas!!” med gråten i halsen, tårar i ögonen och jag skakar i hela kroppen. Där och då känner jag att jag får en slags upprättelse och bekräftelse på att det faktiskt aldrig var mitt fel. Det Annika får mig att känna när hon sjunger den låten är så starkt och så mäktigt.Ingen annan låt (eller artist)kan få mig att känna så som den/hon gör. Den gör mig stark och den får mig att kämpa för att ta tillbaka allt som är mitt. ”Jag vet vad han heter, jag står med ett gevär. Jag ska spendera mitt liv med att ta tillbaka som är ditt.” För mig är hennes musik mer än bara musik. Den är något som är så stort att jag inte kan beskriva det i ord, Den ger mitt liv en mening. Jag får vara en del av ett sammanhang, en del av något stort och magiskt. För mig är det som att komma hem. Tack Annika, du är min hjälte, min idol och förebild. /Charlie

  1. Åh, jag måste bara fråga en sak… Jag tror att du var den pojken som stod och väntade på Annika efter konserten. Jag och min kompis stod också där (en blod tjej och en lång brunett). Hehe, bara så att jag inte ska fundera mer; Kom hon någonsin eller gjorde vi rätt som gick?

   1. Det är rätt att jag stod där efteråt, jag var han med mössa på huvudet och gula uppkavlade chinos! Jag är inte den rödhåriga killen som stod där så att du vet.

    Annika kom aldrig ut så vitt jag vet, jag frågade Frida (som spelar fiol) om hon kunde gå in och fråga om inte resten av bandet kunde komma ut och säga hej. Frida gick in och frågade och kom ut en stund senare och sa att de inte skulle göra det eftersom de hade en massa vänner på besök. Så du gjorde väl rätt som gick för det enda jag såg av Annika var att hon snabbt gick ut för att hämta in någon och smet sedan in igen.

    1. Nä, då är du precis den jag trodde att du var. Hehe, har sett att du kommenterat på Säkert!s facebooksida nämligen. Jag var den långa människan med grå kappa och röda converse.

     Mm, såg också det. Fint ändå att du orkade vänta, kudos till dig för det! Skönt ändå att vi gjorde rätt.

     Åh, du skriver fantastiskt fint förresten. :)

     1. Ja du, det är jag det^^ Jag har faktiskt ingen tydlig minnesbild av dig.. Har kasst minne överhuvudtaget, haha! Men jag vet ju att det var ett par människor som stod där och hängde en stund efteråt.

      Jag är rätt aktiv när det gäller att kommentera, göra inlägg osv både på Säkert!s blogg, facebook och twitter. Mina statusuppdateringar handlar för det mesta om Annika i någon form också. Jag är en riktig nörd!! xD

      Jag stod ju där och väntade ett tag som sagt, tillsammans med min nördvän och några av hennes vänner också. Jag skulle kunna vänta en evighet för att få byta ett par ord med A Norlin i egen hög person, synd att varken hon eller någon annan i bandet hade tid att träffa mig/oss bara! Annika är rätt svår att få tag på, om får chansen att ”haffa” henne så måste man ta den liksom. Så om du går på några fler spelningar eller ser Annika i något annat sammanhang och vill träffa henne eller få en autograf eller liknande så gör det! Jag har ju träffat henne själv en gång förra året och jag kan säga att hon är så himla trevlig, snäll och genuint nyfiken på människor som hon verkar vara! :D

      Tackar för komplimangen! Nu vann jag ju ingen signerad affisch vilket jag helt ärligt är rätt bitter/sur/arg/ledsen över. Men de som vann förtjänade att vinna affischen minst lika som jag!

      Nåväl, ha det gott så kanske vi stöter på varann på någon Säkert!-spelning framöver! Ciao!

 11. Min favoritlåt med Säkert! är ”Dom jävlarna ska skjutas”. Det sätt samhället skuldbelägger tjejer som blivit våldtagna eller utsatta för sexuella övergrepp är skamligt och måste uppmärksammas. Annika Norlin gör det jäkligt bra.

 12. Min favoritlåt med Säkert är Dansa Fastän den är jättebra!
  Och hon har en otrolig sångröst!

 13. Ditt kvarter, för att den är så himla rolig och sorglig på en och samma gång, och som många av säkerts låtar textmässigt byggs upp som en historia som både är personlig och som speglas i andra, vilket skapar både närhet och distans. Alla låtar är bra, men den här har allt av allt som är säkert!

 14. Det är ju så otrligt svårt att välja en låt, egentligen älskar jag nog alla lika mycket. Alla hennes texter skär i mig på något otroligt äkta sätt. Men ”Du kanske var på holmön” är definitivt en av de som berör mig mest. Troligen för att det är precis sådär jag tänker när han inte svarar på mina sms. eller när han inte ringer upp. För att det är precis sådana tankar som dyker upp i mitt huvud mest hela tiden, för att skydda från de verkliga tankarna – varförharduglömtmig?
  Jag tror ändå att Annika skriver de bästa texterna, och är nog den enda som kan skriva låtar om så vardagliga saker som att inte vara kysst och ändå få det till något så stort att vi inte förstår det själva.

 15. Vackra, kloka, mäktiga Annika Norlin. Ingen griper tag i tonårsminnenas nerv så som hon. För alla känslor från ett vemodigt Östersund som hon framför, från Statoilmacken och 4-H-gården, om att stjäla och bli stulen ifrån, de har jag också haft. Dit förflyttas jag i samma stund som hon går på scen. I annorack. I kort kort lugg. När jag ville gå hem vid men jag stannade, utan att ändå våga säga ens hej. Jag vet också vem jag kommer dö samtidigt som. Måste man välja en sång? För jag kan vartenda ord i varenda låt. Men om jag måste välja ett ord kan det vara he. Ingen anammar he så som Annika Norlin.

 16. Måste bara tacka för fin konsert igårkväll :) kanonväder och jättebra uppträdande!
  Jag har alltid haft ”allt som är ditt” som favorit med Säkert! men jag ändrade mig igår då jag blev väldigt berörd när Säkert! sjöng ”tyst nu” som avslut. Det var väldigt finstämt och känslosamt och jag blev väldigt berörd. :)

 17. ”Allt som är ditt” är min absoluta favoritlåt med Säkert! och favorittext av Annika. Fast det finns så otroligt många bra låtar och texter av säkert! Men det här är den som står mig närmast om hjärtat. Den är så otroligt stark och den känns enormt viktig och väldigt nu, rätt i tiden. Det är klart det inte var ditt fel.. Men det var klart att du trodde att det var det. Men det var inte det. Och det är självklart, att dom J Ä V L A R N A ska S K J U T A S. Dom förtjänar det. Äntligen någon, känd person som är en förebild för så många, som ser samhället och vad som pågår.. Jag är så otroligt glad att hon gjorde den låten. Den är så viktig. För alla.. Spelningen i övrigt var underbar, och Annika är så mirakulöst vacker.

 18. Jag har inte lyssnat på Säkert! länge alls, och helt ärligt har jag inte tyckt att hon var så fantastisk innan heller, men igår var det någonting som brast inom mig när hon spelade köttet är svagt. Känslan i hennes röst, passionen, och texten, herregud den där texten. Jag gråter verkligen aldrig, men igår var jag så himla nära. Texten träffade på ett ställe i mitt hjärta jag knappt kände till, den rörde till så himla mycket, minnen som jag helst inte vill tänka på men aldrig glömma bort, ni vet? Hela låten är bara så vacker och tusen gånger bättre live dessutom, så därför är det min favoritlåt av Säkert!. Ja, jag borde gå men köttet är svagt. Beskriver känslan av du-är-här-jag-är-här-och-går-jag-inte-snart-trampas-jag-nog-sönder-till-aska-men-jag-älskar-dig-för-mycket-för-att-sluta så perfekt.

 19. Min favoritlåt, även om det är ett svårt val, är definitivt ”Allt som är ditt” för att Säkert! har klarat av att sätta ord på känslor som inte går att beskriva. Känslan av hjälplöshet, att bli dömd utav sig själv och samhället man lever i. Hon har målat upp bilden av hur det går till fast än det inte borde vara så, Annika har satt ord på det obeskrivliga. Jag känner igen mig så väl i texten, som både kritiserar samhället (”Du kanske hade fel kjol eller kanske gick för sakta”) men som även inger hopp på ett sätt som bara Annika Norlin kan.

 20. Redan två år innan skivan Facit släpptes hörde jag låten Isarna på Youtube. Det var en liveinspelning från Hultsfredsfestivalen och trots det knastriga ljudet blev jag blev helt tagen. Ett parti fastnade jag speciellt mycket för och det var när Annika sjöng ”Om du skulle ta alla timmar som du la på att önska att du var bättre än du är, på att faktiskt bli bättre på något, du skulle bli så bra”. Den meningen klottrade jag på armar, i almanackor och på offentliga toaletter. Lika mycket för att övertyga andra som mig själv om att inte ge upp. Att inte deppa ihop utan att faktiskt våga försöka bli bättre. När Facit väl släpptes hade just den meningen tagits bort ur Isarna, och nu kanske låten handlar mer om framtidsångest än om självömkan för mig. Men som alltid med Annikas låtar finns det ett och tusen sätt att tolka dom på (har för mig att Lovisa i bandet trodde Isarna handlade om att vara sist kvar på fågelskådning) och i Isarna lyckas Annika dra referenser till allt från nobelprislitteratur till klimatförändringar, samtidigt som hon sjunger om något så simpelt men samtidigt jobbigt som tystnad. Det är vad som gör texten till Isarna så fantastisk, och det är anledningen till varför det är min allra bästa Säkert-låt.

 21. Vi kommer att dö samtidigt. Att övertänka allt istället för att göra något åt det. Det drabbar mig alldeles för ofta, och senast under konserten. Jag borde helt klart ha börjat prata med den där söta tjejen som jag råkade stå bredvid. Typiskt mig… (Är du blond, hade jeansjacka, grön tröja och vita converse får du gärna skriva. Vi stod typ i mitten och bakom en skäggig kille i beige jacka. :) )

  1. Okej, det här är konstigt – men jag är nog den tjejen du pratar om.. Haha, vet inte riktigt vad jag ska skriva, men var ju tvungen att skriva något – rätt kul bara att jag (/min kompis) såg din kommentar (hur stor är chansen liksom?) :)

   1. Galet… Vad var oddsen för det egentligen? I så fall stod jag till vänster om dig och hade ljusblå skjorta, mörkblå jacka, rutig halsduk och glasögon. Känns det igen möjligtvis? Och ja, det är ganska konstigt men något måste man ju göra när man inte slutat tänka på det dagen efter;)

 22. Hej!

  Min favoritlåt med Säkert! är Ditt Kvarter. På ett sätt kan man relatera till låtens text, och jag tycker att Säkert!s röst är så fin och låten i sig är väldigt vacker, trots handlingen som är lite vemodig av sig.
  Det var den fösta låten med Säkert! som jag verkligen fastnade för, det är möjligt att det är så för att den är så lik mina favoritlåtar med hennes förra projekt, Hello Saferide, men det låter jag vara osagt!

 23. Den 15 februari 2007 gick albumet in på en 9:e plats på den svenska albumlistan. Totalt har albumet tillbringat 29 veckor på albumlistan.

  Den första singeln som släpptes från albumet var Vi kommer att dö samtidigt. Strax efter att singeln släppts spelade bandet The Animal Five in en cover på låten där de översätt den till engelska, låten släpptes som nedladdningslåt under titeln We’re going to die. Även låten Allt som är ditt har släppts som singel

 24. Min favoritlåt är kort och gott ”Vi kommer att dö samtidigt”. Anledning? För att det var den första Säkert!-låt jag hörde, och för mig tillbaka till de minnen jag har från den tiden.

 25. Min absoluta favoritlåt med Säkert! är nog; Vi kommer att dö samtidigt.
  Eftersom det var den första låten jag hörde, och jag föll pladaskt för både Säkert! musiken, texten och självklart Annika.
  Jag hade lyssnat en del på HelloSaferide innan men när jag lärde känna Säkert! Hände något magiskt med mig, jag blev som besatt och beroende. Lyssnar på Säkert! Innan jag ska somna, när äter frukost, påväg till skola, hemifrån skolan, när jag pluggar och när jag tränar.
  Innan var jag rädd för allting, vågade aldrig stå för vad jag tyckte och tänkte. Såklart är jag fortfarande väldigt ängslig men har verkligen fått lite mera självförtroende och mer skinn på näsan sen jag började lyssna på världens bästa band!
  Konsterten på Gröna Lund var tamefan de bästa som jag har varit med på. Och det är absolut inte den sista Säkert!-konsterten som jag går på.
  Tack Säkert! För hur mycket ni har hjälp mig, och lärt mig.
  Jag känner igen mig i alla era låtar och texterna är något helt fantasktiskt, för varje enskild text är som en saga.
  Tack!

 26. ”Någon gång måste du bli själv” är min favoritlåt just nu. Jag och min fina pojkvän, eller ja.. expojkvän nu antar jag, gjorde slut för ett tag sedan och den låten känns så jävla träffande nu så det gör ont. Man måste dö av hjärtesorg ibland för att lära sig uppskatta hjärtelyckan. Och DET har säkert! lärt mig! Kjam.

 27. Min favoritlåt med säkert! Är helt klart ”dansa,fastän”. Jag blir glad och lycklig av att höra låten. Det är helt klart en av mina favoritlåtar. Att se säkert! live var helt underbart. Kunde inte stå still! Skulle bli otroligt glad om jag fick hennes autograf.

 28. Min favortit låt med Säkert! är ”Får jag” Jag gillar den för att texten och situvationen händer så ofta. Man kan känna igen sig och den är välidigt fin! Min favortit text rad i den är: Får jag hoppa över orden om hur vädret kan förändras Får jag kliva indirekt på delen om hur allt skulle kunna ändras Dom kanske tror att vi är typ kära Får jag gå precis så nära

 29. Min favoritlåt med fantastiska Säkert! är Dansa, Fastän. Att dansa måste vara det bästa jag vet, vilket jag lätt kan glömma bort när mina tonårstankar faller isär. Dansa, Fastän är helt enkelt en påminnelse att glömma det för en liten, liten stund, och övertyga sig själv om att allt är helt okej, och till och med riktigt fint.

 30. inte helt enkelt, men min favorit är ”det här är vad dom säger” – naken bister sanning med extremt mycket känsla.

 31. Favoriten är nog ”Får jag”, skön låt med en otroligt sann text… Precis som man skulle vilja att det var när man träffar någon man gillar, enkelt och okomplicerat, inga spel… bara kolla om man funkar bra ihop. Älskar den…

 32. Det är alldeles för svårt att bara välja en favoritlåt. Men jag kan ta en låt som betytt sjukt mycket för mig det här året och det är ”Dansa fastän” utan den hade jag bara stannat och gett upp tror jag. Inte kämpat. När jag hör den låten blir jag både superpeppad och asledsen! Men när Annika sjunger, så måste jag dansa. Fastän hjärtat brister!

 33. ”Allt som är ditt” För att den är och har varit så otroligt viktig för de tjejer jag arbetat med som varit utsatta för sexuella övergrepp.

 34. Min kompis visade mig säkert!låten ”dansa fastän” och det var det vackraste, mest nakna och pubertala kärlek och sorgbudskap jag någonsin hört.

 35. Åh, det finns så många underbara låtar, men den bästa (och kanske samtidigt värsta) måste ju vara ”Det här är vad dom säger”. Liten och diskret men samtidigt så oerhört tung och laddad…

 36. Min favoritlåt med Säkert! är absolut ”Någon Gång Måste Du Bli Själv”, så hjärtskärande men ack så fin! Om och om igen hör jag den och varje gång finner jag nya känslor som den väcker inom mig!

 37. Min favoritlåt just nu är Isarna. För den vemodiga känslan. För saker som tar slut och börjar. Eller som INTE tar slut eller börjar. För textrader som den nedan. ”Kyss mig så att nånting händer Slå mig så nånting blöder Elda upp mitt hus, gör det ikväll Så det finns nåt som glöder”

 38. Åh, vad svårt! Det finns inte en enda dålig låt. Min dotter, 13 år, fick bestämma. Hon äääääääääälskar Säkert och har fått hela sin klass att tycka som hon. Vi enas om Dansa fastän och hyper-hoppas på en signerad Säkert-plansch att skryta med!

 39. Min favorit av alla otroligt bra låtar är Faller Isär (finns bara som demo-version på myspace). Den framkallar så många känslor, man vill bara dansa, gråta, sjunga och skrika på en och samma gång när man hör den. Den har en grymt bra text och ett rasande tempo och energi som inte lämnar någon oberörd.

 40. ”Vi kommer att dö samtidigt du och jag” är min favorit. Finns inte en möjlighet att den låten gör mig glad. Vilken låt!!!
  Om jag vinner kommer jag rama in affischen och hänga upp den på min arbetsplats så att fler får glädje av den.

 41. Min favorit låt av Säkert! är ”Tyst Nu”. När jag kom till Stockholm för 10 månader sedan, för att jobba som au pair, lyssnade jag ofta på låten. Huvudsakligen för att jag mådde dåligt- jag kunde inte alls prata svenska och barnen i min svensk familj var allt annat än trevlig. Låten återspeglade samma sorg och eftertanke, som jag förnam på den tiden. Sedan några veckor tillbaka lyssna jag igen på låten [verkligen varje dag!]. Men den här gången, darför att min uppehåll i Stockholm lida mot slutet nu. Och jag redan saknar ”min stad”, livet och människorna här hemskt mycket.
  [Förlåt att min svenska är inte perfekt]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>