Radiobilsfotboll

Vad gör man på banken efter tre, brukar det ju heta. Den stora frågan är snarare vad man gör på ett tivoli efter säsong. Ja, det kan ni aldrig ana.

Parken verkar tyst och övergiven. Det är torsdag några dagar efter att karusellerna slutat snurra för den här gången. Soptunnor står ihopbuntade i väntan på tvättning, Kvastens vagnar ligger nedmonterade framför Stora Scen, och gulnande blad täcker en allt större del av markytan. Deppigt värre? Inte alls, ska det visa sig.

Nere vid Radiobilarna har en stor klunga folk samlats. Några iförda hjälm. Andra vardagsklädda men märkbart adrenalinstinna. Världshistoriens första turnering i Radiobilsfotboll ska snart gå av stapeln.

När domaren blåser till match sätts samarbetsförmågan på svåra prov. Reglerna är nämligen sådan att vissa bilar måste ha två förare, där en gasar och en styr. Grymt svårt enligt insatta källor. De första matcherna är målsnåla, men sedan flyttas målkonerna ner på planen och då blir det panga av.

Sugen på att prova? Radiobilsfotboll kan bokas som en konferensaktivitet (vi har många härliga konferensmöjligheter här på Grönan) och även av större privata sällskap. Ring 08-587 501 00 och fråga efter en säljare så får du veta mer.

Regler

  • Minst två bilar (av fyra) ska vara bemannade av två personer, där en styr och en gasar.
  • Trots namnet får inga fötter röra bollen (inga händer heller för den delen). Däremot är det tillåtet att nicka.
  • En match är 2×2 minuter lång. Sidbyte i halvtid.
  • Flera bollar kan förekomma på plan samtidigt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>