En riktig solskenshistoriaDetta brevet skickades till Alicia, 9 år. Alicia hade gjort en träbåt på Moderna Museets verkstad, döpt den till ”Rinda” och sjösatt den. Båten hittades av en av våra tekniker under strandpromenaden vid Twister. På båten stod Alicias namn och adress, så Peter Andersson skickade tillbaka båten tillsammans med en spännande last – två åkband och entréer till Gröna Lund nästa år – så att Alicia kunde komma och se var båten hittades.

Gissa om Alicia blev glad – och överraskad. Det var nämligen två år sedan hon sjösatte båten! Enligt pappa Mikael sjösattes alla båtar som byggdes i verkstaden, men de flesta sjönk efter bara några meter, dock inte Rinda. Ingen vet vilka äventyr Rinda varit ute på genom åren, men nu ligger hon tryggt i hemmahamn. Hon är kanske inte lika fin längre, men en liten del av masten finns kvar.

Kapten Alicia tar med sig lillebror till Grönan nästa år. Extra roligt, eftersom de aldrig varit här förut.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>