Idag rullas 100 kg chokladbollar

Senaste åren har chokladbollsrullningen blivit en treeevlig tradition på Grönan där man får träffa lite kollegor från andra avdelningar och samtidigt hjälpa kockarna att förbereda ett julbord i världsklass.
Vår kallskänksansvarige Isabel Andersson har dagarna innan rört ihop hela 100 kilo chokladbollssmet som alltså rullades idag. I år är det lite mindre socker och lite extra choklad i smeten.

När vi hälsade på i köket stod 15 personer från olika avdelningar på Gröna Lund och rullade perfekta små bollar. Varje chokladboll ska väga mellan ca 10-12 gram. Alltså kommer ungefär 8500 chokladbollar att rullas idag och fler ska rullas längre fram. Tidigare år har det nämligen gått åt ca 16.000 chokladbollar på Tyrols Vilda Julbord.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>