Dag 10: Vinn ett Guldkort!

Siiista dagen att vinna ett Guldkort!!
Om du inte tävlat än så skicka in ditt bidrag, vem vet, idag kanske det blir du som vinner! :)

Vill du vinna ett Guldkort? Svara då på följande: Vem får dig alltid på glatt humör och att skratta riktigt mycket? En person som du skulle vilja belöna med ett Guldkort.
DENNA TÄVLING ÄR AVSLUTAD.
Vinnaren av tävlingen blev Katarina K med motiveringen:”Min allra bästa vän som vet hur man ska pigga upp mig i ALLA lägen är Paulina. Jag skulle verkligen vilja belöna henne med ett guldkort eftersom hon, precis som jag, älskar att vara på Gröna Lund. Vi var där förra året tillsammans och det var så härligt! Vi åt sockervadd, köpte massa lotter, och åkte bergodalbanor tills vi blev helt yra.

Paulina brukar alltid på något sätt veta hur man ska pigga upp mig. När jag är ledsen så får hon mig att skratta, oavsett hur ledsen jag är. Hon är en riktigt äkta vän som jag tycker att alla borde ha. Jag är väldigt lyckligt lottad som har henne som min Bästa vän! Vi delar samma intressen och gör nästan allt tillsammans! Första gången jag satte mig i Fritt Fall var med henne.

Det bästa är att jag vet att allt jag säger till henne inte går vidare till någon annan. Det är jag hur säker på som helst. Jag vill verkligen spendera min sommar med henne, på Gröna lund varje dag. Det skulle göra mig så glad! <3″
Stort grattis till dig Katarina och ett jättetack till alla som varit med och tävlat!!

Skriv ditt svar här bland kommentarerna till detta inlägg (bli inte orolig om din kommentar inte syns på en gång, vi publicerar alla kommentarer efter att tävlingen är avslutad.) Rätt svar + bästa motiveringen vinner! Alla vinnare hittar du här. Tävlingen pågår fram tills ikväll klockan 22:00. Kommentarer som kommer in efter detta klockslag läses ej. Lycka till!

Frågor om Guldrushen? Läs tävlingsreglerna

Guldkortet ger dig fri entré och fria åk alla öppetdagar på Gröna Lund! Klicka här för mer info om Guldkortet.

158 reaktion på “Dag 10: Vinn ett Guldkort!”

 1. Ja vill gärna vinna för att ja har en kompis som heter Simon som alltid är glad och får alla på glatt humör .
  Han är en väldigt bra kompis också !

 2. Min kompis Bella får mig alltid att skratta. Hon är så rolig och är nästan aldrig seriös, men det behövs inte när man har ett leende på läpparna! Vi bråkar aldrig och är nästan alltid på samma humör.
  Hon förtjänar guldkortet för att hon är omtänksam och varje dag ger hon mig en gåva, hon ger mig meningen med livet. <3

 3. Den som får mig på bäst humör är min bästa vän leila frias. Hon gör mig glad även hur ledsen jag är. Hon betyder väldigt mycket för mig. Vi har alltid kul tillsammans ! Och skrattat hela tiden. Hon lyser upp min dag. Solen i mitt liv. Och jag skulle vilja ge henne ett guldkort. Helt klart ! Hon förtjänar det verkligen. En så bra vän förtjänar det bästa. Hon betyder allt för mig! Och om jag skulle vinna guldkortet skulle jag ge mitt gratis åkband till henne. Och spendera hela dagen i gröna Lund, med personen som betyder mest. Min allra bästa vän. Leila frias

 4. Min lillebror,
  (han är rätt stor),
  får mej alltid på bra humör.
  Vet inte riktigt vad han gör ?
  Tillsammans har vi alltid kul,
  då existerar inget strul !

 5. Svar: Till min bästis. Hon har funnits där för mig i vått och torrt, kallt som varmt, jag älskar henne. Tiderna då jag gick runt och mådde hemskt, var det bara hon som fanns där, sa dom där orden som betyder allt idag. Jag älskar henne, Sally! Hon har en sådan riktigt kass humor (precis som jag!) och vi brukar alltid skratta så mycket att tårarna sprutar. Vi båda är helt galna i Gröna Lund, vi pratar om alla attraktioner, om personalen som alltid är så glada, om alla konserter, och mycket mycket mera. Vi båda är 2 galna Gröna Lund-narkomaner, och om det är någon som förtjänar guldkortet så är det hon, efter allt hon gjort till mig, (även om jag skulle bli lite avundsjuk på henne, :) )

 6. Personen som gör mig glad är alltid min storasyster Alexandra, hon har väldigt rolig humor, och berättar alltid skämt. Hon tröstar alltid mig om jag e ledsen, och alltid hjälper mig om jag e sjuk. Hon är min storasyster men ändå som min bästavän, en som man kan prata med, och en som alltid finns där dygnet runt, 24/7. Och om jag skulle få guldkortet, skulle hon även få ta del av det. Vi kommer utnyttja alla rabatter vi kommer få, som kolmården och allt, kanske köpa lika dana tröjor eftersom att vi får rabatt. Vi såg även på eran hemsida att LMFAO skulle komma, och vi skulle så himla gärna kunna gå, och även då gå med ett guldkort! Skulle vara sådär magiskt, haha! Nej men, ni förstår? Nu har jag skrivit lite om personen som gör mig glad, eller mer än glad, hon får mig att känna mig fantaskisk typ! Så jag hoppas att jag kan vinna guldkortet, och ha en awesome sommar med grönalund! Det va allt för mig, Hejdå! / Victoria.

 7. Min BÄSTA KOMPIS i HELA VÄRLDEN som inte har några föräldrar, hennes föräldrar har dött… Och hon ÄLSKAR gröna lund och jag skulle vilja ge henne det i födelsedag om typ 1 månad…

 8. En person som jag verkligen älskar, och får mig på bra humör är min lillebror. Han piggar alltid upp mig om jag e sjuk eller om jag e ledsen, han berättar roliga skämt och gör roliga miner.
  när vi fick höra att LMFAO skulle komma till Grönan så blev vi överlyckliga vi har planerat en hel dagen, vi har gjort ett robot huvud som dom har och vi har gjort ett halsband som dom också har, som vi ska ha när vi är där :0) det ska bli jätte roligt, har till och med en ned räkning tills dom ska komma.
  jag skulle vilja vinna guldkortet för då kan vi gå och titta på flera uppträdanden tillsammans. Och jag ska använda kortet väl.
  skulle bli jätte glad om jag skulle vinna.
  tusen kram Frida <3<3

 9. Simon min kompis är en härlig person en riktig glädje spridare han har de tyvärr de väldigt svårt hemma:( han fyller snart år och han har aldrig besökt gröna lund det skulle bli kul om jag vann för han skulle då få chansen att gå dit för första gången !

 10. Lydia,Alva och Lina
  dom är väldigt bra kompisar och dom är så roliga och snälla
  det blir mycket roligare med dom i vangnen.om man är rädd pepper dom en till bra åk humör:) jag vågadde inte åka uppskjutet men dom peppade mig så jag vågade.nu är jag spänd och väntar ivrigt tills ni öppnar igen!!!

 11. Josefine Höök och Alva Dismo, Dom får en alltid på bra humör och får en att skratta när man bara vill lägga sig ner på marken och gråta :-). Jag vet attt när jag åker med dom så kommer jag att skratta.Även om vi är olika så kommer jag aldrig hitta bättre vännner.Dom gör skolan rolig och spännande. Alva har brutit benet och förtjänar att göra något roligt när gipset är borta.Josefine är snäll och rolig hela tiden. Jag kan knappt vänta tills Gröna Lunds portar öppnas igen!!!!!!!!. Och jag vill verkligen ha med Josefine och Alva när ni öppnar. Och få dem att åka Insane med mig (KANSKE fritt fall tilt också men bara kanske!) :-)! Tack på för hand!!!!!!!!!

 12. Min pojkvän få mig alltid på bra humör och finns alltid där för mig. Jag tycker han förtjäna ett få åka till Gröna lund pga han är världens BÄSTA pojkvän, plus så skulle det nog varit kul för honom att få besöka sin hemstad igen. STOCKHOLM!

 13. När jag är sur eller arg så finns du där. Du gör mig glad vad det än är.
  Jag pratar såklart om dig, kära brorsa. Vad skulle världen vara utan dig? Hoppas att vi alltid kommer leva lyckliga tillsammans.
  Kram Johanna

 14. Den finns en person här i världen som ingen annan liknar,
  det personen får mig att skratta så jag fullkomligen kiknar.
  Hysteriskt står jag med benen i kors och skriker ”-klarar inte meer!”,
  jag blir akut kissnödig, ögonen tåras – skrattattackerna blir fler och fler.
  Att vara med den här personen är som sekunden innan Fritt Fall,
  du vet att det kommer….snart….nu….eller?….står du pall..?
  Och så slappnar du av – BOOOOM – nu blev du knäsvag igen,
  preciiiis SÅ är det att vara med min bästa vän.
  Visst kan humöret åka ”berg och dalbana” även för oss två,
  men vi har känt varandra sedan vi var riktigt små.
  Så tack för skratten, för glädjen och all humor du ger,
  blotta åsynen av dig, Micke- gör att jag ler! :-)

 15. Robin Paulsson får mej att gapskratta, bara han startar sin TV-show, och ler !——–Med honom vill jag besöka Grönan.Där ska vi (bland annat) gå in i Lustiga Huset, och skratta mer och mer och mer !!

 16. Hej!
  Jag vill att min kompis ska få det här guldkortet. Hon har hjälp mig genom en väldigt svår tid i mitt liv. Hon gör mig alltid på grymt bra humör och när hon ser att jag börjar deppa så finns hon där!
  Ett exempel var den dagen då jag fick veta att mina föräldrar skulle skiljas, jag var hemma från skolan och var sjukt ledsen, men när hon slutade skolan så kom hon hem till mig med glass och gott humör!

  Men hon är den som gör mig på bäst humör och hon får mig att skratta så sjuuuukt mycket! :D Jag älskar henne! :D

 17. Min Familj och Min bästis Karro, Kan inte välja mellan dem så det får bli dem som förtjänar det xD

 18. Hej, jag skulle vilja ge ett guldkort till Felicia Kennegård-Forsén i Sundbyberg.
  En 13 årig flicka som hjälper sin mamma med sina syskon på ett oerhört fint sätt.utan henne skulle vardagen inte gå ihop, en bättre styvdotter kan man inte få.
  / Vänligen Andreas

 19. Jag vill att min kompis daniella ska vinna hon gör mig glad varje gång jag är nere hon förstår hur jag mår hon är alltid glad, hon har bäta humorn så fort man förstår den, om ni träffade henne så skulle ni förstå hon är den personen man kan berätta allt för hon är rolig fin smart och bäst av allt snäll! jag hoppas ni kan ge guldkortet till henne tack så mycket för att ni lyssnar :)

 20. Den som alltid får mig på glatt humör är min stora syster, fast det skiljer 14 år mellan oss är det ingen tråkig stund med henne, hon är bland den roligaste, snällaste och bästa personen jag vet.
  Men eftersom man måste välja en person som jag skulle kunna ge ett guldkort till är nog min vän Gabriella, hon och jag åker till gröna lund typ varje sommar och har alltid sjukt kul, det bästa vore om båda skulle ha ett varsit guldkort men tyvärr går inte det, men jag skulle bli sjukt glad om det var jag som van tack så mycket!

 21. Om jag skulle belöna en person med ett guldkort så skulle det utan tvekan vara min bästa tjejkompis som får mig att skratta och må bra hur dålig jag än känner mig. På ett eller annat sätt så får hon alltid mig att skratta och hon försöker alltid se allt från den ljusa sidan! Hon skulle förtjäna ett guldkort för hon är guld värd !

 22. Min dotter Felicia, 14 år får mig alltid att skratta och må bra och hon om någon förtjänar ett guldkort! Hon får min dag att bli ljus och mitt hjärta att bli varmt.

 23. Robin Paulsson får mej att gapskratta, bara han startar sin TV-show, och ler !——-Med honom vill jag besöka Grönan. Där ska vi (bland annat) ha galet roligt i Lustiga Huset, och skratta mer och mer och mer !!!

 24. Jag blir alltid glad när jag med min bästa vän som jag känt i hela mitt liv. Jag är med henne ungefär varje dag, och vi har ALLTID roligt ihop. Vi har liksom kul vad vi än gör, t ex vi kan sitta på en bänk mitt i ingenstans och skratta ihjäl oss, eller gå runt i stan och shoppa. Folk säger att ”ni har ingen humor ju” och då säger vi bara ”Jo, det har vi? Bara det att bara vi fattar den! ;)” Hon är nog den enda personen jag kan vara riktigt mig själv med. Jag kan prata om allt med henne, hon är som en storasyster för mig. (Även om hon bara för ett år äldre än mig)
  Och ja vet att jag kan lita på henne till 103784 %.
  Vet inte riktigt vad jag ska skriva, men det är hon som får mig att le/skratta. ♥

 25. Min pojkvän såklart!
  Han är som en 10 åring ibland men är snart 22år. Men han är så underbar och får mig alltid på bra humör, och hans humor är lite knasig.
  Jag tycker han är värd ett guldkort, om inte ett diamantkort ;)

 26. Svaret är enkelt, min bästa vän Amanda har alltid tålamodet med mig och får mig att le oavsett hur jag mår. Hah, hon är alltid så empatisk, så rolig och med ett temprament som en lejonhona. Hon är så sjukt fantastisk och älskad.
  Vi har länge och ofta, mest på skoj, pratat om att lära oss flyga :3
  O varför inte? Det är bara att sätta oss i tilt o flyyyyga ner mot marken.
  Skulle vara så underbart att åka allt på grönan med henne, så ja.
  Det är hon som får mig att le/skratt och det är hon som får mitt guldkort. Ser fram emot en lång och rolig sommar på underbara grönan.
  /DJ

 27. Min son Teddy som är 6 år får mig alltid att skratta och bli glad . Han uppskattar det lilla här i livet och är inte en sån som kräver saker eller är bortskämd, Därför skulle jag vilja ge honom ett guldkort för att belöna hans fina sätt och motivera honom att fortsätta att vara världens bästa kille :)

 28. Min lillasyster Nelly får mig alltid på glatt humör! Det spelar ingen roll hur sur och tråkig jag känner mig, hon lyckas alltid få mig att må bra och skratta igen. Jag skulle så gärna vilja ge henne ett guldkort till Gröna Lund i födelsedagspresent, som tack för allt hon har gjort för mig genom åren. Det skulle dessutom inte vara så dumt att få ett själv också så att vi båda kan skratta med varandra ännu mer i sommar!

 29. Den personen som alltid får mig att skratta är min Son, Jonathan, då han alltid har för sig saker som får en att undra vad som försigår i huvudet på en 2 åring :D

 30. Är det någon som kan få mig att må bra och le så är det utan tvekan min underbara son Leo. Det spelar ingen roll hur han själv mår. MEd ett ständigt leende på hans läppar kan man inte bli något annat än riktigt glad i kropp och själ :-)

  Han bor dessvärre med sin mor I Göteborg och är inte allt för mycket hos mig som jag vill, men på sommaren är han här en hel del och han älskar att besöka grönalund. Ett guldkort skulle ge honom tillfälle att vara där mer än vad han behöver ;-)

 31. Min vän Sofia får mig alltid glad. Vi träffas väldigt sällan eftersom vi bor långt ifrån varandra. Ändå känns det alltid lika bra att träffa henne igen. Därför skulle jag vilja vinna guldkortet, så att jag har möjlighet att träffa henne på Gröna Lund, eftersom jag vet att hon besöker er ibland och har ganska nära.

 32. Min älskade avlidne man får fortfarande både mig och barnen att skratta massor, och det hoppas jag att han kommer göra resten av våra liv! Så jag skulle vilja belöna mig själv med ett guldkort som bonus får tre buskillar dessutom extra kul :D

 33. Det finns nog bara en person som får mig att le på ett sånt där fånigt sätt, som alltid får mig sådär extra glad. Hon har funnits vid min sida sen flera år tillbaka och på något sätt så räddade hon mig. Räddade mig från att falla.. det var en tid då jag verkligen inte mådde så bra. Jag trivdes inte i skolan, jag hade inte många kompisar.. men sen dök hon upp och det var som om hela mitt liv förändrades. Hon blev min bästavän.

  Under den senaste tiden har hon fått gå igenom en rätt jobbig tid. Hon fick hjärnskakning men har trots det kämpat och kämpat, för alla sina vänner och sin pojkvän och även sin häst. Och nu tycker jag att hon är värd något lite extra. En vän som hon växer inte på träd och hon förtjänar det absolut bästa! Jag såg den här tävlingen och tänkte att jag skulle försöka vinna ett guldkort till henne, så att hon i sommar kan njuta och ha kul. Allt jag vill är att hon ska ha det bra och kunna njuta av livet. För som sagt, en vän som hon växer inte på träd..

 34. Min man. Han är den mest tokiga person som finns och han får mig att skratta varje dag, dvs jag har skrattat varje dag i 15 år och är ägare av en massa skrattrynkor :D

 35. Den personen som får mig alltid på glatt humör och att skratta riktigt mycket är Rikhard Hakola han har alltid ett bus på gång och man möter honom med leende hela tiden. ett gitarr spel som får mig att känna mig speciell och tänka på nåt roigt i stället för de hemska saker som har hänt. man kan bara säga att det är världens bästa glädje spridare.
  många dagar tillsammans på grönan skulle ge mycket mer skratt och gädje, en tur upp i luften med fritt fall får oss att skrika högst av alla. äta gott och kasta popcorn efter ett åk i pop expressen skulle vi gilla. för att sedan avsuta med ett skrikande ljud och kör sång till de underbara artister vi kommer se. vi ses i sommar.

 36. Svar: Jag skulle bjuda min bästa kompis! Hon har alltid ställt upp och har bjudit mig på grönan för 2 år sen! Jag vill göra desamma! Och bjuda henne på ett guldkort!

  Wihooo , aaaaaahh!! Guldkort skulle vara något väldigt coolt! Älskar Gröna Lund! Några år sen jag var där men hoppas på att åka dit i år med ett guld kort i handen och höra en massa skrik & äta en massa sockervadd!

  Konserter är nog något riktigt kul! Att åka Extreme och lyssna på någon kändis uppe på scen! Det är så himla härligt! Älskar Gröna Lunds konserter! Det är något speciellt med dom! Man blir så glad att höra allt skrik i bakgrunden! Man får en riktig kick!

  Jag vill vinna ett guldkort eftersom jag inte vart på gröna lund förra året och har inte åkt nya Twister eller blåa tåget! Ett guld kort skulle vara så perfekt nu i sommar! Fyller snart år och skulle vara en jätte härlig present! Ville ha ett guldkort när jag var 10 men fick aldrig ett i present hoppas nu på att vinna ett guldkort!

 37. Haha det är ju jag!
  Har insett att livet blir enklare och intressantare om man bjuder på leenden och goda skratt…ofta och regelbundet!

 38. Den person som får mig att skratta så att jag får ont i magen är min son Jonathan. Han är en glad kille som gillar att kramas, säger jämt att han älskar en och dessutom så är han lite av en pajas. Det skulle dessutom göra han glad på hans födelsedag, som är idag att få tillträde till grönan för den här säsongen.

 39. Den som får mig på glatt humör och som får mig att skratta mäst är min stora syster. hon är en sjukt rolig tjej med mycket humor och utan henne skulle inte jag få ett leende på läpparna när jag sitte i en super läskig karusell som tex Tilt!!!

 40. Jag skrattar och blir på glatt humör när min pojkvän och jag umgås. Om han är glad är jag glad, så är det bara, Jag skrattar åt saker han inte ens tycker är roligt och det är det som är den roliga grejjen! och vi ska försöka åka till Gröna Lund så mycket som helst det här året, det kommer bli ” AWESOME ” .
  Jag ser verkligen fram emot det!
  Vi har varit tillsammans i 7 månader nu. Och båda vi två älskar att åka karuseller och ha kul! Hans favorit är fritt fall, själv ska jag testa ” Katapulten” i år, den har jag inte åkt, så det ska bli spännande, Att få skjutas upp i den läskiga attraktionen. Jag har kollat på minst 10 st olika videoklipp när dom åker Katapulten. När man tänker att man ska upp 55 m upp i luften, det skrämmer än fast ändå så ser jag det som en rolig grejj” , man måste ju leva livet :D Visst ?

  Jag skulle vilja vinna guldkortet för att då behöver man inte tänka på något annat än att bara gå in och köra sitt race på Grönan! Det skulle vara så extremt kul!
  Den ” favoriten ” på grönan är väl sockervadd , om man tar bort alla attraktioner , så är det sockervadden som man bara MÅSTE köpa!!!

  Allt på grönan , personal, attraktioner , mat , godis, allt är bäst, när man är där , är det som paradiset! Man är i en drömvärld.

 41. Min mamma Katarina får mig alltid att skratta.
  Jag har fått så mycket av henne och jag vill ge något till baks och tid att umgås med varandra.

 42. Den person som alltid finns vid mig och som jag diskuterar och skrattar med som mest är ju självklart min dotter. Det bästa som finns är ju faktiskt att få höra hennes historier om alla killar som är sååå snygga osv..=)
  Man tänker tillbaks på sig själv och minns hur man själv var..Vad ”jobbigt” det kan vara när det finns så många snygga.
  Jag skulle verkligen vilja överraska henne med ett guldkort, så hon får sin dröm..Att en hel sommar få vara med alla sina kompisar och självklart träffa på alla de där snygga på Grönan…Varje dag och åka karuseller tills hon stupar ;) och självklart ska hon upp i Fritt fall i år med haha…
  Med så många syskon som hon har så blir det ju oftast ett besök på Grönan per år..men med ett Guldkort så får hon ju det där extra samt massa till =)
  Så, min dotter Jennifer, hoppas verkligen din dröm blir sann…att du står där när portarna öppnas med ditt Guldkort i handen..Det är du verkligen värd <3

 43. en nära vän till mig får alltid glad humör och får mig att skratta varje dag. skulle vilja att janette fick ett guldkort. twister på grönan är jätte kul och vill åka den mera fast har inte så mycket pengar så skulle vara jätte kul att få ett guldkort den här sommaren.

 44. Till min dotter Joline som pratat om Grönans karuseller hela långa vintern. Hon är värd att vinna för att hon varit snäll, omtänksam och lockat mig till skratt när jag varit sängliggandes och sjuk.
  Min solstråle!

 45. En person blir svårt så det får bli en akronym för mina barn och fru, MOTWES, som gör mitt liv till en enda stor upplevelse!
  Nammnen från vänster till höger är, My, Oliver, Tea, William, Emma och Susanne (F).
  Vi är ständiga gäster på Grönan och kommer alltid att vara!

 46. Jag har en kompis som heter Matilda. Jag träffade henne för två år sedan då jag sommarjobbade på ett äldreboende. Det visade sig att hon fått ett sommarvikariat och jag kände igen henne ganska bra. Vi blev bra vänner och är det än! – Vi gör allt ihop. Åker till nattklubbar, röjer på dansgolvet, skrattar och ler alltid när vi är med varandra. Jag såg precis att kapten röd ska spela den 7 September och det var faktiskt kapten röd som hon drog med mig för att se, första gången jag faktiskt var ute på nattklubb :) – Denna människa är värd ett guldkort och att få gå på grönan tillsammans med henne den 7:e september, skulle vara en höjdpunkt i mitt liv! Jag älskar henne från botten av mitt hjärta.

 47. Av detta lilla rim så är svaret på frågan given
  Min underbara kusin är hon som är beskriven

  Grönan är barndomsminnen på högsta nivå
  Jag och min söta kusin var högt i det blå
  Hon övertalade mig, rädd som en kråka
  upp i berg&dalbanan, skulle vi åka
  Jisses vad skoj vi hade, åren har gått fort
  Skulle vara underbart att vinna detta kort
  Uppleva dessa minnen och skratta gott
  Det skulle bli årets bästa nostalgitlott!

 48. Gröna Lund är speciellt. Som liten såg jag varje sommar fram emot att få åka till Gröna Lund. Det var årets höjdpunkt. Det är det fortfarande. Ingenting har förändrats under alla år. Eller jo, det är ju mycket fler grymma attraktioner nuförtiden som får mig att vilja besöka Gröna Lund ännu mer! Jetline och Extreme är mina två favoriter och dom vill jag åka i år också, gärna många många gånger. Ett guldkort skulle hjälpa mig på traven!

 49. Min allra bästa vän som vet hur man ska pigga upp mig i ALLA lägen är Paulina. Jag skulle verkligen vilja belöna henne med ett guldkort eftersom hon, precis som jag, älskar att vara på Gröna Lund. Vi var där förra året tillsammans och det var så härligt! Vi åt sockervadd, köpte massa lotter, och åkte bergodalbanor tills vi blev helt yra.

  Paulina brukar alltid på något sätt veta hur man ska pigga upp mig. När jag är ledsen så får hon mig att skratta, oavsett hur ledsen jag är. Hon är en riktigt äkta vän som jag tycker att alla borde ha. Jag är väldigt lyckligt lottad som har henne som min Bästa vän! Vi delar samma intressen och gör nästan allt tillsammans! Första gången jag satte mig i Fritt Fall var med henne.

  Det bästa är att jag vet att allt jag säger till henne inte går vidare till någon annan. Det är jag hur säker på som helst. Jag vill verkligen spendera min sommar med henne, på Gröna lund varje dag. Det skulle göra mig så glad! <3

 50. den som får mig att bli gladast är min kompis Joey han är den som får mig skratta mest. Just nu har min Gammelmormor dött och när jag är med honom så får han mig att glömma allt och bara må bra han är som en bror för mig <3 Utan honom så skulle inget funka :( <3 Han är värd allt kul i hela världen.

 51. Mina kompisar får mig att skratta varje dag och jag är glad att jag har dem vid min sida, dem hittar alltid på något roligt och gör så att man orkar gå till skolan. Det bästa med sommaren är att åka till gröna lund med mina kompisar för då känns det verkligen som sommar och man lever sitt liv.

 52. Den som alltid får mig att skratta är min underbara pojkvän :) genom depression och lycka, när jag mår dåligt, när han mår dåligt och när vi båda mår bra så har han alltid lyckas sätta ett riktigt leende på mina läppar :) förra året blev det bara 3 besök på grönan, i år blir det fler! Där vi kan vara bara vi två bland tusen andra, se de bästa banden och åka de läskigaste bergochdalbanorna, jag vill ge honom den bästa sommaren för allt han har gett mig :)

 53. Vem får dig alltid på glatt humör och att skratta riktigt mycket?
  Min bästavän, felicia. Hon får mig le, när jag är på botten av det djupaste havet. Hon får mig skratta av att bara le. Hon är världens finaste vän, och hon verkligen får mig le och skratta närsomhelst. Det är egentligen ganska omöljigt att förklara hur hon får mig må bra varje gång jag är fast vid att jag ska vara ledsen.
  Hon är verkligen den som får mig vara glad. Är jag ledsen så finns hon alltid där och piggar upp mig. Alltid.
  Hon är värd allt för mig.
  En person som du skulle vilja belöna med ett Guldkort.
  Felicia, felicia är värd grönan kort.
  Hon och jag med guld kort vi skulle ha så himla kul.
  Hejdå :)

 54. Vem som alltid får mig på bra humör är min bästavän Felicia. Vi var på Grönan sammanlagt 29 gånger var i sommar. Något som fick oss på bra humör varje dag då var självklart den underbara personalen på grönalund. Och gud vad sorligt det blev när det stängde! Vårt andra hem stängde helt plötsligt och vi började räkna sju månader fram för att se hur lång tid det skulle ta innan det öppnade igen. Nu är det 28 dagar kvar och det som får mig på bra humör nu är tanken på att snart öppnar det och då får vi äntligen träffa all underbar personal igen!

 55. Jag skulle ville belöna ett guld kort till min kära vän Julia, hon är på grönan högst 1 gång om året! Jag skulle överraska henne med detta guldkort och köpa ett eget så vi skulle kunna åka tillsammans på gröna Lund! Vem vill inte spendera en hel sommar på gröna Lund med sin bästa vän!

 56. Jag skulle vilja ge min 15 åring ett guldkort! För är hon glad och lycklig så blir jag det. Efter en tuff vårtermin i nian då hon kämpat med att få de bästa betyg hon kan få kan en sommar på grönan vara precis det hon behöver innan gymnasiet börjar. När hon är glad och lycklig blir jag oxå det. Vi har så roligt när hennes humör är på topp. Och med ett guldkort på grönan kommer hennes sommar bli bäst. Att få ha lite kul innan hon ger sig på nya utmaningar i livet. Min Matilda är helt enkelt värd detta kort så hon kan komma in när hon vill genom Grönans port!

 57. Nu försöker vi igen!

  Jag vill belöna mig själv med ett guldkort, för att JAG sprider glädje och får andra att bli glada. Egoboostar mig själv hära men ja, jag älskar grönan och mina sommrar blir hela där. Puss! <33333

 58. En person som får mig att skratta riktigt mycket är Thilda, jag kan prata med henne om precis allt och hon får mig alltid glad när vi träffas. Det spelar ingen roll på vilket humör jag är på innan, jag går i alla fall iväg där ifrån hur glad som helst.
  Hon är verkligen en hur bra vän som helst och därför tycker jag att hon ska få ett guldkort, men även för att hon inte har varit på Grönan någon gång och det skulle vara väldigt synd om det förblev så!

 59. Hon gör mig gla’ nästan varje dag.
  Hon skrattar så att marken skakar.
  Hennes leende gör mig svag.
  Någon dag kommer vi att gå på Gröna Lund som makar.
  Hon och jag, världens bästa lag.

 60. min brosa får mig alltid att skratta när han kittlar mig. han skrev också den här:
  på grönan kan man göra det mesta, spela åka och festa. det älskar dom allra flesta, som gör min sommar till den bästa.

 61. Guldkort! Vill ha guldfort! Vore guldstort! Går som guldsmort!

  Jag är alltid glad och jag älskar Gröna Lund, ge mig detta guldkort nu i denna stund! Annars får jag ej en blund… Går totalt på grund.

  Från Kättingflygaren till Jetline, jag rusar så fort jag kan, Twister och Pop-Expressen, de sätter mitt hjärta i brand…

  Guldkort till mig nuuuuuu – please…

 62. Sen första gången vi träffades har allt bara klickat, hon är så underbar, glädjespridande och mitt hjärta har hon prickat. Ett guldkort till henne, jag skulle vilja ge. För hon är fantastisk, hon får mig alltid att le!
  Caroline, hon är en vän för livet!

 63. personen som verkligen gör mig glad är min bästa vän hawraa,varje gång jag är ledsen eller går igenom svåra tider står hon alltid vid mig,dessutom ska jag resa under sommaren och det ska inte hon,hon ska sitta här hela sommaren,så ja tycker att det är synd om henne och om hon skulle vinna guldkortet skulle sommaren bli mycket lättare för henne :)

 64. När jag föddes var min sex år äldre storebror med på förlossningen. Det första han gjorde var att hoppa upp på britsen och ge mig en puss på näsan. Sedan den dagen har han varit min beskyddare, hjälte, förebild, bästa vän, terapeut, resekamrat, ja allt man kan tänka sig man vill att en storebror ska vara. Jämt när vi är tillsammans skrattar vi så tårarna rinner, piper och kvider fnittrande så resten av familjen blir galna på oss. Jag älskar min storebror SÅ mycket och eftersom han bor i Stockholm vore detta den perfekta presenten till honom. Varje gång jag hälsar på kan vi tillsammans jubla på Grönan och dela med oss till alla av våra skratt och upptåg!

 65. En person som verkligen få mig och skratta är min underbara storasyster, vi är alltid sams och hon ställer upp för mig som en storasyster ska göra. Hon har bara vart på grönalund några gånger och de gångerna har hon tyckt det vart jättekul ! Vi har inte haft pengar till att åka dit så mycket men nu om hon får ett guldkort så har vi lättat upp kassan lite iallafall, men hon är en människa som sprider glädje, kan vara en liten sak bara som gör att personen blir jätteglad tex hjälpa en tant över gatan. Vad som helst ! För hon är världens bästa ! Alla blir glad i hennes omgivning. Det är så kul att få se henne skratta för det värmer i hela mitt hjärta ! Varje gång vi åker kvasten så vill hon åka om och om igen för hon älskar den ! Det är skräckblandad glädje. Men hon får verkligen en adrenalin kick när hon är där för hon älskar att göra saker hon inte får göra så ofta. Men nu om hon får detta kommer det inte gå att stoppa henne hon kommer vara glad hela tiden och vara hos er jämt ! Även fast det är lång matkö ibland så klagar hon inte, hon ställer sig där och är alltid lika trevlig mot personalen som hon oxå tycker väldigt mycket om ! När vi är där är det verkligen vi 2 , hon är inte en sån som skäms över mig utan hon bryr sig inte om andras åsikter, skyddar mig. Men om vi två skulle få vara där en hel sommar tillsammans skulle vi bli som 2 bästa kompisar ! Hon är min bästis ! Jag älskar henne. Hon är mitt allt…

 66. Första dagen på grönalund är obeskrivlig! För första gången på året, så känner man, nu är det sommar! Nu är det verkligen sommar! Det första man gör är att springa till Extreem, Pop expressen, frittfall eller insane! Alla karuseller är så roliga! Första gången på året som jag känner mig lycklig! Sen sista dagen, så sorlig men man passar ändå på att ha det kul! Känslan när man blir insläppt efter att ha köat i flera timmar på att få komma in, när man kommer in, benen springer av sig själv till närmaste karusell som man sedan åker om och om igen.

 67. Jag skulle isåfall vilja ge ett guldkort till min kompis Josefine för att:

  Hon finns alltid där för mig och vi har så många roliga minnen tillsammans, varje gång man är med henne får hon alltid en att le och skratta , och vi har samma intresse och det gör allt enu roligare , varje gång vi spelar handboll börjar vi alltid skratta, hon är verkligen värd ett.

 68. Min pappa får mig att skratta extra mycket för att han är speciell.

  Jag svävar som på moln gjord av sockervadd det regnar popcorn och glittrar.Vinden är varm och solen blixtrar i kapp med nöjets neon. Barnet och fågeln de kvittrar.

 69. Svar: Jag skulle vilja ge ett guldkort till min kompis, hon vågar inte åka extreme, och jag måste lära henne att åka allt, alltså insane och frittfall och allt kul. Men då måste man ju ha 133 dagar på sig! Eller hur?
  Och hon är lite som en clown cyklandes på en enhjuling eller gåendes på styltor inne på gröna lund, får en alltid att skratta! Och hon kan ju faktiskt cykla en enhjuling..

  Jag vill så gärna vinna guldkortet, och idag är sista chansen. Jag skulle kunna göra allt för att kunna gå till grönan varje dag i 133 dagar!
  Att se utöver Stockholm och glömma att man är 80 meter upp i luften, känna sig lättad över att man faktiskt inte dog av insane, eller sitta och äta choklad dränkta munkar,det är det man ska göra på sommaren!! Idag drömde jag att jag var på grönan, helt ensam, sen så fick jag tillåtelse att flytta in där. När jag vaknade grät jag nästan över att det inte var sant. Tänk!! Underbara dagar! Med god mat på matvraket, pirrande magar och bra musik, ibland kanske lite för hög att somna till. Det är min dröm. Jag vet att det inte går, så SNÄLLA! Uppfyll min näst största dröm. Snälla..

 70. Kort beskrivet, min tjej och livskamrat sedan 33 år förgyller alltid lika gott i livet!

 71. En person som får mig glad och som får mig alltid att skratta är min underbara pojkvän. Jag kom ihåg förra året när vi åkte twister gud vad vi skrattade ihop och på kärlekstunneln kom vår bild på det stora hjärtat där och vid twister kom vår bild på dataskärmen där man kan köpa bilder! En som jag skulle vilja ge ett guld kort är min älskade pojkvän som alltid vet hur man får en glad och det skulle vara kul att kunna tillägna många dagara på gröna lund tillsammans och skratta och ha en underbar tid tillsamman för gröna lund är den största grejen man väntar på hela vinten! Jag skulle bli så oerhört glad om jag vann så jag skulle kunna ge den till min pojkvän! Jag och min pojkvän <3 Gröna lund

 72. Jag längtar efter den första åkturen men jag är så rädd jag ska åka insane för första gången :-{men jag klarar mig säkert jag jag hoppas att jag vinner det är som attt få en present i en tävling hott men vott älskar er =)) :D

 73. En person som gör mig otroligt glad är min älskade mamma!
  Min gulliga lilla mamma ÄLSKAR Grönan och varje år när vi springer genom portarna så blir min mamma som barn på nytt! Gröna Lund är verkligen ett ställe för alla åldrar! Man ser andra mammor stå och titta på när deras barn åker jetline, vilda musen eller insane medans det är tvärtom för mig! Det är jag som står och tittar på när min galna mamma åker frittfall! Det är nästan omöjligt att inte ha ett leende på läpparna då!
  Därför tycker jag att min gulliga mamma ska få ett guldkort!

 74. Det är så enkelt att säga vem som alltid får mig att skratta. Det är min PAPPA! Min pappa ska alltid skoja med mig, ibland vara jobbig och dryga sig, men alltid väldigt omtänksam. Vad man än vill ställer han alltid upp.
  Har jag kompisar hemma eller kanske t.o.m en blivande flickvän så är han jämt på extra bushumör! Då står jag där och skäms lite smått, fast jag innerst inne tycker han är rolig och skapar ett bra första intryck för mina vänner, då min pappa alltid varit favoriten bland mina kompisar.

  Om vi kommer till Stockholm en sommar så vill självklart mamma åka till gamla stan och inte Gröna lund. Men pappa säger då:
  ”Jag kan följa med ungarna till Grönan”.
  Sedan blir det så och vi har så roligt tillsammans. Visst han är väldigt åkrädd men det gör saken ännu roligare. Jag menar tänk hur roligt man får när han skriker som en stucken gris i Nya Blå Tåget som går på markräls? Det gör ALLA karuseller dubbelt så roliga och alltså HELA dagen blir mycket, mycket, roligare.
  Grönan dagarna avslutas alltid med glassätning tillsammans nära vattnet i solnedgången.
  Jag älskar min pappa och kommer alltid att göra, han är bäst!

 75. Hej! Min lillebror är den mest bästa brorsan som jag älskar! han får mig på glatt humör varje dag. vi skrattar leker och har kul tillsammans utan honom så tror jag inte att jag skulle skratta och ha kul så mycket tillsammans.

 76. Hej en attraktion på grönalund som alltid gör mig glad det är kvasten! Jag tycker att den är en härlig och rolig attraktion! En person som alltid gör mig glad det är min vän Olivia hon finns alltid där! Hennes skratt är smittande och ja! Jag vill ha ett guldkort för att jag ÄLSKAR grönalund och älskar att åka dit med mina kompisar och familj! Jag skulle bli enormt glad om jag vann! Många av mina vänner har guldkort men inte jag. Jag vill inte ha det för att alla andra har det! Utan för att då kan jag gå på grönalund hur mycket jag vill! Jag hoppas att jag vinner! :)

 77. en person som alltid får mig att skratta är en av mina bästa kompisar, Sara. Vi har alltid gått på samma skola, men det var först när vi började 6:an som vi började prata. I 7:an hamnade vi i samma klass och det var först då vi blev kompisar. Nu går vi i 9:an och jag kan inte fatta hur jag stod ut innan jag träffade henne. Vi har exakt samma humor och INGEN annan förstår mig så bra som hon. Jag måste varit någon annan innan vi blev kompisar, jag har fått bättre självförtroende och vet verkligen vem jag är, tack vare henne. Är det så att alla har en tvillingsjäl har jag redan hittat min!
  och skrattar? det är det enda vi gör! och så älskar hon karuseller, ännu en anledning till att hon förtjänar ett guldkort!

 78. Jag säger min fina söta kompis Agnes som alltid ställer upp och alltid muntrar upp en oavsett hur hon själv mår, hon är en ängel som alltid har ett leende på läpparna. Hon skulle bli så överlycklig om hon fick det. Dessutom vill jag så gärna ge det till henne.
  Puss på er!

 79. Min man borde ha ett guldkort för han gör mig glad men med honom på grönan blir det många skratt och glada sommardar. Han älskar vilda banor och tokerier, prövar åka allt om han bara hinner hoppas därför han ett guldkort till denna supersommar vinner….

 80. Mitt fina gudbarn Matilda Handell:-)

  Nu kommer hon bli 08-a till sommaren och ingen skulle nog uppskatta ett Guldkort mer än denna musikbesatta, karusellgalna 18-åring.
  Får hon dessutom nyttja alla Guldkorts-sommarkvällarna tillsammans med sin likaledes musikgalna och karusellbesatta gudmor så skulle livet vara bra gött:-)

 81. Hej! En kompis som betyder verkligen allt för mig är en tjej som heter Rebecka. Hon betyder så sjukt mycket för mig. En av mina närmsta vänner, vi gör allt tillsammans. Vi delar allt med varandra och har så sjukt kul, hela tiden. Vi skrattar typ åt allt och tar inte så mycket seriöst, haha. Nej, men grejen är att hon är den enda personen jag verkligen kan vara mig själv med. Så sjukt underbar vän, alla borde ha en som henne, verkligen. Kärlek till henne. Kram.

 82. Gröna Lund är min absoluta favoritplats, bästa tivolit någonsin! Förra året åkte jag dit med min kompis och vi hade riktigt kul, hon får mig alltid på bra humör och åker allt med mig! När man kommer in till Gröna Lund får man en underbar känsla i hela kroppen. Gröna Lund har allt som ska finnas på ett grymt tivoli, attraktionerna, personalen, besökarna, maten, snackset, konsärer, allt är helt underbart! <3

 83. Några som gör mig glad är mina klasskamrater. Dem gör mig alltid glad och välkommen när jag kommer till skolan. Säger roliga skämt och massa andra roliga saker under dagen. När det är dags för att gå hem från skolan vill jag nästan stanna kvar för att umgås med mina vänner. Om jag kunde men som jag inte har råd med så skulle jag köpa guldkort till alla mina klasskamrater. Så att alla ha den bästa upplevelsen av den bästa!

 84. Hej!
  FRÅGA 1: Den person som alltid får mig på gott humör är min bästis Emilia, varje gång vi träffas blir jag alltid på bra humör!
  FRÅGA 2: Den som jag vill belöna med ett guldkort är min bästis Emilia. Hon har ställt upp för mig i vått och torrt när livet har varit väldigt tufft. Speciellt när livet var så tufft att jag skar mig med kniv, sax osv. Hon var verkligen en pärla då och hjälpte mig att inse att livet var rätt så okej ändå! Men hon är fortfarande en pärla och hjälper mig med allt! Så enligt mig förtjänar hon verkligen ett guldkort på grönalund! Snälla jag skulle så gärna vilja tacka henne för allt hon har gjort för mig!!!!!!

 85. De som får mig att skratta är människorna som delar och förgyller mitt liv och min vardag. Jag önskar att de alla vinner ett guldkort och får uppleva lycka och glädje på Gröna Lund sommaren 2012!

 86. Gröna lund är bästa placet ever! :) Det är sjukt kul med att attraktioner. Jag och min bästis åkte dit förrförra året och hade jätte kul (såklart). Vi åkte nästan alla karuseller. Jag och hon måste åka dit i år! ;)

 87. Min pappa får mig alltid på bra humör.Han får mig alltid att skratta för att han säger så knäppa saker. Vi tycker om att göra samma saker som till exempel att spela spel tillsammans. Det roligaste vi gör det är när vi går på grönan tillsammans en gång per år. Pappa är den roligaste personen att vara där med efter som vi tycker båda om att spela och tävla med varandra att åka läskiga karuseller och äta goda små dounuts.
  Pappa gör mig glad för att jag får ta hur många lotter jag vill och får dricka hur mycket slush som helst MMMM. Det skulle vara perfekt att få ett guld kort för då kan vi åka mycket oftare. :)

 88. Den personen som får mig på bra humör och som jag alltid har så roligt med och som jag skulle vilja belöna med ett guldkort är min tvillingsyster. Hon är världens bästa och finaste människan på denna jord! Hon är mitt allt. Varje gång jag mår dåligt eller är lite nere så är det alltid hon som får mig att tänka på annat och få mig på bättre humör på en gång, jag blir så glad att jag inte vet vad jag skulle kunna göra utan henne. :)

 89. Lovisa Burlin får mig och skratta satt jag oftast sitter på golvet och gråter av lycka när hon nyss har berättat ett skämt ! Jag och min kompis tycker att vi ska få ett guldkort för att vi åker så mycket på grönan så vi tycker det är värt att VINNA!

 90. Personen som får mig att skratta är nog min bästa vän Erika som jag har känt från dagis! vi har helt enkelt samma humor och skrattar och allt! haha ingen förstår våra skämt :P hoppas jag vinner :) !

 91. Varje gång min dotter, Olivia Hedlund, har en ny anledning varför hon ”behöver” gå till Gröna Lund blir jag alldeles lycklig. Hennes uppfinningsrikedom lockar till varma och innerliga skratt. Hennes kärlek till Gröna Lund vet inga gränser. Se bara här den dikt hon skrivit för att vinna ett guldkort:

  Gröna Lund
  Det är platsen där jag hela min sommar vill spendera.
  Om vi har tur, blir somrarna flera
  när man inte längre på skolan måste fokusera
  och våra drömmar vi inte blockera.
  När jag kommit dit man mig till utgången får bogsera.
  Man slipper sitta hos farmor hela sommaren och brodera.
  Man kan inte av Gröna Lund för mycket dosera.
  När jag kommer nära Gröna Lund, mitt hjärta pulsera
  och hela min kropp vibrera.
  Ingen kan mina minnen radera.
  Det är där vi lär oss att fort reagera
  när vi i Spökhuset blir skrämda alltmera.
  Man kan med sitt mod, en vän chockera
  och komma dit nästa dag och på femkampen briljera.
  När man åker Insane man adrenalinet dubblera
  och man har inte mycket tid att i Fritt Fall fundera.
  Hoppas att föräldrarna min saknad hemma kan hantera
  när jag åker blå tåget och mot en vän i modighet, duellera.
  Jag längtar efter att i Pop-Expressen få rotera.
  När jag varit där, jag hela världen vill dekorera.
  Om jag inte kan åka till Gröna Lund vill jag emigrera.
  När Gröna Lund öppnar, jag av lycka, explodera.
  På vintern kan jag bara fantisera
  om hur mycket Gröna Lund nästa år mig kan fascinera.
  När man allt summera
  är det Gröna Lund jag i livet mest värdera.
  Vi är bara barn men på Gröna Lund, vi regera.
  Vi kungar och drottningar kommer aldrig abdikera.

 92. Jag skulle vilja belöna min vän Rebecca som är den bästa vän man kan ha! vi hargått i samma klass sedan 3:an men då va vi inte så bra vänner men nu är vi de hon ställer upp för mej hela tiden hon är värkligen värd ett guld kort! <3
  Kärlek till grönan <33

 93. Nån som alltid får mig på gott humör är min flickvän Sanne! Hon är jätte rolig, söt, rar och helt underbar det går inte att sluta le när man ser henne! Jag skulle vilja belöna henne med ett guldkort eftersom hon gör alla dagar roliga och hon får mig alltid på gott humör!
  Jag älskar dig Sanne och du förtjänar allt!

 94. Min kusin som även är min bästa vän får mig alltid att skratta….vad hon än säger!!! bara av att se henne gör mig varm i hela kroppen och jag blir helt lycklig. det fantastiska med henne är att hon bor i england men hon kan ändå gör hon mig så lycklig och får mig att skratta bara av tanken om henne.Hon gör mig lycklig och får mig skratta varje dag. Hon är min glädje.

 95. Jag skulle välja min lillasyster för vi skrattar alltid tillsammans och har sjukt roligt när vi är med varandra. Bästa minnet och oförglömliga dagen/kvällen som vi två åkte förra året var sista dagen som Gröna Lund var öppet för säsongen. Det var bästa avslutningen som vi hade på sommaren och vi kunde verkligen inte sluta skratta och ha roligt den dagen/kvällen. Den bästa dagen på Grönan var med min lillasyster och kommer alltid att ha roligt på Gröna Lund med henne där. Vi kommer skratta, ha roligt, dricka slush, äta jätte god tacos och bästa av allt åka Kvasten tillsammans samt Pop-Expressen. Eller köra radiobilarna och äta massa popcorn, sockervadd och hot snacks. Sommaren börjar när Grönan öppnar för säsongen och slutar när Grönan stänger för säsongen. Alltså blir det mist 28 gånger sommaren 2012. För jag älskar Gröna Lund! Precis som förra året var jag där 27 gånger!!! Har alltid älskat Gröna Lund och måste få uppfylla sommaren med min lillasyster där.

 96. Jag skulle vilja belöna min bästa kompis med guldkortet. För hon är den underbaraste personen jag känner, får mig alltid på bra humör och aldrig skrattar jag så mycket som jag gör med henne. Saker som inte är roligt med andra blir automatiskt roligt med henne.
  Hon förtjänar verkligen guldkortet, för hon och jag på Grönan 2012 = Oslagbart!!!!

 97. Den jag tycker förtjänar guldkortet är min bästis! Hon är en helt fantastisk person och våran humor slår allting i hela världen. Dock går vi i olika skolor numera så vi träffas inte så ofta, men om båda har guldkort på Grönan i sommar har vi en anledning att ses varenda dag!
  Hon lyser verkligen upp min vardag, varje gång jag har varit med henne har jag alltid magrutor efteråt.

 98. Ett guldkort på grönan är en dröm som jag har, en större dröm än att ligga med massa glass i ett stort badekar.
  Solen skiner och allt känns bra, drömmen om grönan har blivit sann idag.
  Chansen att åka tills man blir yr ska jag göra tills jag spyr.

  Men tänk om detta bara vart en dröm? En dröm där jag fått min bästa sömn.
  Jag skratta i sömnen när jag drömde detta, att ha vunnit tävlingen och kommit etta.

 99. Jag skulle vilja ge ett guldkort till mig skälv pga att jag hade en dålig dag idag min träklubba som jag gjorde på slöjden i många veckor gick sönder och mina dyra dyra hörlurar gick också sönder:( med ett guldkort skulle dan verkligen få ett rolig nyhet jag tycker värkligen att jag är värd ett härligt guldkort! Jag har tävlat alla gånger förutom en SNÄLLA;)

 100. Den jag tycker förtjänar guldkortet är min bästis! Hon är en helt fantastisk person och våran humor slår allting i hela världen. Dock går vi i olika skolor numera så vi träffas inte så ofta, men om båda har guldkort på Grönan i sommar har vi en anledning att ses varenda dag!
  Hon lyser verkligen upp min vardag, varje gång jag har varit med henne har jag alltid magrutor efteråt.
  Vi två på Grönan 2012 = Oslagbart!!!!

 101. Personen som gör min värld ljus,
  Är både min bästa vän, syster och min andra halva.
  När jag kommer till skolan och ser henne, blir jag en sol, bokstavligen, jag skiner verkligen upp i ett leende. Hon får mig att skratta tills jag ligger på marken och letar efter luft med så otroligt mycket kramp att jag nästa dag har tränigsvärk.
  Jag skulle vilja ge henne ett guldkort för att hon och jag har vari på grönan EN gång. Vi har känt varandra i ungefär 3 år, och bara EN ända gång. Det var vår roligaste dag ever typ. Vi skrattade, kastade sockervadd på varandra, skrek på väg upp från kvasten, åkte spöktåget och skrek, men låtsades sedan som ingenting när vi kom ut. Hennes…ekonomi sviker ofta henne. Jag vill att hon ska få UPPLEVA gröna lund igen!

 102. Jag skulle ge ett guldkortet till min mamma, för att. Hon är för feg att åka alla sorters av attraktioner på Gröna Lund. med guldkortet på gröna Lund kan hon ge sig på en grund, grunden som får henne att åka insane och känner stunden av den härliga luften nära fukten. Mamma kommer äntligen övervinna sin rädsla, vi kan njuta samtidigt som vi kan skuta vid 5-kampen. Vi kan skratta mer än vad vi brukar, det kommer blir kul. Detta kommer göra besöken på gröna Lund så mycket roligare!

 103. Det måste vara min kära make som alltid hittar på ett sätt att få mig på gott humör hur sur och vresig jag än är, det är därför han är mig så kär :-)

 104. alla som jobbar på grönalund. mig själv men annars en vän. Det börjar med att jag går in, så känns det som hela grönan är min. personalen säger va inte blyga kom till frittfall för att flyga. spökhuset där dem är bra på att spöka är bättre och roligare än att kröka. berg-dalbanan går fort och efter man köper ett kort. var där i onsdag med min klass. då jag längtade till att köpa glass. tack för mig:)

 105. Min vän får mig att skratta, hon har alltid stått på min sida och vi skrattar igenom livet. Ett gott skratt förlänger livet som man brukar säga, och efter så mycket vi skrattat borde jag leva för alltid.

 106. En som alltid får mig att skratta är min bästis Sarah. Efter alla dessa år flyttar hon till Norrköping i sommar. Men jag vill fortfarande hålla kontakt med henne. Grönan är ett perfekt ställe om hon ska komma tillbaka och hälsa på. Nu står jag i skuld till henne efter allt hon gett mig. Det finns faktiskt bara ett sätt, ett härligt Guldkort!
  Relationen ska ej försämras, utan stärkas! Vi kommer besöka Grönan varje dag, och alltid vara lika glad. Ett Guldkort ska du få, Oj vad bra du kommer må! Tillsammans vi alltid kommer vara, ett Guldkort ska jag skicka till dig Sarah!! :)

 107. Min son är min stolthet och min största glädje !
  Jag skulle vilja glädja honom och ge honom ett Guldkort. Det har han förtjänat !
  Han jobbar hårt i skolan och hjälper till hemma.
  Han bryr sig om andra och är intresserad av sin omvärld.
  Han är helt perfekt med andra ord !

 108. Min mamma!
  När hon och jag är på Grönan så brukar hon vilja åka allting. Förutom Extreme, men den vill inte jag heller åka….. Läskigt!!!!
  Hon är jäääätterolig, och struntar i att hon har haft ont i kanske benet dagen innan vi åker till Grönan. Hon säger bara:
  Vad roligt det ska bli med Grönan imorgon!
  Och om hon är trött efter jobbet så säger hon bara:
  Vi måste åka till Grönan så vi blir pigga!
  Och det blir man ju.
  Så jag tycker att hon är värd ett Guldkort. Hon kommer åka dit minst 40 gånger säkert xD
  Det har varit jätteroligt att få tävla här!
  //Hanna Nymann 12 år

 109. Min bästa kompis Nadja! Hon får mig alltid på br humör, verkligen på toppen, till och med när jag mår dåligt. Jag skulle göra allt för henne – allt. Hon förstår alltid när man snackar om saker med henne och det är verkligen tur och ovanligt att få en sån bra kompis. Hon är den där glädjespridarn som alltid får en skratta med sin otroligt konstiga humor. She is like that bigsister I never had. :D Hon är amazing och henne skulle jag vilja belöna med ett guldkort av alla mina vänner. :)

 110. Jag skulle vilja vinna ett guldkort som skulle delas med min pappa. Min pappa älskar Grönan och det var han som introducerade mig till tivolit och viskade att jag skulle ställa mig på tå när jag egentligen var för kort för att åka fritt fall. Det var pappa som lärde mig att den vita sockervadden på Grönan är godast, och att den gula vagnen snurrar lite mer än de andra i extreme. Han lärde mig var kamerorna i vilda musen sitter och hur det snyggaste berg och dalbaneleendet ser ut. Jag är 14 år, och till skillnad från mina kompisar tycker jag att den bästa polaren att ha med sig på Grönan är min pappa, och om vi skulle vinna guldkortet skulle vi kunna åka oftare!

 111. En som alltid får mig att känna på topp är Sam.

  Sam är min bästa vän. Hon har alltid stått vid min sida och fått mig att hålla humöret uppe. Den 28:e april smäller det. Då ska jag inte uppleva någon ensamhet. Bredvid mig har jag Sam och det är ingen skam. Med ett Guldkort kommer du bli riktigt glad, så att du och jag kan besöka Grönan varje dag! Vid Grönans premiär kommer vår vänskap inte gå isär. Precis som Lennie Skifs kommer vår relation att bestå, sedan vi var små! :)

 112. En person som jag skulle vilja belöna är nog mig själv eftersom jag har jobbat så hårt så jag förtjänar det :p
  Nu när sommaren kommer så kommer jag besöka det nästan varje dag och ha jävligt kul!
  När man sitter och åker frittfall är det en skön känsla man ångrar sig när man sitter där uppe men när man är nere så vill man åka igen! :D
  Längtar redan tills Gröna lund öppnas och tänka sig att se LMFAO uppträda!
  Skulle vara awesome!

 113. em person som alltid gör mig på glatt humör är en kompis som heter Felicia hon får mig att skratta väldigt mycket när jag är med henne, för hon och jag har samma humor det är väldigt kul, vi har känt varandra sen vi gick på dagis och nu är jag 14 år och hon är 15 år så vi han känt varandra. när vi var på Gröna Lund så skrattade jag så mycket som jag aldrig har skrattat förut det var väldigt kul jag skulle vilja belöna henne med ett guldkort så skulle vi kunna skratta ännu mer i år. det skulle vara väldigt kul om jag fick skratta på Gröna Lund i år igen.

 114. En person som får mig att skratta riktigt mycket är CORNELIA HON ÄR SÅ HIMLA UNDERBAR! Även om vi tjafsar lite ibland så älskar vi varandra ändå! <3 Varje dag när vi går upp till ishallen är hon alltid på gott humör! SHE MADES MY DAYS! Som ni förstår så skulle jag vilja ge cornelia ett guldkort <3

 115. Min syster , Det är vi två i familjen som mest längtar till att få komma in i gröna lund och äntligen få känna lukten av Sockervadden och all godis !Den Känslan känner man inte så ofta , Det behövs ! Sen jag var liten Har grönan vart mitt bästa ställe på hela jorden ! När jag kommer in i grönan känner jag mig hemma och fri ! När jag kommer hem och ligger i min säng känns det som om jag fortfarande sitter på insane eller åker frittfall ! Jag älskar den känslan jag känner mig hemma , Gröna lund är värt guld ! Om jag inte åker utomlands så finns det bara en plats att vända sig till , Där man hör hemma , Gröna lund! All kärlek till personalen ! Jag verkligen älskar gröna lund och skulle gärna vilja testa på guldkortet ! KÄRLEK till er ! <3

 116. En person som får mig att skratta är min vän Elsa, hon hittar alltid på roliga och knäppa saker, hon förtjänar att vinna ett guldkort för att hon får folk att skratta och hon och jag älskar Grönan!

 117. Jag vill gärna belöna min bästa vän Victoria med ett guldkort eftersom hon flyttar till Spanien på sommaren och med ett guldkort skulle jag kunna skratta med henne varje dag på Insane, få en adrenalin chock när vi är på frittfall och ta foton tillsammans medan vi äta sockervadd till sommarens slut. Det skulle vara en riktig gryyyyym farväl trots att det är jätte svårt att låta henne går… :( Gröna Lund är vårt ”vänskapstecket” för att vi träffades där många år sedan. Därför att vore jag lyckligaste människan i hela världen om jag skulle vinna guldkortet för min bästa vän…

 118. Min bästa vän
  är en riktigt snäll tjej
  När jag var ensam
  så kom hon till mej
  Hon log glatt
  och bad mig att vara med
  struntade i de andra
  och satte sig ned
  Vi har blivit bästa vänner
  med tiden som går
  Det har vi varit länge nu
  mer än ett år
  Vår klass är ej lätt
  alltid något fel
  Några bråkade
  och vi fick en till del
  Nu när vi var tre
  så var vi var starka
  ej som alla andra
  Men ingen kan på oss sparka
  Jag skulle bli lycklig
  om jag fick ett guldkort
  För mig
  skulle det vara väldigt stort
  att få se all lycka
  och höra alla skrik
  skulle göra mig
  så glädjerik

 119. Några som får mig på bra humör är mina vänner! Vi har en otroligt konstig humor och skrattar heeela tiden!
  Och vi kommer att ha mycket, mycket roligare på Grönan och speciellt om vi får guldkort! Då kan vi ha extra mycket kul under hela sommaren och om skratt förlänger livet – ja då blir vi odödliga!
  Och då kan vi ju skaffa guldkort varenda sommar… förevigt!
  Alla mina vänner förtjänar ett guldkort, så kan vi röja hela Gröna Lund och skratta tills vi börjar gråta.. :D

 120. MIN BROR ÄR DEN SOM BRUKAR GÖRA MIG ATT SKRATTA RIKTIGT MYCKET!!! Han brukar göra mig glad varje dag! Han gör saker så jag får inte vara ledsen i dagen. Han har en as bra humör och han brukar säga roliga saker så jag vaknar med en bra humör <3
  Jag har så tur att ha en bror som han! :3

  HAN ÄR BÄST!!!!! :B

 121. Min vän Sophie Moberg har det trevligaste och mest smittande skratt jag någonsin hört! Jag blir själv så glad när jag hör henne skratta (vilket händer ofta) och allt blir till en enda stor skrattfest! Jag kan se framför mig hur vi drar från attraktion till attraktion på Grönan i sommar, glada och skrattandes! :)

 122. Anna, du är snäll och seg, och på gröna Lund dessutom feg. Uppe på insane vi åker, jag skrattar du gråter. Jag kan åka det som går fort och sakta, och det mesta du vill göra är att avvakta. Jag vill åka fritt fall och tjoa, du skyller på att du ska på toa. när jag frågar om du vill göra något mer, tittar du på mig och ler ”nyckelpigan ser skojig ut” jag säger ”okej, jag är ändå helt slut. Jag respekterar dig som du är Anna, och därför vill jag bjuda dig på ett guldkort så du kan åka så mycket du vill.

 123. Hon som alltid kan få mig att skratta hur ledsen jag än är, hon som alltid finns där under alla omständigheter. Hon som förändrade mitt liv totalt <3
  MIN BÄSTA VÄN !

  Jag har hållt ihop med henne ända sedan jag började högstadiet, tja.. Man skulle kunna säga att jag inte skulle vara den jag är utan henne för hon fick mig att bli just mig. Jag kommer ihåg den där läskiga känslan när man kom upp till de äldre barnen och hur liten jag kände mig.
  Men med henne känner jag mig varken liten eller rädd. Med henne blir jag stor,stark och klarar verkligen .. ALLT !
  Den här sommaren kommer verkligen bli våran, vi båda fyller 15 år och är redo att börja leva på riktigt tillsammans, ingen kan vara som du min underbara Sonja !

  Alla våra planer för sommaren 2012 är stora men ingen lika stor som Fritt Fall. För första gången ska vi båda två hissas 80 meter upp i luften, och sedan bara falla ner. Hur galet det än låter, vet jag att det kommer vara bland en bland de bästa upplevelserna i mitt liv för att jag har dig vid min sida älskade bästis <3 <3 <3 <3

 124. Min extra dotter, Olivia Hedlund är värd ett Guldkort. Hon kämpar hela året med läxor, med att hålla god min trots evigt flyttande mellan två hem och med att alltid vara glad. Olivia längtar från att sommaren är slut till att sommaren börjar igen till att åka till Grönan.

  Gröna Lund har blivit hennes morot i livet där hon kan åka runt runt, skratta och ha kul med kompisar samtidigt som hon inser allvaret i att allt inte är för evigt. Ingen skulle bli gladare än Olivia för ett Guldkort. Hon skulle vara den perfekta ambassadören för Er.¨

  tack på förhand
  Michael
  0735 259702

 125. Min sambo får mig alltid att skratta för vi har samma typ av humor.
  Vi har två barn så det skulle passa oss perfekt med guldkort :)

 126. Min mamma.
  När jag pratat med henne får hon alltid mig på bättre humör. Rolig och tokig på samma gång. Då hon inte gillar att åka några attraktioner själv så åker hon ändå med till Grönan för att låta mig ha buskul.

 127. Hejhej, jag har en underbar vän som alltid får mig att känna mig uppskattad och som alltid får mig att le i svåra stunder :) Hon måste få ett guldkort så att vi kan njuta av tokiga dagar på Grönan :D
  Hon heter förresten Alva Holm, och hon är min bästaste vän ;*

 128. Säkert ganska otippat, men min mormor får mig alltid att bli så glad och fylld av kärlek. Vi skrattar gott tillsammans och hittar på galna saker. När jag var liten var hon en av Sveriges yngsta mormödrar och hon jobbade då på Skansen. Än idag älskar hon att gå på både Skansen och Grönan och är barnsligt förtjust i tivolin. I sommar ska hon ta med min son, sitt barnbarnsbarn till både Skansen och Grönan och det vore härligt att kunna ge henne ett guldkort så hon kan få besöka Grönan många gånger, ensam eller med något av alla barnen i familjen som älskar henne!

 129. Min dotter är alltid på ett strålande humör och det smittar av sig!
  Även om det haglar en fredag i mars när vi är ute med nya vårskorna och just upptäckt att vi låst ut oss, så får hon mig och alla runt omkring att skratta och må bra – och det är guld värt!

 130. En person som får mig på extremt bra humör är min bästa vän! Hon har på dom senaste åren blivit som en tvillingsyster till mig! Så fort jag ser henne blir jag glad! Vi skrattar alltid tillsammans och har det super roligt! Hon betyder extremt mycket för mig. Och hon fyller år nu i april och hon älskar verkligen Grönalund! Och jag vet att hon skulle flippa ur om jag gav henne ett guldkort! Jag frågade henne i sommars när vi satt högst upp i frittfall (det var första gången hon åkte) vad hon tyckte om Grönalund. Och hon svarade ”jag är glad att jag dör här” det lät himla roligt så medan alla dom andra skrek asgarvade vi när vi kastades ner! Så jag skulle vilja ge guldkortet till min bästa vän, tack på förhand! jag vet att hon skulle bli helt otroligt glad! 

 131. Svar: Insane
  Motivering: Den bästa karusellen är ju Insane! Det första jag gör när jag kommer in är att springa till just den karusellen. Skiter i vad mamma, pappa eller någon anna har sagt.. Bara släpper allt och springer! -Och det har dom lärt sig nu.. Eftersom att jag inte fick någon tid förra året att komme till Grönan. (Foten i Operation)** Så vill jag försöka komma till Gröna Lund flera gånger i år!! Att känna den fria känslan när man sätter på sig Åkbandet och bara springer vart man vill är den BÄSTA känslan på sommarlovet..!!! Speciellt när den långa ”gubben” kollar ner på en och säger – Ta det lungt! Och man bara fortsätter att springa! Älskar alla som jobbar och hjälper till på Grönan!!! Puss & Kram till alla er <3

 132. jag tycker att min bror är så rolig och han förtjänar ett guld-kort :) var sak han en säger så kan man inte hålla säg man måste bara skratta :)

 133. Mickey Mouse får mig att skratta. Min bästa vän Ulrika får mig alltid på glatt humör hon är otrolig. Kan få mig att skratta fast jag känner mig jätteledsen och detta trots att hon inte själv har det så lätt. Hon är bara bäst. Därför vill jag att hon ska få ett guldkort!

 134. Jag har alltid skrattat när mormor skojar , nu finns hon inte längre men jag kommer ihåg när vi åkte till grönalund tillsammans hela familjen och jag fick upp henne i katapulten , har nog aldrig sett henne vara så rädd! Men när det var över började hon faktiskt skratta. Så jag skulle vilja ge henne ett guld kort så hon skulle kunna åka katapulten hur många gånger hon vill!

 135. Min dotter gör mig på superhumör och henne vill jag verkligen belöna med ett Guldkort..
  Hon fyller ju även hela 14 år i år =)
  Hon är en riktigt spexig tuff och snäll tjej och ställer upp i alla lägen..
  Då jag har kronisk värk och lite dåliga dar ibland så är det bara bäst när hon SER och märker på mig..men ändå så får hon mig att skratta med sina berättelser om killar och livet som snurrar i huvudet på henne =)
  Så att få ge min dotter ett Guldkort utan hennes vetskap skulle vara det finaste och bästa just nu till att kunna få se henne att verkligen tappa hakan och självklart helt underbart för mig …
  Så jag vet vem som kommer att stå vid era portar den dan ni öppnar och vänta på att få springa med sina vänner och göra ett premiäråk för detta år i nån attraktion..hmm tror nog det blir Twister ;)

 136. Hej! Jag skulle vilja skriva min Pappa, för han fick mig verkligen att skratta, men han gick bort hastigt i Januari. Därför skriver jag min Mamma. Hon kan få mig på gott humör i vilket sammanhang som helst och hon ställer alltid upp. Hon tycker jag förtjänar ett guldkort. Det vore kul att åka runt på Grönan med Mamma, det var ett tag sen jag gjorde det med henne sist!

  MvH Fabian Thorslund

 137. En person som jag skulle vilja belöna med ett guldkort är min lillasyster (Alma Jalil)! Jag skulle vilja belöna henne med guldkortet för att hon har en super rolig humor. Den är dock ganska tråkig för att hon skrattar åt allting men o andra sidan kan vara ganska skönt ibland för hon får mig alltid på bra humör.
  Hon älskar att äta chips och hata att träna. Typiskt 15åringar… Så jag tänkte att om hon skulle få ett guldkort kunde hon åtminstone sitta i en karusell och ha kul med sina kompisar än att sitta hemma med sin chipspåse! :D
  Hon är världens bästa lillasyster och håller tummarna för henne nu! :)

 138. Min dotter Tove älskar att gå på Grönalund, så förra året köpte jag ett guldkort till henne. Tyvärr så blev det inte mycket nyttjat på grund av sjukdom och lite annat, Jag skulle vilja ge henne en ny chans att få vara på den plats hon älskar mest och där hon kan tänka sig att hänga dygnet runt.

 139. Jag skulle vilja ge det här guld kortet till min pojkvän som har ett hjärta av guld.

  Att kunna se underbara Gry Forsell från en magisk karusell. Att snurra runt i Expressen får en att bli av med stressen. Ett underbart gröna lund får varje människa att bli go & rund. Ett ställe där alla trivs, men på många olika vis. Gröna lund är ett familjeparadis, bättre än en resa till Paris.

 140. Den som får mig att skratta riktigt mycket är Ebba, hon är super snäll och förtjänar verkligen ett guldkort!
  Hon är världens bästa kompis!
  Om jag är ledsen för något får hon mig att le.
  Hon är en riktigt grym vän som förtjänar ett guldkort!
  Jag vill att hon ska få en riktigt härlig sommar på Gröna Lund.

 141. Jag skulle vilja belöna min kompis Alex med ett guldkort. Han är så himla kul och vi skrattar alltid. Han har bara varit på grönan en gång när han var liten så jag vill att vi går dit tillsammans i sommar. Vinner jag inte ett guldkort kommer vi gå dit iallafall, men inte lika många gånger, såklart ;)
  På grönan har man alltid så kul
  att komma in med ett kort som guldgul
  gör att man kommer dit om och om igen
  med kanske sin flickvän, pappa Sven eller farbror Glenn
  Grönan är det bästa som finns
  det tycker till och med vår kronprins ;)

 142. Hej visste inte vart man skulle skriva.
  Men syster är den som alltid får mej på bäst humör älskar henne mycket och hoppas allt går bra för henne:)

 143. Jag skulle vilja ge ett guldkort till min fantastiske vän Oskar! Han är den snällaste på jorden, vi hittar alltid på en massa skoj och går ofta till Gröna Lund tillsammans. Vi åker karusell, äter glass och lyssnar på konserter!

 144. Min bästa kompis Ella! Vi har varit kompisar sen vi föddes.. Men när vi var sju år, Flyttade hon till Falun.. Det var ju tragiskt men vi håller kontakten med varandra och vi åker till varandra varannan sommar! Denna sommar kommer hon till mej och vi ska du till grönan! Eftersom att hon bara kommer varannat år. Så går hon bara på Grönan varannat år.. Och jag tycker att hon ska få det! För hon är den BÄSTA jag vet! <3 Hon gör mej alltid glad och vi har alltid kul med varandra!

 145. Min man får mig att skratta och får mig att vara på bra humör.Så jag tycker att han skulle behöva vinna ett Guld kort.

 146. Gröna lund är bland det roliste som finns, alla karuseller som finns, alla trevliga människor och speciellt att tillbringa dagen på grönan med nära och kära!
  Jag åker till Grönalund varje sommarlov och har sjukt kul, man börjar dagen där med massa roliga karuseller sen äter man lunch oftast fish and chips och sen fortsätter man åka till man inte orkar mer, sen brukar jag tävla på hästarna och choklad hjulen!
  Det är min dag på Gröna Lund.

 147. Min syster Hanna. Jag har den bästa systern i världen, hon får mig alltid att börja skratta jättemycket och får mig på bra humör när jag är ledsen! Hon har en riktigt fin insida och jag tycker verkligen att hon är värd ett guldkort! Vi har varit på Gröna Lund tillsammans många gånger, och jag kommer ihåg när jag åkte blåa tåget för första gången och jag fick gömma mig i hennes famn för att jag var så rädd! Både hon och jag har varit riktigt ledsna eller besvikna, men vi har funnits där för varandra och bara det gör att allt blir bättre. Och oavsett om jag vinner eller inte så vill jag att ni ska veta att jag har världens bästa syster! <3

 148. De som får mig att skratta mest när jag är i Gröna lund är ju självklart personalen som jobbar vid varje attraktion! De får varje åktur att kännas helt underbart, en obeskrivlig känsla! Alltid lika roligt att åka till gröna lund, men dock blir man väldigt ledsen när de ska stänga, man vill inte att dagen ska ta slut! Personalen är alltid så underbart trevliga, ett vackert leende håller de jämnt på läpparna och alltid välkomnande. Jag älskar att åka till Gröna lund, jag tröttnar aldrig! Måste också nämna att insane är den attraktionen som innhåller nästan allt! Rotationer, snurr, fart o.s.v. Riktigt rolig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>