Dag 2: Vinn ett Guldkort!

Guldrushen fortsätter, här tävlar vi under 10 dagar ut 10 stycken Guldkort. Ny tävling varje dag kl 10.00! Som Guldkortare får man riktigt bra koll på Grönan, idag testar vi hur mycket Grönankunskap ni blivande Guldkort har… ;)

Vill du vinna ett Guldkort? Då ska du svara rätt på denna fråga: Vad heter attraktionen på bilden ovan? Ge oss även en motivering om varför just du ska vinna!

DENNA TÄVLING ÄR AVSLUTAD. Rätt svar på frågan är Kättingflygaren. Vinnaren av tävling nummer två blev Anna A, med motiveringen: ”Fri som fågeln jag svävar. I Kättingflygaren är jag på topp. Men för Extreme jag bävar. Släpp ner mig, jag skriker Stopp!” Stort grattis säger vi till Anna! Klicka här för senaste tävlingen.

Skriv ditt svar här bland kommentarerna till detta inlägg (bli inte orolig om din kommentar inte syns på en gång, vi publicerar alla kommentarer efter att tävlingen är avslutad.) Rätt svar + bästa motiveringen vinner! Alla vinnare hittar du här.
Tävlingen pågår fram tills ikväll klockan 22:00. Kommentarer som kommer in efter detta klockslag läses ej. Lycka till!

Frågor om Guldrushen? Läs tävlingsreglerna

Guldkortet ger dig fri entré och fria åk alla öppetdagar på Gröna Lund! Klicka här för mer info om Guldkortet.

221 reaktion på “Dag 2: Vinn ett Guldkort!”

 1. 1. Den heter kättingflygaren
  2. Jag hade guldkortet för ett år sedan. Och det var en helt fantastiskt upplevelse! Att ha tillgång med entre och ett åkband varje dag som ni har öppet plus alla erbjudanden som man får med guldkortet både inne och utanför Gröna Lund! Jag vill gärna ha den upplevelsen igen!

 2. Attraktionen heter Kättingflygaren, Att känna pirret i magen & känslan av att sväva när man åker Gröna Lunds Karuseller är nog den bästa känslan i hela världen, skulle jag vinna guldkortet skulle jag kunna uppleva det flera gånger om!

 3. Rätt svar är Kättingflygaren.

  Och den vill barnen åka i sommar och hoppas på att få vinna ett guldkort då vi ändå är i behov av att köpa fyra till sen.

 4. Attraktionen på bilden heter Kättingflygaren.
  Gröna Lund är den bästa platsen i Stockholm för att bara vara en kväll. Både för att lyssna på musik eller ha roligt.

 5. Den heter släng gunggan.
  Jag är ensamstående föräldet till en åk glad tjej på 6 år som inget hellre skulle vija åka några turer.

 6. kättingflygaren heter karusellen:)

  Min motivering:

  Jag vill vinna guldkort till gröna lund för jag och min dotter är ofta där på somrarna men brukar inte ha råd att åka så mycket karusell.

 7. Kättingflygaren

  Grönan på sommaren är bäst
  Min som brukar börja besöket med att sitta till häst.
  Sen så brukar det bli tuffare tag
  Hans mamma får nästan slag.
  Sommaren skulle bli toppen
  Känner jag får pirr i hela kroppen.
  Hoppas nu på tur
  Lovar infinna mig på gröna oavstt om det är sol eller regnskur.

 8. Slänggungan heter atraktionen.

  Jag skulle villja vinna guldkortet för denna sommar kommer jag vara hemma och det skulle var perfekt att ha ett guldkort efter som jag älskar att gå på Gröna Lund det känns nästan som det är mitt andra hem på sommaren.

 9. karusellen heter Kättingflygaren

  Motivering:

  Jag vill vinna för om jag får ett guldkort har jag råd att bjuda mina vänner och familj på inträde och åkband, för då behöver jag inte köpa till mig själv:)

 10. Åkattraktionen heter Kättingflygaren

  Motivering: Jag älskar allt som har med Gröna Lund att göra, åkattraktionerna, konserterna och alla evenemang som är under säsongerna. Ett guldkort skulle rädda hela min sommar!

 11. I bilden är det Kättingflygaren.

  Motivering: Jag vill vinna ett Guldkort för min son så att han får åka allt vad han orkar så att mamma får under tiden i lugn och ro kolla på alla coola artisterna ni bjuder på :)

 12. Kättingflygaren!
  Jag vill vinna, för att det skulle verkligen rädda min plånbok, eftersom jag i princip bor på Gröna Lund på somrarna….

 13. SVAR PÅ FRÅGAN: Kättingflygaren

  MIN MOTIVERING:

  Du gamla, du fria, du lustfyllda park.
  Du goda, glädjerika, sköna!
  Jag hälsar dig Grönaste Lund uppå jord.
  Ditt fall, din twister, din vilda mus.
  Din kvast, din matta, ditt lustiga hus.

  Du tronar på minnen från barndomens dar,
  då ärat ditt namn flög över staden.
  Jag vet att du är och du blir vad du var.
  Ja jag vill leva jag vill gå på Grönan!

 14. KÄTTINGFLYGAREN!
  Kvasten, Blå Tåget och Kättingflygaren, nu är det vår och Grönan öppnar snart igen.
  Ett Guldkort är det bästa man kan ha, en massa konserter och karuseller VARJE DAG!
  Jag har Saknat mitt Gröna Lund, natten mot premiären kommer jag inte sova en blund!
  Bästa Gröna Lund nu ses vi snart igen, välkommen våren och även sommaren!

 15. den hetr kättingflygaren. jag vill gärna vinna ett guldkort för att vi har inte så mycke pengar och är på grönan typ 3 ggr om året. men eftersom jag fyllde 14 i måndags så ska jag kanske få ett guldkort av pappa :) btw älskar insane!

 16. Den heter kättingflygaren :)
  Jag vill vinna för att jag var aldrig på Gröna Lund förra året av några anledningar… Så jag har inte testat den nya attraktionen som alla säger är jätte kul. Gröna Lund är liksom en av dem bästa sakerna man kan göra på sommaren enligt mig, och jag var aldrig där förra året… Så om jag skulle vinna guldkortet hade jag åkt in till gröna Lund varje dag!

 17. Karusellen på bilden heter Kättingflygaren !
  jag tycker att jag ska få ett guldkort för att jag älskar grönalund ! men jag är inte där så ofta som jag skulle vilja ! Men om jag hade ett guldkort skulle jag nog gå varje dag med mina kompisar :)

  1. och jag glömmde en sak jag har aldrig haft ett guldkort så det skulle vara kul om jag fick ett !

 18. Attraktionen på bilden heter Kättingflygaren. Varför inte försöka vinna, fast min kommentar ändå kommer att försvinna. Fast det gör ju ingenting för alla läses utan till.

 19. Den heter ”Slänggungan!”
  Jag vill vinna för att då skulle jag kunna åka till Sthlm väldigt ofta och komma bort från min lilla håla aka Orsa! Jag skulle kunna bo inne på grönan nästan och så fort jag vill träffa kompisar måste dom då betala in sig där för att träffa mig!

 20. jag lägger mitt svar som ”slänggungorna” och jag skulle vilja vinna för jag har vart där varje år flera gånger för att antingen åka attracktionerna eller gå på alla underbara konserter. Slänger ut väldigt mycket pengar varje år för att gå på Grönalund så skulle vara väldigt bra med ett guld kort i plånboken. :)
  mvh sandra

 21. Attraktionen heter kättingflygaren.
  Varje gång ja kommer hem ifrån gröna Lund drömmer ja
  Under natten att man åker karusellerna. De e så härligt!

 22. Kättingflygaren, heter attraktionen!

  Jag älskar att gå på gröna lund men har dessvärre inte råd med det, förutom kanske en gång per år men man vill ju åka dit med olika personer också! Så det skulle vara riktigt nice med ett guldkort

 23. Svaret på fragan: Attraktionen heter ‘Kättingflygaren’.

  När jag tänker på Grönan så kommer jag ihåg ett år med de mest minnesvärda ögonblicken hittills. Jag kommer från Tyskland men bodde i Stockholm förra året för att jobba som barnflicka. Jag och mina Au Pair-kompisar har varit på Gröna Lund otroligt många gånger under våren/sommaren 2011 och det har alltid varit helt fantastiskt. Vi har lyssnat på underbara konserter (och sjungit med), ätit glass och sockervadd tills vi fick ont i magen och skrikit så högt vi kunde när vi åkte frittfall. Den här sommaren får jag chansen att komma tillbaka till min drömstad för att göra en praktik så jag ska vara i stan under tre långa månader. Om jag vinna Guldkortet då få jag chansen att uppleva många av dessa fina stunder igen och massor nya mer.
  Jag har aldrig vunnit något – förutom pennor och nyckelringar, men det räknas väl inte. Inte ens en stor mjölkchoklad på Grönan som fick mig vara jätte ledsen förra sommaren för att en kompis av mig vann typ varje gång hon tävlade. Så om ni vill att den här sommaren kommer att bli perfekt så ge mig Guldkortet! Och jag ska bli så lycklig som 5-åriga som få glass till efterrätt, 18-åriga som är på semester i Tyskland och realisera att de få köpa alkohol i affären eller 40-åriga som få den senaste Iphonen på jobbet. Ja, precis så sjukt lycklig skulle jag vara då!
  Dessutom sjung Johnossi förra året: There’s a lot of things to do, before you die! Och en av de saker John menar är säkert att ha det sjukt roligt under sommaren och det går ju bäst när man kan njuta av alla fördelar som man ha som ägare av ett Gröna Lund Goldkort! Eller hur?

 24. Rätt svar är Kättingflygaren! Min motivering är att jag har bara varit på gröna lund en gång och då var vi inte ens där en timme och jag hann bara med en attraktion, jag har tjatat och tjatat men det har inte blivit av att vi åkt dit igen. Men om jag fick detta guldkort skulle jag kunna uppleva gröna lund en gång för alla utan att va stressad och ha ont om tid och jag lovar, jag skulle testa på varenda attraktion som ni har! ;)

 25. Kättingflygaren är attraktionen på bilden som man susar runt och runt och runt över vattnet i gungor. Gröna lund är stockholm och Gröna lund är sommar, en sommar utan gröna lund är ingen sommar. Man har sen barnsben sparat ihop kronor och (på den tiden) ören för art kunna vara en heldag på gröna lund. Tänk med ett guldkort, sommaren skulle bli förgyld med konserter, attraktioner och många glada skratt. Sommaren 2012 med guldkort skulle bli en sommar att minnas!!

 26. Attraktionen heter kättingflygaren.
  Det härliga är när man kommer in på gröna Lund och du hör alla skrik ifrån attraktionerna och känner doften av sockervadd. Då vet man att du är på rätt ställe! Härliga gröna lund! Senare när det börjar mörkna är det härligt att sitte längst uppe i fritt fall och ser ut över det lysande gröna Lund! Det gör mig glad! :D

 27. Jag är en ensamstående mamma till fyra härliga goa ungar som tyvärr har begränsad ekonomi. Men tågbiljetter kan man få tag på billigt, och mina barn hade blivit så otroligt glada om jag kunde överraska de med den här vinsten. Vi har ändå planerat att åka till Stockholm i Juni. Så nu hoppas jag och håller tummarna hårt. <3

 28. Den heter Kättingflygaren!

  All denna längtan som vi alla bär,
  inget kan stilla den sånär,
  som på alla de roliga åk,
  som på Grönan gör att man slipper tråk.
  För det är ju åka man vill göra,
  med ett guldkort i hand är det bara att köra!

 29. Kättingflygaren. Det bästaste med atraktionen är att man känner sig levande och som en fågel. Med pirret och den härliga känslan i magen så tycker jag att jag borde vinna så jag äntligen får känna den känslan när jag vill i sommar.

  1. Oj jag slrev fel på namnet. Där det står kättingflygaren på namnet så ska det ju vara mitt namn. Jag heter elin :-)

 30. den här attraktionen heter kättingflygaren. jag vill vinna det här guldkortet för sist jag var på grönan var när jag var fem och sen har jag aldrig åkt till grönan mer och nu är jag 12år och ingen har tid med mig och åka till grönan det är därför jag vill ha guld kortet för att då kan jag åka till grönan själv eller med mina kompisar och att då kan jag åka oftare till grönan. ^^ :)

 31. Kättingflygaren heter den attraktionen men det kallas också för slänggungan.
  Jag skulle vilja vinna ett guldkort för jag slutar nian nu i sommar och kommer splittras från min underbara klass, vi är seriöst som en familj. Vi gör saker tillsammans hela klasen och jag älskar dom verkligen. Men i sommar så har många av dom bestämt sig att köpa guldkort och jag skulle jätte gärna vilja vinna guldkortet för att verkligen få spendera så mycket tid som möjligt med mina älsklingsvänner en sista sommar innan vi börjar gymnasiet och vilket ställe är inte bättre än Gröna Lund att vara med sina vänner och ha det kul ?

 32. Attraktionen på bilden ovan heter slängungorna!
  Jag älskar grönalund, älskar alla attraktioner.Slängungorna är helt underbara, ser hur vattnet speglar sig emot en när man åker, håret fladdrar, i det underbara vädret.Gå runt och spela, äta goda glassar! Ingen mera än jag är superlycklig när jag kommer till Grönalund, jag blir som ett ”litet” barn som springer runt!

 33. Kättingflygaren heter attraktionen.
  Enda sen jag var liten har jag åkt denna attraktion och drömt om att jag flyger. Varje år har jag åkt till Gröna lund med ett smile i ena handen och vänner i den andra. Så fort jag har råd så köper jag ett åkband men skulle gärna vilja ha ett säsongskort så att jag skulle kunna tillbringa min största tid på Sveriges bästa nöjesfält :)

 34. den heter Kättingflygaren .
  Tänk dej att sitta i den över vattnet med fötterna svinglandes över vattnet , o det kittlar i magen. Jag vill ha kortet för att kunna gå på grönalund med mina kompisar eftersom jag vill kunna gå på grönan och åka jetline & extreme samt andra roliga attracktioner ! :D

 35. Jag själv kallar denna åkattraktion för slänggungan men jag vet att den heter kättingflygaren! Det finns inte att jag besöker Gröna Lund utan att åka denna attraktion! Det är den i särklass som ger mest kittlande känsla utan att man ska tro att man dör, för så tar ju frittfall priset! Sätter man sig i en stol längst ut hamnar fötterna nästan över vattnet men bara för några sekunder per varv! Trots de ynka sekunder kittlar det till i magen varje gång, den är därför jag älskar kättingflygaren! Jag älskar Gröna Lund och just denna attraktion har varit min favorit sen jag var 9 år!

 36. Jag var på Gröna Lund ungefär 8 gånger förra säsongen, jag besökte mest konserterna som förövrigt var riktigt bra, speciellt SMK, Ziggy Marley och Veronika Maggio. Men också för attraktionerna, bara någon vecka efter att jag börjat 1an på gymnasiet så gick jag och 3 av mina nya klasskompisar på Gröna Lund och det var ett jätte bra sätt att lära känna varandra och verkligen bjuda på sig själv, efter det har vi blivit riktigt nära vänner och jag är jätte glad att jag träffat dem. Jag är väldigt glad att vi kunde umgås och lära känna varandra på ett sånt roligt ställe som Gröna Lund och inte på fest med alkohol inblandat som många ungdomar gör. Skulle bli jätte glad om jag skulle få en lika underbar säsong i år igen med er på Gröna Lund.

 37. Rätt svar är kättingflygaren. Jag ska vinna för att jag älskar att snurra runt i karuseller som dessa, vimla runt på Gränna en sommardag och skratta sig hes! Äta langos, godis och glass och sen kasta sig ut och hoppa på första bästa karusell. Gröna Lund är helt klart det bästa du kan göra en sommardag med ett grymt gäng vänner!

 38. Om jag inte missminner mig heter den Kättingflygaren eller liknande. Vi har dock alltid kallat den slänggungan.
  Jag anser mig vara vinnaren av guldkort 2 eftersom jag hjälpte Bryan Adams att roa hela Gröna Lund i somras när vi sjöng Baby When You’re Gone. Detta trots att jag egentligen är livrädd för att stå på scen.

 39. Attraktionen heter kättingflygaren
  Jag borde vinna eftersom man kan inte bli gladare än när man är på gröna lund , finns inte en enda ledsen stund.. ni är grymma !

 40. attraktionen heter Kättingflygaren
  Motivering.
  Men nu läll äre nära
  Grönan öppnar i april vilken ära
  Att få glida in på guldet hela säsongen,
  å ta en fika i parken mä knoddsen

 41. Kättingflygaren! Det vore så underbart att vinna ett guldkort då jag inte har råd med ett själv! Dessutom är Gröna Lund bästa nöjesfältet i världen! Håller tummarna nu, kram!

 42. Kättingflygaren
  Jag vill vinna ett guldkort så jag och min son kan åka till hans favoritnöjespark, Gröna Lund. PS han har tjatat om Gröna Lund sen ni stängde i höstas :)

 43. Attraktionen heter Kättingflygaren (men alla kallar den Slänggungan…)
  Jag vill vinna så att jag kan spendera hela sommarhalvåret på Gröna Lund, äta glass, sockervadd och åka massvis med roliga attraktioner. Vem vet, jag kanske tillochmed vågar åka Fritt Fall… (kommer nog aldrig hända men men)

 44. Attraktionen på bilden heter : kättingflygaren. Jag borde få vinna för att jag älskar gröna lund, men jag har aldrig råd att åka dit, min mamma och pappa sparar jätte mycket för att åka på min födelsedag. Men ett guldkort kan jag åka dit gratis och det skulle inte koste mina föräldrar.

 45. Den heter Släng-gungan!

  Jag ska vinna för jag tycker de är sjukt kul på grönan, på sommrarna brukar jag vara där varje dag tills de stänger! Hade guldkort förra året första gången och de va sjukt bra och kul, gick varje dag!
  Så de skulle vara så kul om jag vann!
  Mvh Alice

 46. Hej ! Attraktionen på biden heter klart ”kättingflygaren” . Jag tycker att jag borde vinna eftersom att gå till Gröna Lund är det bästa man kan göra på sommaren , ha det roligt med vänner och allt möjligt . Det är inte alla som har möjlighet att gå ditt så ofta på sommaren därför skulle jag vara jätte jätte glad om jag har vunnit ett guld kort . Om jag skulle vara den lyckliga och vinna den så skulle jag klart köpa den gröna kortet och vara jätte ofta i den bästa Gröna Lund . Mvh Paulina :)

 47. Den heter Släng-gungan.

  Jag tycker jag ska vinna för grönalund är de bästa som finns på sommaren, alla attraktioner är så kul sen kan man träffa alla sina kompisar där! Om jag skulle vinna ett guldkort skulle jag gå varje dag! Förra sommaren hade jag guldkort för första gången och de va så himmla kul, verkligen värt pengarna för jag va där varje dag! Så somsagt de skulle vara så himmla kul om jag vann!
  Mvh Alice

 48. Det vore galet kul att vinna ett guldkort. Jag själv har varje år tagit mig till gröna lund efter att ha sprungit minimaraton. Jag och min kompis brukade bara springa för att vi älskade att åka till gröna lund. Det var dock tidigare men jag älskar traditioner och skulle gärna fullfölja den. När man sitter uppe i frittfall högst upp tittar ut över hela stockholm. Troligen den vackraste utsikten i stockholm. Man bara sitter där och väntar sedan bara faller man det är en av de läskigaste upplevelserna men också en av de bästa för efter känns det som man kan göra vad som helst. Jag skulle bli hur glad som helst att få ett guldkort.
  Det är slänggungan på bilden :)

 49. Den heter: Kättingflygaren.

  Jag, fru och barn besöker Grönan minst 2 ggr/sommar.
  Nu när bensinen slår pris rekord, så vore det inte fel att vinna, då det kostar lite att åka från Öland.

 50. Svaret är Kättingflygaren.

  Jag behöver ett Guldkort för att rensa bort vardagens tristess med underbara kvällar av musik, sockervadd och oförglömliga åk i Twister, Jetline och Vilda musen.

 51. Den heter kättingflygaren! Jag tycker att jag ska vinna för att jag fullkomligt älskar Gröna Lund. Jag kommer från Västerås och tar tåget till grönan minst 10 gånger varje sommar. Karuseller, godis, och all den här ”karnival” liknande andan fullkomligt dyrkar jag. En varm och skön sommardag är absolut förenat med mys på gröna Lund. Jag hoppas att jag vinner så att jag även i år kan besöka gröna lund lika ofta som jag brukar! Puss till alla er som gör grönan till det den är!

 52. Atraktionen heter Kätingflygaren

  Jag skulle villja vinna guldkortet för denna sommar kommer jag vara hemma och det skulle var perfekt att ha ett guldkort efter som jag älskar att gå på Gröna Lund det känns nästan som det är mitt andra hem på sommaren.

 53. HEJ! Åh jag vill vara med!
  Attraktionen heter ju såklart: Kättingflygaren!
  Jag bor i Eskilstuna och åker inte till Sthlm så ofta, men detta skulle göra att jag besökte huvudstaden & Grönalund sjukt mycket oftare! Älskar alla era karuseller osv. Speciellt B&J glass baren[fast det är ju ingen karusell..], så nu kanske man har råd men fler glasskulor när man har åkband & fri entré med erat guldkort! [som jag hoppas vinna...]
  Kram från Lovisa, trogen Grönalundare.

 54. Kättingflygaren heter attraktionen på bilden.

  Jag ska vinna för att få känna vinden i mitt hår och när magen kittla så där underbart när man åker alla attraktioner. Glädjen att få en underbar sommar med massa attraktioner och underbar musik :)
  Här får ni ett litet roligt rim: Rosor är röda, Violer är blå, Jag ska vinna guldkortet så det så!

 55. Kättingflygaren. Jag och min bästa vän kommer vara ifrån varandra stora delar av sommaren, därför vill vi njuta av tiden vi inte är det på bästa sätt, d.v.s gå på grönan och åka upp och ner i fritt fall tilt tills vi nästan har memorerat utsikten. :)

 56. Kättingflygaren, jag borde vinna för att jag har kämpat för att få ett jättelänge och har fortfarande inte råd!

 57. Attraktionen heter ”Kättingflygaren”. Fast den är mer känd som Slänggungan ;)
  Motivering: Jag har haft ett Guldkort tre år i rad nu och alla åren har jag varit på Grönalund minst 20gr. När man har åkt allt ett antal gånger så finns det alltid så många bra artister att kolla på. Och om det inte finns det så är det alltid bra stämning så man kan gå runt och flamsa.
  Men som ni förstår kostar det en hel del att gå dit ofta, även om man har guldkort och guldkortet kostar ju också en del. Så därför skulle jag bli mega superduper glad om jag vann ett Guldkort:D

  Med vänliga hälsningar
  Sofia

 58. Svar: Atraktionen heter Kättingflygaren

  Vad gör man när man vill ha kul? När man vill dansa och umgås med vänner, äta gott och njuta av bra stämningen? När man vet att det kommer att vara den bästa dag i ens liv men ännu mer bra dagar väntar på en? När man vill utmana vänner i 5-kampen och testa med dem massa andra atraktioner, skrika och dansa till sin favorit grupp på stora scenen och känna att det här är livet värt att leva för? När man kräver att alla ska känna som en själv, som att detta är det bästa som kunde hända alla, vad gör man då? Jo, då går man på Gröna Lund!

 59. Attraktionen på bilden heter slänggungan. Jag vill vinna guldkortet för att jag älskar att vara på Gröna Lund och åka karuseller! Jag verkligen ÄLSKAR Gröna Lund så jag hoppas att jag blir vinnaren av guldkortet.

 60. Attraktionen heter slänggungan.

  Jag vill vinna för att jag har en reumatisk sjukdom så jag kan knapp cykla bada och spela fotboll med kompisar för det gör för ont i kroppen. Men någoting jag kan göra är att åka karuseller som jag tycker är något av det roligaste jag gjort.Det finns inget bättre än mag känslan när man åker frittfall ,den sköna luften i ansiktet när man åker extreme och lukten av popcorne och god mat.

 61. Hej! Attraktionen heter slänggungan/Kättingflygaren! Jag hade ett guldkort förra året och gick jättemånga gånger! Det var riktigt riktigt kul! Men i år har jag inte råd, och måste prioritera andra saker som presenter till mina närmaste. Jag kom på att jag inte skulle kunna gå på grönan iår eftersom jag har så lite pengar. Jag blev jätteledsen men sen superglad då jag såg tävlingen!

 62. Karusellen ovan är en av mina Favoriter kätting flygaren. Med kätting flygaren jag tar mig mot höjderna med en dans när jag uppe är och snurrar ser jag över havet och Stockholm en känsla jag kan beskriva med pirr i min mage. Ännu ett Besök på Stockholms bästa Tivoli GRÖNALUND skulle göra mig glad. Snart jag fyller år va vorre då inte bättre än en Present hos GRÖNALUND och på nytt få känna pirret i magen. Rick

 63. Kättingflygaren
  Varför just jag ska vinna: Om jag vinner detta GULDKORT så kommer jag ta med min 5åriga dotter ill Grönan så många gånger hon vill i sommar å förra året blrv det 10st gånger för hon är tokig i Grönan :D

 64. Det heter parisehjulet. Önskade att jag fick vinna för jag inte har varit i Gröna Lund sen jag var 6 år.

 65. Attraktionen på bilden heter den flygande kättaren. Varför jag vill vinna är för att jag nästan aldrig brukar har råd till att gå på gröna lund. Ett guldkort skulle verkligen betyda mycket för mig. Jag älskar gröna lund, det är det bästa jag vet. Så mitt hjärta skulle sprängas av lycka om jag vann detta guldkort. :)

 66. Karusellen på bilden heter Kättingflygaren. Jag vill vinna Guldkortet så att jag varje dag under sommaren, med stolthet i rösten, kan avvisa mina kompisar aktivitetsförslag med att säga något i stil med: ”Nope, ska och hänga på Grönan i dag MED”. Eller: ”Sorry baby, men jag har viktigare saker för mig. Ska till grönan och hänga”. Tänk att få säga så VARJE dag!

 67. Den heter Kättingflygaren och är en Zierer Wave Swinger 48, största modellen. Även om den inte är högst, snabbast eller värst ger Kättingflygaren en fantastisk känsla av frihet när man nästan hänger ut över vattnet, och inte kan låta bli att kittlas av tanken att man flyger helt fritt. Den känslan vill jag uppleva oftare, och därför ha ett Guldkort.

 68. Denna attraktion heter Kättingflygaren eller som många tilltalar den slänggungan. Detta var den första attraktionen jag åkte på gröna lund när jag var yngre och jag kommer ihåg den pirriga känslan i magen när den flög upp och hur adrenalinet började pumpa. Efter alla dessa år så är denna attraktion fortfarande min favorit och kommer nog alltid vara det.

 69. Attraktionen heter Kättingflygaren!
  På Gröna Lund lever jag, damn it! Vad vore sommaren utan rushen i Jetline, eller det ofrivilliga skriket högst upp i Fritt Fall tilt?
  Efter två år av svår ätstörning förtjänar jag det här guldkortet! För fan, jag älskar ju att äta mjukglass med färgglatt strössel bredvid Twister i den stekheta solen medans jag känner brisen från mälaren.
  Jag vill kunna entra Grönd Lund var enda sommardag med ett stort leende på läpparna och leva livet!

 70. Kättingflygaren heter karusellen.

  Stora barn och de små
  Yr i huvudet högt upp i de blå
  eller fötterna på marken när man runt Grönan gå
  Ingen annanstans man den kombinationen kan få
  och den ultimata upplevelsen uppnå

 71. Kättingflygaren!!!!!! eftersom vid min ålder (29år) gröna lugn ledar mig tillbaka att känna mig som ett barn, OH…. vilka underbara stunder!!!, det är därför bör jag vinna, för att komma tillbaka till dessa dagar ;)

 72. Svar: Kättingflygaren.
  Fri som fågeln jag svävar. I Kättingflygaren är jag på topp. Men för Extreme jag bävar. Släpp ner mig, jag skriker Stopp!

 73. KÄTTINGFLYGAREN
  Sommarens höjdpunkt är en dag på Sveriges främsta och roligaste nöjespark Gröna Lund. Med en härlig miljö, underbar personal, pirriga attraktioner och sist men inte minst alla artisterna som uppträder. Tänk då att få ta med sig den upplevelsen under hela sommaren, utmana sin rädsla och ha skoj kommer sommaren 2012 bli den roligaste sommaren.

 74. Attraktionen ovan heter Kättingflygaren.

  Bland det första man ser när man Djurgårdsfärjan mot Grönan tar,
  det kittlar i magen bara man tittar på de som runt runt far.
  Förra året som 4-åring jag för liten var
  men nu jag växt och ”blitt” 110 cm lång,
  så nu vill jag åka den gång efter gång.
  Med ett Gröna Lund guldkort som glimmar och en mamma som så bra rimmar hoppas jag att få vinna.
  Kram, Angelica 5 år

 75. det är slänggungan på bilden. jag vill vinna för att om jag inte gör det så har jag inte råd att åka till grönalund. jag har aldrig varit där men tycker det skulle vara jättekul att få åk dit.

 76. Kättingflygaren.

  Jag vill vinna för att jag i princip aldrig varit på Gröna Lund sen jag var liten, och då vågade jag ändå inte åka ! Jag minns dock att kättingflygaren var en klar favorit, liksom blå tåget förstås. :)

 77. Hej den är slänggungar på dilden har åkt den, den är rolig :D
  skulle vilja vinna älskar gröna lund. Hej då

 78. Denna roliga attraktion heter Kättingflygaren vilket har varit en skön attraktion genom alla åren. :) Jag skulle jättegärna vilja vinna eftersom att jag har sedan jag var liten älskat Gröna Lund. Varje år har jag velat köpa guldkort men jag har aldrig haft tillräckligt med pengar så jag skulle bli jätteglad om jag äntligen kunde ha ett och få gå hur mycket jag vill. :D

 79. Slänggungorna brukar jag kalla den för men vet inte om det är de korrekta nament hehe.. Grönan är det absolut roligaste man kan göra på sommaren och man går oftast inte mer än 1 eller 2 gånger även om man vill för att man är fattig studen o inte har råd därför borde jag vinna! :)

 80. Karusellen på bilden heter; slänggungan/kättingflygaren.

  Ett guldkort skulle vara perfekt till sommaren, jag vill verkligen ha det här så sjukt mycket!c:
  OM JAG VINNER SÅ SKRIVER JAG EN ”TACKLÅT”, KONTAKTAR ER OCH SJUNGER DEN FÖR ER.
  Tack på förhand!:)

 81. Hejsan!
  Jag heter Kristina och svaret på vad attraktionen heter på bilden ovanför är: Kättingflygaren! Men dom flesta kallar den: Slänggungan.
  Jag älskar den!

  Jag skulle gärna vilja vinna det här guldkortet för att Gröna Lund är nog det bästa med sommaren, man träffar roliga personer, får åka så mycket och ha kul!
  Jag har inte så mycket pengar så jag kan köpa guldkortet på egen hand tyvärr! En av dom bästa sommar-minnena är från Gröna Lund, jag var där med min bästa vän som bor på Öland!
  Jag hoppas att jag skulle kunna vinna för att jag får mer chans att träffa nytt trevligt folk, åka mer på Gröna Lund, och besöka era affärer och mycket mer! Och få med fler folk till Gröna Lund!
  Kramar Kristina!

 82. Kättingflygaren ?
  Jag borde vinna för att grönalund är det bästa stället på Jorden och jag vill kunna åka dit om och om igen den här sommaren ! =)

 83. Attraktionen heter Kättingflygaren. Anledningen till att jag vill vinna ett guldkort är för att jag älskar att åka karuseller och attraktioner (trots att jag passerat 55årsåldern)… det skadar inte heller att min dotter fått jobb på Grönan och därför kan jag smyga runt likt en ninja och hålla ett vakande öga på henne så att hon uppför sig!! Länge leve Gröna Lund!!

 84. Svaret är: Kättingflygaren

  Motivering:
  Tänk om man på Gröna Lund får vara,
  när och hur ofta man vill,
  det är något som man skulle vilja erfara!

  Att få glömma alla måsten som man i vuxenvärlden har,
  och slippa allt det här med ansvar.

  Att få bli som barn på nytt,
  få skratta och leka hur mycket man vill.
  Snälla kan inte tiden bara stå lite still?

  Äta sockervadd och köpa lotter,
  det är något som jag vill göra med min dotter!

  Ja, och att åka karuseller i högsta fart,
  det är någonting som jag vill göra väldigt snart!

 85. Kättingflygaren. Eftersom jag är från landet där det inte finns några nöjesfält så är Gröna Lund mitt absoluta smultronställe i Sthlm. Jag älskar barnet i mig som kommer fram så fort jag ställer mig i kö för att åka alla mina favvoattraktioner. Att sen få möjligheten att njuta av grym musik under hela sommaren och besöka Aquaria (där jag inte satt min fot än) hade varit guld (!) värt ;)! /Clara

 86. Kättingflygaren. Jag vill vinna för att jag älskar grönan & för att jag aldrig vinner nåt!!!!!!!!!

 87. Svar:Karusellen heter kättingflygaren.
  Jag vill vinna för jag och min familj har dåligt med pengar och dålig ekonomi.
  Nu när våren har kommit och sommaren är snart här så vill jag och min familj åka till gröna lund för att kunna göra något roligt.

 88. Attraktionen heter kättingflygaren!
  Jag skulle jätte gärna vilja vinna!
  Så länge jag kan minnas har jag åkt till Gröna Lund varje sommar. Jag har haft de flesta av minna bästa minnen på Gröna Lund!
  Men nu så har det hänt lite grejer som jag inte vill prata om. Och min familj har haft ganska dåligt med pengar. På sommaren skulle jag jätte gärna vilja åka till Gröna Lund men jag vet inte änns om jag kommer kunna. Min bästa kompis som har hjälpt mig med jätte mycket kommer och hälsar på i sommar och det är första gången hon kommer till Stockholm. Jag skulle jätte gärna vilja visa henne Gröna Lund och allt det roliga man kan göra där. Om jag vinner ett guld kort skulle jag bli över lycklig! Då skulle jag kunna visa min kompis Gröna Lund, som var en stor del av min uppväxt och på ett sätt, gjort mig den jag är och få mycket fler glada minnen.

 89. Attraktionen heter kättingflygaren.
  Jag älskar stockholm och gröna lund har verkligen allt för att göra en perfekt dag, sockervadd, berg och dalbanor, frittfall verkligen allt.
  Har bara varit på gröna lund några gånger i mitt liv och vill åka dit mer, men har inte råd att åka mer en kanske en gång och ett guldkort är perfekt.

 90. Denna attraktion heter kättingflygaren och råkar vara min favorit attraktion!

  Jag vill vinna eftersom att jag aldrig är gladare än när jag är på Gröna Lund! Förra året var jag där oändligt många gånger och jag får aldrig nog! Personalen är så himla trevliga och man blir så glad av att tala med de! Man höt folk skrika och skratta överallt och alla bara ler och har roligt och för en enda dag är en massa människor samlade på en sådan rolig plats och ler hela dagen förutom när man kanske åker fritt fall..Hela Gröna Lund är magisk det är en värld där ite bara barnen utan även vuxna går tillbaks i tiden och får släppa loss med roliga attraktioner sockervadd och mycket annat kul! Om jag vinner detta guldkort kommer jag nog att ha den bästa sommaren någonsin då jag kommer uppleva denna magiska värld flera gånger under sommaren!

 91. Attraktionen på bilden heter kättingflygaren.
  Känslan när man åker kättingflygaren, det blåser på håret. När man kollar ner på vattnet är man rädd och tror att man ska falla. När man väl har åkt vill man bara åka igen och igen hela dagen lång!

  1. Attraktionen på bilden heter kättingflygaren.
   Känslan när man åker kättingflygaren, det blåser på håret. När man kollar ner på vattnet är man rädd och tror att man ska falla. När man väl har åkt vill man bara åka igen och igen hela dagen lång!!

 92. Vad heter attraktionen?
  Svar: Kättingflygaren.

  Varför ska jag vinna ett guldkort till Gröna Lund?
  Jag och min familj/vänner åker till Gröna Lund varje sommar. Det har nästan varit som en tradition i flera års tid nu.
  Vi åker alltid i en ganska stor grupp och det kostar såklart pengar. Dessutom kostar bensin/tågpengar, färja m.m eftersom vi bor på en annan ort än Stockholm. Därför kan vi tyvärr inte åka till Grönan flera gånger under samma säsong, som vi skulle vilja.
  Om jag skulle vinna guldkortet, skulle jag spara så himla mycket pengar och därför skulle vi kunna åka till Gröna Lund flera gånger vilket är jättekul.
  Det är också ett stort plus med alla andra olika slags rabatter som finns på guldkortet. Till exempel att det är 30% rabatt på entrén till Kolmården. Kolmården ligger så himla långt bort så jag har varit där endast 2 gånger. Men jag älskar Kolmården och vill verkligen dit i sommar igen.
  Jag känner att om jag vinner guldkortet, kommer jag få en större vilja att besöka Gröna Lund, eftersom jag vill kunna använda kortet. Därför tror jag att jag kommer få många bra dagar på det fina tivolit.

 93. svar: det är kättingflygare
  varför jag vill vinna är att jag har aldrig vunnit något och att om jag skulle vinna en guld kort skulle jag vara jätte glad och att jag skulle nästan åka varje dag till gröna lund :)

 94. Heej :)
  Tävlade förra tävlingen, men vill göra det igen!
  Svaret är Kättinggungan, jag tycker att den är så himla skön att åka när man åker ut över vattnet och så blåser det…. Då känner man sig liksom fri på något sätt.
  Min motivering är att det skulle vara så himla skönt och roligt att få vara på Gröna Lund hela sommaren! Det är så himla roligt att åka era saker, man tröttnar aldrig på de! Förra sommaren åkte jag och mamma Fritt Fall en hel kväll utan att tröttna någonting på den! Ibland höll vi ut benen och armarna och då kändes det som man skulle flyga av stolen….. Det var roligt :)
  // Hanna 11 år <3

 95. Hej!
  Svaret är: Kättingflygaren.
  Jag är 14 år gammal och har köpt guldkortet 3 gånger irad, Nu vill jag göra det igen. Jag har planerat det hela tiden att ha guldkortet och utan den är sommaren tråkig för mig, alla mina kompisar kommer att ha guldkortet så jag kommer bli överlycklig om jag vinner!

 96. Attraktionen på bilden heter Kättingflygaren.
  Jag tycker jag borde vinna Guldkortet eftersom jag verkligen är ett stort fan av Gröna Lund och allt som finns att åka just där. Jag älskar alla olika karuseller. Höga, snabba, snurrande, det spelar ingen roll. Nackdelen med mig är att jag inte har råd att gå dit så ofta, en gång per år brukar det bli. Men mina kompisar går dit flera gånger eller så köper de guldkortet. Det skulle vara kul om jag kunde följa med de varje gång. Jag skulle verkligen bli jätteglad om jag vann kortet, och jag skulle använda det flitigt!

 97. Attraktionen heter Kättingflygaren.

  Vinden mot ansiktet luftar försiktigt och skönt. Benen dinglar och slappnar av. Skrattfyllda skrik hörs en bit bort. Plötsligt känns det som om jag saktar ner. Mina fötter träffar marken. Jag öppnar ögonen och kan konstatera att jag har drömt om det allra bästa med sommaren.
  Gröna Lund.

 98. Åkattraktionen heter ”Kättingflygaren”.

  Varför vill jag vinna ett guldkort? För att jag är helt tokig i gröna lund! Jag har varit på flera nöjesfält, och de flesta är större än grönan. Men det spelar ingen roll hur mycket andra nöjesfält ”inreder” sin park, grönan kommer alltid vara bäst! Det är så mycket roligt på en liten yta, lukten när man går igenom grindarna, och såklart alla attraktioner! Extreme, Insane, Vilda Musen och Jetline är mina favoriter, och jag kan åka gång på gång på gång! Efter en heldag på grönan värker fötterna otroligt mycket, och man är svettig som bara den! Men man går alltid därifrån med ett leende på läpparna, och längtar tills man får chansen att åka dit igen!

 99. Kättingflygaren! Grönan är det bästa jag vet. Det är det enda stället på jorden där jag är riktigt lycklig. Förra sommaren var underbar. Vill ha en till som är minst lika underbar

 100. Svar: Kättingflygaren :D
  Motivering: Jag har saknat Grönan sååå hemskt mycket så att det inte finns, jag tycker synd om alla mina vänner som Var Enda Dag måste få höra alla mina konstiga historier ifrån mina besök i Gröna Lund. Jag älskar verkligen Gröna Lund, jag räknar varje dag hur många dagar det är kvar tills Gröna Lund öppnar, i min kalender står det vilka dagar alla artister kommer, på min vägg har jag klistrat upp en almanacka som jag varje dag kryssar för, fram till 28 april, jag är inne i princip varje dag på Gronalund.se, för att kunna få se bilder/webcam/videos och mycket annat. Jag bara helt enkelt älskar Gröna Lund och behöver Gröna Lund terapi inom en snar framtid kanske! :o
  xoxo Lina :)

 101. Attraktionen heter Slänggungorna.
  Jag skulle jätte gärna behöva ett Guldkort eftersom alla mina vänner får ett men inte jag. Mina föräldrar tycker det är onödigt att köpa ett för 1499:- men jag säger att det är värt massor med skoj!

  Snälla jag skulle bli SÅ glad om jag vann!

 102. Hej! Den där åk attraktionen heter Släng gungan och jag vill vinna ett guld kort för att jag får inte nog av Gröna lund det är helt omöjligt att få mig till något annat, förra året åkte jag 4 gånger för att känna av den roliga känslan kittlandet!! Jag vill uppleva grönan flera gånger i år med mina bästa vänner för att jag älskar era roliga attraktioner och älskar kittlandet!! Jag brukar säga hur mycket jag önskar att grönan ska öppna tidigare till mina kompisar och få känna det roliga kittlandet igen dom kittlar mig för att göra mig glad men det hjälper inte, inget kan slå mitt garv på grönan!! Mvh/ Victoria

 103. Hej grönalund!
  Attraktionen över heter kättingflygaren! Jag skulle gjärna vilja vinna för att jag älskar grönan, brukar åka dit flera gånger per år och det skulle vara sjukt kul att få ett guldkort så att jag kunde åka dit så ofta jag ville! Mina kompisar har redan det och jag kommer då bara kunna åka några gånger… Så det skulle vara awesome att vinna så att jag skulle kunna åka varje dag :D Grönan är så bäst ^^

 104. Svaret är kättingflygaren.

  Då vi tinar som glassen i solen, då vintern är ett minne blott,
  promenaden på Djurgården med jackan på armen och lillan som
  pekar och ler för snart är det dags för familjen att skratta,sucka och pirra när nöjeslunden sina portar slår opp.

 105. Kättingflygaren!

  Ett guldkort är det bästa man kan ha
  som räcker i alla sina dar
  eller åtminstone hela säsongen
  och alla åk blir roligare efter första gången ;)

 106. Attraktionen heter Kättingflygaren.
  Vem älskar inte att gå på Gröna Lund varje dag under sommaren? Älskar känslan när man sitter högst upp i Fritt Fall och allt bara släpper. Älskar känslan när man går inne i spökhuset och helt plötsligt blir så skrämd så att hjärtat nästan hoppar ut. Gröna Lund är bland det roligaste stället som man kan vara på under sommaren, tycker jag!

 107. När vintern är här och Grönan är stängt så blir varje möbel en längtan
  och dockorna glad publik. Hon springer i mörkret med mamma som spöke hon snurrar med cyckeln som karusellen hon minns och pappa han kastar mig högt upp i luften som den vilda musen gjorde som sist. Jag springer ut till brevlådan och hittar ett brev, från Grönan jag skriker och hoppar så högt men innan jag öppnar så hör jag en röst, vakna nu Emmi frukosten är serverad och drömmen försvann.

 108. Kättingflygaren/Flygandegungan.
  När man är på grönan känner man sig speciel och välkommnad, vill gärna uppleva eran glada stämmning iår igen! Grönan är ett ställe där man åker med kompisarna och är med varandra och busar,tävlar,skrattar i skrattkamaren och Skriker i Spökhuset och för den delen i insane/extreme och jetline. och åker dom små karusellerna som nyckelpigan och lycktan som det kittlas i magen när man åker.

 109. Den heter Slänggungan!

  Jag vill vinna för att jag har inte varit på grönan nu på två år, och skulle gärna vilja vinna detta!!

 110. Svaret är kättingflygaren.
  När hösten är här och portarna stänger man sneglar förbi när man går på promenad det ligger så tyst och jag hör vinden som suckar och vips är jag där och snurrar och flyger med doften av popcorn och sockervadd och jag dröjer mig kvar och med kärlek i rösten jag ser upp mot skylten och viskar: Jag har inte glömt dig….

 111. Kättingflygarn
  Motivering:Barnskrik, tokiga ungdomar, glada pensionärer, storslagna artister, fantastiska karuseller, supergod sockervadd – jag måste få uppleva detta varje dag.

 112. Den heter slänggungan.
  Av denna gunga mår jag illa. Så mycket att jag efteråt inte på marken kan stå stilla. Men när jag åker fritt fall få jag i magen ett härligt svall. Ett guldkort vore ju då trevligt, så jag kan åka fritt fall nästan för evigt!

  <3 grönan!!

 113. Attraktionen heter Kättingflygaren. Jag är ett stort fan när det gäller grönalund. Känslan man får när man åker Jetline eller era otrolig Insane!
  Den går inte att beskriva :)
  Fritt Fall är nog den bästa. ”En romantisk attraktion på natten med din flickvän”. Du åker sakta upp med en svag vind. När du närmar dig toppen får du en fantastisk vy över stockholm. Men det dröjer inte, för det sista du vet om är att du åker ner 110 km/h nedåt mot marken!. Undra hur glad flickvännen blir då :P. Jag vill vinna Guldkortet för att få åka till Gröna lund och ge min flickvän en överraskning :P

 114. Attraktionen heter Kättingflygaren.
  Motivering:
  Ända sedan jag var på Gröna Lund för första gången har reglerna varit: ”Grönan 1 gång per år, inte mer! Det kostar för mycket!”. Mina vänner med guldkort har frågat mig så många gånger om jag inte skulle vilja hänga med till Grönan. Självklart vill man det, men antingen har jag redan varit där eller så har jag redan bestämt med en annan kompis.” Man kan inte göra alla glada” brukade jag tänka då, men det kan man ju faktiskt, med ett guldkort! Därför vill jag vinna.

 115. Rätt svar: På gröna Lund heter denna attraktion Kättingflygaren. I folkmun kallas liknande attraktioner för Slänggungan. Gröna Lunds slänggunga tillverkades i Tyskland och Gröna Lund gav den därför namnet kättingflygaren från tyska kettenflieger.

 116. Rätt svar: På gröna Lund heter denna attraktion Kättingflygaren. I folkmun kallas liknande attraktioner för Slänggungan. Gröna Lunds slänggunga tillverkades i Tyskland och Gröna Lund gav den därför namnet kättingflygaren från tyska kettenflieger.

  Motivering: Jag skulle jättegärna vilja vinna detta då jag själv inte har råd med guldkort och jag har en massa vänner som kommer vara på Gröna Lund i år, så som alla andra år.

 117. Svar: kättingflygaren
  Motivering: Varje gång man åker förbi gröna lund så känns det som om jag är kär och det pirrar i magen. Varje gång man tittar på nyheterna och ser att det kommit en ny berg och dalbana så vill man bara testa den. När man får presenter på ens födelsedag och ser att man inte fått nått guldkort så blir man ledsen och önskar att man fått ett guldkort i present. Känslan när man är på väg till grönan och det börjar regna så vill man bara gå mer eftersom det är mång som inte vill gå när det regnar så då vill man gå mera, MEN när man är på väg till grönan i strålande sol så känns det härligt.

 118. Attraktionen heter Kättingflygaren och den är jätterolig!

  Jag vill hemskt gärna vinna, så jag kan gå på Gröna Lund varje dag hela sommarlovet så när jag kommer dit och står i entreen så säger ni ”Åh hej Tilda! Det var INTE längesen…” jag har inte råd men jag önskar inget mer än guldkortet från Gröna Lund just nu. Det skulle vara FANTASTISKT att få känna vinden i håret medan jag åker ner för TILT. VARJE DAG. HELA SOMMAREN. :)

 119. Attraktionen heter Kättingflygaren

  Om jag vinner en guldkort ska jag massa saker på Grönan göra
  Häng med nu för här så ska ni få höra:
  Först ett åk i twister och samtidigt i glädje skrika
  Sen lugnar jag ner mig i en tekopp och fika
  Därefter i Kärlekstunneln ska mysa med min kära under en filt
  och att senare gå och i skräck trilla ner från fritt fall tilt
  Sen i kättlingflygaren jag vill flyga och gunga
  Efter det med musiken i pop-expressen ska jag sjunga
  Sedan ska jag försöka tränga mig in i Petsson och Findus värld
  Därefter ta mig till Vilda musen och få mig en rolig färd
  Sen rullar det vidare mot extreme för en galen tur
  och ett besök i lustiga huset för att undvika att bli sur
  I radiobilarna ska jag tuta och köra
  och senare massa liv i jetline föra
  Till vanliga fritt fall jag sedan återvänder
  Därefter i skrattkammaren jag till andra glädje sänder
  Sen blir det massa flyg i kvastens röda bana
  Och glida ur lustiga huset ner på en matt-kana
  Tyvärr min kropp för nyckelpigan och lilla pariserhjulet är för stor
  Jag får trösta mig i spökhuset bland monstrens alla klor
  Men så minns jag att jag inte heller får plats i barnradiobilarna eller något tuff tuff tåg
  Åter igen blir det tröst i en flygande elefant och jag är inte längre så låg
  Sen jag springer till blå tåget för att se ett monster eller två
  Efter det lite lugnare mot Insane jag gå
  I bläckfiskens snurrande armar blir det het
  men inte lika tokigt som turen jag tar i rock-jet
  Sen åker jag runt i en veteranbil
  och i Cirkuskarusellen rider jag på min häst flera mil
  Mot slutet jag i katapulten skjuts upp och ner
  Som avslut blir de lyktan sen orkar jag inte mer
  Detta jag ofta ska göra om jag vinner ett guldigt kort
  Då ska jag ofta passera genom Gröna lunds port

 120. Det är Kättingflygaren på bilden. Också kallad slänggungan/ slänggungorna. Jag tycker att jag ska vinna för jag älskar verkligen Gröna Lund och skulle bli hur glad som helst om jag fick ett Guldkort i år. Jag har massor av kompisar som ska köpa Guldkortet men har själv inte råd. Skulle bli skiiiiiiiiiiitgla om jag vann! Kraaam :)

 121. Kättingflygaren ger en upplevelse som man inte kan få någon annan stans. När man sitter där och känner hur G-krafterna tar i så man sitter som världens tungaste sten. Tyvärr har man försökt att få samma upplevelse med en traditionell gunga men det har alla gånger misslyckats. Inget kan få den känslan som uppstår när man sitter i Kättingflygaren och man börjar flyga över vattnet. En liten känsla av skärgården och känslan en planet har på en bråkdel av en sekund som ej går att uppleva någon annan stans!

 122. .Hej! Jag heter Merve och är 11 år.
  En förklaring till varför jag vill ha en Guldkort: Jag vill vinna en guldkort för jag får åka till Gröna lund en gång på 3 år typ! Alla mina kompisar får åka ditt hela tiden,då blir jag utanför :(
  Nu har jag en chans att få åka till Gröna lund jätte mycket med mina kompisar, såklart med min syster också :)
  Jag har drömt för att åka Insane !!! men jag har inte kunnat det :(
  Svar på frågan : Attraktionen här ovan heter ” Kättingflygaren ”
  MVH Merve Özcan :D

 123. Den här karusellen heter kättingflygaren. Jag vill vinna för att min stora syster fyller år när gröna lund öppnar så jag kan ge henne ett guld kort på hennens födelsedag.

 124. Den här karusellen heter kättingflygaren. Jag vill vinna för att min stora syster fyller år när gröna lund öppnar så jag kan ge henne ett guld kort på hennes födelsedag.

 125. Attraktionen heter kättingflýgaren.
  jag borde vinna för att jag inte har varit på grönalund mer än 4 gånger, och jag skulle vilja ha ett guldkort i år för min bästavän ska få ett, så hon vill åka tillsammans med mig.

 126. Attraktionen på bilden heter kätting flygarn jag längtar såå att få åka den det är min favorit för det känns som om man skulle flyga ur den och landa i vattnet det är också skönt med havs lukten och brisen.

 127. Kättingflygaren!
  Att gå i skolan kan bli rätt trist, och när någon frågar om man vill till grönan så svarar man först ”Javisst!” Men när pengarna tar slut, och det gör de ganska fort, så är det ganska najs att ha ett guldkort!

 128. Namet på attraktionen är Kättingflygaren!
  Jag vill jättegärna vinna eftersom jag älskar att åka till Gröna Lund, gör det minst tre gånger varje år!
  Detssutom har jag en hel hylla i mitt rum som är fyllt med bilder på mig och mina kompisar när vi åkte fritt fall, gick i lustiga huset m.m!
  Snälla vill verkligen vinna!
  Jag är en riktigt vinnarskalle, brukar nästan alltid vinna när vi kör femkamp där hos er i Grönan!
  Håller tummarna för mig!
  //N

 129. Attraktionen på bilden heter Kättingflygaren
  Motivering: Här i Sundsvall har har jag tråkigt men den här sommaren vill jag ha skoj och kunna känna den fantastiska känslan av Sveriges bästa nöjespark Gröna Lund.

 130. Jag VET att den heter kättingflygaren är riktigt säker.Men dom flesta säger ju släng-gungan.

  Jag skulle gärna vilja vinna för jag har nästan aldrig vunnit en tävling. Såklart att det finns många andra som inte har vunnit något så varför skulle jag vara speciell.Men just Kättingflygaren är en av mina bästa favoriter på gröna lund.Åker den minst 30 gånger om inte mer. En av dom roligaste är ju också Insane,Twister och Kärlekstunneln Mvh

 131. karusselen heter kätingflygaren , jag vill vara med och chansa jag har aldrig haft gulkortet och skulle villja pröva att :) tycker grönan är roligare en skara sommar land :D ni har bättre personal och roliga atrationer tack och hej

 132. svar: kättingflygaren
  motivering:jag hade guldkortet förra året och det var en fantastisk upplevelse och jag vill gärna uppleva det igen :)

 133. Rätt svar: Kättingflygaren
  Motivering: Skulle vara så grymt härligt att få förgylla sommaren med ett guldkort. Glädje, skratt och sköna pirr i magen obegränsat antal gånger är ju guld värt för själen!

 134. Attraktionen heter kättingflygaren och eftersom jag inte får av mina föräldrar köpa guldkort så vill jag verkligen vinna det här priset.

 135. Attraktionen heter Kättingflygaren. Och jag vill så gärna vinna ett guldkort. Jag vill känna vinden svepa in i mitt hår, känna att min mage pirrar när jag åker attraktionerna. Jag vill spendera min tid där med att vara med de kära och nära. Ha så roligt och glömma mina bekymmer. Så jag hoppas att jag verkligen vinner.

 136. åkattraktionen på bilden heter kättingflygaren.

  Jag vill vinna för att inget slår en sommar full med skratt, skrik, vind i håret och livemusik, och allt detta kan gröna lund & guldkortet ge mig!

 137. Karusellen på bilden ovanför heter Kättingflygaren!

  Jag skulle vilja vinna Guldkortet, för varje gång man kommer till Gröna Lund så känner man sig som om man va ett barn igen! Jag älskar verkligen att åka karuseller och få känna sig helt fri när man åker uppe i luften, som när man åker Jetline, Kvasten eller kanske extreme! Och att varje gång man åkt klart så säger man jämt: En gång till! Den känslan gillar jag! :)

 138. Denna underbara attraktion heter Kättingflygaren och det underbara pirret i magen och luften som blåser genom håret är en av anledningarna till att jag vill ha guldkortet!

 139. Kättingflygaren! :)
  Jag skulle vilja vinna för att de bästa med sommaren är att få åka till Gröna lund, och med ett guldkort så skulle man kunna åka hur många gånger som helst! så de skulle varajätte roligt om man vann kortet! :)

 140. Slänggungan heter attraktionen.

  Vi drar till Grönan.
  Fest hela dagen
  Snabbt upp och snabbt ner
  I katapulte-en
  Vi drar till Grönan
  Fest hela dagen
  Se upp på gatan
  för här springer vi

  Sommarn är här och jag har längtat hela vintern
  Bara för då får man åka till Grönan
  Platsen där alla drömmar slår in
  Platsen där man alltid vill till
  Går till spökhuset för att bli rädd
  Går till skrattkammarn för att skratta
  Livet på grönan är på topp
  Livet på grönan kan man bara älska
  Insane är verkligen INSANE
  Men klart bäst på hela grönan
  Frittfall måste man åka
  men ångrar sig direkt när man sitter på toppen
  Vissa är läskiga
  Vissa är roliga
  Vissa är båda
  Och vissa är allt!!
  Aldrig vill du åka, aldrig vill du bort
  Alltid vill du tillbaka när du väl är hemma.

  Vi drar till Grönan.
  Fest hela dagen
  Snabbt upp och snabbt ner
  I katapulte-en
  Vi drar till Grönan
  Fest hela dagen
  Se upp på gatan
  för här springer vi

 141. Den heter kättingflygaren.

  För jag skulle vara där varje dag hela sommaren och jag har alltid velat ha ett guldkort. Det skulle bli världens bästa sommar. Och jag skulle bli så glad och säga till alla att alla måste gå med mig till Grönan och då får ni in mycket pengar som tack. ;)

 142. Kättingflygaren!
  En bra motivering, skulle åka dit så ofta som möjligt såklart , och utnyttja det så mycket som möjligt!

 143. Kättingflygaren!
  En bra motivering, skulle åka dit så ofta som möjligt såklart , och utnyttja det så mycket som möjligt! :)

 144. Attraktionens namn: Kättingflygaren
  Motivering: Vore underbart att få gratis inträde på närliggande Grönan. Brukar bara ha råd att gå 1 gång per år så vore ju otroligt häftigt att kunna spendera sommaren på Grönan. Kan ju mer eller mindre bo hos er med ett guldkort!

 145. Attraktionen på bilden heter kättingflygaren.

  Jag skulle gärna vilja ha ett guldkort då jag spenderar flera femhundra lappar om året på gröna lund. Skulle vara skönt om man kunde spara in nån tusing samtidigt som man gör det man älskar mest.

  Hoppas jag vinner och lycka till till dem andra som deltar!

 146. Det där är ju den fantastiska ”kättingflygaren”

  Anledningen till att jag vill vinna är för att jag älskar grönan och har alltid velat ha ett guldkort, ni har de bästa konserterna och attraktionerna och en kväll på grönan är alltid en awesome kväll!!

 147. Attraktionen heter Kättingflygaren.

  Något jag alltid drömt sedan jag var liten är att kunna flyga. Att känna hur man lättar från marken och hur vinden fläktar. På Gröna Lund kan jag uppleva den känslan. Jag kommer aldrig tröttna eller bli för gammal för Kättingflygaren, alla kan få känna sig fri som en fågel i några minuter!

 148. För att det är en gunga som snurrar ;)
  Har varit på Gröna Lund varje år sedan jag var liten. Min kompis fick barn förra året så skulle vilja ta med min guddotter och se henne åka karusell för första gången. Vill göra min tradition till en av hennes traditioner, och Gröna Lunds traditionen är något jag vill föra vidare =)

 149. Svar: Kättingflygaren

  Motivering: I år hoppas jag att jag slipper att göra mitt vårskrik ute i en ödslig skog och istället får chansen att göra det störtandes mot marken i fritt fall.

 150. Den heter kättingflygaren.
  Jag har bara varit på gränsen en gång i hela mitt liv. Även fast jag var lite kommer jag ihåg lukten, känslan, och bara glädjen genom att komma in där. Det är den underbaraste känslan som finns, och att få chansen att uppleva detta när jag vill under hela sommaren, skulle vara det bästa som hänt mig!

 151. rätt svar,Kättingflygaren

  min motivering.
  jag har alltid drömt om att få åka så mycket man orkar under en hel sommar men har inte haft råd med det. jag lever på 1000 kr per månad och det ska gå till så mycket att jag inte har råd till nöjen.

 152. SVAR: Kättingflygaren
  Motivering: Just Kättingflygaren är min & min tvillingsysters favorit och vi kör den mer än gärna i repris!! Så vinner jag detta GULDKORT så blir det lite lättare för mammas plånbok :) och jag & syrran kan verkligen få njuta HELA vårt sommarlov!!
  Hälsningar/
  My, 10 år, Lidingö

 153. svar: Kättingflygaren.

  att planera resan till grönalund med kompisarna 3 månader i förväg, man känner känslan av pirrigheten man fick första gången man åkte frittfall, det kittlas i fötterna och man dör av längtan. minnena av de finaste konsärerna varar i evighet och man bara längtar till sommar igen.

 154. Kättingflygaren

  ”Guld -Det är gult som sommarens sol
  Guld -Det är just sommaren
  Guld – Det är varje besök på Grönan
  Guld -Det är vad det vore att vinna
  Guld -Kortet som gör sommaren Grön”

 155. Attraktionen på bilden heter Kättingflygaren, men jag föredrar namnet ”friflygaren”. Anledningen till namnet är känslan man får när man är uppe i det blå. Att känna hur man susar över marken. Vinden som blåser i ansiktet. Fri som en fågel, brukar det nynnas runt om i landet. Det är just vad det innebär att ta en tur med Kättingflygaren.

 156. Rätt svar: Kättingflygaren.

  Min motivering: Gröna Lund bjöd på 2011 mest magiska kväll när jag var där och trängdes bland folk framför en håkan på scenen. Gröna lund bjuder på många magiska ögonblick precis innan man sätter sig i karusellen som får en att glömma bort verkligheten en stund, och ger en bara skratt. Man blir så poetisk när man tänker på ”Magiska Lund”.

  Hahaha.. Tror att jag kommer få försöka varje dag om min motivering ska vara såhär patetisk. Men det är precis så jag känner, osammanhängande och fjantigt :)

 157. Attraktionen heter Kättingflygaren.

  Känslan av att åka de snabba åkattraktioner som Jetline, Katapulten, Frittfall Tilt och dessutom Pop-expressen. Längtar till att åka dit varje år för i min familj åker vi en gång om året men dock åkte vi inte förra året.

 158. Attraktionen på bilden ovan heter Kättingflygaren.
  Därför jag vill vinna ett guldkort är för jag älskar den magiska känslan när man är på gröna lund. I somras satt jag högst uppe i Katapulten och sjöng ”Stockholm i mitt hjärta” med en fin vän en fin sommarkväll.
  Den känslan som uppstår när man åker ner igen är så underbar. Alla lampor, skratt och skrik och leendet man har på läpparna hela dagen. Det är magi för mig.
  Så därför vill jag så gärna vinna, för att få uppleva alla magiska ögonblick i sommar igen!

 159. Attraktionen heter kättingflygaren! Och jag vill verkligen vinna för att alla mina kompisar ska få ett guldkort av sina föräldrar men det har inte jag råd med. Och alla mina kompisar pratar om hur kul det är på Gröna Lund medan jag knappt fått åka dit. Men om jag skulle jag vinna ett guldkort så skulle jag kunna vara där hur mycket som helst och ni skulle verkligen göra min sommar ! Älskar grönan höjdpunkten på sommaren ! :)

 160. Det är kättingflygaren som man alltid tror att man kommer att ramla ner i vattnet från! Jag vill vinna guldkort för jag har aldrig haft det och det är min tur nu tycker jag, :)

 161. kättingflygaren (slänggungan) är attraktionens namn..
  jag är en 14 årig kille som fyller 15 år den 27 april och jag har haft guldkortet sen jag fyllde 11 för att jag älskar grönan.
  jag tycker jag borde vinna för att nu är det som sagt dags för moped för mig så jag måste betala halva mopeden själv och mina föräldrar ska betala mopedkort+halva mopeden och därför har inte jag eller mina föräldrar råd med ett guldkort till mig och för mamma är arbetslös sen några år tillbaka vilket är väldigt tråkigt..och det skulle vara grymt att få ett guldkort i födelsedagspresent av gröna lund :) och om jag får guldkortet kan jag lova att jag testar frittfal vilket jag aldrig vågat göra men man lever bara en gång.so lets try it :)

 162. Kättingagungan!
  Jag vill ha ett guldkort för att jag helt enkelt gillar gröna Lund och älskar charmen hos er!

 163. ” veteran bilarna heter attraktionen som har en bil på sig ”
  , jo jag har haft guld kort varje år och har alltid fått fått betalat själv , eller önskat det i födelsedags present och har inte haft tid att spara i år , eller jag har behövt andvänd mina pengar till kläder och sånt som är super viktigt , och skulle värkligen önska mig ett , vet att det kanske är värt att käna ett guldkort gratis , men skulle endå önska det över allt annat för att få åka på gröna Lund iår igen ! Kram Felicia

 164. KÄTTINGFLYGAREN – Min femåriga dotter Molly har stenkoll på när Grönan öppnar för säsongen och ingen i familjen kan tänka sig en sommar utan en mängd besök till Gröna Lund. Lyckan var total förra sommaren den varma sommarkväll då vi upptäckte att hon klarade sig över 110 cm-gränsen vid just Kättingflygaren, eller Slänggungorna som vi kallar dem. Jag hade även med tvååriga Elliot och kunde därför inte åka med henne men det fanns ingen tvekan; hon sprang upp helt ensam och älskade varje minut av turen. I år längtar Elliot tills han blir 100 cm så att han kan åka barnradiobilarna och Lyktan. Vår Gröna Lundsommar kommer bli på tok för dyr så ett Guldkort till Molly skulle göra oerhörd skillnad och även möjliggöra ett besök till Skara Sommarland. Vi ÄLSKAR ”karuseller” i vår familj, kort och gott!

 165. Attraktionen heter kätting flygaren (slänggungorna) ;)
  Jag vill vinna för att jag har ALDRIG haft en guldkort och de vore super kul och vinna så kan jag köpa de fler gånger ifall de är bra ! ;)
  Nästan alla mina kompisar har guldkort och de säger att det är SUPER BRA ! :) När alla mina kompisar har känner jag mig utanför och dem tjatar och tjatar på att jag ska köpa :)
  Säger bara jag är JÄTTE tacksam ifall jag vinner detta och lovar att jag köper de mer gånger !!

 166. Attraktionen heter Kättingflygaren!
  Gröna Lund ligger väldigt varmt om hjärtat hos många, men allra närmast, ja faktiskt inuti hjärtat, ligger nog parken hos mig eftersom det var där jag mötte min kärlek! Vi firar 2 år tillsammans i sommar tack vare Gröna Lund och jag vill inte missa en enda sommar på den underbara platsen!

 167. Kättingflygaren heter attraktionen! Glädjen som sprider sig i hela kroppen när man kommer in på grönan, fjärilarna som kittlar i magen! Det är den känslan jag älskar mest och den går bara att uppleva på gröna Lund! Hela vägen till grönan åker man med ett leende på läpparna med! Det är just därför jag vill vinna, och för att jag inte har råd med ett eget ! :D

 168. Kättingflygaren.
  När grönan är stängd så försöker jag tänka på den fantastiska utsikten som tilt ger. Den sköna känslan utav att hänga upp och ner i både extreme och insane samt lättnaden när man högst upp sitter i väntan på att katapulten ska släppa ner igen. Det ger fjärilar i magen och längtan till att grönan än en gång ska öppna.

 169. svaret är kättingflygaren
  att på grönan falla fritt och snurra runt i full fart.
  blir på sommaren en bra start.
  sen med alla konserter på scenen den stora
  skrika så det hörs ända till mora

 170. Karusellen heter Slänggungan :)
  Motivering: Jag vill vinna för att det pirrar i magen varje gång jag tänker på alla roliga karuseller. Har känt doften av Grönan många gånger efter senaste besöket, och längtar jätte mycket efter att få komma dit igen. Jag skulle vara väldigt tacksam över om jag skulle vinna. :)

  Kram/Filippa

 171. Kättingflygaren, men jag kallar den slänggungan, hihi.

  Varje sommar när jag är på gröna lund, så får jag en härlig stund. Favoriten där är fritt-fall, den är alltid lika ball. I sommar så ska jag såklart dit igen, och jag hoppas att det blir fler gånger än en ;)

 172. Attraktionen heter ”Kättingflygaren”.
  Jag vill vinna den guldiga guldkortet, för i Grönalund känns allting så rätt. Man kan hänga med familj och vänner hela dagen, dessutom gör man inga brott mot lagen. Vinner jag skulle jag åka dit varje dag, men jag skulle börjat med ett djupt andetag. Grönan är en av dem roligaste ställen jag varit på, vinner jag så spenderar hela sommaren där då!

 173. slänggungan.
  finns inget mysigare än att vara på grönan en varm sommar kväll. å känna lukterna .¨ljuden

 174. Hej! Attraktionen heter Kättingflygaren!
  Jag skulle gärna vilja vinna ett guldkort, så jag kan åka alla attraktioner som går fort. Åker Tilit upp och ner tills jag inte orkar mer. Även om jag åker popexpressen så många gånger tills jag blir yr eller äter sockervadd tills jag spyr, kommer jag iallafall åka till Grönan för en tur, det spelar ingen roll om jag är glad eller sur!

 175. Den attraktionen heter slänggungorna.

  Och varför just jag ska vinna ett guldkort: Jag har köpt guldkort två år i rad nu, och har besökt Gröna Lund jätte många gånger, hade inte besökt er lika mycket utan mitt guldkort! :) Bor 10 mil från Grönan så det är en bit att åka, med grymt värt det!!

  Mvh Emma

 176. Slänggungar är attraktionen med en flygande känsla . Man kan hopa studsmatta bli lyft av en vän men inget slår känslan av slänggungaren. Slänggungan är gamlast, men best, den slår till och med en gammalfest. Efter 5 gånger blir man lite knäpp, men det är bara att greppa en käpp och köra tills man inte vet vad som är rätt. Slänggungan äger.

 177. Åkattraktionen på bilden heter kättingflygaren, men kallas av de flesta vettiga människorna för slänggungan.
  Jag skulle gärna vilja ha ett guldkort eftersom jag skulle få en himla rolig sommar om jag fick det, och det vill ni väl?
  Ett guldkort är dyrt (men väl värt det) och jag skulle förmodligen inte ha råd att köpa det annars. Ett guldkort är något av det bästa man kan få inför en sommar, och jag hoppas att jag vinner :)

 178. Kättingflygaren. När man sätter sig ner på denna attraktion pirrar det direkt i magen när du vet att du kommer få snurra över saltsjön, Känna dig fri och bara njuta av vädret och vindens härliga men underliga doft. Att kättingflygaren får dig att må bra vilken dag som helst är solklart. En given attraktion.

 179. Den heter Kättingflygaren!

  Den ljuva känslan man får av att dra sitt guldkort i spärren och fly ifrån de långa köerna, att få gratis åkband varje gång och den ljuva lukten av popcorn och sockervadd! Få träffa alla trevliga personer och åka spännande och roliga åkturer. Tävla mot varandra, vinna eller förlora! Inget av det spelar roll eftersom det är kul!
  Ja allt det där är varför jag vill vinna ett guldkort!

 180. 1. Kättingflygaren
  2. Älskar pirret kvällen innan när man ska till Grönan, man kan knappt somna! När man åker attraktionerna får man en härlig känsla och vill sitta där i evigheter! En vacker sommardag + grönan , är den perfekta dagen!! Besvikelsen man får när man går därifrån, men alltid lika roligt att komma tillbaka!!

 181. Rätt svar på frågan är KÄTTINGFLYGAREN!
  Motivering/ lite rim….
  Med guldkort på fickan så går det galant,
  Efter åken blir jag en snurrig tant.
  Skrämmas av spöken och åt sig själv skratta.
  Vinner jag kommer jag inte det kunna fatta.
  Få tillgång till ”åken” på Grönan ett helt år.
  Och på konserter jag säkert går.
  Så gör mig till en lycklig kvinna
  Och låt mig detta nu vinna!

 182. Attraktionen heter Kättingflygaren, men själv brukar jag kalla den för Slänggungan.

  Gröna Lund har alltid varit någonting väldigt speciellt för mig. Gröna Lund har varit dit man fick åka om man hade tur, någon gång under sommaren. Det är alltid samma känslor. Glädje, förväntan, nervositet. Och ytterligare ett flertal känslor som jag inte kan sätta fingret på. Som en hunger att åka precis alla attraktioner man kan se, och komma åt.
  Gröna Lund har också alltid varit en magisk plats. Den plats som jag stolt visade upp för min amerikanska syssling när han var på besök i Sverige. Men också den plats där mirakel kan hända. Där man kan vinna 2 kg choklad, där man efter många om och men lyckas tvinga upp sin otroligt frustrerade mamma i fritt fall och där man helt enkelt umgås med de människor man älskar.

  Jag har aldrig upplevt samma känslor på någon annan plats som jag har gjort på Gröna Lund.

 183. Attraktionen heter Kättingflygaren. Ja vad kan jag säga varför jag ska vinna guldkortet . Jag älskar era attraktionen Fritt fall är den bästa jaf vågar åka allt om det gäller ens KÄRLEKS TUNNEL själv jag kommer göra det !

 184. Det bästa med sommaren är att umgås med sina vänner och ha kul, och då är Gröna Lund självklart ett måste! Att åka till Grönan flera gånger varje sommar är något man måste göra, speciellt då man bor nära Stockholm, så ett Guld-kort skulle vara extremt roligt att få. Jag lyckades kolla på flera av era konserter förra året, och det lär ännu fler i år!

  På bilden ser vi Slänggungan! :)

 185. attraktionen heter Kättingflygaren och varför jag ska vinna för är för att det bästa man kan göra på sommaren är att besöka eran park med sina vänner . Det bästa som finns är att känna ruset i magen av att bara vilja åka mer och mer ..
  När man har kommit hem igen så vill man bara komma till er igen . det här är chansen som är min, och jag hoppas och håller alla fingrar och tår på att det är jag som vinner . men jag blir dock inte besviken för jag kommer komma och besöka er i sommar iallafall men det kanske finns ett litet hopp :)!
  många vår kramar !

 186. Denna attraktion heter Kättingflygaren!

  Motivering: Pirret i magen av förväntan, sommarvinden i luften, leendet på läpparna, konserterna i solnedgången och en förträfflig service. En kombination som denna kan inte bli annat än en bra sommar..

 187. Jag minns rädslan jag upplevde första gången jag åkte med kättingflygaren. Håller säkerhetsbältet? Kommer jag att ramla ner i vattnet? Men det kom snabbt att bli en av mina favoritattraktioner. Efter en adrenalinpumpande resa på fritt fall eller Extreme så är Kättingflygaren den perfekta avkopplingen. Utsikten över Stockholm, benen dinglandes i luften, riktigt fridfull är den. Jag uppskattar Kättingflygaren lika mycket som jag uppskattar alla andra attraktioner, jag är ett riktigt grönan-fan, och skulle helst vilja vara där varje dag!
  Därför vill jag jättegärna få vinna ett guldkort, för jag älskar grönan sååå!

 188. Slänggungan
  En sommar på Gröna lund vill jag ha, med skratt och skoj da efter da.
  Ingen kan klandra att jag vägen dit vandra…jag ska leva mitt liv i glädje och stim…därför lämnar jag gärna ett rim.

 189. Kättingflygaren. Alla vet känslan när man får hjärtat nere i tårna, visst är det en härlig känsla? Inget ställe kan vara bättre än Gröna Lund, att uppleva den känslan!

 190. KÄTTINGFLYGAREN.
  Trots mina 16 år på jorden var det förra säsongen som jag upptäckte Gröna Lunds fantastiska konsert-radda! Oskar Linnros, Daniel Adams-ray och Veronica Maggio var några av förra årets toppar! Med karusellåk och konsert som avslutning har jag svårt att se varför jag inte skulle vara lyckligare någonsin!

 191. Jag älskar åka mig yr och glad och spela för att vinna massa choklad. Åka berg och dalbanor i full rulle och hast. Gröna Lund är stället för (som mig) en karusellfantast.

 192. Åkturen är Kättingflygaren !! :)
  Jag tycker jag borde få vinna ett Grönan Guldkort då jag sällan får åka dit pga att min familj har väldigt lite pengar ! Men jag verkligen äälskar Gröna Lund o försöker verkligen starkt att åka dit iaf en gång om året ! Skulle göra vad som helst för ett guldkort Och skulle bli världens lyckligaste om jag fick ett ! Jag är ett mycket stort fan utav Insane och Fritt Fall :) Dom är super roliga o åkte första gången förra året. Än en gång, jag skulle bli alldeles överlycklig om jag fick ett Grönan Guldkort !! Tack i förhand :) Kram en mycket stor Grönan älskare !! <3<3<3

 193. Kättingflygaren heter den och är den som åker med passion. Friheten är sällsynt och illamåenden kan komma. Dock är det den bästa, som minnena lyckas fånga.

  Barfota med fötterna i vinden, kämpar sig denna i motvinden.

  Bästa åkturen är ljummen sommarkväll med himmel lik, vacker pastell.

 194. Attraktionen heter kättingflygaren!

  Motivering: det bästa som finns är att komma till gröna lund och minnas alla barndomsminnen därifrån. När man endast fick åka nyckelpigan och lilla frittfall men var riktigt nöjd med det. Nu för tiden brukar jag ta med min lilla kusin för att i smyg få uppleva allt det återigen. Jag vill vinns för att återigen få uppleva denna fina nostalgin.

 195. Kättingflygaren heter attraktionen. Sommar,vinter, höst och vår alltid har man något att se fram emot. När man känner vinden i håret när man åker jetline eller twister kan man känna sig som carola i fångad av en stormvind. Även om man står med hårtorken framför ansiktet kan man inte få samma känsla som på en blött bergochdalbana . Farten, höjden, pirret i magen, snurret. Känslorna som man på riktigt bara kan få på Gröna lund.

 196. Kättingflygaren! Jag förtjänar att vinna guldkortet efter som jag kan berätta en sak om denna attraktion, där kanske en och annan tappat skon, i tron om att den suttit stadigt som kungen på sin tron. Efter åket skulle min kompis hämta sin ryggsäck, när plötsligt en man satte honom i skräck, genom att på honom kräkas, vi tyckte han ut från parken skulle vräkas. Detta snackar vi om än idag, i hela mitt ishockeylag. Tack grönan för många härliga minnen, ses i sommar för ännu fler!

 197. Den heter Kättingflygaren.
  Jag ska vinna för att jag vill kunna åka Insane och Twister så mycket jag bara orkar. Trots att jag inte åkt någon av dem ännu är jag säker på att det är två favoriter som jag kommer att älska.

 198. Inträdet är betalat och det färgade åkbandet har hittat sin plats runt handleden. Man trängs bland andra glada besökare, och tar sig så snabbt till den första attraktionen och ställer sig i den lagom långa kön. Man kollar spänt på de personerna som under åkturen skriker av glädje, och kanske också av skräck, och hjärtat börjar pumpa allt snabbare. Man lyckas komma med i nästa omgång, och glädjen rusar i kroppen. Man sätter sig vid en plats och kontrollanterna kollar så att man har spänt fast sig ordentligt, och ger sedan klartecken för att starta. Man känner ett litet ryck och hjärtat gör ett litet hopp, och sedan börjar det. Det är sommar, det är spänning, det är minnen och det är barnsligt roligt, och det är en underbar känsla som jag älskar.
  Svaret på frågan: Attraktionen på bilden heter Kättingflygaren :)

 199. Hej Gröna Lund:)

  Fråga 1. Attraktionen på den här bilden här ovan heter Kättingflygaren.

  Motivering. Anledningen till att jag vill vinna Guldkortet är för att jag aldrig har åkt till Gröna Lund. Jag bor i Uppsala men jag brukar komma hit till Stockholm och hälsa på mina kusiner men har aldrig åkt till Gröna Lund. Jag har hört att det är Nordens bästa Nöjespark. Jag har alltid velat åka Fritt fall Tilt, Insane, Katapulten, Vilda musen och alla dom andra spännande och läskiga attraktionerna.
  Snälla juryn låt mig vinna Guldkortet så att jag kan komma och besöka Gröna Lund, Nordens bästa Nöjespark.

 200. Det rätta svaret på frågan är Kättingeflygaren och varför just jag ska vinna är för att tänk när vinden fläcktar i håret eller i ansiktet och den sköna känslan att ramla i vattnet MVH Vanessa

 201. Attraktionen på bilden ovan heter ”Kättingflygaren”.
  En helt fantastisk attraktion måste jag säga!
  Om kvalité och hög teknologi får råda
  väljer jag T720i och Motorola som står för båda.

  När hög kvalité och proffsig layout får råda
  väljer jag Arstrand och DKNY, som står för båda

  När perfekta pister och bästa partystämningen får råda
  väljer jag Skistar och Sälen, som står för båda.

  När hög kvalitet och proffsig prestanda får råda,
  väljer jag Fujifilm och KAMERALÅDAN, som står för båda.

  Jag kräver en kul resa och mycket att skåda. Då passar Guldkortet perfekt för då får jag båda!
  Jag vill så gärna vinna Guldkortet, Grönan är seriöst det bästa jag vet med sommaren. Förra året köpte jag Guldkortet & besökte Grönan sammanlagt 17 gånger, alltid lika kul! Mina vänner tyckte att jag besökte Grönan för ofta & att jag tillsluta kommer att tröttna. Men nej det kommer jag aldrig att göra! Att besöka Grönan & åka alla attraktioner är som att gunga för mig, man tröttnar aldrig! Skulle mer än gärna vilja skaffa Guldkortet i år med men ekonomin är dessvärre inte på top just nu.

 202. Attraktionen på bilden heter Kättingflygaren.
  Gröna Lund är den bästa platsen i Stockholm för att bara vara en kväll. man skrattar tillsammans och åker det är skit roligt

 203. 1. på bilden är det kättingflygaren. jag har aldrig varit på grönalud för jag har inte haft råd. vi är 8 st och ingen av mina föräldrar känar mycket. alla pratar hela tiden om grönalund och jag vill oclså prova åka dit!

 204. 1.Kättingflygaren
  2. jag vill vinna för att varje år när jag skulle köpa guld kortet så sa mina föräldrar att jag skulle resa så det skulle vara onödig att köpa men sen resade vi inte och det blev inget guldkort eller resa , det har hänt mig så här i 3 år men den här året vill jag vinna en guld kort för att komma till den härliga gröna lund.
  och jag älskar ert music och attraktioner.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>