Dag 3: Vinn ett Guldkort!

Guldrushen fortsätter, här tävlar vi under 10 dagar ut 10 stycken Guldkort. Ny tävling varje dag kl 10.00!

Vill du vinna ett Guldkort?
Ge oss då din bästa motivering om varför Grönan är den bästa platsen att spendera sommaren 2012 på!

DENNA TÄVLING ÄR AVSLUTAD. Vinnaren av denna tävling blev Joakim S, med den rimmande motiveringen: ”Gröna Lund på sommaren är toppen, bara när jag tänker på det så pirrar det i kroppen. Med roliga saker som passar de flesta,blir sommaren 2012 den bästa. Man vill hinna åka allt t.ex Insane och Pop-expressen, med guldkortet stoppas stressen. Då kan jag åka till Gröna Lund varje dag, Nedräkningen till sommaren börjar idag” Stort grattis till Joakim! Klicka här för senaste tävlingen.

Skriv ditt svar här bland kommentarerna till detta inlägg. Här finns inget rätt eller fel, utan det är bästa motiveringen som vinner! Alla vinnare hittar du här. Tävlingen pågår fram tills ikväll klockan 22:00. Kommentarer som kommer in efter detta klockslag läses ej. Lycka till!

Frågor om Guldrushen? Läs tävlingsreglerna

Guldkortet ger dig fri entré och fria åk alla öppetdagar på Gröna Lund! Klicka här för mer info om Guldkortet.

204 reaktion på “Dag 3: Vinn ett Guldkort!”

 1. För att va där varje, se på dem bra konsererna som te.x Lmfao , dead by april och många många fler , och såklart sätta sig i frittfall , pirr i magen , jetline extreme och många många fler ! =) Och såklart tävla om good choklad , och ta lotter ! Och man får inte glömma att smaka dom goda minimunkarna , kanske doppade i choklad ? =)

  1. HEEEJ!!

   Jag tycker Gröna Lund är den bästa platsen att spendera sommaren på eftersom 133 dagar finns det tivolidagar och vi tycker om det väldigt mycket. Och varje år är det jätte många konsärer som vi tonåringar tycker om och berg-och dalbanor tycker för det mesta vuxna tycker. Barnen ycker för det mesta om karusellerna.
   Jag tycker också att det är en jätte bra plats för familjer eftersom man kan slösa sin tid med att vara med sin familj och inte bara är med andra än sin familj. :D jag hoppas verkligen jag vinner guldkortet eftersom jag alldrig har haft ett. TACK FÖR ATT NI LÄSTE!!

  2. Heej! jag tycker att Gröna Lund är den bästa platsen att spendera sommaren på för om man tex ska gå på dejt så är det en perfekt plats. Man behöver inte känna att det kommer bli värsta tysta stunderna för man har alltid något att göra. och kärlekstunneln passar ju utmärkt om man ska på dejt för den är ju romantisk. Jag tycker också att det är den bästa platsen att vara på för man har alltid kul eftersom det alltid finns något att göra med sina kompisar, det är också en jätte bra plats för man träffar så mycket nya kompisar och mycket härligt folk! Om man är på dåligt humör så ska man verkligen åka till Gröna Lund för man blir på så mycket bättre humör då, och all personal där är så himla trevligt så allt är verkligen helt perfekt på Gröna Lund. Jag älskar verkligen att vara där för jag mår så himla bra då, det känns som att allt det jobbiga bara försvinner helt och hållet när man kommer till er. och sist men inte minst så bokar ni in så bra artister som vi ungdom och äldra tycker om, det finns verkligen någonting för alla olika människor och det uppskattas väldigt mycket! :D

  3. Gröna lund är det bästa stället som finns under sommarlovet.Den där känslan att sitta längst uppe på fittfall och vänta på att få komma ner,pirrigt i magen,den sköna sommar känslan man får när man känner lukten av sockervadd och allt annat .Känslan när man precis märker att man snurrar upp & ner på insane så underbar känsla.Från toppen av fittfall ser man alla små människor som myror,mamma står där nere och vinkar när det helt plötsligt börjar pirra i magen och skrattet uppstår.Jag älskar bara känslan när man får veta att idag blir det gröna lund! ser fram emot att få åka allt i gröna lund vilket jag redan gjort,men kan göra det 100 gånger om,skulle aldrig stöttna.Det jag vill komma fram till är att gröna lund är det bästa som finns ! :D

  4. Inget går upp mot ett besök i en nöjespark, varför då inte välja Sveriges bästa eller till och med Europas! Det finns så gott som allt på Gröna Lund… attraktioner för stora som små och fega som våghalsar. Av en resa kan man säga att man besökt nästan hela världen tex England, ett besök i ”fish and chips” ståndet, Mexico ja då kan alla lista ut att man tar en tripp till Tacobaren, föredrar man en stor hamburgare med cola då är det USA som kommer på frågan. Sen får man inte glömma scenen med dess artister som sprutar ut glädje.

  5. jag tycker gröna lund är den bästa platsen för på sommar kommer det många folk så somarn är det bästa året att åka till gröna lund.

 2. Grönan är den bästa platsen att spendera sommaren på. Man kan träffa sina kompisar och nya kompisar. Man ska spendera sommaren på grönan för att känna pirret och rysningarna i kroppen när man åker frittfall, extream, twister och många fler attraktioner.

 3. Grönan är en av de bästa ställen att åka med barnen till och åka karuseller, se konsert och njuta av sommaren. Har inte varit där än med våra barn för dom är bara 1½ år och 5 månader och en bonus son som är 7 år så detta passar oss perfekt då jag och min man tycker också om att åka karuseller och ha det allmänt roligt :)

 4. Jag tycker att grönan är världens bästa ställe att spendera sin sommar på. Och grönan är ett väldigt speciellt ställe för mig eftersom förra sommaren köpte jag ett guldkort och där spendera jag hela min sommar. Jag träffade även min pojkvän där för första gången. Så grönan är ett väldigt bra ställe. Man kan ha kul med sina vänner och sin familj och vinna priser. Maten är ju sjukt god och skulle gärna åka dit den här sommaren för att äta där. Jag tycker att gröna lund är världens bästa ställe att ha kul på.

 5. För den sköna atmosfären med historiska vingslag. För alla härliga människor och barnskratt som klingar i öronen. Och för alla fantastiska artisten som varje år förgyller sommarkvällarna.

 6. Skratt! Pirrande i magen! Få vara barn på nytt!! Umgås med vänner och familj få hissande känsla imagen !! Gammal som ung på grönan finns det nåt för alla!! Njuta av glädjen och all musik!!! Det bästa av allt det finns ingen åldersgräns!!

 7. för att det är sjukt kul att dra dit med sina polare bara åka så mycket man hinner med, det är god mat & sen så kan man träffa så sjukt många nya människor där. Det är roliga konserter med bra artister som man vill se, man kan alltså få minnen för livet om man går på grönan på sommaren därför tycker jag att man ska spendera sin tid där

 8. då jag bara varit på Gröna Lund en gång när vi var på klassresa i 6:an så vore det väldigt roligt att vinna ett guldkort så att jag har en ordentlig anledning att åka tillbaks och återuppleva alla fina minnen som jag fick där!! :)

 9. Grönan är den bästa platsen att spendera sommaren 2012 på, för där kan man glömma allt som händer runt om i världen detta år.
  När man åker karuseller, som åker upp och ner .Känner man hur häftigt och spännande är livet ,och glömmer allt bort ju .
  Därför är Grönan den perfekta platsen att spendera sommaren på i året tycker jag .

 10. Det är den bästa platsen för att när man är där får man känna ruset i bla. Jet line och Extreme, gå på underbara konserter och verkligen känna musiken i ådrorna, den goda sockervadden och inte minst den underbara utsikten från fritt fall. Man får en grym upplevelse varje gång som alla ungdomar behöver.

 11. För att jag ser till att åka minst en gång varje sommar till Sthlm och då är ju naturligtvis Grönan ett måste, med guldkortet skulle jag åka dit oftare och ha roligare! Då jag är arbetslös och har inte råd till åkband/kort som jag vill tyvärr!

 12. Grönan är en av dom bästa ställen man kan vara på under sommaren, när man har planerat 1 månad med sina bästa kompisar att vakna upp tidigt, fixa sig, och mötas på gröna lund, den känslan är underbar. man är skit glad, taggad. det känns som om att man inte kan sluta le. som om man var ett barn på julafton.Åh, och pirret i magen av alla snabba karuseller är underbart ♥ Jag har älskat grönan sedan jag var 6 år , nu är jag 16. Och jag åker dit VARJE ÅR- Att vinna ett kort skulle vara helt fantastisk, så man kan känna den där känslan flera gånger under sommaren!

 13. Vilken plats skulle kunna vara bättre att spendera sommaren på? Här finns allt man kan tänka sig. Man kan lätt få sitt fart och fläkt-sinne tillfredsställd genom några svängar i Jetline, Twister eller Extreme. För de som vill ha spänning och utmana sig lite extra finns Insane och Fritt Fall. Blir man hungrig kan man knappast klaga heller, här finns allt möjligt gott! Och vill man hellre ha fötterna på jorden kan man spela på lyckohjul, eller varför inte titta på de som åker – det är minst lika roligt att se på alla galningar i karusellerna!

 14. Grönan är den bästa platsen att spendera hela sommaren på. Jag tror inte jag talar för mig själv när jag säger att det spelar ingen roll hur gammal man är, det är fortfarande lika kul som när man var liten.
  Jag är nu inne på mitt 18 levnads år och skulle gärna fira det med ett guldkort efter att jag slutat jobba för dagen på mitt sommar jobb.
  Så skulle det sitta fint med en tur till grönan och glömma allt vad jobb heter, i vinden av min favorit karusell INSANE!

 15. att spendera sommaren på grönalund 2012 skulle vara det bästa som finns! att få åka dit med sina vänner och titta på massa bra artister som uppträder, äta god mat och åka dom roliga karusellerna i sommarvärmen. :D

 16. Känslan på grönan under sommaren är underbar! Nya människor som man träffar, solen som är perfekt då man kan sitta och äta en glass eller dricka en cola, och sen, fem meter ifrån, frittfall! Allt i ett! Kompisar, solen och aktiviteterna. Det finns inget bättre ställe att vara på på sommaren, underbara sommarminnen har jag därifrån!

 17. Att gå in genom dörrarna till grönan e som att bli fri man kan åka högt upp i frittfall. sedan att känna håret flyga med vinden i bergodalbanorna! jag älskar grönan för när man är där e alla glada ingen gråter! det är bara att finna sig till rätta i alla attraktioner! jag älskar grönan!! :)

 18. I år går jorden under den 21 december, och jag har inte åkt ”Insane” än.
  Jag kommer aldrig mer få känna pirret när jag åker Jetline, glädjen när jag är i Lustiga huset, spänningen i spökhuset och blå tåget. Farten i Kvasten!
  Just därför är Gröna lund den bästa platsen att spendera den sista sommaren på och jag vill uppleva det…

 19. Känslan på grönan under sommaren är underbar! Nya människor som man träffar, solen som är perfekt då man kan sitta och äta en glass eller dricka en cola, och sen, fem meter ifrån, frittfall! Allt i ett! Kompisar, solen och aktiviteterna. Det finns inget bättre ställe att vara på på sommaren, underbara sommarminnen har jag därifrån! Konser

 20. Ett gott skratt förlänger livet….på Grönan finns en mängd olika underbart tokroliga saker att göra. Det är inte mycket som slår en ljum sommarkvälls femkamp i goda vänners sällskap många skratt blir det när man försöker vinna i dom grenar man gemensamt har valt. Under tiden roar sig barnen och deras vänner på egen hand. Kvällen avslutas med många härliga minnen och med ett leende ”all over the face”

 21. Jag och mina barnbarn skulle älska att få tillbringa dagarna i sommar på Gröna Lund, det är en härlig plats med allt man kan önska sig för en bra sommar!!!!

 22. När man åker till Gröna Lund känner man redan på vägen dit hur adrenalinet kommer. Väl inne i parken går det inte att göra annat än le. Att se alla attraktioner röra sig och höra alla skrika av lycka.
  Jag har aldrig varit på en plats där lycka och glädje lyser så starkt, och det smittar verkligen av sig. Jag brukar säga till mina nära och kära att ”Man har inte sett mig glad förrän man ser mig på Gröna Lund”.
  Gröna Lund har varit mitt sommarnöje i 5 år i rad, och jag brukar få frågan ”Tröttnar du aldrig”. Svaret på den frågan är en självklarhet.
  Det GÅR inte att tröttna på lycka. Ren lycka. Man glömmer bort alla problem och bekymmer när man flyger fram i attraktionerna.
  Jag lämnar mina i toppen på Fritt Fall.

  Vädret eller humöret spelar ingen roll. Gröna Lund får mig alltid att skutta av glädje. Så jag förstår inte vilken plats som kan vara bättre att spendera sommaren på.

 23. Gröna Lund har nog ändå allt man behöver för en perfekt sommardag. Jag menar, vem har inte lust med att åka Extreme, Fritt fall, Jetline m.m istället för att sitta på sin balkong men sin solbränna och tråka? Nej, jag har haft så många roliga stunder och minnen på grönan som jag aldrig kommer glömma. Jag tror ingen vill missa den där känslan i magen efter frittfall, eller kanske den där mätta känslan efter allt gott gott? ;) Det finns bara ett ställe för mig på sommarlovet, och det är gröna lund!

 24. Gröna Lund är den bästa platsen som finns tycker jag, ni borde lixom ha öppet året runt! jag var där runt 60 gånger förra året och jag tröttnade aldrig, skulle kunna bo där. Det är den bästa platsen för att där kan man träffa nya kompisar, chilla galet, kolla konserter, åka samma attraktion hundra gånger utan att tröttna ochsåvidare. Man kan vinna fina priser lätt,tillbringa sommaren där med familj och vänner.

 25. Jag tycker att Grönan är den bästa platsen att vara på för att där kan du göra allting nästan. Uppleva massor av roliga karuseller, ta foton eller kanske till och med åka frittfall och njuta av utsikten över Stockholm? På Grönan hittar du kanske till och med nya vänner och kan skratta och ha kul tillsammans. Kanske till och med hittar en och en annan kille/tjej som man kan flörta lite med, allt späännnande och roligt händer på Grönan. Bra artister uppträder, det finns superroliga attraktioner och god mat. Grönan passar för alla åldrar! Så varför inte skaffa ett Guldkort på grönan år 2012?

 26. Under en dag hos er på Gröna Lund upplever man allt som ingår i en drömsommar. Man umgås med fina vänner, utmanar sin rädsla, och lyssnar på fantastisk musik. Vi upplever havet, solen, regnet och vinden men till skillnad av andra semstrar så spelar det ingen roll vilket väder det är. Ni bygger upp en drömsommar på en dag och hur många kan göra det?

 27. Gröna lund är det bästa stället på sommaren oavsett väder – grå mulet är toppen för långa köer, soligt är toppen för snabba attraktioner som fritt fall, Twister och Insane och regnigt är perfekt då man bara behöver trä på sig en regnponcho och slippa alla köer!
  Jag går gärna till Gröna Lund tillsammans med min pojkvän i år igen då han uppskattade sin första upplevelse där förra sommaren och avslutar kvällen med en god middag i någon av era restaurangen! :)

 28. Varför är gröna lund bästa platsen under sommaren? För att Gröna Lund är sommaren! Så fort man går igenom grindarna känner man lyckoruset och hur adrenalinet pumpar. Först börjar jag med Insane går över till Extreme och på kvällen blir det uppskjutet där man har främsta raden till Sveriges vackraste utsikt: Stockholm en sen sommarkväll! Sist men inte minst har vi pricken över i:et SOCKERVADDEN!! Det är en absolut sommarkänsla.

 29. Känna suget i magen när man åker Insane och sedan kunna slappna av på Matvraket och ta en hamburgare och titta ut mot vattnet som slår mot bryggan. Sedan ta en promenad mot Ben & Jerry’s och ta en svalkande glass medans man ser folk som skräms av spökena i spökhuset.

 30. En glass i solen, en liten flicka som sitter på stolen,
  med vindens sus i öronen, svischar jag förbi på kvasten.
  Sena sommarkvällar med vänner, och några nya som jag inte känner. Folks skrik från frittfall är faktiskt riktigt härligt. Grönan är där man vill vara för alltid

 31. Man ska spendera sommaren på grönan för att för det första är det grymt vackert med vattnet! På kvällen när man åker fritt fall och de högre karusellerna så ser man så otroligt mycket och ger fin utsikt, på kvällen får man enorm mysfaktor med vattnet och allt folk samt alla lampor som lyser så fint. För det andra är man alltid underhållen, ofta något som händer på scenen som man kollar på! Karusellerna är otroliga, speciellt om man är höjdrädd som mig så får man en rejäl adrenalinkick när man åker! ALLT ÄR BARA SÅ MYSIGT!

 32. Med ett guldkort jag kan besöka Gröna Lund varenda dag, åka Fritt Fall eller kvasten som gör mig så glad, alla attraktioner jag nu kan åka gång efter gång, på Gröna Lund jag kan vara hela dagen lång!

 33. Grönan är alltid det man längtar till och när Grönan öppnar så betyder det att sommaren är här. När man njuter av Kättingflygaren så känner man doften av vattnet som är precis breve. Det är en rolig upplevelse varje år och det är alltid något nytt varje år. Det är bara en skön känsla när man är där. Alla är glada och blir underhållna :)

 34. När jag sitter i fritt fall och åker uppåt pirrar det i magen samtidigt som jag skrattar. På nervägen skrattar jag fortfarande. Men, jag hinner inte skratta hela vägen ner för där nere finns det ingen luft kvar… Så fort jag har tagit ett djuupt, djuupt andetag ställer jag mig i kön och så börjar det om. Om jag vill ha kul åker jag till Gröna Lund, det är det bästa jag vet!

 35. Gröna Lund har haft en väldigt stor plats i mitt hjärta sedan barnsben, jag glömmer aldrig första gången jag var där med min mamma. Om jag vann ett guldkort så skulle jag känna mig som ett litet barn igen, kunna åka Twister och jetline hur mycket man, hur coolt är inte det!!

 36. De grymmaste konserterna med de bästa artisterna, de härligaste folket, trevligaste arbetarna, de underbara karusellerna, roliga tävlingarna och dom godaste munkarna, finns inte en enda anledning att inte spendera de härliga sommar dagarna på gröna Lund!

 37. Vad är bättre än en dag på Gröna Lund?? Jo att spendera v a r j e dag på Gröna Lund :). Äta o dricka gott, göra massa roliga saker, gå på konserter och åka världens bästa berg o dalbana. Tjohoo :)!! /Clara

 38. Gröna lund är det bästa stället att spendera sommaren på för att där kan man ha så extremt kul!! ta med sig vänner och familj , ha det trevligt, äta god mat och fika :) testa sina färdigheter i roliga spel och såklart testa om man har modet nog att åka fritt fall! och så klart alla andra roliga attraktioner! varje gång man ser gröna lund , oavsett om det är på håll eller om man står utanför porten, får man en så härlig pirrande känsla i magen, ja den känslan fårman inte ofta. Gröna lund är en plats fylld med kärlek och därför är en sommar på GRÖNA LUND en sommar att minnas för livet!

 39. Grönalund passar perfekt för alla åldrar nästan! man har alltid kul där, man träffar oftast nya kompisar och blir bra vänner till slut.
  Man tröttnar inte på grönan man kan vara där hur många gånger som helst och se fram emot massa roliga och bra konserter, vinna roliga saker och såklart åka de roliga attraktionerna. Man blir glad när man är på grönalund eftersom man ser allt glatt folk, äter glass, åker roliga och spännande attraktioner. Och allt skrik man hör från de höga attraktionerna, fritt fall är tillexempel väldigt värt att åka eftersom man ser all fin utsikt över stockholm och det bästa är när det är soligt!
  Med alla nya vänner man lär känna kan man ta massa roliga foton med, spela in videos och åka attraktioner tillsammans och bli bra vänner efter. :)

 40. träffa alla kompisar åka katapulten svinga sig i luft med kvast och håret i luften. De små kan åka bilar, rida elefanter tåga på tuffet.
  snurras runt och vridas åka i insane, ta ett stopp och vila ät lite vofflor sedan igång med jetlineproffsen. Det bästa med Gröna Lund är ju såklart att alla ska kunna få ha så kul som möjligt!

 41. Jag skulle jätte gärna vilja vinna ett guldkort för jag tycker Grönan har as bra mat, priser (när man köper lott eller något liknande) och jätte roliga attraktioner….som är ganska läskiga men roliga. Det skulle vara jätte kul om jag vann guldkort för då kan man träffa kompisar och gå på konsererna ! Vill jätte gärna se Lmfao, Dead by April och andra band/atister. Har aldrig haftguldkort och är där 2-3 ggr om året, så det skulle vara SUPER om jag vann..! :)

 42. På sommaren är det varmt och skönt. Då vill man åka till denna fest ö.
  Där man kan åka attraktioner och spela, kanske åka Kärlekstunneln och kela? Insane är inget för den rädde, den borde åka Popexpressen istället.
  På Gröna Lund vill man alltid va, för här är man lycklig och glad!

 43. Man måste åka till Gröna Lund varje sommar. Grönan har de trevligaste personalen, godaste fish n chips, bästa karuseler och finaste utsikten över stockholm när man åker Fritt Fall.

 44. Upplevelser man minns, underbara människor man träffar, skriken man hör från karusellerna, musiken man hör från scenen, allt detta underbara har jag upplevt på grönalund, men det var längesen. Så länge sen att minnena börjar blekna lite lätt.
  Sommaren är äntligen här och jag skulle så himla gärna vilja återuppleva dem där minnerna från när man var liten, när man stod på tå för att få åka radiobilarna, när man blev så skrämd att man höll på att få hjärtattak i spökhuset, haha vilka minnen. Och när man möts av sådan fantastisk personal och så roliga personer som sprider glädje, blir man helt upprymd!
  Gröna lund är sommarens hödjpunkt, det har det alltid varit, inge tvivel på det!

 45. Det bästa men att spendera sin sommar på grönan är att man kan göra allt där! man kan åka karuseller och ha riktigt roligt, man kan kolla på konserter och bara njuta av musiken som sommarkväll på kvällarna, man kan sätta sig på ben&jerrys och äta en god glass, sätta sig på en resturang och bara ta lugnt eller sätta sig på en av bänkarna vid havet och njuta av den härliga utsikten och man kan bara gå runt och strosa och testa sin tur på en av godis spelen! Gröna Lund är helt enkelt bäst att spendera sommaren på!

 46. HEJ! Jag är en 11årig tjej, Jag tycker att det är speciellt på Gönan,det är barn som springer runt,det är så roligt att titta när dom har så roligt!
  Det är oxå bra att det finns många små skioskar med mat och m.m.
  Om man inte vågar åka karusellerna så finns det oxå små roliga spel hyttor där man kan spela! MEN DET JAG ÄLSKAR ÄR ATT ÅKA KARUSELL OCH HA ROLIGT! Men det som inte är så roligt det är att jag nästan aldrig får gå på grönan! :( :) hälsningar en snäll tjej! :)

 47. Eftersom jag bor i stockholm och inte har möjlighet att åka till något annat ställe, så brukar jag åka till Gröna Lund. Jag tycker det är kul där och när jag kollar på t.ex lisebergs hemsida så verkar det vara så tråkigt där. Mycket roligare på Gröna Lund. Den bästa attraktionen är Twister och popexpressen! :)
  Jag älskar Gröna Lund bästa stället att åka till som finns här i Stockholm!!

 48. Gröna Lund, en plats där allt jobbigt försvinner.
  Glädjeruset kommer lika snabbt som frittfalls fart
  Allt negativt blir possessivt , g-krafterna suger ut allt tungt man bär på.
  Det blir som ens hem, alla som jobbar där är så snälla till slut blir börjar de känna igen en och blir vänner
  Alla blir vän med alla, som en familj! De flesta av min vänner blev jag vän med där <3
  Gröna Lund gör din sommar till en felfri sommar!

 49. Gröna Lund är den bästa attraktionen på sommaren , man kan spendera tid på ett roligt sätt med sina kompisar eller familjen . Nya vänner är det som är bra med Gröna Lund eftersom det finns något roligt man kan göra tillsammans . Man känner den sköna sommar känslan äter sockervadd popcorn och allt möjligt eller få roliga bilder på olika attraktioner . Gröna Lund är det bästa som finns ! Mvh

 50. Stora barn och de små
  Yr i huvudet högt upp i de blå
  eller fötterna på marken när man runt Grönan gå
  Ingen annanstans man den kombinationen kan få
  och den ultimata upplevelsen uppnå

 51. ”Sommaren 2012″ ÄR Gröna Lund.
  Så fort solen värmen kom hit till Stockholm så tänkte jag direkt ”Gröna Lund”.
  Några av mina bästa minnen är från Gröna Lund.

  Gemenskapen, kärleken, doften från varma Fish’n'Chips, sockret på läpparna efter att ha ätit sockervadd.. Det är underbara känslor!

 52. Grönan är inte bara en plats, det är en sol
  En lysande sol som får en att glo,
  När jag i stundens hetta ropar jihoo!
  Och när jag sorgsen mår, jag kastar mig in i ett tåg
  För att se på Dead by aprils lysande stoho
  Ett lyft i fritt fall och jag mår bra,
  Ett väldans fall gör magen gla!

 53. Gröna Lund på sommaren är det toppen,
  bara när jag tänker på det så pirrar det i kroppen.
  Med roliga saker som passar de flesta,
  blir sommaren 2012 den bästa.
  Man vill hinna åka allt t.ex insane och pop-expressen,
  med guldkortet stoppas stressen.
  Då kan jag åka till Gröna Lund varje dag,
  Nedräkningen till sommaren börjar idag ;)

 54. Grönalund är bästa platsen att spendera sommaren 2012 för där kan du njuta av sommarvärmen medans du kan titta ut på stockholms stad. På grönalund kan du äta god mat, sockervadd, köpa lotter och vinna ett värdigt pris. Åka härliga attraktioner med vänner & familj med mycket skratt. Har man inte lust att åka något finns det andra roliga saker för dig och dina nära och kära. 5-kamp, där du tävlar mot andra i grenar. T.ex. Kasta bollar i tunnor, Ridspel, stjutspel och mycket mera. Det bästa med grönalund är alla stora artister som kommer dit, i år kommer lmfao dead by april & maskinen och mera. Du kommer inte ångra dig :D

 55. Själv som ungdom har jag inte allt för mycket för mig. Men. Gröna lunds sommarkonserter är någonstans att vara sometimes. Och många har möjlighet att vara där. Många unga har råd att gå dit på sommarkonserterna. För alla kanske inte kommer in på festen, eller vill dit, men alla kommer in på grönan (och det vill vi ju) och kan känna sig en del av något större, något gemensamt. För oss stockholmare samman som inget liknande. Och gröna lund höjer kvalitén på vår sommar genom att ta dit våra favoritartister. Stämningen på en riktigt bra grönankonsert är magisk. Sol eller regn, vem bryr sig? Det är alltid packat. Musik för människor samman och det gör gröna lund också. Tack för det.

 56. Grönan är den bästa platsen att vara på på sommaren!
  Vare sig att det är varmt eller kallt
  Det är just där jag har så många vänner för förra året så var jag där flera dagar i rad utan guldkort, hur dyrt som helst men det är där jag vill vara!
  Jag älskar grönan och kommer alltid att göra det.
  och åker jag inte till grönan så mår jag sämst!

  Det är på gröna lund där du får de bästa vännerna! GRÖNAN FÖR ALLTID! <3

 57. Gröna Lund är helt klart sommarens bästa ställe att hänga på, och jag vill gärna vinna ett guldkort så att jag kan uppleva den perfekta sommaren!
  Man åker dit tidigt på morgonen och står ute på djurgårdsfärjan och kollar ut över vattnet och känner vinden i ansiktet och håret håller på att blåsa i väg. Fartfyllda åk hela dan med massa polare och god mat, speciellt på Kryddhyllan. Sen på kvällen, underbara sommarkvällar med hög musik och asbra artister, det kan inte bli bättre!

 58. Gröna Lund är stället där man kan vara varje dag hela sommaren. Man kan vara där med sin familj, vara där med vänner och träffa en massa nya vänner, man stöter alltid på gamla vänner och om man inte gillar att åka berg och dalbana kan man bara var på grönan och gå runt. Sitta vid vattnet och ta en glass och för att inte tala om alla konserter! Därför är gröna Lund världens bästa plats, för att man kan göra vad som helst där (eller nästan ;)

 59. Att det finns något för ALLA!
  Mor föräldrarna kan sitta och njuta med lilla nyfödda bebisen och äta mjukglass och vila sina gamla ben.
  Far föräldrarna tar lill grabben och bonkar grodor i vattnet och testar lyckohjulet för att få lite söta vinster.
  Tonåringarna faller fritt efter ett pirrande möte med spökena och vi föräldrar får oss ett skratt i lustiga huset innan en mys tur i kärlekstunneln.
  Efter det så möts vi tillsammans för en god bit mat och pumpar på med energin innan vi lurar in lilla mormor i spökhuset så hon kissar på sig och farfar får en sväng om i radiobilarna.
  Lite dans om man har turen på sin sida och femkap får man ju inte glömma. Ja hua det är så ycket mer man ska hinna med , men ohoj så skoj man har=)

 60. Gröna Lund är sommarens bästa ställe
  För där kan man åka karusell, och hångla med Pelle.
  I köerna är jag så lat att jag inte orkar stå
  Så jag ber morsan att bära upp mig lite då och då
  Men med tanke på att jag är så hemskt tung
  Borde jag ändå vinna guldkortet, så jag kan leka kung? :D
  Insane, Extreme och Jetline är bäst
  Förra året, satt jag bredvid en konstig präst :o
  Han skrek så mycket och bad till gud
  Om att han skulle sända Jesus som gudsbud.. ?
  Okej nog om mina galna minnen från Gröna lund!
  Snälla snälla, kan jag få bli eran extrema galna hyperaktiva guldkorts-kund?
  /Lina Dawood

 61. Jag är nyinflyttad här i Stockholm och upptäcker att det finns något för alla, både barn och vuxna på Gröna Lund.Jag kommer verkligen att försöka gå dit så mycket jag bara hinner, både för att titta på alla fantastiska konserter och för att få dansa och för att själv få vara lite som barn på nytt igen genom att åka karusell och äta sockervadd. Och när hungern kommer även äta mat på någon av matställena.

 62. Den bästa starten på sommaren jag får. Först i kön till grönan jag står. I kvasten tar jag gärna en tur, suset, farten och pirret i magen jag flyger fram i den snabba farten. Å vad jag längtar tills grönan öppnar!

 63. Tänk vilken fantastisk lycka,
  att med besök på Grönan sommaren smycka!
  Till Djurgården vi färden då styr,
  där blir det tivoliäventyr!
  Gröna Lund måste alla familjer besöka,
  barnen vågar inte åka allt men tänker försöka!
  Parkens utbud är värt att beundra,
  mammas åklust ökar från noll till hundra!
  Pappas konsertbesök säkras med Gröna Lunds pass,
  för att undvika rampfeber äter vi massor av godaste glass!
  Hoppas nu fru Fortuna står på vår sida,
  Så att vi på Grönan i sommar får skrida:-)

 64. När det är fint väder & och himlen är blå, måste man till grönan och allt pröva på.
  När man kommer in på grönan blir man glad, Man kommer in med en susande fart.
  När man åker kvasten känner man vinden blåsa, och efter det tar vi en grandiosa.

 65. Man blir glad, man vill bara stanna där så länge som möjligt. Man vill inte gå hem.. Det är det roligaste på hela sommaren, känner vinden i håret när man åker attraktionerna… SUPER KUL!!!!!! :)

 66. Grönan är bästa platsen för att det är ett äventyr som aldrig tar slut!
  Det händer nya saker hela tiden varje dag, alltid något nytt att upptäcka, uppleva!

  Närmare himmelriket på jorden kommer man väl inte? =)

 67. Grönan roligaste platsen ever :D
  Jag vill vinna ett guldkort för att jag ÄLSKAR grönan och jag har inte varit där så många gånger men det skulle vara as kuuuul att kunna åka ditt ofta med kompisar! Min kompisar får typ alltid gulkort och så men inte jag :(! Det skulle vara så kul att kunna se mina favo artister för det är alltid en massa bra artister på grönan! Föra året ville jag gå och se Danny med mina kompisar men jag hade redan gått på grönan den månaden och mamma o pappa tänkte inte lägga ut så det blev ingen Danny för mig! Men i år är det så många bra jag vill se men jag kommer inte kunna se alla! Men jag skulle bli Supper Supper Supper Supper Supper Supper Supper glad om jag van ett guldkort det kanske skulle leda till att min mamma o pappa vill köpa åt mig sen<3!
  Hej då!!!!!!!!

 68. Katapulten, fritt fall, insane och twister…attraktioner på grönan kan skrivas i långa lister. Åk till grönan och ge ditt liv en dans, att sitta hemma en sommardag är bara trams. Stor som liten, drottning som kung, här finns nått för alla och sommardagen är ung. Det är bara att svänga runt och mingla, ta en glass eller langos som en riktig pingla. Dra till lunden grön och gör sommartiden skön!”

 69. Åka till Gröna Lund jag vill,
  redan den 28 april.
  helst vill jag vara där i 133 dar,
  med mig mina vänner jag tar,
  sju Berg- och dalbanor vill jag testa,
  på 5-kamp bli den bästa!
  Ta en tur på Insane, Jetline och Twister,
  lyssna på världsartister!
  I pariserhjulet vill jag min mans hand hålla,
  undebara utsikten kolla!
  Mat och dricka,
  kan jag hämta från Tyrols bakficka.
  Jag vill skåda många band,
  med sockervadd i min hand!
  Ta med fritt fall en resa,
  skrika så vi blir alldeles hesa!
  Jag nere på mina knän står och ber,
  Och hoppas Gröna Lund mig bästa sommaren ger!

 70. Grönalund är den bästa platsen att spendera sommaren på för att man återupplever den magiska känslan man hade i kroppen när man var liten. Pirret i magen, kärleken i luften och alla underbara dofter av allt gott som finns att äta. Grönalund är ett litet paradis på jorden med något för alla. Dessutom kan man stå och njuta av underbar musik -verkligen uppleva sommaren. Ingen sommar utan Grönalund <3

 71. Vad vore en sommar i Stockholm utan grönan. Grönan är där man kan träffa vänner och få ett pirr i magen sin. Grönan är som världens bästa lekplats. Insane som gunbräda , jetline som rushbana och Kättingflygaren som gunga måste jag säga att ni är jävligt tunga!

  Förlåt för mitt lilla svärord men kärlek till grönan!

 72. UNDERBART!!!!!!! Detta är min chans att få åka karusell sena kvällar och äta god mat och avnjuta seevärdigheter utan ungarna. moahahah

 73. Den perfekta kvällen på Grönan är när fötterna är helt slut, håret står på ända, mörkret har fallit sen länge o kvar finns bara bubblande barn, o känslan av vilda möss o galna åkturer o vi slutar aldrig att prata om kvällen på bussen hem…

 74. det är den roligaste platsen för oss som gillar karuseller så jag skulle vilja vinna kortet

 75. HOLA!
  OMG! att vinna guldkortet vore det bästa ever! En dag på grönan är obeskrivlig,massa roliga härliga åkturer,bra musik,god mat bra pris bås, allt är helt enkelt bra med grönan! Inget slår en solig dag på grönan,hänga med sina kompisar där och ha massa med skoj:D och konserterna :D speciellt LMFAO ,trodde aldirg jag skulle få se dom live, men nu har jag möjlighet att göra det tack vare er! åhh vad jag älskar grönan:D Jag kommer gå till grönan varje dag om jag vinner,för att spendera hela sommarlovet på grönan e något jag bara kan drömma om, så hoppas jag vinner :) ( jag tänkte faktiskt köpa ett för att guldkortet e bäst,fast jag har inga pengar till det )

 76. Grönalund är det bästa stället att tillbringa sommaren på för att man har roligt hela tiden och man träffar nya människor och all trevlig personal. Om man känner för ett pirr i magen så är det bara att sätta sig i en av alla härliga attraktioner och är du sugen på en glass finns det glasstånd att handla, vilket jag tror är Sveriges godaste, mjukglass! Grönalund är bland det bästa jag vet! Det är så kul att vara där och umgås med vänner å träffa nya vänner på samma gång : D jag älskar det!

 77. Vad roligt om fick vinna detta fina pris från Gröna Lund. Vad sugen man blev på sköna sommarkvällar….
  Har en karuselltokig 9-årig son som ständigt och jämt utmanar sin mamma på olika åkattraktioner. Tänk att man blir fegare med åldern, jag som alltid har åkt allt! Jag kände mig ”jätteliten” senast besökte vi Spökhuset. Om vi vinner guldkortet kommer vi att åka järnet. Det blir förmodligen jag som får säga att vi ska ta ”lite raster” för att äta och köpa lotter! Det blir en härlig stund, i goda vänners lag, på roliga Gröna Lund.

 78. Vad är det som får dig att pirra i magen, svingar runt, får dig att skrika och skratta men samtidigt få ditt hår att flyga. INSANE! Vad får dig att kolla ner, kittla dina fötter och få dig att tro att du ska ramla? FRITT FALL/TILT! Vad är det som får dig att åka snabbt, inte kunna prata och glömma bort allting? JETLINE! Jag skulle kunna hålla på så hur länge som helst, men att Grönalund kan göra en människa så glad är makalöst?! Ju närmare Grönalund man kommer pirras det i magen, man vill bara springa ut och åka allting på en gång. Det sägs att Liseberg är roligare, jag har varit där men nej ! Inget kan slå Grönalund , den kommer alltid att vara nummer ett!

 79. När man är i gröna lund så glömmer man allt dåligt som har hänt…
  När man åker attraktionerna så får man den sköna känslan….
  När man går hem kan man inte sova så man vill bara vända tillbaka tiden när man precis gick in i gröna lund..

 80. Perfekt att efter jobbet glida över till Grönan där folk är så glada, det ligger en spänning i luften. Ta en öl med kompisar, lite typ av afterwork. Kanske åka någon spännande attraktion och sitta på bryggan vid Twister och spana på folk.
  Perfekt avslutning efter en arbetsdag. Otroligt kul :)

 81. Flickvännen som avslutar sin sjuksköterskeutbildning i sommar tycker jag ska få detta kort. Hon har varit helt fantastisk och fått många lovord på sina praktiker. Jag är säker på att hon kommer att göra ett utomordentligt jobb som sjuksköterska, och höja standarden på sin nya arbetsplats, oavsett var hon hamnar. Hon förtjänar en uppmuntran för detta. Jag älskar dig <3

 82. Hej!
  Jag vill vinna för att jag älskar gröna Lund!
  Det är det bästa som finns att vara där med någon man tycker om
  Att åka twister är underbart! Att vara där varje dag hela sommarn är en riktig dröm!

 83. Gröna Lund är absolut den bästa platsen att vara på i sommar! Man hänger med kompisar och träffar nya. Åker sjukt roliga attraktioner och har samtidigt kul med vännerna. God mat finns det och super goda Slush när det blir för varmt! Man kan vinna roliga priser också! Bara när man är i närheten av Gröna Lund så pirrar det i magen på en! När man är där så vill man åka alla attraktioner och springer runt som ett litet barn. Gröna Lund är den bästa platsen att vara på i sommar för att man är lycklig där, det är där man har roligast!

 84. Jag niger och bockar,
  äntligen får jag nåt som allt knockar !
  Nöjesplatsen bjuder mig att alla dagar,
  använda attraktionerna som jag behagar !
  Inte ett öre behöver jag punga ut,
  köra nu på tills jag blir helt slut !!

 85. Jag och mina vänner var på grönan förra året och skulle ta en lugn femkampskväll.
  Vi hade så jäkla skoj så när jag vaknade hade jag bränt en halv lön på öl, mat och en massa roliga aktiviteter.
  Tycker jag mer än väl är värd ett guldkort så jag kan komma fler än en gång i år och roa mig!

 86. Jag har inte varit på Grönan sedan jag var liten. Hoppas vinna nu så ska jag komma dit och återuppleva alla roliga minnen. Och skaffa mig nya minnen.

 87. På grönan kan man se allt från LMFAO till mina personliga favoriter Raised Fist. Om man sen kan åka karusell ovanpå det så är väl ändå lyckan gjord.

 88. För att Gröna Lunds Stora scen är den enda Stockholmsscen som Magnus Uggla står på i sommar! Där Uggla är är det alltid bäst!

 89. Grönalund är det bästa tivolit i hela världen!!! De e mysigt och de perfekt lagomt stort med dem roligaste och mest hissnade atraktionerna!! Jag skulle gärna gå dit många fler gånger per år!!!
  -Could it be better?
  -No!!

 90. Vem vill inte med familjen på Grönan mysa,
  även om Fritt fall får oss alla att rysa.
  Äventyrsnerven börjar rycka,
  barnens ögon lyser av lycka.
  Ja, det verkar rätt troligt,
  att Gröna Lund är platsen för roligt!

 91. Det finns en dag varje år jag ser fram emot, det är i april då min födelsedag och gröna Lund går hand i hand, det är tiden då solen glittrar på vattnet och gruset dammar under fötterna när man går i land! Pirret börjar med att välja vilken attraktion man ska starta med, och slutar med en total eufori i form av de bästa konserterna den här stan nånsin har skådat! Gröna Lund går alltid att lita på, det är det jag längtar till varje år!

 92. Gröna Lund skulle göra vår familjs sommar
  sensationell, originell och speciell -
  och garanterat helt utan gnäll!

 93. Vart annars skulle man vara? Ute åka båt, ber pappa köra fortare men det är inte samma grej som att åka Jetline. Gunga på gungorna i parken, inte samma sak som att åka Insane. Sätta på Rix Fm och lyssna på LMFAOs I’m sexy and I know it men det är inte samma sak som att gå på konsert på Gröna Lund.

  Därför ska man spendera sommaren på Gröna Lund 2012 för det är där allting händer!

 94. För den lättjefulle eller aktive – oavsett blir sommaren en dröm med Gröna Lunds biljett allt inklusive!

 95. Jamen nu ska ni allt få höra vad en trogen Gröna Lund besökare har att säga. Det är här man ska vara på sommaren, vilket alla vet numera, för att det finns inget bättre stockholm har att erbjuda än vistelser på Gröna Lund. För stora, mellan och små. Inget besök blir den andra lik. På gott, sällan på ont. Precis som favoriten Insane, inget åk blir som förr. Det är här det skapas galna minnen, träffar trevligt och roligt folk, spelar om fina vinster och mer behöver jag inte säga, för ni vet. Precis som jag. Att Gröna Lund är stockholms hjärta.

 96. Gröna Lund har ett stort urval av saker att se, göra och smaka på. Tillsammans med vänner kan man spendera dag ut och in på denna underbara och sprudlande plats! Med humöret på topp antar vi utmaningarna på tivolit, och femkampen lämnar ingen i gänget oberörd. Lite gråt, svett och en massa skratt – en dag på Grönan har allt.

 97. Varje sommardag jag vaknar
  Det är någonting jag saknar
  En plats för fart och fläkt
  En plats där jag blir väckt
  Min filt jag sliter av
  Luften är varm och kvav
  Finns denna plats, kanske en lund
  Med frisk luft, sockervadd och frihet en stund

  Guld och gröna skogar jag mig önskar
  Guldkort och Gröna Lund gör att detta hopp, det grönskar

 98. Att spendera sommaren på grönan ärsom att spender. tid i himmeln / eller i hawai ….. Man svävar i luft mark och bland folk snurr snurr himmel !
  Den känslan att åka insane får man inte hela tiden. man är rädd men så övervinner man känslan och läskigheten ! Som att gå in i spökhusetdu känner räslan men märker inte den !

 99. Ett besök på Grönan ger guldkant på tillvaron. Tänk då att om man får ett guldkort och obegränsat antal besök. Då blir ju tillvaron förgylld helt och hållet.

 100. När du tror att du inte har planer inför sommaren 2012, när det känns att du blir ensam i hela Stockholm, vad gör du då? Gröna Lund är svaret på dina problem, Gröna Lund är det som hjälper dig genom ensamheten, ditt dåliga humör och ledsna tankar. Har du inte varit på Gröna Lund än? Prova bara en gång och du kommer att vara lycklig! För en gång och för alltid! Ingen sommar utan Gröna Lund!

 101. Det finns en plats på jorden där solen alltid ler,
  den platsen heter gröna lund och dit vill jag åka mer!

 102. Vill man uppleva svenska sommarn till det yttersta är Gröna Lund i Stockholm ett måste. Man tillfredställer både sitt sinne och sin mage till bra pris. Samtidigt som man kan utmana sig själv på detta nöjesfält kan man även överblicka en del av stockholms fina båtliv från parken. Förutom de prisade åkattraktionerna finns även personal som bemöter en väl. Förgyll sommaren med att besöka Gröna Lund!

 103. Skratt och skrik, jag bara älskar känslan av att få åka kvasten till dunkane musik, käka sockervadd med kompisarna på en bänk riktad mot vattnet, och tänk bara att få göra allt detta varje dag!

 104. Hej, jag tycker gröna lund är det bästa stället att vara på när det är sommar, för det är oftast varmt på sommaren och på gröna lund därför tycker jag att det är bra att ni har karuseller som kan svalka ner en och så har ni även glass så Gröna lund har klart allt man vill ha mat och hela köret, Klar 5:a till Gröna lund, slår alla andra saker man kan göra på sommaren därför kommer jag spendera många dagar på gröna lund, kanske inte åka men ni har ju artister man kan kolla på så man blir aldrig uttråkad på gröna lund händer alltid något roligt där.

 105. Grönalund är platsen där familj och vänner tillsammans kan bygga minnen och uppleva fantastiska attraktioner men även framträdanden av just den artist man själv gillar! :) Här har man alltid kul och hit vill man komma! Förutom att man blir modigare och modigare efter varje åk, så har man roligare och roligare efter all tid man spenderar här.

  Det är alltså helt underbart att Grönalund finns, och att alla som jobbar där möter än med ett leende :) Så grymt härligt så att det pirrar i magen <3

  Det är därför grönalund är en punkt på listan i sommar! Absolut ett måste!

 106. För att man kan se alla konserter åka så mycket man vill , grönalund passar alla åldrar. Och det brukar ju vara varmt på sommaren och då när man åket berg och dalbanor så blåser det så svalkar det ner en.

 107. Jag tycker Grönan är bästa platsen att vara på sommaren 2012 för att det är så mycke mer än bara ett tivoli, det är god mat i restaurangerna, glada trevliga personal, bra blandning av artister och att det finns underhållning för barnen varje dag och att det finns så många karuseller för alla åldrar, det är/har hitills också varit många lott/spel/hjulstånd med bra och roliga vinster och alltid rent och fräscht. Det är ett ställe man kan ha kul på med sin familj, vänner, arbetskollegor, eller ensam. Finns nåt för alla åldrar:). Och det ligger väldigt fint intill vattnet.

 108. Gröna Lund är helt klart den bästa platsen att vara på.
  För att det är så himla roligt att vara där, även om det är flera timmars kö… På allting!
  Det är också så himla skönt att åka t.ex Insane, då suger det i magen hela tiden! Man tror att man kommer flyga ur vagen när man åker Fritt Fall och Katapulten! Och Fritt Fall tilt är så himla läskig och rolig och hemsk på samma gång, man tror att man kommer dö när man sitter där uppe, vagnen lutas fram och man tänker att man inte kommer leva längre när man kommer ner. Men när den släpper och man faller så tycker man att det är jätteroligt! När den bromsas så känns det som man kommer dö, för då trycks man fram mot bygeln och tror att man kommer falla ner till marken….. :-)
  Men det är skönast när man är på Gröna Lund en sval sommarkväll.
  Då det inte är några köer och man kan åka hur mycket som helst… Då är det bättre att vara där än på något annat ställe!
  Det känns också så säkert att åka, t.ex Jetline, som har sån liten bygel. Men det känns säkert att åka på något sätt!
  Så Gröna Lund är den bästa platsen att vara på! På hela jorden!
  Dikt:
  Om man åker Fritt Fall
  blir hela kroppen kall
  Om man står i kö
  blir man så slö
  Men när man ska åka
  Är det tusen gånger roligare än pulka.

 109. Gröna Lund är den bästa platsen i Stockholm, åk frittfall, insane eller någon annan sjuk attraktion och känn pirret i magen, ät lunch längs saltsjön, se solnedgången en sen kväll, ja, Gröna Lund är perfekt.

 110. Grönan är den bästa platsen att spendera sommaren 2012 på för att man har alltid kul där och man vill typ aldrig gå hem därifrån och det är jätte god mat där och alla karuseller är jätte roliga.Och på kvällen är det jätte mysigt att vara där=)

 111. Hej :) Man ska definitivt spender sommaren
  i Grönalund för att,
  Jag är ett stort fan när det gäller grönalund. Känslan man får när man åker Jetline eller era otrolig Insane!
  Den går inte att beskriva
  Fritt Fall är nog den bästa. ”En romantisk attraktion på natten med din flickvän”. Du åker sakta upp med en svag vind. När du närmar dig toppen får du en fantastisk vy över stockholm. Men det dröjer inte, för det sista du vet om är att du åker ner 110 km/h nedåt mot marken!. Undra hur glad flickvännen blir då . Jag vill vinna Guldkortet för att få åka till Gröna lund och ge min flickvän en överraskning :P

 112. Grönan är det perfekta ställe för att känna solens värme smeka din kind, att känna pirret i magen eller för dig och dina kompisar att ha kul tillsammans! Det är alltid sommarens höjdpunkt att få gå runt på Grönan, blir lika taggad varje gånga jag är där! Kommer aldrig kunna tröttna på att gå runt bland allt folk, alla attraktioner för Grönan är alltid en ny upplevelse, oavsett hur många gånger du varit där :)

 113. Jag må vara gammal, men på gröna lund har man kul! konstant skrik från insane och musikens sköna dunk och skratt från popexpressen blir man som ett barn på nytt!

 114. Gröna lund är bara bäst. Jag har älskat gröna lund ända sedan jag var 4 år. Då var jag där med min morfar (som nu är död). Min favorit karusell var då bläckfisken. Jag tjatade varje dag om att få åka till gröna lund, och det gör jag fortfarande. Det är så roligt på gröna lund, allt från kärlekstunneln till frittfall. Jag åkte frittfall för första gången förra sommaren. Det var en sån härlig känsla. Man blir lycklig av att vara på gröna lund. Det är så varierat. Det finns något för alla. Läskiga, höga, snurriga, långsamma, och allt möjligt. Det skulle vara en dröm att få åka dit när man vill helt gratis. Dessutom kommer några av mina idoler dit i sommar och om jag inte får guldkortet så kommer jag inte kunna se på konserterna, och det vill jag ju jätte gärna göra.

 115. När man vaknar på morgonen och vet att man ska till Grönan, det måste vara den härligaste känslan i hela världen! Man går in genom entrén och känner värmen av solen och är bara glad. Allt är bra på Gröna Lund. Den läskiga känslan på väg upp i Insane och lättnaden och glädjen efteråt, utsikten över stockholm från toppen av Fritt Fall, den goda maten du kan äta till vågornas brus, lyssna på grymma uppträdanden och gå i lustiga huset och skratta så du får ont i magen!
  Gröna Lund är en magiskt plats som bara måste upplevas.
  Vara med vännerna och somna in gott när du kommer kommer hem och tänka att du bara vill tillbaks. Det älskar jag!

 116. Guldkortet skulle betyda allt för mig eftersom att dagarna på Grönan blir för korta! Man kommer dit, åker, och sedan plötsligt måste man hem. Och jag har inte råd att gå en gång till xD SÅ JAG VILL HA GULDKORT OCH KUNNA FÅ TA DEL AV ERA FANTASTISKA ATTRAKTIONER, MÅÅÅÅÅNGA GÅNGER PÅ SAMMA SOMMAR <3

 117. Gröna Lund är den bästa platsen på sommaren för den är gjord för oss barn mest! Och har man inte råd att åka utomlands så kan man ändå flyga en tur med kvasten, eller åka svanbåt. Bäst är fritt fall, det är som ett bungyjump fast barntillåtet :)

 118. Gröna Lund är det bästa stället att spendera sommaren 2012 på för att man har så otroligt kul och alla är så himla trevliga där, åk attraktionerna är grymma och utsikten är underbar. Det finns massa gott att äta och man blir aldrig trött av att gå på Grönan, därför skulle jag gärna vilja vinna ett guldkort, så jag kan gå varje dag på Gröna Lund! Hälsningar Hilla!

 119. Spendera sommaren på Gröna lund vill man göra,
  åka frittfall, twister och sedan en radiobil köra.
  Äter man för mycket sockervadd mår man illa,
  åker man insane kan det gå illa.
  När man är på Grönan får man ingen lugn stund,
  det är därför man vill spendera sommaren på Gröna Lund.

 120. En magiskt ställe,
  perfekt för varje tillfälle !
  Här kan man drömma sig bort,
  sommaren kommer bli så kort !
  Allt känns i hela kroppen,
  när man går hemåt känns allt toppen !
  Det är på Grönan man vill vara,
  så låt guldkortet till Norrland fara !

 121. Insane, extreme och tilt. Kan det bli mera vilt?
  Vill du känna adrenalinet flöda, utan att behöva blöda?
  Då är Grönan platen att vara, men passa dig för spökhuset för där lurar en stor fara!
  I sommar är grönan inne. Kom igen det blir ett härligt sommarminne!

 122. I år går jorden under den 21 december, och jag har inte åkt ”Insane” än.
  Jag kommer aldrig mer få känna pirret när jag åker Jetline, glädjen när jag är i Lustiga huset, spänningen i spökhuset och blå tåget. Farten i Kvasten!
  Just därför är Gröna lund den bästa platsen att spendera den sista sommaren på och jag vill uppleva det…

 123. Vilda musen ! :D
  Gröna lund är det bästa som finns och jag aldrig gade en guldkort *.* Längtar till lmfao kommer och dom andra !! :)

 124. Jag är nu 15 år och enda sen jag var ett litet barn har gröna lund varit den absoluta favoritplatsen för mig! Oavsett väder, humör eller tidpunkt så är gröna lund alltid kul! Att få hänga med benen i kvasten, sväva över vattnet i kättingflygaren eller falla fritt i fritt fall är oförklarligt underbart. Min största önskan är att få ett guldkort så att jag när jag vill kan få ta del av det underbara gröna lund har att erbjuda. Jag säger bara såhär; Lika sant som att jorden är rund, är den bästa platsen Gröna Lund!

 125. Jag är kanska bara 12 år gammal men jag älskar Gröna Lund. Jag har varit på Gröna Lund några gånger och jag älskade det ! Jag älskade att äta godiset man kunde köpa och känna hur godiset smälte i munnen medans jag kände pirret i magen innan jag åkte Jetline,Insane,Fritt fall tilt och alla de andra attraktionerna som t.ex. Kvasten ! Jag älskade den förväntansfulla känslan jag (och många andra) fick när vi klev in i Grönan. Och det bästa var att Grönan levde upp till mina förväntningar ! Jag kunde åka en attraktion flera gånger och jag tyckte att det blev bättre och bättre varje gång, det blev aldrig tråkigt ! Jag gillade också att se på när stöddiga personer gick in i Spökhuset och sprang skrikande ut, jag provade att gå in och..tja jag själv sprang skrikande ut :) . Jag tyckte verkligen om att se hur noggrant målade byggnaderna var. Jag har två yngre syskon som också älskar Grönan och Tekopparna och Bläckfisken.
  När jag kom hem och låg i sängen hade jag fortfarande känslan i magen så jag skulle verkligen uppskatta ett guldkort :) jag kom på min bror (som då var ca 3 år) med att rita bilder från Grönan, bl.a Vilda Musen. Han åkte aldrig attraktionerna, bara några med mamma…men jag är säker på att många andra också har speciella minnen från Gröna Lund så jag tycker de också ska ha en chans :)
  Japp det var (nästan) allt från mig :)..em..hejdå :) !

 126. Hej! Jag tycker att Gröna Lund är den bästa platsen för att jag ÄLSKAR att åka karuseller och det finns så mycket karuseller att välja på, allt från små barn till stora barn. Det är även en bra plats att vara på för att ha det kul med den man älskar och för att kunna umgås och ha roligt med t.ex sina kompisar. Sen är det ju underbart roligt att gå på konserter på Grönan också så jag hoppas verkligen att jag vinner guldkortet, skulle bli så glad då!

 127. Grönan är den bästa platsen att spendera sommaren på eftersom att man kan släppa loss och göra det man känner för! Det är en plats att inviga sommaren på men inte minst en plats där man kan känna den friska luften samtidigt som man får den underbara sommar solen i ansiktet. All personal som är trevlig gör att man kommer tillbaka år efter år!

 128. Gröna lund är det bästa stället man kan åka till med kompisar! Jag och mina kompisar skulle slå vad om 400kr vem som vågade sjunga Bon Jovi – It’s My Life när vi var högst upp på frittfall. Ingen av oss hade åkt frittfall och vi var riktigt rädda! Men när vi var högst uppe då kan jag säga att vi sjung allihopa och det lätt så himla roligt! Vi tyckte att det var så kul så vi skrattade ihjäl oss… Men när skitet åket ner dog vi kan man säga. Alla van och vi hade en jävligt kul dag! Såna där roliga saker kan man bara hitta på i Grönalund. Därför skulle jag jätte hjärna vilja vina guldkortet så jag kan göra om det!

 129. jag tyckker det skulle vara underbart att få komma till gröna lund i år igen älskar er karuseler och musik och evenemang grönan har jag minna bästa sommar minnen på love it Relly. jag hoppas jag kan få vara med på en sommar till med gröna lund

 130. Att få vara i stämningen som grönan bjuder på
  gör att man nästan fäller en tår
  Att få vinna på chokladhjul är min högsta dröm
  med en schweizernötkaka i famner kommer jag vaggas i sömn
  Efter en fartfylld dag i parken
  högt upp i fritt fall, långt ifrån marken
  Jag hoppas jag nu vinner denna rektangulära grej
  för isåfall ropar jag tjohej, förgätmigej din leverpastej ;)

 131. Grönan är det bästa! Gå dit för att festa!
  Pop Expressen! Sockervadd! (svårt att äta utan kladd!)
  Åk extreme så att man får skrika, gå sedan på en fika!
  Mini-doughnuts med choklad, det gör lilla magen glad!
  Pröva lyckan med en lott, eller kanske ett par skott!
  Ta sedan din vän i hand, gå och se ert favvo-band!
  För när ni ändå är där kan ni ju gå på konsert!
  Efter en lång, fartfylld, dag känner man sig kanske svag..
  Strosa sedan hemmåt då, minnena kommer att bestå!

 132. Hej! Jag tycker att det är jätte kul på Grönalund och känslan när man åker dom roliga karusellerna, det är ingen känsla man får varje dag. Jag vill jätte gärna vinna ett guldkort för att åka ofta till Grönalund. Jag vill övervinna mina rädslor för Insane och Frittfall/tilt mm.
  Grönalund är det bästa stället i världen!!! Och jag älskar verkligen Grönalund!! Den roligaste känslan är när man åker Vildamusen så kul! När håret flyger med vinden för att de går så fort, man kan knappast andas för att man skrattar så mycket.

 133. jag vill vinna ett guldkort för jag har inte vunnit någon gång och vill göra något spektakulärt i sommar, och jag tycker att grönan är bäst.

 134. Hej!

  Jo Det finns en jätte bra anledning att spendera en sommar på grönan. Eftersom många börjat på gymnasiet då det har varit stressigt detta år med de nya betygsystemet så skulle en sommar med vänner + grönan göra det hela året bättre!!!

  Grönan kan man inte tacka nej till, men när man har haft det jobbigt i skolan eller bara vill koppla bort allt det jobbiga, borde man åka till grönan, lite som ett spa där man får koppla av men i detta fall lite mer adrenalin som sätter fart på det roliga!

 135. Atmosfären och den svaga doften av sockervadd. Bakgrunden som fylls av musik och du hör skrik av förtjusning. Känslan av lycka när du sitter på vägen upp till frittfall. Känslan ”JAG VILL STANNA HÄR RESTEN AV LIVET. ” Känslan av förtjusning när du går ut ur spökhuset. Känslan av att din favoritartist kommer ut på scen. Känslan när du blundar vid slänggungorna. Känslan av att få en ny slush. Känslan ”JAG KOMMER DÖ. JAG KOMMER DÖ. JAG KOMMER DÖ. JAG KOMMER DÖ. ” och så dog man inte.
  Känslan av GRÖNA FREKING LUND HELT ENKELT.
  Det är nästan olagligt att inte spendera sommaren 2012 på Gröna lund.

 136. (melodi: ”Jag vill ha en egen måne”)

  Jag vill ha ett eget guldkort som jag kan dra ibland, när sommaren har tagit med sig värmen!
  Jag ska åka radiobilar, och äta sockervadd, där stannar jag och ser på en konsert. :D

 137. Grönan är bästa stället att spendera sommaren på för här finns nåt för alla. Vår familj och mina vänner älskar Grönan för den glädje som finns där. Vi äter gott, roar oss med läskiga och roliga karuseller, lyssnar på fantastiska artister, dansar och har kul! Som om inte det räcker så är vi samtidigt i en fantastisk miljö på Djurgården i Stockholm med vattnet som glittrar bredvid. Man vill aldrig åka hem!

 138. Hej!
  Det skulle betyda så mycket för mig att vinna detta men det är så liten chans egentligen. Jag älskar Gröna Lund för att det är så roliga attraktioner där, min favorit är extreme för jag älskar att flyga upp & ner, hit och dit. Jag skulle verkligen vilja ha detta Guldkort för att jag ska inte göra så mycket i sommar och mina kompisar har guldkortet men inte jag och då kommer inte jag ha någonting att göra :(
  Tack så himla mycket!

 139. Gröna Lund är den bästa platsen att spendera sommaren eftersom att jag aldrig är gladare än när jag är på Gröna Lund! Förra året var jag där oändligt många gånger och jag får aldrig nog! Personalen är så himla trevliga och man blir så glad av att tala med de! Man hör folk skrika och skratta överallt och alla bara ler och har roligt och för en enda dag är en massa människor samlade på en sådan rolig plats och ler hela dagen förutom när man kanske åker fritt fall..Hela Gröna Lund är magisk det är en värld där inte bara barnen utan även vuxna går tillbaks i tiden och får släppa loss med roliga attraktioner sockervadd och mycket annat kul! Om jag vinner detta guldkort kommer jag nog att ha den bästa sommaren någonsin då jag kommer uppleva denna magiska värld flera gånger under sommaren!

 140. Hej!:) Jag tycker att man ska spendera hela sommaren för flera skäl. Först så kan man åka ditt i vilken års som helst : småbarn kan göra nyckelpigan eller flygande elefanterna; ungdomar som jag tycker mest om insane, fritt fall och också kvasten; föräldrarna kan ju göra roliga saker typ lustiga huset eller skrattkammaren; till sist kan ju morfar och mormor njuta med småbarnen i Pettson och Findus hus eller så kan dom göra veteran bilarna också med dom.
  Efter så kan man prata om alla konsert som ska pågå i grönan. Världsberömda artister kommer typ LMFAO och andra. Svenska kommer också och inte vilken som helst : Dead by April ( bäst för min del), Lars Winnerbäck, Raised Fist, … det fins åtminstone för alla smak! :D Och man behöver inte spendera mera pengar för att se ett konsert, allt ingår.
  Man kan ju också prata om skälva atmosfären av gröna lund, det käns redan innan att man ska ha ett jätte rolig stund som man ska inte glömma, mina intryck bekräftas när man kommer in. Känslor har man när man gör karusellerna : man är lite rädd med det som ska hängdas, man har adrenalin stigande, man är också lyckligt att vara där.
  Själv så åker jag ditt varje år, tyvärr så kan jag inte åka ditt ofta för att jag bor i Frankrike, och jag är fransk. Men jag är ändå i Stockholm flera månader. Jag bara ler när jag tänker på Insane,först så var det lite skrämmande men efter så kan man inte sluta att köra om det :)
  Det är därför grönan är platsen där man ska spendera hela sommaren! För att det är jättekull! För att alla kan åka dit och njuta! För att det fins varje år nya saker! För att man kan lyssna på olika bra musiker! Jag skulle kunna vara hela sommaren på Gröna Lund om jag fick guldkorten.
  Tack för att ni läste texten, hoppas det var bra :D! Hej då :)

 141. Mina kompisar kommer i sommar försöka få mig att åka frittfall och blåtåget, och att jag sätter mig där lär kräva många dagars besök och det har jag inte råd med, men vill ju inte svika mina vänner! Plus för att lyktan är det bästa jag någonsin åkt, en sommar i lyktan lär vara en bra sommar!

 142. I Gröna lund har man alltid roligt, särskilt när det är väldigt soligt.
  Skrattar, skojar och har det bra, med det är ju faktiskt inget krav.
  Med familj eller vänner spelar ingen roll, I spökhuset ser jag ett läskigt troll. Extreme och Insane gör mig glad, men det bästa är ju att vinna choklad. Det bästa nöjespark jag varit på, Guldkortet skulle jag gärna vilja få. Vinner jag skulle det vart väldigt bra, skulle se mig i parken varje da’.

 143. Gröna Lund så smart med tjo, tjim och fart
  Blir man trött och sugen på sött, finns allt där!
  Skeppsholmkajen och sol på däck, gör hela besöket svårt att bräck(a)
  Konserter hela sommaren lång med skrikiga fans som sjunger sång!

 144. Att komma in genom Gröna Lundś portar är en helt underbar känsla. Känna hur det kittlar i fötterna av att åka Fritt Fall, känna romantiken i kärlekstunneln. Man får inte glömma bort allt gott som finns att äta och vinna. När du väl är där inne får du inte glömma bort hur helt underbart Gröna Lund är. Höra fåglarna kvittra, folk som skriker och skrattar av allt kul och roligt man får av karusellerna, det är det man vill ha på en nöjespark!

 145. Bästa stället på sommaren är Gröna Lund, iallafall när himlen är blå.
  Där kan du få en otrolig stund, gillar du konserter är det där du ska vara då.
  Åka karusell efter karusell, träffa och ha kul med sina vänner man får.
  Det finns inga gnäll, attraktionerna i hög men rolig fart går.
  Livet leker och på Grönans gator man steker!

 146. Gröna Lunden är det bästa grej, ett guld kort vill jag få av dig! Katapulten skjuter upp för ,att du ska skrika högt.Lmfao kommer snart så ge mig kortet snabbt ! Hoppas att jag vinner Guld Kort :)

 147. Gröna Lund, är där det händer,
  och jag till dansbanan mig sänder
  salsa, tango kvällen lång
  konserter, jag hör sång!
  lyckliga jag i karusellen
  på rosa moln jag svävar i vardagskvällen

 148. varför Grönan är den bästa platsen att fira sommarn? för det är en underbar plats att ha kul med vänner och familj och man kanske tillochmed hittar en flört där:) allt kan hände när man är på grönan! varje år åker jag alltid minst 1 gång till Grönan det har blivit en härlig tradition som jag aldrig kommer bryta! man vill aldrig lämna grönan! Grönan hjälper en glömma allt tråkigt man måste göra och bara släppa loss och ha kul och njuta av stunden:) Grönan kommer alltid va min favorit plats för den har bara bra minnen och kommer få många fler underbara minnen där:)

 149. Hej! :-)
  Först och främst vill jag tacka er för världens bästa tivoli!
  Jag vill vinna ett guldkort för jag tycker gröna Lund är det bästa stället man kan spendera tid på, med kompisar, familj, kusiner osv…
  Jag har aldrig köpt guldkort och vill gärna vinna, jag kommer överlycklig när jag öppnar min mail och ser ett mail från gröna lind där det står att det är jag som har vunnit! Till och med mina föräldrar kommer bli jätteglada för min skull för jag ville köpa guldkort men det blev aldrig så, och för att jag kan åka dit varje helg och ha kul med vänner, bland annat kommer jag köpa mycket godis för ni har så goda godis! Man tröttnar aldrig på er fina tivoli iallafall inte jag! Så jag hoppas verkligen att jag vinner! Och ändå om jag vinner så säger jag redan till vinnaren tusen grattis, du har verkligen tur! :-) älskar gröna Lund!
  Tack och hej!

 150. Skrik kan vara det värsta som finns. Men det finns ett skrik som är härligt att höra, från personer i läskiga karuseller! Grönan är ett nöje som är värd varenda liten slant! Atmosfären, all personal, alla karuseller, alla glada människor man möter o.s.v. är underbart! Därför är Gröna Lund, utan tvekan, den bästa platsen man kan vara på i sommar!

 151. Med ett guldkort på Gröna Lund, skulle jag vara er trognaste kund.
  Inför öppningen i April, blir jag så exalterad att jag inte kan sitta still!
  Så snälla, hjälp en student i sommar så jag inte alla pengar mister, när jag hela dagarna åker Jetline, Fritt fall och Twister.

 152. En sommar utan Gröna lund vore en riktig flopp..
  Därför ska man spendera sommaren på Gröna lund, helst uppe i katapultens topp. Se ut över fina Stockholm medan man känner pirret i magen, för att sedan skjutas ner utan att hålla sig i kragen.
  Man får inte heller glömma Fritt fall, Extreme och Vilda musen, vilka helt klart i magen framkallar de bästa susen.
  Gröna lund är ställer där allt händer, därför hoppas jag att ni mig ett guldkort sänder!

 153. Grönan är den bästa platsen att vara på sommaren eftersom att ni har grymma konserter (Jimmy Cliff!) och man har samtidigt kul med annat. Skrattandet i spegelsrummet och den vackra utsikten i Fritt Fall över Stockholm är oslagbar. Adrenalinet som rusar i kroppen när man åker Insane och dem roliga fotona på en själv där man ser helt knäpp ut efter åkturen. Sen har ni också anpassat er till allihopa! Ni har en stor avdelning till barnkarusseller medans ni har i en annan del läskiga åkturer för dem mer våghalsade, sen vid sidan av har ni mysiga cafén och restauranger för dem som vill ta det lugnt. Grönan är bara det bästa och skönaste platsen som finns i hela Sverige.

 154. Jag längtar och längtar tills Gröna Lund öppnar igen. 7 år är jag och gillar att åka Vilda Musen, Kvasten och många fler karuseller. Att känna hur det kittlar i magen och jag bubblar av skratt, det är det bästa jag vet!

 155. Att hänga på stranden kommer inte fungera hela sommaren, för vem vill vara där när solen inte skiner på himlen eller det regnar? På Grönan skiner solen dock hela säsongen! Det finns alltid så mycket glada & trevliga människor här som sprider så mycket glädje och värme, alla öppetdagar om året och i alla väder! Härliga människor & fantastiska åkturer toppas såklart också med god mat och roliga spel! Grönan måste ju vara en av de få ställena som har allt för ett oförglömligt minne!

 156. jag älskar gröna lund! pirret i magen när man åker upp för tilt fritt fall och katapulten, de är så underbart! att gå spökhuset med kompisarna e ju alltid lika läskigt man vet inte vad som kommer att hända. håret som flyger runt när man åker släng gungan, känns nästan som man ska åka i havet. det är alltid lika roligt att komma till gröna lund. jag och mina kommpisar tar alltid pop expressen först då kommer man i bra form till de andra karusellerna! man vill ju alltid vinna på tävlingarna fasr man har ju inte alltid som tur och vinner men när man vinner så blir man ju glad, basket bollarna e ju alltid roligt att vinna lite lättare att vinna en boll än att vinna på lycko hjulen fast ibland har man ju tur. önskar att tild och fritt fall skulle vara lite högre känns inte som man åker så mycke.

 157. Hela Grönan är ett enda stort pirr. När man precis ska åka ned från Insane och får solen i ögonen så att man blundar gör det där lilla extra. Sitta på en bänk i sommarsolen med en glass i handen och höra alla skrik är en obeskrivlig känsla. Sitta uppe i Fritt Fall eller Katapulten och se solen gå ned och höra musiken dåna ut ur högtalarna är också pirrigt och härligt på samma gång.

  Alla människor, attraktioner och skrik gör därför Gröna Lund till den bästa platsen på sommaren. NUMMER 1 och kommer alltid att var det! Tänk om man kan göra detta varje dag?

  (Bild nummer 3 var vilda musen)

 158. Enligt mayaindianerna tar jorden 2012 slut
  Då vill jag avsluta min sista sommar med ett riktigt tjut
  Vart annars ska man göra de än Gröna Lund
  Stället där du får sommarens bästa stund
  För på grönan där finns ju allt
  Från läskiga monster till skratt med popcorn och salt
  Så varje dag jag vill komma dit
  För att min sista sommar inte ska bli skit

 159. En sommar då det är fritt att till Grönan åka,
  om pengar till entre och åkband behöver vi ej bråka!
  Stämning, dofter, sockervadd och pirr i magen,
  oavsett regn eller sol – roligt hela dagen!
  Artister, femkamp,spökhuset & extreme var kväll,
  lätt att lova hela sommaren vara så snäll!

 160. i grönan kan du åka få, ett stort tjohej kommer där på ,mat kan du äta där utan besvär. Om du trött har blivit kan du ta en kopp kaffe tidigt och få se dina ungar le :) !

 161. Guld kort vill jag så väldigt gärna ha så jag slipper av min mammas pengar ta, Med ett guld kort kan jag tillsammans med mina vänner massor åka, så jag slipper sitta hemma och tråka, snälla ge mig ett guld kort, jag behöver det, annars blir det så mycket pet. Plock med pengar och sånt där, herregud du skulle se mig här!

 162. svar: vilda musen
  motivering : känslan när man är på väg till gröna lund går inte att förklara, när man står på den långa kön till vilda musen är inget att klaga på. När man är uppe på toppen och vet att man är på väg ner så pirar det på magen, när man åker så snabbt så man skriker är det ingen som klaga det känns so man är en fri fågel och de jo det är härligt.

 163. jag skulle vilja vinna ett gult kort för att Gröna Lund är kopplat till så otroligt fina minnen för mig. Alla konsterna men även de fantastiska åken! Gångerna man åker något för första gången, finns ingen bättre känsla. Det är det grönan är för mig, minnen. Tänk er då att kunna uppleva detta varje dag och sedan kunna plocka fram minnerna på vintern och se fram emot sommaren. Finns det något bättre, kan inte jag i alla fall!

 164. Motivering:

  Som student kan det ibland vara svårt att få pengarna att räcka, för att kostnader täcka. Ett guldkort till sommaren är därför ett utmärkt tillfälle, att bjuda den specielle. Då fart och fläkt på tivolin är min farmors favorit syssla, ska jag henne en oförglömlig dag med skratt och glädje försöka pyssla. :)

 165. Grönan gör mig glad,
  där kan jag vara varje dag
  när jag uppe i Jetline låter
  känns det som att jag uppe i himlen åker
  Pirret i magen när jag ner i frittfall faller
  Och skrattet då jag åker runt på Circuskaruseller
  Pariserhjulet som snurrar runt,
  vid havet då jag blundar en stund.
  Den känslan är obeskrivlig
  då jag känner att man ej ska ta livet för givet
  låt energin flöda ut
  och åk till Grönan för mer än en stund.

 166. Gröna lund, vad ska man säga? Det är mer än bara en nöjesplats där man kan hänga på sommaren med polarana och åka några av grönans sköna attraktioner samtidigt som man hör ljudet av LMFAOs party rock anthem. Då vet man en sak, sommaren är här!

 167. Man väntar o väntar o väntar, man tror alltid att öppningen är i mars när det egentligen är april… Adrenalinet bara stider o stiger för varje dag till den dagen då Grönan öppnas och sen är bara BOOM!

  A place where u wanna be! ;) GO for the summer 2012

 168. 100 unika sätt att se Stockholm: Upp och ner i en vilt snurrande Insane. På två röda sekunder i en blixtrande Katapult. Skönt flygande över Mälarens vatten i en kättinggunga. På kajen med Skeppsholmen i fonden och skrik och skratt bakom. I skräckmörket med en dov röst smygande in från sidan. Tätt omslingrade i en Kärlekstunnel. Och 94 sätt till – bara på klassiska Grönan.

 169. Grönan är det bästa på sommaren. Det är så härligt att åka alla karuseller, man känner sig fri. Älskar känslan när man är på Fritt Falls topp och ser hela Gröna Lund. Därför älskar jag Grönan!

 170. Hej, Jag tycker att gröna lund är ett bra sätt att vara med sina kompisar, familj, klass osv. Grönan är mitt favorit tivoli pga alla underbara åkturer som finns t.ex Jetline, Fritt Fall, Extreme, Katapulten, Insane och alla andra underbara åkturer man kan bara åka på gröna lund. Jag skulle bli överlycklig om jag fick ett guldkort eftersom jag har drömt om att ha ett i ca två år men har aldrig köpt ett. Tack så mycket att gröna lund finns och att ni gör så att det finns en chans att vinna ett guldkort.
  Tack och Hej I <3 GRÖNA LUND

 171. En sommar utan Grönan-besök? Är det som vinter utan jul? Som jord utan sol? Som kaffe utan kopp? Som smörgås utan bröd? Som radio utan ljud? Som TV utan bild? Som Victoria utan Daniel? Som Milan utan Zlatan? Som Zlatan utan fötter? Som fötter utan tår? Som tår utan… hmm? En sommar utan Grönan är bara… tomhet.

 172. Det finns mat, dryck, nöjen och skithus!
  Allt för att jag ska kunna spendera hela sommaren där,
  från morgon till kväll
  Det enda som saknas är ett Guldkort,
  annars går min älskade mamma i konkurs säger hon!

 173. Gröna lund är den bästa platsen att besöka eftersom det är sjukt kul där! Det finns sååå mycket att göra som att spela, åka och kolla på konserter. Konserterna är nästan bäst tror jag det är så många bra artister! Och alltid efter konserterna så springer man till Insane för att åka den minst en gång! Och bäst är på hösten när konsterterna är på kvällen och man ser utsikten över hela Stockholm som lyser i mörkret! Grönan är helt klart bäst! :D

 174. Stor som liten, fräsch som sliten,
  grönan rymmer allas drömmar,
  Vrålande musen, pirrar till tusen
  Tar en tur bakom veteranernas tömmar
  En god tradition, är att besöka denna bastion
  Skicka mig guldet så jag kan slita på mina sömmar

 175. Jag hoppas verkligen denna tävling jag vann
  och att jag verkligen hann
  Innan klockan slog tjugotvå
  nu säger jag bara tack och hej då! ;)

 176. Jag träffade min bästa vän som flyttade till Öland 2009, jag saknar henne obeskrivligt och vi ses varje år på Gröna Lund, jag har så sjukt många fina minnen där ifrån, obeskrivligt!

  Tack för att ni finns!

  Kramar Kristina

 177. Jag skulle vilja vinna guldkortet eftersom att jag har inte haft råd att köpa det tidigare och det skulle betyda jättemycket om jag kunde få vinna ett detta år eftersom alla mina kompisar ska också skaffa, skulle betyda jääääättteemycket! :(

 178. Tanken av Gröna Lund får det att resa sig där nere. Och i skälen blir jag glad.

  Extasen jag uppnår i frittfall är det närmaste jag kommer gud. Gröna Lund är den plats jag vill leva och dö på. På mig, ett fastklistrat leende av guld, som sitter kvar där enda fram tills läggdags. På morgonen skiner jag upp igen för att jag vet jag ska dit igen- med mitt guldkort. Gröna Lund – Den plats på jorden är som tusen och en natt – Det bästa stället i mitt liv.

 179. Gröna lund är det bästa stället på jorden för att det finns karuseller super duper god mat !! Och ni som jobbar där är så trevliga ! Jag hade guldkort föra året vill ha det igen! Men bara satt ni vet är ni världs bäst och gör folk glada ! Så snälla gör mig glad ? :)

 180. Min allra bästa vän.
  Vi sågs för första gången där
  på Centralen i Stockholm. Vi tog oss till Gröna Lund i en överfull spårvagn. Vi hade sjukt kul, vi har så många minnen. Jag fick dig att åka Extreme, även om du inte vågade först, jag satt och tjoade medan du höll mig i handen.
  Om jag vann detta kort, skulle jag återuppleva detta med henne, på hennes födelsedag.

  Så vill du,
  Min kära vän
  Åka dit
  I år igen
  Fira din födelsedag
  För den är speciell
  Precis som du och jag.

 181. När äventyr och upptäcktslusta är motiveringen,
  är Gröna Lund bästa investeringen.
  En sommar fylld av skratt och ståhej,
  lockar garanterat fram barnasinnet i mig!

 182. Efter vintern är jag sliten och minnet rätt slött.
  Kroppen för välanvänd och alldeles för nött.
  Frun min hävdar den är för slarvigt skött.
  En romantisk resa utan barnen borde göra själen gött.
  Få se och uppleva Årefjällen vintertid innan man faktiskt dött.
  Gröna Lund säjs göra så man känner sig som pånyttfött.
  Kunna roa sig majestätiskt i kungliga huvudstaden till man är härligt svettigt blött.
  Ta en glass eller popcorn och bara njuta när man är lite trött.
  Restaurangen har menyer med gott kött och för oss som vill en kall läsk eller en skvätt rött.
  Personalen underbara och man blir alltid välkomnad och ständigt vänligt bemött.
  Fantasi kan bli magi och tänk om det händer just mig jq det vore rätt sött.
  Men framförallt att få vara på Sveriges bästa plats sommartid är efterlängtat och faktiskt sååååå välbehövt

 183. Det bästa stället att vara med sina kompisar. Åka dom olika karusellerna och allt.Köpa lotter, spela på chokladhjul. Jag hade guldkort där förra året! var där varje dag, det var så gryymt kul. om jag skulle vinna skulle jag bli gryymt glad! Gröna lund är helt klart det bästa stället att vara på, påsommarlovet!.

 184. Vardagar på jobbet sittandes i draget av vår AC småförkyld och snyter mig och läser tidningen om sommaren dagdrömmandes om Stockholm.
  Helgerna i köket efter ha lagat middag åt familjen och diskar och torkar av diskbänken och pannor sittandes med familjen och ser en familjefilm med skratt och längtandes till sveriges överlägsnaste plats för alla sommartid gröna lund..
  Kvällarna sittandes och borstar tänderna på toastolen brevid min sjungande dotter i duschen fantiserandes om att få vara som hon, barn på nytt och springa runt på alla attraktionerna inne på nöjescentrum No1 i Svea Rike!
  Natt efter natt i sömnen skräms jag inne på spökhuset och skrattar i lustiga huset och skriker i berg o dalbanan men gång på gång enbart i drömmen.

 185. Ibland går det upp, ibland går det ner,
  för varje åktur vill jag bara ha mer!
  Folk vallfärdar hit för att bli alldeles yra,
  i många timmar kan man äventyra.
  Åka karusell 365 gånger om året,
  leva livet och känna vinden i håret.
  Attraktioner, god mat och ny musik finna,
  om jag har tur kan jag priser vinna.
  Ja milda makter, på Gröna Lund går det undan,
  varje dag vill jag göra den här rundan!

 186. Extasen jag uppnår i frittfall är det närmaste jag kommer gud. Gröna Lund är den plats jag vill leva och dö på. På mig, ett fastklistrat leende av guld, som sitter kvar där enda fram tills läggdags. På morgonen skiner jag upp igen för att jag vet jag ska dit igen- med mitt guldkort. Gröna Lund – Den plats på jorden är som tusen och en natt – Det bästa stället i mitt liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>