Dag 4: Vinn ett Guldkort!

Ahhh, dags igen! Här tävlar vi under 10 dagar ut 10 stycken Guldkort. Ny tävling varje dag kl 10.00! Insane bjuder den modige på en riktigt gaaalen åktur och är en favorit för många Guldkortare. Därför sätter vi idag era Insane kunskaper på prov.

 Vill du vinna ett Guldkort?
Svara då rätt på följande: Vilka färger har gondolerna (vagnarna) på Insane?

1. Lila, röd och grön
x. Rosa, svart och blå
2. Svart, orange och röd

 

Skriv också en riktigt galen motivering om varför just du skall vinna!

DENNA TÄVLING ÄR AVSLUTAD.
Rätt svar: Insanes gondoler har färgerna rosa, svart och blå, det rätta alternativet är alltså x. (MEN Insane har även en fjärde gondol och den är röd.)

Vinnaren av denna tävling blev Sara D med motiveringen: ”Känslan av förväntan och spänning när man ser Insane uppenbara sig bakom matvraket. Känslan av nervositet med en liten touch av oro som gnager sig fast på kroppen när kön närmar sig trappan. Känslan av en enorm ångest när man blivit fastspänd och personalen säger skämtsamt ”Du är inte nervös va?”. Känslan av att vilja skratta men samtidigt gråta när Insane sakta men säkert tar dig upp till himmelen. Känslan av hur ångesten förvandlats till fjärilar i magen och glädje när man inte vet vad som är upp eller ner, verklighet eller fantasi. Känslan av att ingenting är omöjligt när man kliver av och det enda som ekar i huvudet är ”igen, igen!”. Det är känslan av att åka Insane.”
Klicka här för senaste tävlingen.

Skriv ditt svar här bland kommentarerna till detta inlägg (bli inte orolig om din kommentar inte syns på en gång, vi publicerar alla kommentarer efter att tävlingen är avslutad.) Rätt svar + bästa motiveringen vinner! Alla vinnare hittar du här. Tävlingen pågår fram tills ikväll klockan 22:00. Kommentarer som kommer in efter detta klockslag läses ej. Lycka till!

Frågor om Guldrushen? Läs tävlingsreglerna

Guldkortet ger dig fri entré och fria åk alla öppetdagar på Gröna Lund! Klicka här för mer info om Guldkortet.

274 reaktion på “Dag 4: Vinn ett Guldkort!”

 1. 2. Svart, orange och röd

  Jag älskar utmaningar, så varför inte (nu när jag är 45) anta den som mina barn gett mig: att tillbringa en hel dag på ett nöjesfält och se vem som är modigast. De tror inte att jag vågar, hehe. Men jag ska nog visa dem – och Grönan skulle bli mitt självklara val. Där finns allt och lite till.

 2. 2. Svart och Orange och Röd.

  Jag skulle vilja vinna för jag skulle vara där hela sommaren med kompisar , och det är så härligt att få skrika av sig när man åker tillexempel Extreme och Frittfall och Insane , det skulle bli den roligaste sommaren någonsin , och ifall jag skulle vinna skulle jag köpa guldkort varje år jag har fått ihop pengar till det;)

 3. vagnarna på insane är svart orange och röd. Jag vill vinna för att jag älskar gröna Lund. jag åker dit flera gånger på sommarlovet. De är de bästa stället som finns. Mina föräldrar fråga mig om jag ville åka till Gröna Lund eller Liseberg och jag valde såklart Gröna Lund. Alla där är så trevliga och de tycker jag om. Och jag åker alla karuseller där/inte barnkarusellerna men alla andra. De skulle vara kul om man vann ett guldkort.Mvh Ida :)

 4. Svar: 2. Svart, orange och röd

  Minuter av upp och ner, helt galet runt,
  häng med i Insane, va inte en tönt!
  Sommaren 2012 på Gröna Lund,
  Kommer bli livets favoritstund!
  Guldkort i fickan och livet bara leker,
  medan andra tråkar på stranden och steker!
  Bästa konserterna på sommarkvällarna,
  fyller mig med livslust som nyårssmällarna!
  Därför hoppas jag nu Fru Fortuna står på min sida,
  så jag in på Grönan förbi köande med guldkort för glida!

 5. Svar: 2. Svart, Orange & Röd
  Motivering: Jag är bara helt galet kär i Gröna Lund. Varför åka till Malta, Italien och Spanien när man kan åka till Gröna Lund? Bra väder, konserter, gryyyymaste attraktionerna, gullig personal, god mat och snacks & Insane är ju bara ett Måste. Ett utav dom bästa attraktionerna! Faktum är att första gången jag åkte Insane så var jätte rädd och mina tänder började dansa av nervositet. Men sen så var det en tjej i personalen som lugnade ner mig, och hon var så gullig och snäll! Och efter den dagen, har Insane varit ett utav dom gryyyyyyyymaste attraktionerna någonsin.
  Åh, vad jag saknar Gröna Lund .. ! ♥♥

 6. Hej!
  Mitt svar är 2. Jag älskar att äta sockervadd och popcorn
  Och twister är det bästa som finns! Att vara där med någon
  Man tycker om, ja det är det bästa som finns att vara på
  Gröna Lund på sommarn!

 7. Svaret på frågan: 2. Svart, orange och röd.

  I kön till insane jag står, jag vet inte hur jag mår. Nervös, glad och sprallig snart får jag reda på hur, när man snurrar vilt i insane.

 8. Svar: 2 (Svart,Orange, Röd)
  Jag vill vinna detta underbara guldkort så att jag kan få uppleva det som man inte kan uppleva på vintern. Jag vill så gärna vara med på Gröna Lunds ”genrep”. Jag vill vara först att åka Insane, känna hur hela kroppen flyger bland friheten, den friska sommarluften och höra alla skrika hysteriskt.

 9. Rätt svar: X
  Att hänga i denna attraktion är inte bara galet, utan helt vansinningt galet och roligt! Härifrån ser du allt, inklusive det som inte är galet och det som är än mera galet, om det nu finns något som kan vara än mer galet???

 10. Färgerna på gondolerna är svart, orange och röd :)

  Varför jag vill vinna är ju en självklar sak, man vill ju gå på Grönan i sommar :) Jag, min pojkvän, min bror och hans tjej ska dit i sommar och då vill man ju skryta lite om sitt fina guldkort ;) Man blir lite extra glad och attraktionerna blir nog mycket roligare om man har ett guldkort :)

 11. Mitt svar är 2. svart, orange och röd.

  Min motivering är så enkel som att jag i hela mitt liv varit rädd för att åka alla slags karuseller. Blev väldigt åksjuk och var helt enkelt en liten fegis.. Men nu är jag kompis med världens bästa vänner, alla dom älskar att åka karuseller och bergodalbanor och tjatar alltid på att jag måste åka alla stora med dom. Jag har inte vågat förut, men nu är jag redo att gå loss på alla Gröna Lunds attraktioner! Känner mig så taggad och jag ska bannemig bevisa att jag kan vara en riktig tuffing och åka alla attraktioner!!!

 12. Svaret på frågan: X. Rosa, svart och blå.

  I kön till insane jag står, jag vet inte hur jag mår. Nervös, glad och sprallig snart får jag reda på hur, när man snurrar vilt i insane.

 13. Rätt svar är naturligtvis inte X, utan 2!!! Får man en chans att rätta till sitt misstag så tar jag den :).

  Att hänga i denna attraktion är inte bara galet, utan helt vansinningt galet och roligt! Härifrån ser du allt, inklusive det som inte är galet och det som är än mera galet, om det nu finns något som kan vara än mer galet???

 14. Svart, rod, orange.

  På sommarlovet så vill man gå till grönan, men man kan inte gå dit varje dag. Men om man har ett guldkort, jo då så kan man gå varje dag. Åka alla attraktioner, vara med kompisar ha den bästa sommaren… :D

 15. Svar:alternativ 2 Gröna Lunds vanvettsroliga insane-bana har mirakeleffekt——-man vill sitta kvar, men samtidigt hoppa av, direkt !!

 16. Svar: x rosa,svart och blå.
  jag vill vinna för att jag har längtat efter grönalund sedan förra sommaren sjukt mycket, jag ska såklart ha guldkort i år igen men det skulle vara najs om man vann ett helt gratis så varför inte?
  Och så kommer jag såklart använda det varje dag när jag kan ;)

 17. Rätt svar är X alltså rosa, svart och blå

  jag vill vinna för att få de sköna känslorna när man åker attraktionerna.

 18. Svar: ”X” Rosa, Svart & Blå.
  Jag vill vinna för att jag skulle vart i Grönan varenda dag. Man tröttnar ju ALDRIG på attraktionerna där. Känslan när man åker Insane, Extreme, och Frittfall finns kvar i flera veckor! Men dem andra är ju också superroliga. Bäst av allt är ju när man ska vinna chokladen. Att gå runt med en stor choklad i handen är så ljuvligt! :D

 19. 2. Svart och Orange och Röd.

  Jag skulle vilja vinna för att jag skulle vara där hela sommaren, och det är så kul att skrika av sig allt när man åker tillexempel Insane och extreme och Frittfall, jag och min kompis Hanna som redan har ett guldkort skulle vara där hela sommaren, den skulle vara den bästa sommaren i hela mitt liv. ;)

 20. Min allra bästa vän.
  Vi sågs för första gången där
  på Centralen i Stockholm. Vi tog oss till Gröna Lund i en överfull spårvagn. Vi hade sjukt kul, vi har så många minnen. Jag fick dig att åka Extreme, även om du inte vågade först, jag satt och tjoade medan du höll mig i handen.
  Om jag vann detta kort, skulle jag återuppleva detta med henne, på hennes födelsedag.

  Så vill du,
  Min kära vän
  Åka dit
  I år igen
  Fira din födelsedag
  För den är speciell
  Precis som du och jag…

 21. Min allra bästa vän.
  Vi sågs för första gången där
  på Centralen i Stockholm. Vi tog oss till Gröna Lund i en överfull spårvagn. Vi hade sjukt kul, vi har så många minnen. Jag fick dig att åka Extreme, även om du inte vågade först, jag satt och tjoade medan du höll mig i handen.
  Om jag vann detta kort, skulle jag återuppleva detta med henne, på hennes födelsedag.

  Så vill du,
  Min kära vän
  Åka dit
  I år igen
  Fira din födelsedag
  För den är speciell
  Precis som du och jag

  Svar på frågan:
  2. Svart, orange, röd.

 22. Missade texten, läste på dag 3. wops!

  Svar på frågan:
  2. Svart, orange, röd.
  Om jag skulle vinna, skulle jag åka Insane, för första gången. Är en riktig fegis egentligen!

 23. Jag tror det är Rosa svart och blå. Varför jag ska vinna.
  jag älskar att åka till gröna lund arje dag nästan men jag har inte råd. Jag älskar att åka alla galna saker på gröna lund särskilt insane. Därför vill jag super duper jätte gärna vinna ett guld kort

  Kram från mig

 24. 2. Svart, orange och röd

  Världen är underbar med hjärtat i halsgropen och insane ger verkligen den känslan <3

 25. x. Rosa, svart och blå
  det har tyvärr aldrig hänt att jag har vunnit något men känslan är på topp och Gröna Lund är ett måste under sommaren!

 26. 2. Svart, orange och röd.
  Jag bokstavligen ÄLSKAR Gröna Lund, Det är nog det bästa som finns! Jag vet inte hur mycket jag spenderar på åkband och éntre varje sommar så ett Guldkort skulle vara värt så mycket för mig!! Snälla snälla snälla!!

 27. 2
  Jag har aldrig skrattat och gråtit så mycket av ren glädje då jag såg min helt hysteriska fru åka Insane i fjol. Detta skulle jag ge allt i världen för att få återuppleva i år igen!

 28. 2. är rättsvar – svart, orange, röd. Varför jag ska vinna är för att jag älskar att åka till grönan men det är inte så lätt när min mamma är ensamstående så jag skulle uppskatta om jag vann guldkortet :)

 29. Svar : lila röd och gul

  jag ska vinna fär att jag är på grönan jätte jätte ofta och jag vill få guldkort i år oxå !! Hoppas att jag vinner
  jag kmr gå säkert varje dag om jag vinner !!!! <3

 30. Gondolerna är svart, orange och röda.
  Jag tycker jag borde vinna för att jag älskar gröna lund ! Jag älskar allt som har med karuseller att göra därför borde jag vinna. I år är det lite extra speciellt varför just jag borde vinna just för att jag och min familj brukar alltid åka till gröna lund minst en gång om året men i i år ska vi inte det( för att min mamma tycker det blev för dyrt för hela familjen), därför borde jag vinna så jag kan åka hur mycket jag vill utan klagomål att de blir dyrt.

 31. Rätt svar: 1. Lila röd och grön

  Jag borde vinna för att jag tycker grönan är ett awesome place att va på under sommaren, och det är massa artister som jag ser fram emot att se i år hos er. Jag har heller aldrig haft guldkort, så det skulle vara massa roligt att ha ett i år :)

 32. x. rosa,svart och blå

  Jag vill vinna ett guldkort för att jag vill kunna åka till grönan typ varje dag i sommar :)

 33. Rätt svar är x. Rosa, svart och blå.
  Varje år har jag gjort detsamma, jag har åkt till gröna lund minst 5 gånger per år och aldrig tröttnar jag på det. Själv skulle det vara toppen om jag vann detta, för då skulle jag åka dit ännu mer än vad jag vanliga fall gör ;)

 34. Vagnarna på insane är svar:X,jag vill vinna guldkortet för jag älskar lukten av sockervadd & popcorn, älskar känslan precis när man ska börja åka ner på insane det pirrar så mycket så man skrattar.Den känslan man får när man väntar på sin tur.Om jag skulle vinna guldkortet skulle jag åka till gröna lund varje dag !

 35. 2 svart, orange och röd.
  Jag vill vinna för att jag älskar gröna lund och bor inte så nära därför så kul att komma dit och åka ibland

 36. Rätt svar: 2

  Jag borde vinna eftersom jag är 15. 15 får man om man delar ert antal nummer attraktioner med två. 1+5, det är 6 och så gammal var jag första gången jag besökte Gröna Lund. 5-1 är 4, och gissa vilken tävlingsdag det är?
  Sen borde jag vinna för att jag gillar gröt också, men det är en annan historia!

 37. Svar: X – Rosa,Svart och Blå. :-)

  Jag vill vinna för att jag aldrig har haft ett guldkort och kommer inte få åka till grönan i sommmar pga. att vi ska åka till Danmark,legoland i maj. Så hoppas att jag får detta guldkort så jag kan få åka dit jätte ofta i sommar! :-)

 38. rätt svar är X

  Motivering:

  För att Gröna Lund är den bästa platsen på sommaen att åka ditt om man nu inte reser.
  Jag vill vinna Guldkortet för att jag älskar karusellerna där och jag åker ditt nästan hela tiden med mina vänner.

 39. Jag skulle vilja vinna guldkortet eftersom jag brukar åka till Gröna Lund väldigt ofta, jag brukar köpa guldkortet men nu har min mamma inte så mycket pengar eftersom hon har varit sjukskriven under en väldigt lång period. Så jag skulle vilja vinna guldkortet så jag kan åka med kompisar för att gå på konserter, åka karuseller och ha roligt, och med min mamma. Och det skulle vara omöjligt för oss att betala för ett åkband varje gång jag kommer dit, eftersom jag vill åka dit väldigt ofta.

 40. ”X” Rosa,Svart & Blå.
  Jag skulle vela vinna dels för att lura dit min pappa på just Insane. :D Min pappa har inte mest pengar i världen så om jag skulle få tillgång till ett guldkort skulle det betyda aaaaallt.BErättade om tävlingen imorse o han ba: åå coolt.Det skulle vara perfekt!!!
  Inget av detta hittar jag på utan its 100% true.
  Jag är själv ett Stort Insane fan.Jag åker den ca 3gr på raken o sen tar en sockervadd för att jag håller på att dö.Sen om o om igen.Hahah! :D GrönaLund är ett så roligt ställa att vara på med sina kompisar, åka galna grejer osv.Skulle verkligen behöva ett till denna sommar.Har bytt skola till en skola som ligger rätt långt bort, vilket betyder att jag inte träffar mina ”gamla” kompisar lika mycket.Grönan är en bra punkt att samlas på eftersom INGEN kan va sur/ledsen/besviken.ALLT finns ju där!!
  Tack för denna chans. /Cassandra

 41. svar: svart, orange, röd. skulle vara underbart att vinna så jag kan ta med min mamma för att åka Insane igen! Förra sommaren trodde jag hjärtat skulle stanna på henne när vi åkte haha, hon måste nog åka igen :)

 42. Svaret är X som är rosa svart och blå,jag ska vinna för att då kommer jag vara där hel tiden och sen får jag mina kompisar att köpa guldkorn också;)

 43. det är rosa, svart och blå.
  jag vill vinna för att jag har bara åkt 1 gång till grönan pågrund av att jag bor i en förort och mina föräldrar reser alltid bort. mina kompisar åker nästan varje dag till gröna lund för att de har guldkort men jag har inte det
  så jag vill ha något att göra och jag vill speciellt åka till gröna lund. jag hoppas verkligen att ni förstår hur jobbigt jag har det och att.ni ger ett guldkort

 44. Jag vill utmana mina rädslor genom att åka era galna karuseller, när jag var liten vågade jag knappt åka vilda musen.
  Om jag vinner ett guldkort, så tänker jag åka Insane!

 45. x. rosa,svart och blå

  Jag vill vinna för att jag älskar grönan! och för att jag ska kunna åka till grönan massor med gånger i sommar. två av mina kompisar är också med och tävlar. Om jag vinner så kommer att åka till grönan nästan varje dag i sommar!! :D <3 kram

 46. 2. Svart, orange och röd

  Jag älskar Gröna Lund, det är verkligen ett toppenställe att åka till på sommaren, man har alltid kul där och man vill aldrig sluta åka attraktionerna.
  Det är ett grymt ställe att åka till en varm sommardag med sina vänner, äta lunch, köpa en glass och sedan bara ha kul.
  Jag hoppas innerligt att jag vinner.

 47. 1. Lila, röd och grön
  På gröna lund blir det alltid långa köer, med ett guld kort får jag gå före och ha kul hela dagen. När man bara är där en gång om året, så borde man få slippa alla långa köer som hindrar en att inte få åka så mycket.
  Jag som ÄLSKAR Berg-och-dal banor!

 48. Svaret på denna fråga är 2, det var lätt som en plätt!
  Att vinna guldkortet är min dröm, allt kittlande i magen gör mig galen, tänk om man fick vara där varje natt som dag.. Då skulle min sommar vara underbar!
  Om jag får guldkortet, kommer ni få se mig natt som dag, jag kommer att vara den som springer till Insane och åka den varje dag!

 49. Svar: 2
  Hej hej jag skulle älska att få vinna guldkortet!! jag skulle åka till Grönan varenda dag!! Jag skulle tälta utanför och bo på Gröna Lund!! Jag älskar Gönan de är så kul!! tänk att gå i genom lustigahuset varje dag! och åka fritt fal, insane, pop expressen och alla andra, de skulle vara en dröm som går i uppfyllelse!! :D

 50. Svaret är :2

  Längtan sitter i hela året, vinden, farten och den pirriga känslan i magen. Det är glädje i hela kroppen!

 51. X, rosa svart och blå.
  Insane gör en helt insane, pirr i magen innan man börjat åka och pirr och skratt under åkturen och massa skratt efter, man längtar till sommaren då Grönan uppnar och man kan åka insane varje dag! Men utan guldkortet kan det bli svårt.

 52. Rätt svar är X (Rosa, svart och blå)

  Jag vill så jätte gärna vinna ett guldkort, har drömt om det i många många år. tänk vad enkelt det kan vara att bara gå in på grönan och åka vad man vill under hela säsongen, vore jääätte roligt att få vinna.

  Tack!

 53. svar. 2

  Jag vill vinna för jag älskar känslan att vara i sthlm och komma in på gröna lund det är alltid lika roligt samma känslan sen åker man hem och har haft hur kul som helst !!!!

 54. 2. Svart, orange och röd

  Motivering: Vinner jag så ska jag bokstavligen tvinga upp min höjd rädda pojkvän i fritt fall och insane! Då kan han inte komma med den dåliga ursäkten ”Jag har inte råd”

 55. Mitt svar är:1,lila röd och grön.jag ska vinna för att jag kommer vara på Grönalund väldigt mycket i år och jag ska åka så mycket karusseller att mitt huvud kommer rulla runt, jag vill gärna vinna för jag har aldrig vunnit något så snälla!:)

 56. Färgen på vagnarna är nummer.2
  Jag vill vinna ett guldkort till grönalund för jag verkligen älskar grönan, och de är sjukt kul me karuseller.. så svårt att förklara hur roligt de är, Vi får se om vi åker dit.. men om jag vinner guldkortet så kommer vi åka dit, så snälla jag måste vinna!

 57. Den har alla färgerna som står och gul men dom har inte orange.. Jag vill vinna för att jag är den enda i min klass som inte ska skaffa guldkort detta år och jag vill inte vara utanför :( jag tycker att gröna lund är det bästa tivolit som finns!!

 58. Svar nr 2
  Nu när det är bara veckor kvar, pengar som jag lägger undan spar.
  Ett guldkort jag så gärna vill så gärna vara mitt, så att kan gå in på grönan helt fritt.
  Tänk att få vara på grönan hela sommaren lång, åka hur mycket som helst och lyssna på en och annan sång.
  Ett guldkort till är jag nog tvungen att köpa, för jag kan inte från min son löpa.
  Bläckfisken, Twister, blåtåget och lustiga huset, här kommer vi som befinner oss i lyckoruset.

 59. Svar: 2
  om jag vinner ska jag tälta utanför Gröna Lund och vara där varje dag, jag ska dra dit alla mina vänner och vi ska ha skit kul hela sommaren!!
  Jag tycker att jag ska vinna för jag vill ha kul och de är väll därför man åker till Grönan? Och äta massa glass och godis och ha de fett mys med mina kompisar och tältet, och jag ska kolla på varenda artist som kommer dit och åka fritt fall minst 100 gånger!!
  Aaaaaaa jag vill verkligen vinna!!! MVH Lovisa och hennes tält!! ;D

 60. Hahah enkel fråga, klart det är 2!!! ofcourse har man åkt alla färgerna:D solklart bästa attraktionen i gröna lunds historia :) Varför just jag skall vinna är för att de finns ingen annan som går lika insane på insane som jag XD ! Om jag vinner så blir det gröna lund med polarna flera gånger under sommarlovet och insane står först på listan. Go insane or go home! ”nuff said”

 61. Svar: X

  Motivering: Behöver man ens motivera varför man vill vinna ett guldkort till Gröna Lund? Det är ingen snack om saken egentligen. Vem vill inte vinna ett guldkort till Gröna Lund? Hur många gånger har man varit där och haft kul? Man har ALLTID kul när man är där vare sig man åkt allt innan eller inte. Jag brukar själv faktiskt åka insane minst 10 gånger när jag är där. Kommer ihåg när jag skulle åka katapulten för första gången. Trodde det skulle vara jätte farligt men sen så när jag åkt den så körde man ju på flera gånger. Det är ett minne jag aldrig kommer att glömma.

 62. Svar: 2. Svart, orange och röd

  Motivering: Jag borde vinna detta guldkort för att jag är precis lika ”insane” som den här åkattraktionen. Och nästan lite till, när det kommer till ert tivoli som i min smak är nordens bästa. Det skulle vara äkta lycka att vinna detta, då jag med min månadspeng inte kommer mer än in på området innan pengarna är slut. Det där kortet skulle betyda en guldsommar för mig!

 63. Rätt svar är x.
  Insane är den bästa attraktionen på Grönan. Har nog åkt den flera hundra gånger, en dag åkte jag den 10 gåner i rad. Jag drömmer till och med om känslan när man sakta åker upp och ser ut över Stockholm! Och hur det sedan går snabbt ner och på några sekunder är jag nere. Jag har saknat den känslan nu i flera månader.

 64. SVAR: X

  Jag ska vinna för att jag ska spendera galet med tid på grönan i sommar och om jag köpet ett guldkort själv så kan jag inte bjuda mina kompisar på något, eller hur? Det är som tradition för mig och mina kompisar att gå till er varje år och umgås och ha kul eftersom vi går i olika skolor numera. Dessutom MÅSTE jag gå på dem flesta konserterna i år och jag skulle verkligen älska er i resten av mitt väldigt konstiga men härliga liv om ni gav mig den möjligheten. <3

 65. Rättsvar är: x

  Jag ska vinna för att jag blir sjukt taggat av grymt bra karuseller, därför skulle jag sprida massa glädje till andra besökare på grönan!! Är känd för min GRYMT BRA sång från karusellerna, som är WHO LET THE DOGS OUT, så lovar att den låten ska höras om jag vinner ;)

 66. Svaret är X. Jag tycker att jag borde vinna för att jag älskar grönalund det är så jäkla awesome, jag skulle kunna vara där varje dag om jag kunde. Första gången jag åkte insane var förra året, sista gången jag var där precis innan jag skulle fara hem.. Så nu kan jag inte vänta tills jag får åka den igen! :D

 67. 1. Lila, grön och röd.
  Jag borde vinna, för att det är så himla kul att vara på grönan. Känna lukten av popcorn, sockervadd och godis. Och självklart känna pirret i magen när man åker alla attraktioner.

 68. X. Rosa svart blå ..

  Alla mina kompisar pratar om att dom ska köpa Guldkort och mina föräldrar Har inte råd med det! Jag känner mig så utanför!så jag skulle jättegärna vilja ha ett så jag kan åka med dom till Gröna Lund! Jag älskar Gröna Lund , det är det bästa jag vet!!! Hoppas verkligen att jag vinner! Ni vet inte hur mycket det skulle betyda för mig! All respekt och kärlek till er! <3

 69. Svaret är : 2

  Jag ska vinna för att jag ska lära min fega lillebror att det är kul att åka dom höga attraktionerna. Jag vill se honom skrika som en tjej och sedan ska jag trycka i honom så mycket sockervadd han får i sig! Om jag vinner ska jag dra in honom i fritt fall, insane och de andra berg-och-dalbanorna och ge honom ett minne för livet!
  Älskar dig Eric, men du förtjänar det efter att du färgade mitt hår grönt, din skitunge. :)

 70. Svar: X. Rosa, svart och blå
  Jag känner mig lort, jag tar min tid och funderar på Gröna Lunds guld kort. Om jag nu skulle vinna, så skulle jag hinna åka expressen och åka bort stressen. Att få möjligheten åka frittfall varje dag kommer jag se att himlen är blå, solen är gul men dock att Gröna Lund är kul. Med fötterna i luften, kollar jag förtvivlat ner och ser att folket ler. Guldkortet ger mig fri entré till ett nöjesfält där man inte känner någon svält.

 71. Svar 2. Svart, röd och orange :P
  Okej, nu en motivering… För att jag är galen i karuseller och tivolin, och jag behöver komma ut och inte sitta vid min dator hela dagarna… Älskar Grönalund <3

  /// Amanda :D

 72. Rätt svar är: 2. Svart, orange och röd

  Motivering:
  Förra sommaren åkte jag med två kompisar till Stockholm för att spendera hela dagen på Grönan. Det finns två minnen jag minns väldigt väl. Först åkte två av oss Fritt Fall Tilt, och detta var första gången för oss båda. Jag har inte varit rädd för höjder förr, men detta var lite läskigt och när vi började åka upp kände jag en känsla och ville ner igen. Jag sa det till min kompis, men han skrattade lite försiktigt. Till vänster om mig satt en liten kille och sa: ”Är detta din första gång”. Jag svarade att de stämde och han sa med en mallig röst att detta var hans femte gång. Sekunden innan vi åkte ner säger killen ”Du kommer skita på dig”! Jag skrek så mycket att min kompis som stod på marken sa att folk hade tittat på mig!
  En annan händelse samma dag var när vi skulle åka Insane. Jag hade inte heller åkt denna karusell förut så var även här lite nervös. Precis när vi kommer i första fallet vågar jag inte titta och blundar resten av färden. Tillslut hör jag min kompis skrika ”Jävlar!!”. Jag blir rädd börjar skrika otroligt högt och hör snart en röst som skriker ”Det är lugnt det är lugnt”, då öppnar jag ögonen och ser att vi hänger över kön till Insane och väntar på att stiga av. I kön står en man vinkandes och försöka lugna ner mig. Jag ser även folk i kön som vänder, undra om det berodde på mig!
  Än i dag pratar och skrattar vi om dessa två händelser. Ett minne för livet!

 73. jag gissar på svar 2. jag vill vinna guldkortet, för att jag tycker det är sjukt roligt att vara på grönalund. Våran klass vill att vi ska åka till Gröna lund som skolresa fast vi har inte råd

 74. Svar: x
  Motivering: Känslan av förväntan och spänning när man ser Insane uppenbara sig bakom matvraket. Känslan av nervositet med en liten touch av oro som gnager sig fast på kroppen när kön närmar sig trappan. Känslan av en enorm ångest när man blivit fastspänd och personalen säger skämtsamt ”Du är inte nervös va?”. Känslan av att vilja skratta men samtidigt gråta när Insane sakta men säkert tar dig upp till himmelen. Känslan av hur ångesten förvandlats till fjärilar i magen och glädje när man inte vet vad som är upp eller ner, verklighet eller fantasi. Känslan av att ingenting är omöjligt när man kliver av och det enda som ekar i huvudet är ”igen, igen!”. Det är känslan av att åka Insane.

 75. Rätt svar:
  2. Svart, orange och röd

  Motivering:
  Älskar fart, det är en underbar känsla att inte ha kontroll över kroppen. Var på grönan förra säsongen och det finns inget jag inte våga åka. Upptäckte att när jag hängde uppochner i några av attraktionerna ändrade mina tånaglar färg av farten, de blev väldigt blåa :) Om jag vinner ett guldkort kan jag(och mina tår) få en underbar sommar!

 76. 2.svart,orange och röd
  Jag älskar att åka saker på Gröna lund och efter jag hade åkt insane för första gången skakade hela jag och jag Älskar berg och dal banor!!!
  och min stora syster skulle bli så avundsjuk :P

 77. Svar: 2

  Min motivering är att jag ska vinna. Asså, de e ganska självklart tycker jag. Har varit på Grönan 1 gång i hela mitt liv o jag har aldrig haft roligare!! Jag, min syster och mamma var hos en kompis i Stockholm och sov hos henne en helg och så åkte vi till Gröna Lund tillsammans och gud va kul de va! Kommer aldrig att glömma det!! Tjatar hela tiden om att jag vill till Grönan i sommar och se nån grym artist elr ngt!! Ååh, vill så gärna vinna!!

  Gröna Lund e helt klart BÄST!!
  Kram från Annie <3

 78. Svar: 2. Svart, orange och röd

  Jag älskar Grönalund och har åkt dit varje sommar under mina 15 år. Den sommaren när jag blev så lång så att jag fick åka allt provade jag dem ”läskiga” attraktionerna för första gången och kände att detta är något jag ska göra så ofta jag kan, ni på Grönan har dem roligaste attraktionerna i hela norden, sak-samma om det är ”litet” och inte finns så mycket mer att utbygga så är det ändå en helt otrolig stämning när man går runt i parken och personalen är alltid så glada och trevliga att prata med!

  Jag har väl egentligen ingen riktigt motivering till varför jag ska vinna förutom att jag bara älskar Grönalund och skulle bli så otroligt glad om jag vann, men jag kan istället dela med mig utav ett minne som hände för 2 år sedan när jag och en kompis testade att åka Insane för första gången…

  Jag och min vän hade åkt till Grönalund tidigt på morgonen tillsammans med 7 andra vänner från skolan. Vi hade planerat hela resan 3 månader innan och verkligen sett fram emot att åka Frittfall, Jetline, Blåtåget och Insane så det var det enda vi pratade om i bilen till Stockholm.
  När vi hade kommit fram till Grönalund och såg ingången kunde jag och min vän inte hålla oss längre, så vi sprang ifrån våra andra vänner och verkligen sprang till Insane, det tog tid att hitta ingången men när vi väl fann den så var det bara att sätta sig och få känna på att åka en riktigt galen attraktion för första gången på året. Så vi åkte upp och jag tror att vi båda kände oss skräckslagna när vi var uppe på toppen och skulle åka ner för stupet (eller vad man nu kan kalla det) Jag minns att jag blundade och skrek när vi åkte ner, och när vi sedan var framme så kollade jag på min vän som var helt röd i ansiktet och hade tårar på kinderna, (det måste ha blåst så mycket där uppe så man fick tårar pga det.) Vi kollar på varandra ett tag tills vi blir fotograferade av Insanes kamera så vi går skakandes ut och kollar på fotot och börjar asgarva! Vi kunde inte sluta skratta och sedan funderade vi på vad det är som vi nyss hade gjort. Insanes var så galen och det uppstod så många känslor hos mig så jag kunde knappt andas för att jag skrattade så mycket, det enda jag hörde ifrån min kompis var ”Daniella, vi åker igen!!!” Så vi sprang till ingången igen och det var ingen kö att tala om så vi kunde nästan bara sätta oss där igen. Så vi åkte Insane igen och åkte sedan hem med ett leende på läpparna efter att ha spenderat ett antal timmar i eran fina park tillsammans med vännerna.

 79. Hej ! Jag heter Filippa! ALLA mina kompisar pratar om att dom ska få guldkort , jag vill också ha det men mina föräldrar har inte råd! Jag är jätteledsen! Ni vet inte hur mycket det skulle betyda för mig om jag vann Guldkortet! All kärlek och respekt till er!! Jag älskar verkligen Gröna Lund!! <3

 80. Svaret är svar 2; Svart, orange och röd.

  Min motivering till att vilja vinna ett Guldkort är först och främst att jag inte har haft tillfälle att besöka Gröna Lund på 2 år, en paus som ingen människa borde behöva leva sig igenom! Med ett Guldkort skulle jag så klart då få tillfälle att ta igen denna förlorade tid och äntligen få njuta av den fantastiska ”Jetline” och allt annat otroligt som finns på Grönan!

 81. Tänker ta med min underbara kille till grönan. Det är där jag skrattar som mest under hela sommaren! Tack för att ni finns grönalund. You make my summer ♥

 82. Svaret är: X jag skulle vilja ha en guld biljett för att jag var i gröna Lund 5 gånger föra året p betalade och jag fick reda på att man kan vinna ett guldkorn om man svarar rätt så jag skulle gärna vilja ha ett o slippa betala och komma till Grönan minst 6 gånger snälla hoppas att jag får kortet skulle betyda mycket för mig :(

 83. Svar: 2. Svart, Orange och Röd.

  Jag vill gärna ha ett guldkort för mina närmaste vänner ska få det och vi har inte råd att köpa till mig och det skulle vara så kul att få åka och tillbringa dagar med sina vänner på grönan. Förra sommaren planerade vi att åka till grönan flera gånger och så men det blev aldrig av eftersom ingen av oss hade pengar till det så i år skulle vi fixa ett var sitt guldkort men nu har inte jag råd.. Skulle betyda jätte mycket för mig att få ett guldkort kommer utnyttja det fullt ut och det skulle göra hela min sommar eftersom jag älskar grönan! <3

 84. X. Rosa, svart och blå!

  Jag vill vinna för att jag precis bytt till en ny skola och så precis innan sommarlovet börjar fyller jag 13! När jag fyllt 13 får jag börja åka till grönan själv! Och från den nya skolan har jag fått många nya vänner som jag ska vara med i grönan o då skulle de passa med guldkort! :)

 85. Svar: 2.
  Anledningen till att jag vill vinna är för att varje sommar besöker jag er och åker så jag nästan spyr! Helt underbart! Älskar era attraktioner och allt ni har där inne! jag vill även dela den glädjen till min syster som aldrug fått chansen att uppleva något sådant. därför vill jag vinna guldkortet för att visa min syster att det finns roligare saker i livet, vill att hon ska ha roligt medan hon kan utan att tänka på det som kommer hända.

 86. 1. lila, röd och grön.
  Jag borde vinna för att det är jätte kul att var på grönan. känna lukten av allt gott som finns runt om kring en. Och framför allt känna pirret i magen när man åker attraktionerna. det är verkligen jätte kul att vara på Grönalund.

 87. svaret är: 2
  motivering: (melodi: Stockholm i mitt hjärta) Grönan i mitt hjärta! låt mig besjunga dig nuuuu. Åldrad i ungdomlig ”Insane”! Attraktionernas park, det är duuu! Av nöjen jag känner i världen, är du den park som har allt! Från ”Jetline” till ”Djurgårdsfärjan”, kommer allt vara ballt!

 88. 2. Förra året skulle jag faktist få guldkort av mina föräldrar, men det vart aldrig av. Så det blev att jag bara åkte till Grönan 1 gång… Älskar att vara där, och det skulle göra mig jätte glad om jag vann.

 89. Galet är det väl när man tittar ner från toppen av fitt fall tilt och känner suget och pirret imagen och när man slungas runt i den galna och läskiga Insane. Galet och härligt är det väl också att ni poppade 144 000 liter popcorn år 2011. om inte gröna lund skulle vara så galet kul så vet jag inte vad jag skulle ta mig till. MVH Galna Love

 90. Det är rosa, svart och blå.

  Jag skulle bli galet glad ifall jag fick ett guldkort. För då skulle jag kunna åka galet mycket och det skulle vara galet roligt!

 91. Svar: 2, svart,orange och röd.
  Nu när jag inte fick sommarjobbet på gröna lund måste jag hitta på nått annat sätt att skaffa guldkort, och dessutom har jag också därför väldigt mycket tid över!

 92. Galet är det väl när man tittar ner från toppen av fitt fall tilt och känner suget och pirret imagen och när man slungas runt i den galna och läskiga Insane. Galet och härligt är det väl också att ni poppade 144 000 liter popcorn år 2011. om inte gröna lund skulle vara så galet kul så vet jag inte vad jag skulle ta mig till. MVH Galna Love
  Svar på frågan X

 93. rättsvar är: X. Rosa, svart och blå

  Och jag borde vinna för att jag och min kompis var på gröna lund exakt heeela tiden förra sommaren, och flera gånger åkte vi insane om och om och om igen, tillslut kände alla som arbetade där igen oss.
  Förra sommaren var absolut den bästa någonsin! Och nästan allt tack vare gröna lund och er som jobbar där! :D Hoppas den här sommaren blir exakt lika grym!!

 94. Svaret är… 2. Svart, orange och röd :D (Tror jag) x)

  Jaha värför ska just jag vinna? :S Det är en bra fråga x)
  Jo Förra året betalade min mamma mitt guld kort det var super kul jag var där med mina vänner från skolan och såå… Det var dom roligaste dagarna i mitt liv (slösade kanse liiite mycket pengar) men jag är dålig på att spara och min mamma tänker ej betala i år så jag tänkte att om jag svarar rätt på frågan ( om jag ens gör det ) x) så kan jag vinna och såå… bästa planen ever… Hahaha Aja håller tummarna :D

  MVH Alicia

 95. Svar, 2.

  Gröna lund är som en tidsmaskin, När man kommer in genom portarna så blir man ung på nytt och man kan kittla alla sinnen till fullo, det är platsen där unga och gamla kan umgås på samma plats och det är en plats som alltid ger mig ett extra stort leende på läpparna..

  /A

 96. Svaret är nummer 2: Svart, orange och röd.

  Motivering:
  Vad är det bästa man kan göra i en vacker sommar dag? Jo, hänga i grönan med vännerna. Det är så häftigt att äga ett guldkort, då kan man falla från frittfall varje dag, sjunga i Pop-expressen så ofta, skrika i Extreme tills man blir hes. Om jag vinner guldkortet så blir Sommaren 2012 den bästa sommaren för då kommer jag kunna åka alla attraktioner så mycket utan att behöva springa hit och dit för att hinna. Guldkortet kommer att rädda mig, så underbart är det att ha ett guldkort!

 97. Svar: 2
  Att åka insane
  Går inte att jämföra med park lane
  Att flyga fram högt i skyn
  Får shopping att verka som rena dyn
  Att få glida fram med ett guldkort i fickan
  Skulle göra mig lyckligare än bubblorna i sockerdrickan
  Så snälla grönan låt mig i sommar få bli drottning
  och där med slippa sitta hemma i trädgårdsmöbler av rotting.

 98. Svaret är: x. Rosa, svart och blå

  Upp och ner, fram och tillbaka
  Du kommer aldrig sluta skaka
  Du ser twister, du ser fritt-fall
  Och i vattnet kanske du ser en korall
  Mycket mer hinner du inte se
  För snart tas kortet, och då måste du le

 99. svar: X.rosa,svart och blå
  jag vill jätte gärna vinna ett guldkort för gröna lund är den bästa nöjesparken! ni har roliga attraktioner och grymma artister!
  kram Victoria!

 100. Svar: x

  Motivering: Jag skulle vilja vinna för att jag älskar åka alla karuseller och vem älskar inte Grönan? Jag åker till grönan varanan vecka när det öppnar. Jag bara ÄLSKAR grönan och det skulle bara vara fantastiskt att vinna.

 101. Jag vill uppleva era fantastiska karuseller hela sommaren 2012! Känna hur det kittlar och pirret i magen när jag åker Insane i de Svart, orange och röd vagnarna! Men nu är det bara tuta & köra för här kommer jag :)

 102. 2. Svart, orange och röd
  Jag borde vinna bara för att jag tycker att insane är så rolig när man åker upp-och-ner så känner man den sköna känslan i sin mage. Och att jag åker till grönalund så ofta och alla era berg-och-dal banor är så roliga jag gillar även barn attraktionerna. JAG BARA ÄLSKAR GRÖNALUND!!

 103. Svar: svart, orange och röd.

  Motivering: Jag hade inte varit på Grönan på evigheter – mitt sista minne därifrån var spökhuset, och det lyckades skrämma mig så ordentligt att jag inte vågade återvända, på nästan tjugo år!
  Men förra året, bara någon helg innan Grönan stängde för säsongen, tog jag mod till mig, tog tåget till Stockholm – och sprang mellan karusellerna; snurrade, sköts, skrek, skrattade; åkte allt minst en gång (förutom spökhuset). Insane åkte jag sex gånger – sen stängde parken.
  Hjälp mig nu att ta igen allt jag missat under mina tjugo års frånvaro!

 104. Rätt svar är Lila, Röd,Grön! Bästa motivering är väl att jag bara har åkt den 1 gång.. och när jag väl skulle åka den va ja så sjuk taggad så ja sa till min kompis nej kom igen nu åker vi denna. Sen när vi satt i den börja ja banga men sa ändå nej nu kör vi.. sen hade ja glömt att läsa vrningsskyltarna på att man inte fick ha lösa föremål på sig så ja tappa mitt halsband i insane det blev lixom som ett roligt minne. Men vill gärna åka den igen faktiskt :)

 105. Ibland får jag vingar. Jag snurrar och flyger. Jag känner vinden i mitt hår, och hur det kittlar i magen. Från början är det lungt med en vacker utsikt. Sedan kommer det vilda och man snurrar och flyger. Svart, orange, röd det spelar ingen roll! Jag känner bara gläje och spänning!

 106. Rätt svar på frågan är 2: Röd, svart och orange.

  Jag vill vinna eftersom att det inte är en sommar utan flera vistelser på Gröna Lund! Jag gillar att gå med många olika kompisar och varje år har jag firat min födelsedag där! I år ska jag inte resa utomlands och därför skulle det vara kul att få gå på Gröna Lund flera gånger istället Där får man träffa andra människor och ha kul! Ett guldkort skulle göra hela min sommar!

 107. Svar 2: svart, orange och röd.

  Pirret man får i magen när insane kör igång, förväntan man får när man sätter sig i vagnen och ångran man får när man står i kön, det är unikt.

 108. Solen sänker sig sakta över bäcken, snart är det dags och skrika av sig häcken. Kvällens sköna bris smeker min kind, nu är det dags för att åka in (sane)!

  Rätt svar är såklart alt 2.

  Trevlig dag! /M

 109. Svar = 2

  Snart är sommaren här,
  då det till Grönan bär !
  Här vill jag jämt vara,
  inte på helgerna bara !
  Det kittlar så gott,
  jag har aldrig bättre mått !
  Den goda känslan räcker hela veckan lång,
  och funkar varenda gång !

 110. Spendera dagarna flygandes i luften, hit och dit. Från toppen ner till botten, upp och ner i Gröna lunds attraktioner. Flyg i luften med Insane, massa av glada barn som skriker och skrattar. Spendera sommaren på gröna lund, det är här jag kommer va. I de rosa, svarta eller blåa gondolerna högt uppe i luften.

 111. Svar: x rosa, svart och blå
  Så fort grönan öppnar på sommaren vill man vara först på plats. Få komma in och känna doften av ny poppade popcorn och sockervadd tillsammans med att åka allt grönan kan erbjuda. Åka frittfall och känna hur det kittlar i magen. Sen gången sent på kvällen, och känna att men gjort något ba av dagen. Sen när man ligger och sover drömmer man om grönan.

 112. Häftigaste åkupplevelsen för män och kvinns
  på GRÖNAN där den finns
  köra bilar du inte trodde fanns
  hittar du inte någon annanstans
  Vänd dig då till dom som är bäst
  dom gör ”racet” till en fest
  Grönan vet vad du vill ha
  Allt dom har är häftigt bra

 113. SVART, ORANGE OCH RÖD färgerna!
  det är en lång historia. Det är bäst att jag börgar fån början.

  För länge, länge sedan, på dinosaurernas tid, fanns det en dinusaurius Rex med STORA VASSA tänder. dem var som motorsågar, fast 196 gånger så stora, så varenda gång han skulle ta sig en elefant eller liknande till frukost så blev hela dinosaurie-land inbäddat i ett läckert täcke av elefant blod.

  Och så kom dagen då Rex skulle ta sig en sabeltandadtiger till frukost. Det blev ett fasat liv i dinosaurie-land. Jo, för sabeltandade tigrar, som man kanske hör på namnet, har väldigt långa och hårda tender. När Rex satte sina motorsågar i den stackars sabeltandadetigern, hördes ett HÖGT tjut från Rex. (den sabeltandade tigern blev nog närmast järndöd..) Det som hände var det att när Rex skulle ta sin försata smakbit, satte han tänderna i den sabeltandade tigerns STENHÅRDA betar. Det blev en stor trafikolycka i Rexs mun. tre av hans motorsågar till tänder trillade ut på dinosaurie-lands blodtäckta gräsmatta. Med en järndöd tiger i munnen springer Rex till skogs av räddsla och tandvärk.

  Motorsågarna som ej var nedbrytbara, har legat där ända tills menniskornas tid. ni kaske undrar hur jag vet detta? Jo, det var såhär att jag var på prommenad ute i skogen för några år sedan.
  jag kom till en glänta som långt in i skogen. Och vet ni vad jag såg?! Jo, motorsågarna låg dår som Snövit som väntades på sin ädla prins. Prinsen (jag) tog dem till sin vita hingst och vi, alla fem, red en lång romantisk tur ända till grönalund. Där blev det för tungt för min ädla hingst att bära tre gigantiska motorsågar, så jag ladde dem vid ingången till grönalund och red hem igen.

  Nästa dag läste jag i tidningen att den nya attraktionen på gröna lund var färdig byggd. Insane skulle den heta och vagnarna var runda, motorsågs liknande gerjer. MOTORSÅGS LKNANDE GREJER?!

  Ja, det är allt jag vet. Och om ni inte tror mig, så får ni gärna fråga Grönalunds översta chef eller nåt.

 114. Rätt svar, 2.

  Här kommer min motivering om varför just jag ska vinna ett guldkort.
  Jag är på gröna lund, det går inte att räkna hur många gånger man är där på ett sommarlov. Man träffar kompisar och nytt folk, riktigt kul. Gröna Lund för mig är inte bara ett nöjesfält utan ett ställe dit man kan åka för att träffa folk, glömma bort bekymmer och bara ha kul! Jag älskar den trevliga personalen, de roliga attraktionerna, de goda sockervadden m.m. Detta kanske inte var den bästa motiveringen, men jag försökte iallafall ;)

 115. Svar: X

  Jag vill vinna sjukt mycket , att åka Insane är rena drömmen.
  Jag vill tillbringa hela sommaren i Grönalund för att det är bästa platsen som finns i Stockholm, ååh Frittfall,Katapultet,Twister,Kvasten , vad mer kan man önska sig?

 116. Svaret är 2 och motiveringen är: jag har inte råd att gå på Grönland utom 1 gång per år! Alla mina kompisar ska skaffa guldkort utom jag för jag har inte så många pengen :( Aja :)

 117. Rätt svar är: X. Rosa, svart och blå. :)
  Jag tänkte egentligen komma på något väldigt fyndigt att skriva så att ni alla skulle bli helt paffa och tappa hakan och applådera.
  Tyvärr kommer jag inte i nuläget på något snyggt.
  Men jag kan skriva på om gröna lund rakt från mitt hjärta.
  Här är stället med de trevligaste människorna och de roligaste åkattraktionerna. Här har man inte tråkigt för en sekund. Konserterna på Grönan kommer att ligga kvar nära mitt hjärta hela mitt liv. Atmosfären här känns ända in i benmärgen och det är väldigt svårt att åka hem från Grönan. Detta är lätt det stockholmarna borde vara stoltast över och reklamera för alla turister, med det perfekta läget och den ubderbara känslan, ingen ska behöva missa det!
  Att få ett kort som ger en tillgång till Grönan heeeela sommaren utan paus skulle vara em dröm, och jag skulle tillbringa så mycket tid hos er att knappt kommer veta vad som händer utanför i omvärlden! Åh, det skulle vara så HIMLA härligt!

 118. Mitt svar är: x. Rosa, svart och blå

  Motivering,
  Tja, jag är lite av en berg och dalbane’fantast och jag verkligen älskar när man susar fram i hög hastighet och får den där härliga känslan man kan få utav att åka just era attraktioner. Eran fint uppbyggda park är något man varje sommar ser fram emot och att kunna passera grindarna utan någon form av kötid skulle vara så skönt. En vistelse på Gröna Lund måste vara varenda unges dröm. Jag tycker jag ska vinna eftersom jag som sagt älskar att åka alla attraktioner så jag ser ingen förlust med att dela ut det till just mig för att jag åker dit varje år oavsett väderförhållanden, Gröna Lund är bäst! // Filip 15 snart 16 år.

 119. nummer:2 det är det jag vet och jag hoppas på att det är det. sommaren är tråkig utan att vara insane så inget kan stoppa mig med guldkortet med mig. så stressen är borta och pengarna i fickan så jag lever den här sommaren som om det vore min sista så snälla lyssna på denna text min enda dröm är och mitt enda hopp det är att få sväva i vinden som en fri fågel !

 120. Gondolerna är faktiskt röda blåa och gula. :) Jag borde vinna för att jag aldrig nånsin kommer få ett guldkort, dels för att jag inte har råd och för att ingen vill ge mig ett. snällasnälla pusspuss

 121. Gondolerna (vagnarna) är rosa,svart och blå.
  jag vill vinna för att jag har älskat gröna lund ända sen jag var liten. sen åker jag allting på gröna lund och är där från de öppnar tills de stänger. sen har jag alltid gått på nästan alla konserter och har även planerat att se några nu i sommar :D
  så med ett guldkort så skulle jag kunna åka flera gånger per sommar istället för en till två gånger. skulle bli väldigt glad om jag vann ett guldkort :)

 122. svar x. Rosa, svart och blå

  Guld som blänker när jag drar detta kort
  Riktigt lyxigt, det går fort, fort, fort
  Öarna i Stockholm man ser
  När det går upp och ner
  Alla skriker, vagnarna skakar
  Nu är det bara ett kort jag saknar

 123. Färgerna på Insanes vagnar är rosa, svart och blå, och jag ska säga er att det här monstret inte är för de små. För att ens våga vila blicken på dess förfärliga kropp måste man vara hård som sten, inget att rekommendera för en som är klen. Den snurrar runt sin egen axel minst 1000 gånger på en minut, herregud vilket krut! Trots allt detta älskar vi denna karusell, för den är allt annat än traditionell.

 124. 2. Svart, orange och röd

  The G-force of Insane makes me feel the pain, especially in the rain. And I promise you I will visit it again, just because this is so Insane!

  Med ett guldkort kan jag åka varje dag, med härliga andetag som definitivt inte gör mig svag, och clownerna jag hälsar på säger goddag. Det är nu det gäller, nu när tårarna väller!
  Jag hör människors vrål och här sitter jag och äter från min glasskål. När jag passerat ingången är det första jag ser ballongen, och kan höra Allsången på Skansen, ända ner till solnedgången eftersom jag äntligen är fri resten av säsongen!

 125. Färgerna är svart orange och röd .
  Motivering:
  ” Grönan på våren : insane det är dåren , fritt fall om man står pall.
  Häxans kvast går i en hast . Vi pausar en stund vårt kära Gröna Lund och lyssnar på populärmusik tillsammans med en glad publik!”

 126. Rätt svar är X, röd, svart och blå!

  Varför just jag skulle vinna… Jag tycker att gröna Lund är ett ställe där man kan koppla av och njuta fastän alla skrik och människor. Man kan umgås och ha roligt. När man sitter uppe Fritt Fall så går det inte att beskriva. Känslan av att få umgås med dem man har mest roligt med, njuta av karuseller och bara koppla av är helt crazy!
  Jag tycker att Gröna Lund kan även vara knutpunkten till att man träffar vänner man annars inte gör. Går båda tillsammans så blir den en helt annan sak.
  Guldkortet skulle vara så grymt roligt att få. För man få uppleva Gröna Lund på ett helt annat sätt.

  Mathilda

 127. 2. Svart, orange och röd

  Jag vill bara känna hur det bara känns att åka alla roliga saker som finns där.
  Det känns som att man kommer flyga av när man åker frittfallen..de är en skön känsla att vara uppe i luften det känns som att man flyger det känns hur det fungerar och de är dö läskig känsla men man lever bara en gång och vill hinna se hur det känns.
  Sommar 2012 kommer vara det bästa i grönalund.kram

 128. svar: 2
  Jag vill vinna för att jag tycker gröna lund är den bästa nöjesparken i hela sverige! och att jag ska åka i gröna lund varje dag om jag vinner :D

 129. Hej jag skulle vinna för att jag tycker om att åka den OCH! den är ROLIG! men rosa är läskig men ni har fel på frågorna det är gul,svart,rosa,blå och orange tror jag! :O Men iaf.. jag älskar gröna lund spökhuset varkul när jag hoppade över luckan med skelettet. heh :p

 130. Oj … Jag Glömde röd! okej såhär e de sist jag var där förra sommarn: röd,orange,svart,rosa,blå .. Lila och gul och grön vet inte riktigt :S

 131. Svar: X
  Motevering: Jag vill vinna guldkortet för att då skulle jag för första ggn åka Tilt. Jag har aldrig vågat men har slagit vad men en kompis att nästa gång jag är där ska jag åka. Därför r jag bestämt mig att aldrig mer åka tid med henne. Men hon har guldkort, så om jag också får de så måste jag ju gå dit med henne.
  För att innerst inne vill jag nog ändå åka Tilt. :P

  Wish me luck!

 132. På insane sitter jag högt, på fötterna står jag på, händerna håller jag hårt så tappar andan inte alls, när man ser insane skrattar man högt och önskar: Jag vill vara där.. . detta år ska jag dit och åka den…

  IM A BIG LOSER!

 133. rätt svar: x
  Motivering: Jag äääääälskar insane!!! det är min favprit attraktion i hela Grönalund! varje gång jag åker den så kan jag inte sluta skratta! man bara skrattar sig igemon heeela åkturen och efteråt!
  det är en av de bästa känsklorna jag vet. kicken man får av det! WOW!
  Puss och galna kramar från Sofia :)

 134. Om jag inte misstar mig så borde svaret vara X; rosa svart och blå.
  Jag borde vinna på grund av min oändliga kärlek till Gröna Lund. Grönan för mig är en obligatorisk del av mina somrar. Ända sen unga dagar har jag spenderat mina somrar i Grönans underbara värld, med både vänner och familj. På Grönan, känner jag mig fri. Men faktum är att jag aldrig ägt ett Guldkort innan, så att vinna vore som en dröm.

 135. Mitt svar är: X

  Jag vill vinna guldkortet för att jag älskar karuseller, och att Insane är min favorit :)
  Det bästa med Insane är när man är högst upp och ser ut över stocholms hamn.

 136. Mitt svar är X.
  vad jag vet så är färgerna egentligen; gul, blå, svart & röd. Rosa fanns ju inte fastän den är nämnt i mitt svar..

  Alltså gäller detta tävlingen om att svara på frågan och allt handlar om att vinna den där sköööna ”varma” guldkortet, som jag liksom andra hoppas att vinna! Ett tag sen hade jag ett guldkort, men den användes inte så mycket efersom utomlandsresa! Men om det blir så att jag vinner denna, så blir det grönan varje dag! Den här sommaren njuter jag av Sveriges heta sol!

 137. Insanes vagnar har färgerna Röd, Orange och Svart.

  Gröna Lund är det bästa jag har varit med om, Finns inget roligare.

 138. Im INSANE and I know it!
  ”I start feeling jittery, like my body knows it’s about to start. When I’m going up to the very top, my heart thuds so loud I can hear it in my ears. And then when the drop comes, my stomach follows it; I get that light fluttery feeling. Especially when I’m on loops, my eyes close and I’m smiling and laughing, and I usually don’t even know I’m doing it… but is the best on the floating Gs, because then suddenly it’s like I’m flying without wings
  I LOVE INSANE! It would mean the world to me if I won this competition!

 139. X)

  Im INSANE and I know it!
  ”I start feeling jittery, like my body knows it’s about to start. When I’m going up to the very top, my heart thuds so loud I can hear it in my ears. And then when the drop comes, my stomach follows it; I get that light fluttery feeling. Especially when I’m on loops, my eyes close and I’m smiling and laughing, and I usually don’t even know I’m doing it… but is the best on the floating Gs, because then suddenly it’s like I’m flying without wings
  I LOVE INSANE! It would mean the world to me if I won this

 140. 2. Svart, Orange och Röd

  Jag vill vinna guldkort, så att kan gå på gröna lund hela sommaren! Har inte råd med ett guldkort annars! Jag älskar nöjesfält! Särskilt gröna lund! Man har ju nästan växt upp där! Kommer ihåg när man tyckte nyckelpigan var det roligaste någonsin! Sen testade man till slut Vilda Musen, och så var den inte lika läskig om man trodde. Eller när man kände sig skitcool efter att ha åkt Jet Line! Och jag kommer aldrig glömma alla fjortis-sommrar då man åkte POPEXPRESSEN hela tiiiiden! Nu är det Insane som är det roligaste någonsin! Och Extreme är också sjukt kul! Men det är inte bara attraktionerna! För det första så ligger det så himla fint. Och sen alla konserter!!! Jag var på 3 förra året, och det är helt underbart! Så om jag skulle vinna det här, skulle ni förgylla min sommar!

 141. 2. Svart, orange och röd

  Att ha kul blir man aldrig för gammal för – jag tänker gå på Grönan tills jag dör! Roliga åk, god glass och bra musik av spännande artister gör upplevelsen total!

 142. Svaret är X rosa, svart och blå.

  Jag vill vinna för att jag har inte råd med ett Guldkort för mina egna pengar. Nästan alla mina kompisar ska köpa Guldkort utom jag. Så medans dom har Guldkort och kommer in gratis måste jag betala för att komma in, vilket jag inte kommer ha råd med i slutändan. Så jag skulle jätte gärna vilja vinna ett Guldkort, det skulle betyder Guld för mig!

 143. Svar: 2. Svart, orange och röd

  Motivering:
  Tokig är jag, men för att åka till Gröna Lund och sätta sig i Insane så måste man vara riktigt galen i sitt membrane. Men det är så det ska vara, även när jag ska bara. I toppen av Fritt Fall jag sitter, för att bara i några sekunder ha känslan av att man ska dö. Det här är så det ska vara, när adrenalinet pumpar som mest!

 144. Svar: 2

  En galen motivering? GALEN?! Ni ska få för galen!
  Jag åkte Insane förra året och har inte hämtat mig än!!! Jag måste tillbaks och åka åt andra hållet för att se om det som lossnade i min skalle på nåt vis kan hoppa tillbaks till rätt läge igen!

 145. Rätt svar ; 2.
  Jag skulle vilja vinna kortet för att kunna komma in till grönan , sätta sig i tilt , och pirr i magen , blås på fötterna , och åka roliga pop expressen! , Samt alla dom andra roliga attraktionerna,

 146. Gondolerna (vagnarna) har färgerna rosa, svart och blå. Alltså alternativ x. Jag vill vinna ett guldkort för att jag kommer inte ha råd att köpa ett guldkort till sommaren. Om jag vinner ett guldkort kommer sommaren 2012 vara räddad! Jag kommer vara där varje dag! Det är alltid sådan härlig känsla att vara på Gröna lund! Lukten, alla glada människor och all underbar personal. Jag älskar det! Det tror jag alla gör, men dom flesta av mina kompisar har redan haft ett guldkort. Jag har aldrig haft något tyvärr. Därför är jag värd att vinna det här!

 147. Alt 2, svart, orange, röd.

  Jag vill vinna för att få känna adrenalinet spruta i mina öron, då arbetet som lärare för ungdomar inte mättar mitt ”kick-sökande”. Jag vill känna skräcken i min tanke, hjärtats hårda puls som ökar och eventuellt stannar, samtidigt som jag skriker ut i den huvudstadska vårvärmen: ”Jag lever, jag lever!”… om än med hjärtat i halsgropen för en stund.

 148. Rosa,svart och blå är insane gondolerna. jag vill vinna för att gröna lund är världens bästa nöjespark! När man sitter i extrem vill man bara skrika och snurra ! Och det är precis det man får göra hos gröna lund ! :)
  Skrika får man ju inte göra hemma !

 149. Rätt svar är nummer 2, svart, orange och röd!

  Jag vill vinna för då är det första gången jag vinner på såna här jävla tävlingar, och så älskar jag gröna lund, så jag kommer åka läskiga saker som insane, katapulten och frittfall för första gången! Dessutom är guldkortet alldeles för dyrt för mig :(

 150. Svar: X
  Grönans ljuvliga skrik, gör mig på lycka rik
  När jag dansande in i attraktionen går,
  Väntar vid utgången en tår
  En dag att minnas, men inte att glömma
  För jag vet att jag kommer tillbaka, det får du inte glömma
  Nu sitter jag här på en stol, väntar på sommarens jiho!
  Nedräkningen har börjat gro, men snart väntas ett riktigt stoho!
  För när Grönan öppnar är sommaren i fart,
  Så spänn fast säkerhetsbältet annars slutar det med ett riktigt brak!

  1. Nu tar jag min chans att vinna guldbiljetten,
   Jag är ju där jämt och ständigt så bjussa mig nu på kvaliten

   (ska in i slutet efter allt)

 151. Svar: 2
  Grönan är ju typ skönaste stället i Stockholm, och om jag skulle vinna ett guldkort skulle jag vara där typ jätteofya.

 152. svar: 2

  Motivering:Så jag och min dotter på 10 år får chansen att åka allt nu när hon äntligen har rätt längd.

 153. 1. x. Rosa, svart & blå
  2. Guldkortet skulle jag gärna vilja ha, så att mitt sommarlov blir extra långt och härligt med många åk på Gröna Lund.

 154. Hej jag hoppas jag kommer att lyckas, eller åtminstonde har en chans :)
  Svar : 1
  Jag älskar Gröna Lund,
  Tänker på det nästan varje stund,
  Längtar redan nu efter pirret i magen,
  När det är dags får jag ta mig i kragen,
  Att åka Insane och Fritt fall tilt,
  Det kommer kännas vilt !
  Jag kämpar mig genom var dag,
  Det känns tungt,
  Nedräkningen börjar nu,
  Snart öppnas grindarna,
  Till sommarens höjdpunkt !

 155. Rätt svar är: X Rosa, Svart och Blå!
  Jag vill vinna för att jag älskar Gröna Lund! Man blir aldrig trött på det och när man kommer dit känns det som om man kommer till en annan värld där alla är glada! Jag vill vinna Guldkortet för att jag vill vara i en värld där alla är glada som i Gröna Lund! Och jag Älskar den där pirrande känslan i hela kroppen när man åker attraktionerna. Gröna Lund är bäst och jag längtar verkligen tills det öppnar! Det är då sommaren börjar!

 156. Mitt svar är: x. Svart, Orange och Röd.

  Eran park är tung
  man känner sig som en kung!
  Högt upp i skyn
  man ser ut över hela byn!
  Gröna Lund ni rockar
  vi kommer in i stora flockar!

 157. Svaret är 2 (Svart, orange och röd)
  Gröna Lund får Endorfinerna i kroppen att flöda av skratt och glädje!
  Med ett Guldkort så får jag en hel sommar på mig att åka hur många gånger jag vill på de absolut roligaste och läskigaste attraktionerna.

 158. Rätt svar är x!

  Min motivering:
  Förra året hade jag guldkort vilket var fantastiskt. Jag gick på 5 konserter som var grymma och va där ca 20 gånger mer, jag åkte med kompisar och vi åkte och åkte så mycket som möjligt när vi var hemma! Det var min bästa sommar hittills. I år kommer jag inte kunna köpa guldkort även om jag skulle vilja, jag sparar alla mina pengar till en egen häst. Men jag vill så gärna tillbaka till Gränna igen och åka alla attraktioner! Därför tycker jag att jag förtjänar ett guldkort. Tack!!
  /Isabella

 159. Med kosan styrd mot huvudstan och bara en plan,
  Tåget går för trögt jag bara vill flyga högt,
  högt över Stockholms vatten ända in på sommarnatten!
  Grönan i mitt hjärta, vinterhalvåret är 7 månader av smärta!

 160. 1. Röd, orange, svart.
  2. Det var en gång en mor
  I stockholmsfamiljen rätt stor.
  Fyra söner älskade Insane åka
  men mor var så rädd, vågade inte ens försöka.
  Men en dag vann hon sitt Guldkort,
  Det skulle hon inte ha gjort!
  Nu blir hon tvungen att testa
  Insane, enligt barnen det bästa:-)

 161. 2. Svart, orange och röd
  Solen skiner när man gör en massa miner,
  man har kul med sina kusiner.
  Om man är på gröna lund, ska man icke blunda då vet man inte vad man missar, även om man gissar.

 162. vagnarna insene är Svart, orange och röd. jag vill ha guldkorrt för jag brukar bara åka föbi men aldrig haft råd att gå dit, så det skulle vara jättekul att få prova och ha kul med mina kompisar där varje dag!

 163. 2. röd,svart och orange

  Jag vill vinna för att gröna lund är så biipp rolig och det är så lång tid sedan jag var på gröna lund alla karuseller är perfekta och allt JAG ÄLSKAR GRÖNA LUND !!!! så nu får jag bara hoppa på de bästa och att jag vill vinna .

 164. X: Rosa svart & blå.
  Till grönan vill jag komma. Jag vill snurra i Extreme och Insane till jag blir alldeles yr. Jag vill skrika mig hes i Fritt Fall och flyga som en häxa i Kvasten.
  Dagarna jag räknar. Då grönan öppnar står jag först framför grindarna

 165. Sista jag var där var det röd,blå,svart och gul!
  Jag må kanske inte svarat på alternativen som finns ovan, men insane är en grymt bra gåva.
  Att gröna gjort en attraktion som denna,
  Är det denna galna läskiga känslan man vill känna.
  Vill du vara fri som en fågel för bara en liten stund,
  Då är inte insane så dum.
  Vågar du hoppa på denna fasansfulla färd?
  Eller dra dig tillbaka som föräldrarna dig lärt?

 166. Jag tror att det är x. Motivering: har haft ett guldkort på grönan i två år nu. Och båda somrarna så vart det ca. 20 besök… och jag undrar hur många gånger jag åkt insane?

 167. svar :röd, svart , blå, grön och Rosa..!
  motivering : bara av att se insane/ gröna lund börjar jag bli pirrig !
  jag brukar alltid säga till mamma i år är sommarn bäst på grönan !
  första gången jag åkte insane så var det som att jag aldrig ville lämna den igen ! men när man får ett guldkort behöver man inte vara rädd om tiden ! man kan tipsa sina kompisar om att åka till grönan och berätta allt man gjort där !

 168. Svar = 2

  Fritt fall är min favorit,
  ni får gärna höja den en bit !
  Gillar känslan av att förlora all kontroll,
  när man är på toppen spelar inget annat nån roll !
  Sen är stämningen total,
  om man med guldkort har alla val !

 169. Mitt svar är 2: Svart, orange och röd.

  Min motivering om varför jag ska vinna: Det första jag gjort varje år när Grönan öppnat har varit att åka Extreme, tills Insane kom. Nu är den det allra första jag åker för säsongen och sen spenderar jag så många dagar jag kan på Grönan. Så det blir rätt många åk i Insane. Just därför vore det jätte roligt att vinna just idag när frågan handlar om Insane.

 170. Rätt svar är X. ” Gröna lund är som Neverland. Man växer aldrig upp när man är på grönan. man blir som ett litet barn igen och känner sig som en fri fågel. det är en helt underbar känsla. Jag älskar att vara barn, och jag vill aldrig någonsin bli vuxen, så det skulle vara underbart att komma till grönalund varje dag på sommarlovet och ha helt otroligt underbart! Jag åker allt på grönalund och tycker att grönalund är en helt fantastisk skapelse. Från att falla fritt som en regndroppe från himlen som på fritt fall till att sväva som en ståtlig falk i kättingflygaren.

 171. Svar: X
  Gröna Lund på sommaren är den bästa platsen! Med ett guldkort skulle jag va där varje dag! Jag skulle åka allt! Insane pop Expressen twister extrem frittfall tilt jetline allt! Jag vill värkligen ha det här! Det vore det bästa som skulle kunda hända!!

 172. Svar: 2. Svart, orange och röd

  Lite för insane för att platsa bland andra morsor har jag alltid vart
  som grädden på moset är jag av Magnus Uggla besatt!
  Plågat skyddar ynglen sina öron och faller i gråt
  -Snälla mamma, inte ännu en gammal Uggla-låt!
  Men om jag får ett guldkort i min hand kan jag lova
  att till och med min avkomma kommer skråla:
  ”Morsan är okej” även om inte ”mamma står med bullar och rykande choklad”
  för obegränsat med besök på Gröna lund gör varje unge Glad!
  Med barnen tryggt parkerade i varsin hisnande karusell
  trängs jag vid kravallstaketet och drömmer om fyra sekunder på en fäll

 173. Svaret är 2.

  Motivering: Insane är en galen mackapär, åker den alltid när jag på Gröna lund är. Den skall dock aldrig kombineras med sockervadd, för då blir det ett väldans kladd.

 174. svar 2
  Jag får en födelsedagspresent mindre att klura ut och min son får uppleva en sommar när det rolig aldrig tar slut!

 175. Rätt svar: 2

  Min familj består av mamma (jag) och fyra grabbar i åldrarna 3-13år. Vi bara ÄLSKAR Gröna Lund och står utanför grindarna o väntar när Grönan öppnar för säsongen!!! Vi försöker att hinna med ALLT när vi är och vi åker ALLT ( som längden tillåter förstås!!!) Nu har nedräkningen börjat för årets säsong börjar och listan är ifylld för vilka åkturer som ska testas denna gång!! Vi ÄLSKAR Gröna Lund

 176. Svar X.

  Jag skulle vilja ha guldkor för det är så sjukt kul! Jag och flera av mina vänner hade det förra året och det var så sjukt kul! Skulle gärna ha ett iår med! :)

 177. Svar: 1.

  Insane är höjdpunkten i min sommardröm
  Något litet och guldigt skulle göra min sommar
  Semestern kunde vänta om jag hade ett guldkort att hämta
  Aldrig har något gjort mig så glad som när jag i snurrhjulet vann choklad
  Nu håller jag tummarna för…
  En chans att gå på grönan helt fritt. Åh, om bara guldkortet blev mitt!

 178. Svaret är x. Anledningen till att jag ska vinna är att jag går till Grönan varje år eftersom att allt roligt ni kan erbjuda ligger vid vattnet och jag kommer från Sjömansskolan. havet är en del av mitt liv och att veta att grönan var ett gammalt fiske ställe och utsikten till Stockholms hamn är ju bara INSANE.

  Med Vänliga Vågor Alllan

 179. x rosa,svart och blå!! självklart vem kan inte veta färgerna på gröna lunds vagnar?? när man hör allt skrikande och lukten av socker så vill man bara skrika högt ”SOMMAR!” gröna lund är verkligen sommar! sommar utan gröna lund är så trisst!!

 180. Ett guldkort har jag icke råd, så därför ber jag om eran nåd. Gå dit varje da’, kanske vinna en stor chockla’. Prova på frittfall ändå, även fast du vet hur du kommer må. Utan guldkortet kommer jag sura , ingen kan mig lura, att va gla’ utan en da’ på sommarens bästa ställe. Kanske är jag där med Pelle? Jag vill inte till kollo å sånt skit, utan jag vill bara dit, dit, dit!! Till grönan och färdas med jetline, skrika i frittfall och ha det kul. Jag längtar i ton, gröna lund here I come!

 181. Svar: X. Rosa, svart och blå.
  Jag ska åka Insane och filma det hur det ser ut hur mycket man skriker och så.

 182. Svaret är x, rosa, blå och svart!
  Passar bra till den lila ställningen!!
  När jag står i kö till Insane är min mage helt full av fjärilar. Och nervositet.
  Sedan vinkar de att man ska komma fram och ställa sig där den hemska vagnen kommer. Brevid står några som är tunga eller för smala, vilket gör det hela ännu värre. Då önskar man att man inte hade ätit något innan…
  När vagnen kommer tänker hela kroppen: VARFÖR STÄLLDE JAG MIG I KÖ!?
  Och så stannar den, grindarna öppnas och min syster drar med mig till vagnen. Nu är det slut, tänker man då.
  Man spänner fast sig, de håller upp tummarna till varandra och vagnen börjar sakta men säkert dra sig upp för rälsen. Man lutas helt uppåt eller neråt, så har det varit många gånger för mig.
  Till slut är man uppe och ser hela Stockholm. Det känns som man är i höjd med Fritt Fall.
  Då lutar plötsligt vagnen och man kan knappt andas. Men det är ju bara början….
  När man kommer ner är man helt slut. Det känns som man har sattit sig i en hemsk torktumlare. Och på kortet ser man ut som…. Ja, jag vet inte vad! Men så tycker man att man måste åka igen, för det var ju så roligt! Man ställer sig i kö och allt börjar om igen!
  Tack för att ni läste! Skulle vara roligt med Guldkort!
  // Hanna Nymann 11 år och 12 om 4 dagar!

 183. Jag ÄLSKAR att gå på Gröna Lund, men jag har aldrig råd… Min månadspeng räcker inte eftersom att jag behöver köpa andra saker så ett Guldkort skulle vara guld värt! ;) Kramar, Elsa

 184. Rätt svar är 2, Svart, Orange, Röd (fast jag tycker orange är mer som gul…)

  Jag tittar drömmande mot himlens kupol
  Där uppe snurrar en lysande gondol
  Jag står i mina egna pirriga tankar
  Äventyret lockar och hjärtat det bankar
  Mina kompisar säger: gå, gå, gå
  Jag tvekar om jag vågar kliva på
  Sen plötsligt är Insane bestämt
  jag har fattat beslutet och inte vänt
  Jag är mitt i en sjukt galen färd
  allt snurrar runt, hela min värld
  När det hela är över vill jag ej det ska sluta
  det var inte farligt, det var bara att njuta!

 185. Svaret på frågan:
  2. Svart, orange och röd

  Motivering:
  Folk vallfärdar hit för att bli alldeles yra,
  i många timmar kan man äventyra.
  Åka karusell 365 gånger om året,
  leva livet och känna vinden i håret!

 186. Svar: 2. Och jag vill så gärna vinna för att kunna åka mer av era roliga berg-och-dalbanor! När jag åkte insane för första (och enda) gången (hittills) skrek jag sönder min hals, tjöt så tårarna forsade och skrattade så jag inte fick nån luft! Ni kan ju tänka er hur jag såg ut när jag klev av! En kommentar i kön av de som skulle åka var ”Oj, hon såg skakad ut!” Haha, bästa berg-och-dalbanan jag åkt! Precis så vill jag att min och andras reaktioner ska vara!

 187. Svar: 2.
  Grönan är det absolut grymmaste ställe att spendera hela sommaren på: sommarens höjdpunkt blir inte högre än Fritt fall eller vildare än Insane! Ända från tidig morgonstund när man anländer och luften är helt fylld med förväntan, fram till sent på kvällen när världen riktigt snurrar och man är så upprymd att magen kittlar, gör Grönan alla sommardagar till de absolut bästa!

 188. Vagnarna pryds ju såklart av färgerna x. Rosa svart å blå :D ja borde vinna guldkortet för att jag har snurrat fler varv i insane än vad jag har facebook-vänner och vill fortsätta snurra hela sommarn 2012 :)

 189. Svaret på tävlingen: Svart, orange och röd. Precis som mitt rymdskepp.

  Mitt namn är Kozmik Kroozer och jag är från Alfa Centauri. Nu är jag 0,1 ljusår från jorden och beräknas landa hos er den 28 april. Min astrosurf landar på Allmänna gränd. Jag tar på mina panoramaglasögon och checkar direkt in på Gröna Lund. Där stannar jag till 23 september. Jag ska testa allt upphöjt till 10. Var vänlig och lägg mitt personliga guldkort i entrén. Klart slut och zoom.

 190. SVAR: Alternativ 2 – Svart, orange och röd.
  Flygande kvastar och högljudda skrik, är Gröna Lund lite häxlikt? Här finns attraktioner för alla smaker, – galna, höga och virvlande spektakel! En solig dag, med glass i hand, tar jag en tur till grönaste land. Där köper jag genast en magisk lott, och får direkt en underbar pott. Min dag är gjord, men inget är över. Visst bör det finnas ännu en lyckoklöver?

 191. Hej! Svaret på frågan tror jag är svar nummer 2 svart , orange och röd!
  Motivering!
  Jag vill vinna för att jag ÄLSKAR gröna lund! Och för att jag älskat att åka Insane för att den är helt INSANE!!

  Många galna kramar från Hanna panna!

 192. Svar. 2
  Om jag vinner Guldkortet så lovar jag att för första gången åka Insane!!! Och för mig är det det galnaste man kan hitta på en kväll på Grönan, och hittills har jag aldrig varit så ”insane”…..

 193. rätt svar: x Rosa, svart och blå
  jag borde och vill vinna ett guldkort för att gröna lund är den platsen med roliga åkturer, och det är super kul!!!!!!!!!!!!!!

 194. Hej jag hoppas jag har en chans att vinna :) Längtar till den 28:e April ! :D Jag skickade en annan ”dikt” men den kom inte fram, hoppas den här gör det !
  Svar : 2
  Snart öppnar Grönan,
  Jag längtar redan nu,
  Efter skratten och värmen,
  Men inte myggsvärmen ;)

  Det pirrar i magen,
  Men jag tänker ta mig i kragen,
  Och åka Insane och Fritt fall tilt,
  Det kommer att kännas vilt !

  Jag kämpar mig genom var dag,
  Det känns tungt,
  Men snart öppnas grindarna till årets höjdpunkt !

  Tack för att ni läste :) !

 195. svaret är x.
  Sommaren är kort
  de mesta regnar bort
  men nu är den här
  så ta för dig
  grönan har öppet idag
  jetline kommer snart
  det går med vindens fart
  insane är skön
  men håll i er ni lever idag.
  tackar.

 196. Svaret på frågan är 1, Lila röd och Grön.

  Gröna _Lund är höjdpukten för mig på hela sommaren. Tyvärr så har min familj inte råd att åka mer än en gång och de har oftast inte råd med åkband. Med ett guld kort skulle allt bli enklare. Gröna Lund är så roligt så man hinenr inte med allt man vill på en dag. En dag är för lite det är för roligt :) Man vill åka ALLT och det är så himla kul att man vill ha mer när Grönan stänger. Då vore det perfekt att veta att man ska tillbaka dit snart igen. Plus att jag vill åka med min kompis som också hon bara ska dit en gång och om jag har guldkortet kan jag hänga på då och åka med min familj.

 197. X är den rätta svaren.
  jag vill vinna för att när jag tänker på gröna lund då får jag en skön känsla

 198. Svaret är x! Rosa svart och blå är vagnarna. Jag vill ha en galet rolig sommar med alla mina galna kompisar, och sen sena kvällar med GALET underbara konserter där alla dansar som galningar till blandannat LMFAO som är sommarens fetaste konsert! Och massa annar.

 199. Svar fråga. X. Rosa, Svart, Blå.
  Oj vilken grej, detta passar Nathalie, min barnbarnstjej.
  För Gröna Lund är ju så kul, bland annat upp i ert Pariserhjul.
  I dessa Guldrushdagar lär man passa på, om man Guldkortet ska lyckas få. För Nathalie har bett mig rimma, hon vill ju så gärna detta vinna. Att allt detta roliga få göra, hon är ju i körkortstider och har chans att en radiobil få prova att köra. Känna av konstigheter i det Lustiga hus, och pröva den Vilda mus. Ja, nu hoppas jag att Natahlie lyckas få sin sommarbiljett, farmor tycker det vore alla tiders käckt.

 200. Svar: 2 Svart,Orange och röd.
  Motevering: Vad skulle en sommar utan att få besöka Gröna Lund varje dag tills stängning vara? Varje gång jag besöker Gröna Lund börjar det pirra i magen och man känner hur håret fladdrar fram och tillbaka när man åker alla galna attraktioner. Om jag inte vinner guldkortet vem ska då köpa all god mat och rulla ut från Gröna Lund varje gång?

 201. Svar: 2

  Galen motivering:

  Galen jag är men inte har jag åkt insane! ”God I must be so lame!” Snabb i starten, snabb i farten? Kommer skrika under hela nerfarten! Kommer springande ner från norr, i munnen blir alldeles torr. Ice slush jag dricka, i hjärnan det känns som jag ska spricka!

 202. 2. svart,orange och röd

  Jag niger och bockar,
  äntligen får jag nåt som allt knockar !
  Nöjesplatsen bjuder mig att alla dagar,
  använda attraktionerna som jag behagar !
  Inte ett öre behöver jag punga ut,
  köra nu på tills jag blir helt slut !!

 203. X!
  Jag vill vinna så jag kan försöka åka med alla vagnar minst fem gånger var ;)

 204. Svar: X
  Förra sommaren var jag på grönan ett antal gånger, det var faktist första året jag åkte insane, skulle jag vinna ett guldkort så skulle jag åka såå galet mycket så jag skulle bli helt insane!

 205. svar: x. rosa,svart och blå
  motivering: jag är lika galen som ”insane” så det skulle inte vara en dålig kombinering jag och insane :)
  så släng hit guldkortet så fångar jag den på toppen av insane
  tack på förhand :)
  vi ses där !

 206. Rätt svar på frågan är x, rosa svart och blå.
  Jag vill jättegärna vinna den här tävlingen för att jag tycker att gröna lund är det bästa på hela sommaren. Jag älskar att vara där, man får en sån glad känsla varje gång man är där. Man får så härliga känslor, kittlandet i magen när man åker attraktioner, eller bara när man sitter på en bänk och njuter av värmen. Sen finns det så mycket att göra också, åka attraktioner, äta riktigt god mat eller kolla på konserter!

 207. Svar; x. Rosa, svart och blå

  Jag vet inte riktigt vad jag hade gjort förra sommaren alla de dagarna jag spenderade på Grönan om jag inte haft Guldkortet. Så vad ska jag göra i år? Jag vill spenera minst lika många dagar där i år! Känna pirret i magen, höra havet som brusar, människor som skriker i attraktionerna & lukten av god mat! This is the place to be & det är här jag vill vara i sommar!

 208. Svaret på frågan är alternativ 2.

  Här kommer en helt INSANE motivering av en EXTREME person,
  i en jobbig situation.
  Där jag inte har råd att gå på Grönan med mina vänner,
  och alla andra jag känner.
  Efter Aurum orkar jag inte hacka,
  så ge mig ett guldkort så att jag får ”tacka”.
  Ni kommer då alltid vara räddaren i nöden,
  och ni kommer finnas i mitt hjärta till döden.
  Även i livet efter detta,
  kommer ni vara min absoluta etta!

 209. Hej, mitt svar är 2.
  att sitta i Twister, Jetline eller någon annan underbar attraktion så känner man hur det pirrar i magen, DET BÄSTA PIRRET SOM FINNS!!!
  När man ska åka nått för första gången och är livrädd. När man äter sockervadd och popcorn är det så himla gott!!.
  Eller att vinna ett gosedjur eller en STOR basketboll!
  att tillbringa sommaren på Gröna Lund skulle vara den bästa sommaren! :D

 210. jag tycker att gröna lund är bäst eftersom det finns många roliga saker att gör där. och de´n bästa attraktionen är INSANE. för den kan snurra runt i luften. och man känner vinden när den åker upp också pirra lite i magen om man aldrig har åkt den.

 211. 2. svart, orange, röd
  Motivering: har varit anställd på Gröna Lund under flera säsonger och nu börjat längta tillbaka så smått till platsen där jag mötte min sambo och far till vår son :)

 212. Rätt svar: 2, svart, orange, röd

  ”Mina nio vänner och Grönan”
  Liza, Hanna och Maryam, de bara älskar att i Jetline flyga fram. Cissi, Adeline och Carola, tänker bara på att i Fritt fall vråla. Emma, Kristina och Layla, de gillar bäst att i kättinggungan stajla. Vi är ett stort och härligt gäng, hela långa dagen, och trivs bäst en dag på grönan, vild och fullständigt galen.

 213. Svaret på frågan är: 2. Svart, orange och röd.

  Sitta hemma, slöa och ha tråkigt under hela sommarlovet är ju inge roligt alls! Så då kan man åka till Gröna Lund istället och ha en jättebra, otroligt kul och minnesvärd dag! Tänk, en hel sommar på Gröna Lund! Insane, Extreme, Frittfall, Jetline, Kvasten, Spöktåget, det blir kusligt, snurrigt och galet kul!

 214. Gondolerna är rosa, svart och blå.
  För att sommaren 2012 ska bli helt perfekt krävs mins ett besök på Grönan, vilket brukar ske varje sommar, men med Guldkortet sker det 100 gånger om :) Har aldrig åkt Insane… och det lovar jag er att jag gör när jag väl är där :D att få känna pirret i kroppen när gondolerna tar mig till toppen, det är underbart för sen kommer det mycket fart. Ett åk är ett måste i livet och det är givet. Så jag tar chansen att skippa skansen för Grönan 2012 here we come! :)

 215. Svaret:2
  Jag tycker att jag ska få GULDKORTET bara för att jag ska kunna ha roligt hela sommaren !!!!!!!!!!!!! :)

 216. X
  Man kan inte skriva en galen motivering innan man testat på Gröna Lunds attraktioner, efter att kännt det galna pirret i INSANE, svinget och känslan ”Jag flyger” i KVASTEN sen får man inte glömma TWISTER med sin fart och skarpa svängar. Först då är man galen av glädje!

 217. Rätt svar är 2. Svart, orange och röd.

  Att bara stå utanför nöjesparken
  gör att man är så långt bort ifrån man kan komma ödemarken
  Att se alla barn som springer och leker
  och mammorna som i solen bara steker
  Eftersom Grönan alltid bjuder på toppenväder
  så slipper man ta med en massa regnkläder
  Med guldkortet som är allt annat en bara 1 kupong
  kan man roas med vännerna hela sommaren lång! ;)

 218. 2. svart, röd och orange.
  Enligt mig är Gröna lund är den enda platsen man kan besöka och ha mest roligt på sommaren, jag själv besöker gröna lund minst 4 gånger på sommaren. gröna lund samlar alla nära o kära i en plats, varje år väntar jag på sommaren bara för att besöka gröna lund och ha roligt där med varken familjen eller kompisar. Om jag vinner gulkortet så kommer gröna lund vara mitt andra hem! :-)

 219. Svar:X rosa, svart och blå. När man kommer till gröna lund känner man den där lukten av smöriga popcorn, och hela kroppen fylls av en magisk känsla som inte går att beskriva, det enda man tänker på just då är alla attraktioner som finns där och alla skrik som flugit över Stockholm när man sitter i fritt fall. Jag vill vinna för att jag är nog gröna lunds största fan, och en som har hela sitt rum fullt med affischer av Insane och jetline m.m.

 220. Jag tror att svaret är ( X ).jag skulle vilja vinna ett guldkort för jag tycker om att åka alla karuseller som finns! Men ska spara pengar till semester, så jag kan nog inte köpa guldkort i år så skulle vara roligt att vinna en! :)

 221. Hej! mitt svar är 2.
  På gröna lund kan man ha kul och ha skoj. Sova gott dagen innan i dimman. När man vaknar sen kommer man på igen att dagen ska man tillbringa på underbara gröna lund. fritt fall, Insane, Twister vill jag gärna pröva åka och det kan man göra på gröna lund! :D

 222. Att få se sina fötter hängandes ut för vattnet och nästa sekund ha känslan av att benen har gått ett helt varv runt hela kroppen och slagit en knut på kroppen är galen! Att få känna den känslan varje dag hela sommaren är totally INSANE!

  Shit vad jag vill vinna, lika mycket som jag önskar att jag hade en rosa talande prickig äggätande kängurufisk!

 223. Jag tror att svaret är nr : X
  Jag vill vinna för att jag ska besöka Grönan flera gånger i år och skulle behöva ett Guldkort!!
  Och jag ÄLSKAR insane !! Det är en av mina favoriter!!
  Många stora kramar till er !! :) <3

 224. 2.
  Vilda musen eller med kidsen flygande elefanter? Falla nedför höga branter – slippa betala en massa kontanter? Dessutom det senaste av musik – gör att ett Guldkort får mig att känna mig rik!!

 225. Svaret är 2. I like Extreme becase i’m insane and i like insane because i’m extreme! Haha, ses i sommar!

 226. Svaret på frågan är x) Rosa, svart och blå. Men självklart finns andra färger likaså. Som ex röd.

  Självklart vill jag vinna, för lyckan på grönan vill jag finna.
  Alla tårar, och alla skratt, överallt man ser så är det bara glatt.
  Springer runt mellan alla dessa attraktioner, överallt hör man bara glada toner.
  Här finns något som passar dig, oavsett om du gillar karuseller, spel eller konserter säg.

 227. Svaret är X alltså rosa, svart och blå. Jaa vill gärna ha guldkortet för att jag tycker om när man får rushen i varje kurva av insanes härliga åktur. Jag älskar verkligen Gröna lund

 228. Rätt svar: X rosa, svart och blå

  Min motivering: Jag har alltid velat ha ett guldkort och kunna åka flera gånger per år till grönan, men mina föräldrar tycker det är onödigt.. så jag får bara åka högst 1-2 ggr. Jag älskar verkligen gröna lund. Det skulle betyda sååå mycket om jag fick ett gulkort.

  Här får ni en liten dikt jag skrev om underbaraste gröna lund:

  jag längtar efter grönan så..
  men varför får jag inte gå?
  om jag fick ett guldkort
  skulle insane få ta en massa kort!

  Åååh vad jag längtar!

 229. Svart, orange och röd

  vill vinna eftersom dottern tjatar och tjatar och tjatar om att få gå på Grönan hela sommaren. Här ska hon få sitt lystmäte mättat.

 230. Efter vintern är jag sliten och minnet rätt slött.
  Kroppen för välanvänd och alldeles för nött.
  Dottern min hävdar den är för slarvigt skött.
  En far o dotter resa då och då borde göra själen gött.
  Få se och uppleva Djurgården i STockholm innan man faktiskt dött.
  Gröna Lund säjs göra så man känner sig som pånyttfött.
  Kunna roa sig majestätiskt i kungliga huvudstaden till man är härligt svettigt blött.
  Ta en glass eller popcorn och bara njuta när man är lite trött.
  Restaurangen har menyer med gott kött och för oss som vill en kall läsk eller en skvätt rött.
  Personalen underbara och man blir alltid välkomnad och ständigt vänligt bemött.
  Fantasi kan bli magi och tänk om det händer just mig ja det vore rätt sött.
  Men framförallt att få vara på Sveriges bästa plats sommartid är efterlängtat och faktiskt sååååå välbehövt

 231. Svaret är kryss!
  Efter vintern är jag sliten och minnet rätt slött.
  Kroppen för välanvänd och alldeles för nött.
  Dottern min hävdar den är för slarvigt skött.
  En far o dotter resa då och då borde göra själen gött.
  Få se och uppleva Djurgården i STockholm innan man faktiskt dött.
  Gröna Lund säjs göra så man känner sig som pånyttfött.
  Kunna roa sig majestätiskt i kungliga huvudstaden till man är härligt svettigt blött.
  Ta en glass eller popcorn och bara njuta när man är lite trött.
  Restaurangen har menyer med gott kött och för oss som vill en kall läsk eller en skvätt rött.
  Personalen underbara och man blir alltid välkomnad och ständigt vänligt bemött.
  Fantasi kan bli magi och tänk om det händer just mig ja det vore rätt sött.
  Men framförallt att få vara på Sveriges bästa plats sommartid är efterlängtat och faktiskt sååååå välbehövt

 232. rosa svar o blå gondoler är svaret och
  Vardagar på jobbet sittandes i draget av vår AC småförkyld och snyter mig och läser tidningen om sommaren dagdrömmandes om Stockholm.
  Helgerna i köket efter ha lagat middag åt familjen och diskar och torkar av diskbänken och pannor sittandes med familjen och ser en familjefilm med skratt och längtandes till sveriges överlägsnaste plats för alla sommartid gröna lund..
  Kvällarna sittandes och borstar tänderna på toastolen brevid min sjungande dotter i duschen fantiserandes om att få vara som hon, barn på nytt och springa runt på alla attraktionerna inne på nöjescentrum No1 i Svea Rike!
  Natt efter natt i sömnen skräms jag sittandes i gondolen på INSANE skrikandes, skrattandes o smågråtandes men gång på gång enbart i drömmen

 233. x Rosa svart och blå!

  JAg hoppas jag vinner för jag är verkligen BESATT av Gröna lund! Jag har varit i gröna lund 37 gånger förra året och jag har haft guldkort i ungefär 3 år :D JAg vill verkligen vinna :) Varje dag tittar jag på er sida på facebook ifall de kommer något nytt ;) Jag har varit där varje gång det har varit en kändis i Gröna lund förra året! JAg tycker Gröna lund är underbar att spendera tid under sommaren! Det är så härligt där och alla som jobbar där är så snälla och roliga :D Haha! Jag hoppas jag verkligen vinner :) JAg hoppas verkligen det ;) Puss på rumpan :D

  /Helin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>