Dag 5: Vinn ett Guldkort!

Nu har vi kommit halvvägs in i Guldrushen, har du inte varit med och tävlat än så är det hög tid att gnugga geniknölarna och komma med en riktigt påhittig motivering! Här tävlar vi under 10 dagar ut 10 stycken Guldkort. Ny tävling varje dag kl 10.00!

Vill du vinna ett Guldkort?
Det enda du behöver göra idag är att skriva en riktigt gryyyym motivering om varför du skall vinna ett Guldkort. Kravet vi har är dock att följande ord på något sätt ska ingå i din motivering: Konsert, skrik och Grönan!

DENNA TÄVLING ÄR AVSLUTAD.
Vinnaren i denna tävling blev Anna G, hennes motivering lyder: ”Ingen konsert på Grönan är den andra lik,
här har giganter som Ramones och Jimi Hendrix fått höra skrik.
Från publik som älskar deras musik,
men även kunnat åka Blå tåget och se efter lik.
Man kan få se på Dead by April på scen,
efter att ha åkt Fritt fall och spänt varenda ven.
Jag kommer från båten kliva lycklig i land,
om jag har ett guldkort i hand.”
Klicka här för senaste tävlingen.

Skriv din motivering här bland kommentarerna till detta inlägg – bästa motiveringen vinner! Alla vinnare hittar du här. Tävlingen pågår fram tills ikväll klockan 22:00. Kommentarer som kommer in efter detta klockslag läses ej. Lycka till!

Frågor om Guldrushen? Läs tävlingsreglerna

Guldkortet ger dig fri entré och fria åk alla öppetdagar på Gröna Lund! Klicka här för mer info om Guldkortet.

183 reaktion på “Dag 5: Vinn ett Guldkort!”

 1. Man får en härlig rus i hela kroppen när man besöker grönan för första gången på våren. När man kommer in genom stor entren och hör alla tjut och skrik från attraktionerna då vet man att våren är här.Den bästa under säsongen är när man får stå vid stora scen och höra en av de konserten man velat se under hela vintern.. Det är en skön känsla.

 2. jag vill vinna för föra året så var det massor av konserter som jag ville gå på men det blev inte så på grund av brist på pengar men en kompis sa att det var grymt och att det var massor av skrik på fantastiska Gröna Lund.

 3. Att vara på Grönan och höra alla skrik och all fin musik från en konsert.
  Att känna hur det pirrar i magen när man faller ner för första backen på Jetline eller Twister. Känna den goda smaken och lukten från Sockervadd och popcorn. Och sommaren börjar snar och då kan man göra allt det där underbara på Gröna lund! :D

 4. För att jag älskar konserter , få dansa och hoppa och medans man åker berg och dalbanor så kan man sjunga , och det är det bästa som finns.och få skrika i publiken och speciellt i insane och extreme och frittfall. Grönan är det bästa som finns , det är därför jag skulle vilja ha ett guldkort och få uppleva det här igen.

  1. Gröna lund för mig betyder nästan allt, förra året när jag var hemma alldeles uttråkad var alltid det första jag kom och tänkte på grönalund. Jag bor ungefär precis vid grönan och man kan på sommrarna höra allt skrik och skratt från alla lyckliga människor som spraliga springer runt och njuter av alla grönalunds karuseller, stond och konserter, vilket gör att jag får en ännu större längtan efter att få susa fram i luften, känna blåsten i håret och doften från stora saftiga sockervadderna.

 5. På Grönan iår kan man se LMFAO den 4/5 så man kan känna sig sexy and everyone know that! Maskinen och Timbuktu för lite svenska låtar. 9/7 då Ulrik Munther kommer blir det massa tjejer som skriker och dreglar över den fina killen med sin gitar. Om man har guldkortet slipper du köpa biljetter till alla konserter i t.ex Globen där du behöver sitta still, åk till Grönan där man kan flyga runt och kolla på alla fina artister!

 6. Guldkort är bra att ha,
  Om man jättekul vill ha.
  Man kan också gå på konsert,
  Det är tiotusen gånger bättre än dessert.
  När man åker,
  Kan man inte hjälpa att man skriker.
  På Grönan kan man vara hela tiden,
  Det är roligare än julen.
  Det skulle vara jättekul att ha ett Guldkort, för jag ääälskar Grönan! När man sitter en kväll och äter glass, hör alla skrik från bergodalbanorna och man tänker att man vill bo där! Det är liksom så skönt att ta det lugnt dagen innan skolan. Man tar den sista tuggan av glassen och sedan springer man och ställer sig i kö.
  Det är det bästa jag vet!
  Tack för att ni läste! :-)

 7. Därför att grönan är en sjukt rolig plats att va på!!!! och bara man tänker på det pirrar det jätte mycket i magen och tänker på tilt insane och då pirrar det lite extra också!

 8. Jag vill vinna för att jag vill vara där med min bästa kompis min Bästa kompis har ett guldkort… Så klart vill jag det med !! Och när man är på toppen av en av svergies största fritt fall skriker man så fort och högt så att hela folket hör ! På grönan finns det gott med mat det är bra för jag bli hungrig varenda dag ! På konserterna kan man rocka med LMFAO men inte bara dom för då blir det en liten show !… :)

 9. Längtar till sommrarna på gröna lund.
  Då ska jag med gelikar stå längts fram på konsert och skrika,
  för att sedan dansa mig hela vägen hem i ett lyckorus.
  Åh! vad jag längtar till nätter på Grönan!

 10. älskar grönan att käna känslan när man åker frittfall och berätta för sina vänner att man varit där och åkt massa roliga grejer, man tippsa massa komisar om guldkortet , gröna lund och insane !
  när man står i led till insane så har man en känsla som man inte märker men när man sitter i den och snurrar så är det en härlig känsla !!!!!!!!!!!
  men nu när man väntar och tänker att det bara är en månad och några dagar kvar så blir man mer pirrig !!
  man tänker på vilka roliga grejer man ska åka och hur good matt man ska äta och hur fina foton och minnen man ska ha efter !

 11. - Den tjugoåttonde april när Grönan öppnar rusar jag in och åker Extrem.
  - I toppen av TILT tittar jag och ser människor som ler.
  - På konserten blir det pop och rock när jag ser LMFAO som sjunger party rock. :D
  - I lilla parisehjulet skriker jag ingenting, men när jag åker Insane blir det annorlunda då skriker jag allt jag kan.

 12. Min Farfar skrek på min Far varje dag
  Min Mormor skrek på min Mor varje dag
  Min Mor skriker på mig varje dag
  Min Far skriker på mig varje dag
  Jag behöver också skrika åt någonting varje dag
  Grannarna tycker tydligen att det är ”onormalt” att skrika för sig själv i lägenheten sent på kvällarna. Klag, klag, klag. Dom skriker åt mig att sluta.
  Låt mig nu komma till Gröna Lund varje dag i sommar, så mitt beteende kan verka normalt, för på konserter och i Grönans fartfyllda attraktioner får man skrika sig hes utan konstiga blickar!

 13. Skrik ifrån grönan, massor av glada folk sjunger med.
  Jag tror nog att det är konsert ikväll…

 14. När årets första konsert sparkar igång sommaren, vill jag vara där och stämma in i publikens välkomnande skrik som ljuder över Grönan – music socks my toes!

 15. Grönan är det bästa med sommaren, att åka alla roliga karuseller och konserterna är helt sjuka! Alla är bara glada och skriker för att de är så lyckliga! På konserterna är det bara fullt ös medvetslös!

 16. Att lyssna till en legendarisk konsert på Grönan, eller åka gastkramande berg-och-dalbana, gör att livet känns spännande och härligt sprallande !——-Alla attraktioner, tillsammans med besökarnas glada skrik, blir direkt beroendeframkallande !!

 17. Jag vill vinna så att jag kan gå på Ulriks konsert i sommar. Jag vill också kunna använda mina höga skrik i Frittfall, Insane eller någon annan galen attraktion! Jag bara älskar Grönan! :D <3

 18. Är det här man skriver motiveringen? i så fall:
  om jag skulle vinna guldkortet så skulle mina grannar antagligen höra ett så högt skrik, så att det skulle klassas som ett konsert skrik! Det skulle även vara riktigt nice med ett guldkort, för de flästa av mina kompisar har det, men jag har inte råd med ett själv, så om jag vann skulle jag kunna gå med dom :) peace

 19. Själva känslan man får när man är på konserter på Grönan är nog det mest extremaste man kan uppleva när man står i mitten av människo-haven, skriker och sjunger med till sina favorit artister. Länge Leve Gröna Lund

 20. Jag och min kompis har planerat att köpa ett guldkort! Så vi skulle kunna gå till grönan varje dag! Att kunna gå på konserter och skrika på alla åkattraktioner! Åh vill dit nuuuu. Det skulle betyda jättemycket att vinna :)

 21. Hej! Jag är Helin och jag är besatt av Gröna Lund. Förra året var jag där ungef’är 37 gånger och det var så roligt! (jag tröttnade aldrig) Haha! Jag skulle vara så glad ifall jag vann ett guldkort! Jag var i Gröna Lund förra året varje gång det kom en kändis och hade konsert :) De som jobbade på insane sa att jag och min kompis skrek högst av alla som hade åkt insane den dagen! Jag har haft guldkort i cirka 3 år nu. Jag kollar Gröna lunds sida på facebook varje dag ifall det kommer något nytt/nyhet. Jag hoppas verkligen jag vinner så jag kan gå dit varenda dag efter skolan! (skolan ligger jätte nära Gröna Lund) :D Tack och hej lever pastej ;)

  /Helin

 22. Grönan är stället där jag kommer va nästan alla dagar, konserterna är ju sjukt grymma förstår inte hur ni kan få de så bra! Kommer komma på varenda konsert om jag kan iår. Älskar när man åker karusellerna å hör allt skrik de är så underbart. Bästa karusellerna är ju katapulten och extrem om man vill skrika!

 23. Min motivering är att jag verkligen älskar Grönan!
  Men grejen är att jag typ inte har råd att gå på Grönan så jag brukar gå högst 2 gånger om året om jag har tur!
  Det är surt att man inte har pengar till ett guldkort! :(
  Men i alla fall så åker jag ALLT på Grönan och jag älskar typ allt men min favorit attraktion är nog Katapulten för då blir det mycket skrik! :D
  Jag älskar även att det ofta är en Konsert när man är där för då får man en extra kick av att åka till Grönan! :D
  Det var nog allt!
  Men även om jag inte vinner så ska ni veta att jag alltid kommer älska er, fast det vore ju kul att vinna.
  Puss ;*
  //Hanna

 24. Varför ska jag vinna guldkortet?? Joo! För jag ska åka INSANE!!!! Jag ska åka fu**ing FRITT FALL!!! Ooo jag ska gåå på ALLA GRYYYYYYYYYMMA KONSERTER!!!! UNTZ UNTZ UNTZ UNTZ UNTZ!!!!! Sen ska jag spela o göra bort aaaalla mina pengar på aaaaallaa chokladhjul o aaaallting!!! <3KEXCHOCKLAD<3GEISHA<3PLOPP<3MARABOU<3 oo aaaaallting som finns!!! WOOOOOHHHOOOOOOOOOOOWW!!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDD UNTZ UNTZ UNTZ UNTZ UNTZ UNTZ UNTZ!!!!!!!!!!!!! YEEAAAH!!! GRÖNAN ÄÄÄÄGER!! O DÄÄÄRFÖR SKA JAG HA GUUULDKORTET :DDD o sen ska jag ju gå SPÖKHUSET <3!!!!!!! ha de bra hejdå :) <3

 25. Hej Grönan. Sedan jag var liten så har Gröna Lund vart det bästa som har funnits för mig. Alla roliga och galna attraktioner ni har haft men även stämmningen inne i parken är det skönaste. Anledningen varför jag vill vinna är just att Grönan har varit ett måste för mig varje sommar men jag har alltid bara haft råd eller haft tid för att bara sticka en gång i sommaren. Men just i år har jag tiden för att sticka dit flera gånger så snälla Grönan. :)

 26. Delta på alla konserter åka alla attraktioner. Vad kan mer förgylla sommaren än ett guldkort på Grönan?

 27. Jag längtar så jag tror att jag spricker att få se en konsert på Grönan så att jag får skrika mig hes innan jag hissnar och tappar andan i Twistern.

 28. Hej på er :) Jag skulle hemskt gärna vilja vinna ett guldkort eftersom jag ÄLSKAR att gå på Gröna Lund. Dock bor jag inte i Stockholm så det tar ett tag att åka dit, men det är helt klart värt det. Jag har planerat med min kompis att åka till Grönan 4/5 och kolla på LMFAO! Blir ju som en konsert med mycket skrik och ett plus är ju att det finns bergodalbanor och karuseller också :D

  Hoppas ni får ett grymt ”Grönan år” med många besökare. Jag kommer iallafal vara där. /Elma Källström

 29. Jag skrev fel på min mail så jag skickar igen:

  Jag längtar så jag tror att jag spricker att få se en konsert på Grönan så att jag får skrika mig hes innan jag hissnar och tappar andan i Twistern.

 30. På Gröna Lund händer det massor. Artister som har konserter och folk som skriker när de åker berg-och dalbanor och Fritt fall. Man får en lyckokänsla när man kommer till Gröna Lund, oavsett väder. Man skulle även få en lyckokänsla av att komma in gratis på Grönan med hjälp av guldkortet. När Gröna Lund stänger för säsongen så längtar man tillbaka tills de öppnar igen och när dom öppnar, ja då får man allt en lyckokänsla i hela kroppen, det är så härligt att känna glädje.

 31. Nu är det äntligen dags för Grönan, hoppas man vinner den där leksakshönan. Massor av skrik, konserter och skratt. Hur kan man tröttna på Lustiga Husets spratt?

 32. OM jag kommer gå på grönan i år! Asnajs konserter massa skrik å dans å allt har haft guldkort två år i rad, de är väll klart man ska ha det i år igen! ;)

 33. Grönan är det perfekta sommarparadiset! På Grönan kan man både lyssna på underbara konserter och åka en massa roliga attraktioner. Jag vill vinna ett guldkort för att jag antagligen inte skulle ha råd med att köpa ett annars. Jag vill jätte gärna kunna gå in på Gröna Lund hela sommaren och lyssna på alla underbara konserter alla fans som skriker och även skräckslagna personer i olika attraktioner. På Grönan får man inte en lugn stund bland alla shower, attraktioner och skrik. Med ett guldkort skulle jag spendera varenda lediga dag på Grönan.

 34. Grönan är ett ställe som inte finns någon annanstans i världen.Ett ställe där du kan känna dig fri.Glömma allt som hänt.Gå vidare.Ett ställe där du träffar trevligt folk, galna karuseller o min favorit av allt GRYMMA konserter med GRYMMA artister.Grönan är som ett andra hem.Allt skrik man hör från Spökhuset,Insane,Nyckelpigan.Alla åldrar har ett skrik och det skriket hör man varje sekund ett rent GLÄDJEskrik.Allt finns där.Vill du komma bort et tag från allt runt omkring dig? Ta vägen t grönan.Spring ta buss, färjan jag vet inte.Bara du kommer till grönan.När jag vill glömma allt så drar jag till grönan.Själv eller med någon=spelar ingen roll.Mycke pengar eller inte=spelar ingen roll.Sent eller inte=spelar ingen roll.Inget spelar roll bara DU har kul.Har planerat många konserter nu i sommar jag ska gå på.Om jag har pengar eller ej kvittar.Jag ska dit på något sätt!

 35. Sätter mej i tilt, pirr i magen,LMFAO har en konser , fötterna dinglar i luften , poff så e man högst upp, o skriker när man e på väg ner, sätta sig i alla dem andra roliga attraktionerna , te.x insane, jetline popexpressen och alla dem roliga grejorna =)

 36. På grönan du skrika tills knäna ger vika, Killar med kilt de åker också fritt fall tilt, Konsert och popcorn välkommen till Stockholm ! insane och extreme is the best you seen ! Så jag hoppas på att vinna detta guldkort så jag kan, göra det jag älskar mest och skrika, jag vann !

 37. Att vinna ett guldkort passar bra för mig, då kan jag fylla mina sommarlovs dagar med glädje genom att spendera min tid på grönan. Jag kan åka alla karuseller hur mycket jag vill med ett himlande skrik! Jag kan vara delaktig på konserter som kommer att finnas detta år. Allt detta för en liten guldigt fyrkantig sak, som är så värd, som får min sommar att bli underbar!

 38. Med ett guld kort kan du ha kul varje dag när du vill! Gratis inträde ifall du vill lyssna på konserter med bra sångare, du får gratis åkband för att skrika allt du kan i berg och dal banan , allt du bara kan drömma
  Om finns på Grönan! I <3 GRÖNAN !

 39. jag vill vinna detta kort eftersom att det inte ska behöva kosta så mycket för mina föräldrar vi är ju trots allt 6st i familjen. jag vill också ha den känslan att jag inte behöver åka allting på en dag utan att jag kan sprida ut mina skrik till andra dagar också, det kommer ju inte att gå ändå men det är värt ett försök. jag vill också se era grymma konserter som ni har i sommar, jag gick på Ziggy Marley förra året och fick ett flygblad om vilka som skulle spela senare. det visade sig att det stod fel i flygbladet och att Bullet for my valentine inte skulle spela på grönan, på min födelse dag.

 40. Jag har haft guldkort 3 år irad och i år hade jag tänkt att det skulle bli mitt 4e. Men min pappa anser att jag är för gammal för att gå på Grönan(döööh finns det någon maximum åldersgräns eller ? NEJ).
  Varje år har jag gått på varenda konsert , åkt popexpressen och tilt så många gånger att jag glömde räkningen efter dag 1. Om jag skulle vinna ett guldkort skulle ni ha en garanterat söt, positiv tjej med ett glädjeskrik varje dag !:)

 41. Hej efter att jag har tänkt efter så tänkte jag att någon som aldrig har varit i gröna lund förut ska få kortet om jag skulle vinna.
  Ni kanske tänker att jag är en konstig brud som inte vill behålla de själv. Men de är faktiskt så att jag tänker på andra.
  Tänk hur roligt de skulle vara för den som aldrig varit där förut.
  Dom kanske aldrig har sett en känd artist i verkligheten som dom flästa har. De är därför jag gör såhär. Hoppas jag vinner. :)

 42. Sommaren blir aldrig ‘hel’ utan skriken och konserterna på Grönan, Jag åker nästan allt så åkband är ett måste men tyvärr kostar det ju rätt mycke så ett Guldkort skulle göra att jag kan åka dubbelt så mycket i år!
  Varje dag skulle spenderas på Grönans underbara miljö! + att den 9:e Juli, min födelsedag, spelar Ulrik Munther på Grönan!!!!!!!!

 43. Nu är det min tur och vinna annars lär mitt besök på Gröna Lund försvinna. Min mamma har precis fått cancer och där försvinner alla chanser att gå för jag har då inte rå…d. På grönan har jag min bästa tid det är stället jag som ger en frid. Så snälla Gröna Lund jag förtjänar denna stund som gör mig gla så kan jag vara på Grönan varje da.. Puss och Kram skummbanan!

 44. Jag vill försöka vinna ett guldkort för att jag vill kunna åka till grönan jätte mycket i sommar.Jag skulle gärna vilja uppleva en konsert på grönan men någon kändis jag tycker om.Jag och min kompis stog i 50 minuter för att åka twister och när vi väl åkte den så skrek jag av glädje för att den vah så rolig=)

 45. Jag älskar sommaren på Gröna Lund och jag åker nästan allt förutom Frittfal men försöker alltid men det funkar inte så bra men jag vill gärna vinna ett Guld kort för vill åka så mycket för Gröna Lund är bästa tivolit och jag åker mest med mina vänner och med mina kusiner och om jag hade ett Guld kort så skulle jag åka varje dag till Gröna Lund…
  Min pappa har jobbat där och flera i min familj har jobbat på gröna lund.
  Jag vill gärna vinna ett gröna lund kort och det gröna lund är det bästa jag vet och Gröna Lund är som en familj för har varit där sen jag var föd med min familj.
  Jag gör allt för att kunna åka till Gröna Lund varje år.
  Jag får alltid månads peng men inte så mycket för det ända jag vill göra på sommaren är att åka till gröna lund och åka ditt med Vänner och Familj.
  Jag åker också till Gröna lund för att se dom som upp träder.
  I varje Attraktion skriker jag och jag älskar verkligen Gröna lund det är ju som en familj :D hoppas jag vinner för det skulle vara grymt :D :D :D :) :) :) :)

 46. Jag tycker att jag borde vinna guldkortet för jag har aldrig vart I grönalund och det skulle betyda jätte mycket för mig att kunna åka till grönalund.

 47. Jag skulle jättegärna vinna ett guldkort på Grönan! Där man både kan gå på konserter med de grymmaste artisterna (LMAFO, Timbuktu och förhoppningsvis Danny). Och inte nog med det, alla awesome karuseller och bergodalbanor (frittfall, Insane och Extreme) som man får åka och där man bara måste skrika. För det är ju inte lika roligt utan skrik… Det finns ingen sommar utan minst ett besök på Gröna Lund! Så just därför vill jag vinna ett guldkort, för att kunna fortsätta samla underbara sommarminnen från Gröna Lund!

 48. Jag vill vinna guldkortet för jag vill åka till gröna lund för det kommer bli satans kul. Jag var där för 5 år sen och jag är 17år nu, så då var jag bara 12år gammal, och kunde inte åka några tuffa karuseller. Och nu vill jag göra det, vill höra alla skrik, vill själv skrika, vill höra artister från konserter. Mina vänner var på grönan förra året men jag följde dock inte med. Och nu vill jag åka någon annanstans istället för att vara här i min hemstad, vill ha det roligt, vill inte känna mig ensam, vill göra det andra brukar göra. Grönan är min dröm, min upplevelse, åka fritt fall, insane, jetline och massa fler.
  Jag skulle gråta om jag vann guldkortet, jag skulle verkligen tacka er. Gröna lund är ett bra steg för att min rädsla ska gå över.

 49. Heej jag vill vinna guldkortet eftersom Det är så fantastisk roligt älskar att vara där man träffar nya vänner, umgås med familjen, åka allt och massor med skoj. Och om ja skulle vinna slog jag vad med en kompis att jag ska åka insane eftersom jag inte vågade förra gången.

 50. Jag vill gärna vinna för att jag älskar att få skrika riktigt högt i en super läskig och galen karusell! Känslan av att komma in på grönan och köpa ett åk pass och sen gå in och höra skrik, skratt och bara se alla glada och förväntans fulla folk som är nästan lika uppspelta som jag alltid är när jag kommer till grönan. Om jag hade fått välja ett ställe jag skulle få vara på i en hel vecka så skulle jag helt klart valt grönalund! Hela grönan är fylld med positiv och galen energi som får mig att känna mig som den lyckligaste människan på hela jorden. Jag skulle mer än gärna vinna!! Om jag vann så skulle jag komma till grönan minst en gång i veckan för att få åka karuseller och ta lotter och så klart, få se en riktigt bra konsert!! Konserterna på grönan är också väldigt viktiga för mig! Drömkvällen skulle vara att få sitta i insane och höra musik från en as grym artist som sjunger på grönalunds scen! Jag låter kanske mer känslosam än galen men jag blir helt uppspelt av bara tanken på grönan, så snälla låt mig vinna!!

 51. Varför jag ska vinna ett guldkort: jo, för att jag vill gå på exakt alla konserter! inklusive LMFAO konserten :) sen så vill jag åka allt om och om igen och skrika som en galning medans jag åker! det kommer bli en helt sjuk sommar!! Guldkort e ju alltid bra och ha för att utan ett guldkort, så blir det ingen fantastisk sommar utan bara en heeelt vanlig sommar, och det är ju inte så roligt med att inte åka t grönan nästan varje dag och festa och skrika ihjäl sig!!!

 52. Jag önskar att vi kunde låta alla tävlande komma till Gröna Lund och uppleva stämningen, se artisterna och ha roligt en hel dag – och dessutom bidra till något bra. Alla som kommer till Grönalund har det så kul.
  Vill verkligen vinna denna gången ,har alltid försökt att vinna men de blir alltid otur för mig.
  Jag är uppvuxen med barn sen jag var liten har alltid viljat försöka att vinna men inget funkar.
  Känslan att vara uppe i luften flyga och sväva som dö fågel skulle vara min dröm..
  Låt denna dröm bli till sanning vill bara känna och ha det så kul och uppleva allt som finns där.

 53. Varför jag ska vinna ett guldkort: jo, för att jag vill gå på exakt alla konserter! inklusive LMFAO konserten sen så vill jag åka allt om och om igen och skrika som en galning medans jag åker! det kommer bli en helt sjuk sommar!! Guldkort e ju alltid bra och ha för att utan ett guldkort, så blir det ingen fantastisk sommar utan bara en heeelt vanlig sommar, och det är ju inte så roligt med att inte åka t grönan nästan varje dag och festa och skrika ihjäl sig!!!

 54. Jag vill verkligen vinna ett guldkort eftersom det skulle göra min sommar perfekt! Vad är sommaren utan konserter, skrik och grönan? Och med det här kortet kan man ju få alla tre :) Jag tycker att just jag ska vinna eftersom jag skulle utnyttja det här kortet till max: Gå på lmfao, åka vilda musen om och om igen och försöka mig på chokladhjulet tills jag vann… Leva livet med nära och kära helt enkelt! :) om jag vann skulle jag bli jätteglad
  //Alice

 55. När jag satt hemma i den utslitna soffan fick jag den underbara iden att jag kunde åka till grönan .Jag hade sparat pengar länge för att köpa något riktigt fint åt mig själv, Så jag bestämde att jag skulle ta en tur till grönan för att köpa det unika guldkortet .Men när jag kom fram visade det sig att jag inte hade sparat tillräckligt .Jag blev jätte butter och åkte hem för att försöka spara lite till,men så en dag gick jag in på Gröna lunds hemsida där såg jag den grymma iden att an kunde vinna ett guldkort ,så jag satte mig ner och börja skriva kommentaren ,jag ville det här så mycket för att jag ville inte ge upp min dröm om att ha ett guldkort och kunna ha så himla roligt varje dag. Dessutom det mest fantastiska med guldkortet är att det gör allting till en super rolig händelse. Sen väntade jag o väntade o väntade på svar.Till slut visade det sig att jag hade vunnit kortet. Och jag bara skrek av glädje och började längta mer o mer tills alla konserter med tex LMFAO och Dead by april ,och så klart det härliga skriket.

 56. Jag skriker högst på grönans konserter! :D
  Förra året tog jag mig in på dom flesta konserterna, men det var väldigt svårt eftersom att vi inte har så mycket pengar. Men jag samlade ihop alla pengar tillslut helt själv! Det var ganska jobbigt, men jag tyckte självklart att det var värt det! Gröna Lund är verkligen ett MÅSTE på sommaren! Åka karuseller, gå på sommarkrysset och alla konserter, träffa nya folk eller bara umgås med sina vänner och njuta av sommaren!
  Jag skulle verkligen blir suuuper glad av att vinna ett guldkort! Jag lovar er, jag kommer vara eran bästa besökare i sommar! :D :D :D haha.
  Taaack så mycket i förhand, (om jag nu skulle ha en chans att vinna!)

 57. Visst att jag är 31 år. Men ge mig ett guldkort till Grönan, så ska ni få se att man inte blir för gammal för lek, skratt och lyckorus.

  Jag ska åka berg- o dalbanan mer än tonåringarna,
  jag ska käka sockervadd mer än småbarnen,
  dricka mer öl än afterwork-gänget,
  satsa på chokladhjulet mer än pensionärerna
  och ge det högsta skrik som hörts när Winnerbäck gör sin konsert.
  Jag ska helt enkelt ha min Grönan-dag!

  Fast med guldkortet kan jag ju uppleva den när som helst under hela säsongen – och inte bara en gång, utan fler.
  Kan det verkligen finnas något annat man kan behöva?

 58. Guldkortet ger mig möjligheten att spendera en hel sommar på gröna Lund, då blir man en nöjd kund. Oavsett regn eller sol så åkar jag insane med händerna och fötterna i luften och känner .

 59. Grönan, ett paradis med färgen grön, klart värt att stå i kön……
  Väntan av att komma in, där väntar Lady Gaga på en samling, klar när dörrarna öppnas kommer en rask massa med ett spring. Skrik från folkmassan skapar sin trafik, men klart värt det för att gå på en konsert!!

 60. Jag vill vinna ett guldkort, för att kunna ha kul med mina kompisar och ha grymt med skoj. Alla vill ha ett guldkort för att kunna gå på konsert, känna lukten av alla goda saker runt om kring sig och framför allt höra alla skrika åt dom som är så grymma på att sjunga eller dansa. Man ska spendera sommaren på grönan annars är det tråkigt. Grönan är den grymmaste delen i Stockholm.

 61. När jag var på Grönan förra året (2011) så var Petter och September på scenen. Det var nog den smockfulla konserten under det året. Folk skrek och det var massa folk. Det var runt 25000 människor på Grönan då. Och musiken var enormt bra. Jag vill så gärna uppleva det här flera gånger, för det var så otroligt kul :)

 62. Mamma, du hör ett skrik!
  Det är Grönan – underhållningsrik!
  Mamma, du hör en konsert,
  Det är musikupplevelse – Grönan är här!
  Mamma, du hör en Guldrush av tramp på mark,
  Spring med mig till Sveriges bästa park!

 63. ljudet dånar, vi är som stora fånar, hoppar, skriker & sjunger med, för att komma hit har vi stått i led. Flera timmars väntan var det värt, att grönan är det bästa har vi oss lärt! Skratta kommer vi sedan göra, och vi kommer inte längre höra, med ett guldkort på alla konserter vi kan gå, bästa sommaren kommer vi då få!

 64. Grönan är en plats man ska gå till om man vill ha lite drag och inte Prag. Medan bandet spelar hör man barnen som meddelar ”Nu är sommaren här undrar vad det innebär!” Jo sommaren innebär Grönan, Solen, Kvällen men inte minst alla olika ställen. Som till exempel Extrem, Frittfall och Twister. Allt skrik gör att man inte blir sig lik. De olika konserterna gör att man taggar inför ett av de bästa åren i världens historia.

 65. Med vinden i håret intar jag Grönan, skriken vrålar och humöret är på topp! Många strängar på min lyra men nu är jag här, redo att ge gärnet. Blod, svett och tårar – jag ska ge allt under varje konsert som spelas på Gröna Lund!

 66. 28 April, vill jag springa ut från huset in till gröna lunds portar!
  Jag vill åka pop-expressen, insane och även vilda musen, att få åka dom varje dag, dag som natt. Skulle göra min sommar susen!
  Den 17 April ska jag gå på Simple Plan i Tyrol, och den 4 Maj även så med LMFAO, hur ska det gå? Att Gröna Lund alltid har dom bra banden och dom galna skriken, får mig att vilja åka dit varje dag!
  Varenda dag längtar jag till pirret i magen, skriken vid frittfall!
  För vad skulle kunna göra min sommar bättre än att spendera den varje dag innanför gröna lunds portar?

 67. Jag behöver detta guldkort för att uppfylla mina drömmar. När jag blir vuxen så ska jag själv bli känd musiker, och jag behöver träna på att höra de galna fansens skrik genom att gå på grönans konserter. Om jag vinner det här guldkortet så kommer jag definitivt bli en bra artist i framtiden.

 68. Sommaren på Grönan är alltid bäst! Massor med grymma artister. I år så spelar mitt favoritband Machine Head 14/6 på Gröna Lunds stora scen. LMFAO, Timbuktu, Opeth, Iggy Pop, Lenny Kravitz, Maskinen, Dropkick Murphys och Dead by April spelar också under sommaren. Galet bra artister som sällan spelar i Sverige. Det enda som saknas är ett Guldkort som ger tillgång till alla fantastiska konserter och attraktioner! Jag längtar efter de öronbedövande Skriken från Insane och Fritt fall. Vi ses den 28/4 på Grönan!!

 69. 28 April, vill jag springa ut från huset in till gröna lunds portar!
  Jag vill åka pop-expressen, insane och även vilda musen, att få åka dom varje dag, dag som natt. Skulle göra min sommar susen!
  Den 17 April ska jag gå på Simple Plan i Tyrol, och den 4 Maj även så med LMFAO, hur ska det gå? Att Gröna Lund alltid har dom bra konserterna och dom galna skriken, får mig att vilja åka dit varje dag!
  Varenda dag längtar jag till pirret i magen, skriken vid frittfall!
  För vad skulle kunna göra min sommar bättre än att spendera den varje dag innanför gröna lunds portar?

 70. Varje år samma tidpunkt ber jag mamma snällt om ett guldkort, hon följdfrågar om varför jag vill ha ett.. Och jag svara alltid samma svar: Grönan är den tidpunkt jag får känna mig fri, du upplever alla känslor som går att uppleva under en dag! Att få träffa din favoritartist på en konsert vid senen och att uppleva en näradöden upplevelse när du kastas ner från frittfall/tillt och när du sitter och myser i kärlekstunnen med någon du tycker mycket om. Att få snurra runt upp och ner och bak och fram och att skrika halsen av dig med extrem.. Jag önskar att få uppleva allt det varjedag under mitt sommarlov!

 71. Nu är det inte långt kvar! Grönan öppnar för säsong. Ett ställa för en massa skrik, äta gott, lyssna på en konsert med en popidol eller en trubadur. Här blir ingen sur!

 72. Jag vill vinna eftersom att jag vill gå på massa konserter i sommar och åka alla läskiga saker som frittfall, insane, katapulten med ett ända stort SKRIK!! Grönan äger! Det finns nåt för alla där. Allt från flygande elefanterna till frittfall tilt! Jag säger bara en sak: I’m lov’in it!

 73. Jag skulle jätte gärna vilja vinna för att jag älskar att åka och få skrika av mej lite och såklart titta få alla konserterna men jag har inte råd att gå dit utom 1 gång per år :/ jag skulle använda kortet väl, för mina bästisar har guldkort (utom jag).

  Tack för mej :) /Fredrica Oostdijk

 74. GRÖNAN har lite av allt.
  Åka karuseller är riktigt ballt.
  Vill du hellre gå på KONSERT?
  Det är lugnt, du behöver inte va’ miljonär.
  Härliga SKRIK och grymma artister,
  Emellanåt… Ta en tur på Twister.
  Med Grönans priser får du det mesta,
  deras attraktioner är verkligen de bästa.

 75. Hej Bästa Gröna Lund !! :D

  Jag vill vinna ett guldkort för att jag ÄLSKAR Grönan och jag kommer att åka dit flera gånger i år med både familj , släkt och vänner..
  Det är alltid mycket skrik på Grönan men när jag är där så är det nog bara mig man hör!! Jag skriker mycket när jag åker. Men jag har aldrig varit på en konsert på Grönan .. :(
  Och jag skulle vilja se på en konsert med en bra artist för jag har hört att det är roligt att titta på konserter på Grönan :)
  Det här var min motivering :) Kramar från lilla mig <3

 76. Okey, min sjuka motivering e att jag tycker (lite egoistiskt nog) att jag bara SKA ha ett guldkort!!!! Längtar så sjukt mycket till sommaren!! Åka o bada, käka en jävla massa glass och såklart GRÖNAN!!!! Har kommit överens med familjen om att vi ska åka o kolla Dead By April!!
  Jag och min polare Elin som också ska följa med kommer bli helt gaalnaa på deras konsert!! Vi kommer skrika halsarna av oss!! Det kommer bli gryyymmtttt!!!!!!! Blev så besviken när dom inte vann Melodifestivalen, men älskar dom ändå såklart!! Waah!! Jag SKA ha dedär guldkortet!!!!!!

  Kärlek till Gröna Lund!! <3

 77. Jag vill under hela sommaren kunna hänga på grönan, där jag mellan ett panik-skrik i Extreme och en skön konsert kan sitta på nån av restaurangerna.

 78. Jag skulle så hemskt gärna vilja ha ett guldkort på grönan för att jag äääälskar att åka bergochdalbanor och inte minst att gå på konsert. Det är så många bra som kommer och spelar i år och med eller utan guldkort kommer jag den 4 maj för att sjunga (det som andra uppfattar som skrik) och dansa. Med guldkortet kan jag komma dit innan konserten och värma upp stämbanden med lite frittfall och insane för att sedan senare på kvällen förstöra dem helt. Det vore jätte kul om ni valde just mig för det skulle betyda att jag under hela sommaren kan göra det jag älskar!

 79. När Grönan har konsert,
  är det bättre atmosfär,
  än den i Göteborg,
  för här på Grönan finns ingen sorg.
  På Gröna Lund hörs skrik,
  från Spökhuset där folk ser ”levande lik”.
  Jag blir avundsjuk på mina vänner med Guldkort,
  och att vinna ett vore stort!
  Därför ber jag om nåd,
  att ni lyssnar på mitt råd,
  som lyder: ”Ger ni mig detta,
  Guldkort så kommer ni alltid vara etta”.
  Vinner jag så blir det ingen resa t.ex. till Prag,
  nej det blir Grönan varje dag ;) !!!

 80. på grönan kan man göra det mässta, gå på konserter skrika och festa, det älskar dom allra flesta, det gör min sommar till den bästa.

 81. Såg nu , jag vill vinna ett guldkort för att jag har aldrig haft ett guldkort och grönalund är det bästa som finns. Varje vår väntar jag på att grönan ska öppna! Att grönan öppnar är alltid ett glatt tecken på att det snart är sommar och sommarlov. MAN BLIR ALLTID LIKA GLAD! Allt är perfekt på grönan, konserterna, åkattraktionerna, sockervaden och mycket mer. Om jag vinner ett guldkort kan jag gå dit mycket oftare och åka mera av attraktionerna eftersom jag har gratis inträde och får gratis åkband varje gång. Jag har även gratis för mig att komma in på konserter vilket gör att jag kan se mina idoler och favorit artister uppträda och spela musik på scen!. Varje gång jag kommer till grönan blir man alldeles pirrig och glad, man blir super peppad av att hörra skratten och skriken, vad ska jag åka först? det är den första tanken som dyker upp i huvudet. :)

 82. Förra året hade jag guldkort och det var de bästa jag hade på hela sommaren. För om man hade tråkigt så var de bara att åka till Grönan! och vi lyckades att ha tråkigt rätt ofta.. närmare 15 gånger. Å alla 15 guldbanden har jag kvar såklart. Den sommaren lärde jag mig att åka karuseller som jag aldrig någonsin i hela mitt liv skulle sätta min fot i. Men nu är de min favoriter. Men ett högt skrik var det allt första gången jag åkte fritt fall.
  Så förra året var det verkligen åka av.
  Men det här året tänkte vi ta det mer lugnt för förra året han vi typ inte se en ända konsert. För att vi åkte karuseller hela tiden.
  Så om jag inte vinner idag så ska jag iaf köpa ett guldkort, för de är värt det! och för att jag älskar gröna lund!!!

 83. Sommaren är inte fulländad,
  om man inte skriker av sina stämband.
  På Grönalund kan det göras
  och på konserterna kan artisterna verkligen höras.
  Där kan man sjunga för full hals
  och på dansbanan dansa vals.
  Med Jetline snurrar man omrking från öster till väster,
  hoho jaja! Man är tillochmed snurring dagen efter!
  Jag älskar gröna lund med hela mitt hjärta,
  men att åka därifrån…ger mig smärta…

 84. Jag känner hur det pirrar i magen, här vill jag stanna hela dagen! Och återkomma snart igen, hand i hand med min bästa vän. På Grönan ska jag vara på årets hetaste konsert, det verker ju sjukt grymt och helt värt! Att falla ner från luften och snurra uppochner, när åkturen är över vill jag bara ha mer, mer, mer!

 85. Oj nej glömde ordet skrik!*

  Jag känner hur det pirrar i magen, här vill jag stanna hela dagen! Och återkomma snart igen, hand i hand med min bästa vän. På Grönan ska jag vara på årets hetaste konsert, det verker ju sjukt grymt och helt otroligt värt! På konserten kan man skratta, skrika och ha kul, den glädjen försörjer vi oss sedan på ända fram till jul. Att falla ner från luften och snurra uppochner, när åkturen är över vill jag bara ha mer, mer, mer!

 86. Gröna Kortet har svårt att floppa,
  195 spänn för konserter på miljonen.
  Men att sätta lite guldkant på saken är svårt att toppa,
  att få skrika ut sin glädje även i attraktioner!
  Ni hittar mig längst fram på t.ex LMFAO, Rebecka&Fiona och Maskinen,
  såväl som högst upp i Insane,
  för sommarn på Grönan, den e fin den!
  Och den är sommarn 2012 för mig.

 87. Jag älskar Grönan just för att man får uppleva allt skrik, det är bra med såna här tävlingar för att då måste man inte vara rik. Det kan bli toppen så det känns i hela kroppen! då blir man glad , men vet ni vad? En dag var jag på grönan med mitt fotbollslag! när jag var där så var det sol, då när den glänste på Insane så tyckte jag att den var cool. Alla attraktioner är roliga , dom är som roligast när det är som soligast. När det är kallt då är det inte ballt men när det är inte är bajs så är det najs. Jag älskar konserter, det är kul och då får man inte vara ful.

 88. Gröna lund, där vill man vara mer än en stund! häftiga åkturer, roliga affärer. Skrik, sockervadd och grymma konserter!
  På Grönan finns allt man kan tänka sig och lite till att vinna ett guldkort är därför det jag vill!!

 89. Hej!
  Jag vill vinna ett guldkort för att älskar grönan såklart!Man träffar och lär känna nya människor och man är alltid glad.
  Förraåret adde jag guldkort och var på grönalund nästan varje dag med mina kompisar. Jag gick på massa av konserterna. Det är lite också en sak att jag vill ha det, man kan ju köpa grönankortet men då får man inget åkband så man kan åka alla roliga berochdalbanor. Älskar att åka era atraktioner så man får skrika och skratta.
  Hoppas ni gillar min motevering ;)
  pussokram skumbanan<3

 90. Vinner jag guldkortet skulle jag skratta och gråta
  Böla mina kinder våta
  På varje konsert skulle jag gå
  Bara chansen jag kan få
  Skrika tills jag inte kan prata
  Av fartfyllda turer och musik, ja inget kommer jag rata
  Jag vill ut och ha kul i banan
  Snälla låt mig gå på Grönan!

 91. Över till Söder hörs skriken skalla
  Konserterna på Grönan oss locka och kalla
  I sommar blir det ingen semester från stan
  för i augusti föds vårt första barn
  Tänk,vad många konserter vi kan gå på
  nu när vi helt säkert inte kommer missa ens få!

 92. Det bästa som finns är att komma till Grönan en sen sommareftermiddag och åka sina favoritattraktioner om och om igen för att sedan runt klockan sju ställa sig vid scenen och peppa någon av de fantastiska konserterna ni bokat in (MASKINEN!!!! IGGY & THE STOOGES!!!) för att sedan bli ett med det skrikande publikhavet ♥♥♥ Detta kommer jag enbart kunna göra om jag har ett guldkort, vilket jag aldrig haft. Det vore så fantastiskt fint att vinna ett!

 93. I Grönan är jag först på plats
  när konserten sätter igång
  hör jag skrik och hög soft musik
  Njuter av varje minut, då jag får känna och höra på skönt ljud
  Med den milda vinden och den strålande solen skinande mot mig
  vet jag att inget kan stoppa mig när jag är på grönan med Stockholms vackra utsikt mot mig.

 94. På Grönan är det alltid sommarens bästa konsert,
  man önskar alltid man varit där !
  Jag skulle ha stått längst fram förstås,
  mitt skrik är av högsta sort när jag släpper loss !
  Med ett guldkort till mej,
  kommer ljudteknikern gruva sig !

 95. Den bästa konserten jag varit på var hoffmaestro på grönan, jag minns alla glada skrikande människor och jag längtar att få uppleva nya konserter med guldkortet i år!

 96. Tjenare Grönan :)
  Jag vill vinna ett Guldkort för att ge till min dotter ! Min dotter ÄLSKAR Gröna Lund och hon åker dit flera gånger per år med sina kompisar. Och ett Guldkort skulle vara bra att ha då ;)
  Hon sitter hemma och tittar på eran hemsida jätte ofta, hon tittar på dom olika attraktionerna . Här är en liten dikt som hon har skrivit:
  ” det finns ett ställe jag aldrig glömmer , det ligger i en stor fin stad , när man är där så känner man vinden i håret och kittlet i magen , om du varit där så vet du vad jag menar ,om inte så pratar jag om BÄSTA GRÖNA LUND såklart :)
  PS : om ni hör extra mycket skrik någon dag så vet ni att min dotter är där + Jag ser fram emot att få se några bra konserter i år :)

 97. Förra året var jag på konsert på Grönan och blev dränkt av skrik.
  Nu vill jag gå på alla sommarens konserter, det skulle vara sååå kul! :D Och att gå på Grönan, åka Insane eller Fritt Fall och höra skriiiiik är faaaaantastiskt och INSANE! :D

 98. Hej, säger Min dotter (11v.) varje dag. Låt oss gå Grön Lund. Antingen mamma är öppet? Håller på att ändras här i augusti förra året från Finland till Sverige och den första gröna Lund var en oförglömlig besök. Vi var av en slump samtidigt tid där dök upp i Eric Saade. Vad var konserten. Min dotters ögon lyste runt. Finns det så här? Barn och vuxna skriker av upphetsning. Stämningen var bra och jag minns när flickorna ville gå till den enhet som är nära scenen för att se vad folk är närvarande. Varje gång när vi reser med båt till Finland. Min dotter säger att mamma är borta Gröna Lund. Varje gång vi kör förbi Gröna Lunds dotter, säger att det finns en grön Lund. Hon bara älskar den gröna Lund. Han vågar gå vildaste enheter och fortfarande njuter av det. Nu när han vet när han öppnar Gröna Lund beräknar hur många dagar det är kvar längre. Varje dag, minns han att fråga om han kan komma dit årliga kort. Han vet att det existerar när en kille är en sådan skola. Jag vet inte någon annan som tycker Gröna Lund lika mycket som min dotter. Han är en underbar tillbakablick på hur en mamma som skrämde enheten och hur mor skriken. Varje gång han kommer ihåg att säga, en mor kan du gå till tekopp. Det är inte skrämmande. Kram Carita (mamma)

 99. Wihooo , aaaaaahh!! Guldkort skulle vara något väldigt coolt! Älskar Gröna Lund! Några år sen jag var där men hoppas på att åka dit i år med ett guld kort i handen och höra en massa skrik & äta en massa sockervadd!

  Konserter är nog något riktigt kul! Att åka Extreme och lyssna på någon kändis uppe på scen! Det är så himla härligt! Älskar Gröna Lunds konserter! Det är något speciellt med dom! Man blir så glad att höra allt skrik i bakgrunden! Man får en riktig kick!

  Jag vill vinna ett guldkort eftersom jag inte vart på gröna lund förra året och har inte åkt nya Twister eller blåa tåget! Ett guld kort skulle vara så perfekt nu i sommar! Fyller snart år och skulle vara en jätte härlig present! Ville ha ett guldkort när jag var 10 men fick aldrig ett i present hoppas nu på att vinna ett guldkort!

  Håller tummar & tår!

 100. När Maggio på grönan har konsert
  blir man helt blixtkär
  I tumultet av musiken som dånar och alla skrik
  blir man ett totalt freak
  och man förstår varför hon är så framgångsrik!
  Hon är ju helt drömlik! ;)

 101. När man åker frittfall så får man fram ett skrik, men endå så är det grymt fin utkik. Man ser en konsert och en affär! Grönan är inget man vill missa!

 102. Att bara blunda och känna hur vinden blåser mot ansiktet, den skönaste känslan på grönan. Eller att känna lukten av godis, höra allt skratt och alla skrik. Kunna tillbringa hela sommaren på grönan, det är en riktig sommar som man alltid skulle minnas. Och världens bästa sak i år, Timbaktu som kommer för att ha en konsert på grönan! Det är en äkta sommar.

 103. Skriken från publiken när Iggy pop och Maggio kliver ut, skriken från blå tåget när man vågar öppna ögonen tillslut, på grönan upplever man allt detta på en gång, tänk att man kan bli så glad av publikens falska sång! Alla dessa konserter med under bara artister för hundra spänn det gör att sommarn är på känn!

 104. Jag älskar att höra skriket och gapet på grönan när någon kändis står o sjunger… Jag brukar ofta titta när det är stora konserter.. Och något jag älskar är sommarkrysset, det är sommarens bästa underhållning… Ååh, vad jag längtar <3 Och om man har guldpass kan man titta mycket oftare, <3

 105. Den 28:e april slås sommarens portar upp. Strömbrytarna sätts på, maskinerna börjar surra, lamporna blinkar, måsar och människors glada skrik hörs ända bort till Slussen. Var och varannan dag spelas konserter som får folk att hoppa och dansa i takt. Ja, visst gör det ont är popcornskalet brista, varför skulle annars sommaren tveka! Grönan! Jag längtar!

 106. Hej Grönan! Jag heter Fabian och är 18 år och bor i Uppsala. Jag tänkte berätta lite om ett av dom bästa konsertminnen jag har. Det var 2009 och det va en grå en lite kylig dag, men ändå, när man närmade sig Grönan kände man hur värmen smög in som ett spöke, och det var inte riktig värme, det var stämningen.
  Det var Håkan Hellström som skulle spela. Jag hade blivit övertalad att gå av några kompisar och jag tvekade hela dagen men bestämde mig sen för att åka dit med dom. På den tiden var jag Hårdrockare och hade min skinnjacka och Slipknot T-shirt. Jag som många andra killar hatade Håkan Hellström. Jag hade inte lyssnat så mycket på honom men kände ändå hatet in i hjärtat.
  Men iaf, klockan blev åtta och det drog igång, och det var ett bra tryck. Jag hade inte förväntat mig mycket av den karln som med sin lilla kostym och sin smala kropp kom ut på scenen, men jag fann inte några ord. Skriken från alla tonårstjejer kändes som nålstick i öronen och trycket kändes som en hästspark mot bröstkorgen.
  Konserten var grym, det var helt sjukt, jag hade nästan aldrig sett något liknande, ändå hade jag Metallica, Iron maiden och kiss på min lista över sedda band.
  På hemvägen och tåget kunde jag inte sluta le. Jag hade blivit frälst. Sen dess har jag otrolig respekt för Håkan Hellström och har sett honom ca 7 gånger efter det. Tack för att ni bokade honom det året, för annars kanske inte jag skulle ha insett hur bra han är!
  Ps. Såg att jag nästan hade skrivit en bok, sorry, men om ni har läst såhär långt så borde väl det räcka för att ge mig ett Guldkort? ;)

  Med vänliga hälsningar Fabian

 107. När man går på konsert på Grönan hörs glada skrik,
  för varje konsert är unik!
  Men nu handlar inte Grönan bara om det,
  utan det finns allt möjligt att göra en het,
  sommardag t.ex åka Insane, fritt fall, Extreme, med mera,
  så ni kan väl i alla fall fundera.
  På att ge mig detta kort,
  ni kommer aldrig önska det ogjort.
  Ni är så generösa,
  som vill ösa,
  guldkort till 10 glada,
  som inte får tid att bada.
  Jag vill bli en av de,
  och snart får vi se… ;)

 108. Jag saknar skriket, attraktionerna och konserterna som är på grönan. Det pirrar i magen så fort jag tänker på INSANE, FRITT-FALL och resten av alla attraktioner som finns på grönan. senast jag var på grönan var 2010 då jag och min kusin köpte guldkort samtidigt. Jag måste ha guldkort för att kunna vara där så ofta som möjligt. Vill kunna vara där minst en gång i veckan. men det har man inte råd med när man går i skolan osv. Så det skulle vara fett nice att ha Guldkortet så man kan åka dit så ofta som möjligt. SAKNAR GRÖNAN

 109. Jag vill vinna ett guldkort för att det bästa med sommaren är just Gröna Lund, att vara på en nöjespark en solig dag måste vara det bästa som finns! Jag är på grönan ungefär 10 gånger varje sommarlov, och sedan flera gånger under skolveckorna. I år så kommer det säkert komma otroligt bra artister (min favorit grupp är redan klar) till sommarkrysset eller har konserter på grönan, och då skulle det vara jätte skönt att ha ett guldkort så man bara kan åka dit och se sina favorit artister helt gratis. Så att få åka många karuseller och bara skrika sönder under dagen och sedan kolla på underbara artister är bland det bästa jag vet! speciellt att sitta längst upp i fritt fall och höra allt skrik och kittlet i magen när man åker ner är så grymt! Jag skulle vilja vinna guldkortet extra mycket i år, eftersom att jag går i nian just nu och ska börja gymnasiet till hösten, så jag skulle bara vilja ha det bästa sommarlovet jag haft innan jag ska börja gymnasiet med massor med plugg. Så att vinna ett guldkort skulle verkligen rädda mitt lov så att jag och mina kompisar skulle kunna åka upp till underbara Stockholm och gå till grönan (alla mina kompisar har sagt att de ska köpa ett guldkort så jag skulle bli överlycklig om jag skulle vinna mitt här)

 110. Ett Guldkort till Grönan, vilken grej, det behöver min barnbarnstjej.
  Hon vill ju ha kul, kanske en romans i ert Pariserhjul. 17 år och vill gå på Konsert, Thorsten Flinck, det blir perfekt. Eller kanske Ulrik Munther, digga och ge ut ett glädje-skrik, Eldkvarn för henne är ändå kanske lite antikt. Ja tänk vilka härliga kvällar hon på Grönan ska få, hoppas att dagens Guldruschvinst till henne gå.

 111. Guldkort vill jag vinna – för att konserter hinna. LMFAO, timbuktu och dead by april – och självklart flera till. Konsert efter konsert ja’ gå, bättre och bättre ja’ må. På grönan’ s konserter är det mycket skrik och stoj, oj, oj, oj, oj! Guldkort vill ja’ vinna, konserter måste jag hinna.

 112. En av de största höjdpunkterna på sommaren är ju självklart Grönan!
  Alla attraktioner, stånd och konserter är ett måste för att få ett fulländat sommarlov.
  Bara känslan av att få ha möjligheten att tillbringa flera dagar i veckan och njuta av den härliga sommaren med massa skratt och skoj på Grönan är underbar.
  Det kommer vara massa glada skrik, av en taggad publik.
  För det är ju här, som sommarens bästa konserter är.
  Under solens sköna sken, finns fantastiska artister på Stora scen.
  Det finns flera roliga åk, så det blir aldrig tråk.
  Sen finns det massa gott att stoppa i magen, så du orkar åka hela dagen!

 113. Den 30 maj, min systers dag.
  Har älskat henne sen första andetag.
  Sju underbara år hon nu må bli,
  och en dag på Grönan kommer bli som magi.
  Så därför vill jag ge henne ett guldkort.
  Det skulle betyda något stort,
  att se min syster glad på sin födelsedag.
  Den 30 maj, årets bästa vårdag.
  Om jag sparar min veckopeng kanske jag också kan följa med.
  Och åka fram och tillbaka, vänster, höger och uppochned.
  Bredvid min syster med stoj och skrik.
  Åka och vråla som två galna freak.
  Spela, och satsa tills fickan är tom,
  äta godis och popcorn tills vi får tandköttssjukdom.
  Och att se Timbuktu på scenen, och lyssna på hans konsert,
  skulle göra jag sjukt happy, jag svär!

  Det skulle vara underbart att uppleva med min syster.
  Sommaren 2012, inte ett dugg dyster.

  Längtar efter känslan när fritt fall släpper ner ruset.
  Och i år lovar jag att jag ska våga gå spökhuset. ;)

 114. På Grönans sommarpremiär vill man ha en galen konsert. Den ska skapa glädje i denna atmosfär. Man ska höra skrik, och publik ropa efter galen musik i panik, och det ska skapa riktig dramatik! Man vill åka Twister, och ibland lyssna på bra artister. Grönan har såklart glass i världsklass, och med denna ska jag njuta och tjuta.

  I will ride Extreme, and I promise you I will skream, and it will not be a dream!

 115. På grönan ska man skrika och sendan ta en fika. Med ett guldkort kan man göra saker man alldrig gjort, jag skulle bli glad precis som det känns att vinna en chocklad. På dagen ska man åka och skrika som en kråka. Att spela och sen ska man dela.Sen på kvällen ska man på konsert med ljud som går up till vår atmosfär. Det är därför jag älskar Gröna Lund för att natten inan får man ingen blund man vill komma tillbaka och vinna en chockladkaka. :)

  1. På grönan ska man skrika och sendan ta en fika. Med ett guldkort kan man göra saker man alldrig gjort, jag skulle bli glad precis som det känns att vinna en chocklad. På dagen ska man åka och skrika som en kråka. Att spela och sen ska man dela.Sen på kvällen ska man på konsert med ljud som går up till vår atmosfär. Det är därför jag älskar Gröna Lund för att natten inan får man ingen blund man vill komma tillbaka och vinna en chockladkaka.

 116. Skrik brukar vara en ingrediens när det är en konsert på Grönan. Alla 3 ingredienserna behövs för att njutningen ska uppfyllas. De 3 ingredienserna är beroende av varandra. Inget skrik betyder ingen bra konsert o.s.v.

 117. på grönan har man det kul
  man sitter och skriker i insane som snurrar.
  kollar på konserter hela sommaren lång
  annars så har man det tråkigt och sitter framför datorn hela dagen lång men sen så åker man till gröna lund och har det kul.

 118. Grönan har ett guldkort som ger mig gratis entré, åkpass & tillträde till dom hippaste konserterna, vilket är fullständig succé! Frågan är vem som högst kommer att skrika? Barnen i flygande elefanterna eller jag i huset där personalen är aningen spöklika? mooahaha

 119. Varför vill jag ha ett guldkort? Svaret är ganska givet, så nu ska ni få det skrivet. Varje år brukar jag drömma och tråna, efter att min systers guldkort få låna. Men det har jag aldrig fått, inte ens när tiden gått. Om jag detta guldkort fick, skulle det hållas i rättan skick. Aldrig skulle det försvinna, jag skulle alltid kortet på rätt plats finna. I min hylla på första parkett, där skulle guldkortet ligga slätt.

  Med ett leende på läpparna och gropen i halsen, skulle jag åka till Grönan och delta i glädjedansen. Den 4/5 klockan 8 på kvällen, skulle jag vara med om den största smällen – LMFAO på konserten lirar, och jag, jag dansar och av glädje grinar. Mina stora idoler på Grönan är, och inget kan beskriva den känsla jag bär.

  Skrik och skratt, förgyller min dag och natt. Vad är bättre än obegränsade besök till Stockholms största skatt?

 120. Min motivering för Guld-kortet. Jag har många, många minnen av Gröna Lund. Redan från barndomen, men de minnena som jag mest kommer ihåg från när jag var liten på Grönan är främst med min Farbror, som också är min gudfar. Och hans sambo. Jag bodde på Gotland och gör ännu idag. Jag flög upp till min Farbror i Stockholm som åtta år första gången. Det var en magiskt känsla att få åka upp till min farbror som jag såg upp till så mycket. När jag kom upp till han så hade vi bestämt att vi skulle göra en ”Stockholms Film” detta menas att vi skulle spela in lite varje gång när jag kom till Stockholm. På denna tid var det ännu mycket Videokassett som användes. Hur som helst så planerade vi alla saker som vi skulle göra tillsammans. En av dessa saker var såklart Gröna Lund som jag älskade redan då! Jag blev helt varm och glad när jag tänkte på Grönan. Och varje gång vi kom till Grönan både på sommaren och på Vintern så var jag min farbror hans sambo samt resten av min släkt som både i Stockholm. På Gröna Lund träffade jag nya vänner bara sådär. Jag var glad, allt var så spännande. Ljus som blinkade överallt, skratt, skrik och rädsla till alla attraktionerna. Åren gick och jag hade samma känsla varje gång när vi åkte till Grönan. Nu är jag 15 och fyller 16 i maj. Har åkt alla attraktionerna på Grönan men tycker det är lika kul som för. Varje år på sommaren försöker jag vara på Grönan minst en gång. Förra året blev det med två tjej-kompisar. Och året innan det var det min Farbror så klart och en av hans barn som är 5 nu. Jag är hans Gudfar nu. Som ni hör så har Grönan vart en stor del av min uppväxt tack vare min kära farbror. Och jag vill fortsätta med att åka upp till han samt hela min släkt där. Och det är klart det blir Grönan då! Musiken dras man till ännu mer till nu när man börjar bli lite äldre. Och konserter är det bästa sättet för att få höra alla magiska artister som spelas på Grönan varje år. Så som Timbaktu och Oskar Linnros som jag beundrar och skulle vilja höra någon gång på riktigt. Det jag försöker säga är att Grönan för folk tillsammans. Skratt, tårar, svett, kärlek = Gröna Lund!. Tack.

 121. Vi börjar med med att träffa lotten, som nyss vunnit den största potten.
  Sen går vi vidare till lustiga huset, där vi börjar känna det härliga ruset.
  Vi ser människor som skrattar, klädda i lustiga hattar.
  Jag vill också ha en sådan hatt, men vinner istället en gosedjurskatt.
  Jag valde att idag ha på mig den rutiga blusen, så jag kunde vara fin på fotot till vilda musen.
  Annars kan jag ju inte fotot visa, inte ens för min bästa vän Lisa.
  Dagen går och vi har så fantastiskt roligt, åh vilken tur att det varit så soligt.
  Men när det senare blir mörkt och du blir kall, bör du inte åka fritt fall.
  Åk då istället något annat, men inte något som stannat.
  Kanske en kärlekstunnel, med din käresta Gunnel.
  Eller kanske hitta på något bus, i Pettson och Findus hus.
  Sen är det nog dags att åka hem, men vi hinner såklart köpa en godisrem.
  När jag sedan är på väg från parken, lägger jag mig ner på marken.
  Jag vill inte hem åka, men jag gör det ändå, utan att bråka.
  För jag vet innerst inne, att jag kommer återvända i mitt minne.

 122. Min mamma och pappa har tagit med mej till Grönan sen jag var två år…där har jag sett min första konsert(Eric Saade på Childhood), skrattat mina högsta skratt(speglarna ni vet var..), och gjort mina högsta skrik(Blå tåget) och ätit det godaste jag vet-Sockervadd!!
  Kryssar dagarna i min kalender tills ni öppnar igen!
  Molly 5 å ett halvt år

 123. Hej! Jag tycker jag förtjänar att vinna guldkortet eftersom jag älskar grönan och det bästa med grönan är självklart attraktionerna men om man bortser från dom är det ju alla sjuk bra konserter som tex förra året när Eric Saade var där det var helt galet det var istortsätt bara tjejer där och alla skrek och var helt galna! Men den bästa var helt klart The Ark när Ola Salo snacka imellan låtarna kunde man inte göra annat en att fälla en tår det är var bästa timmarna i mitt liv! Så jag vill vinna ett guldkort eftersom jag älskar konserterna och attraktionerna och skulle använda kortet flitigt! ;D

 124. Eran park är tung
  man känner sig som en kung!
  Högt upp i skyn
  man ser ut över hela byn!
  Gröna Lund ni rockar
  vi kommer in i stora flockar!
  Med kosan styrd mot huvudstan och bara en plan,
  Tåget går för trögt jag bara vill flyga högt,
  högt över Stockholms vatten ända in på sommarnatten!
  Grönan i mitt hjärta, vinterhalvåret är 7 månader av smärta!

 125. Varför slösa på pengar på dyra Konserter när du kan få över 50 st för endast 199:-?
  Varför sitta hemma och lyssna på grannens tråkiga barnbarns Skrik, när du kan höra exakt samma ljud, fast med en stor klick av glädje på?
  Varför spendera hela sommaren på att sitta på balkongen och sola sig till någon slags Björn Ranelid, när du kan vara i Gröna Lund, åka attraktioner och träffa nytt folk?
  Varför går du inte bara till Grönan, så löser allting sig?! :D

 126. Hej Gröna Lund :) Jag tycker att jag ska vinna ett guldkort för att förra året satt jag bara hemma och spelade tv-spel hela dagarna medans mina vänner med guldkort hade kul hela dagarna. Jag vill så gärna uppleva skrik och kärlek på en av allas Grönans konserter. Tack på förhand.

  Med Vänliga Hälsningar Otis :)

 127. Havet är blått, Jag sitter och ska åka frittfall det pirrar i magen och kittlas mellan tårna. Jag skriker det känns bra :D
  Långa mannen står vid mig kammar mig med sin låånga kam Saknar värkligen :D
  Sugnapparna, Lustiga huset, konsert , attraktioner saknar jag :D
  Rosor är röda violer är blå kolla på grönan vad väntar ni på?
  Gå in! Grönan bits inte …

 128. Om du vill se LMFAO, Rebecca & Fiona eller till och med Thorsten Flinck, då är grönan the place to be i sommar! Massa härliga konserter och gott om god mat. Sen finns det också massor av åkattraktioner för alla åldrar. Efter en dag på grönan har man knappt någon röst kvar efter allt skrik och stoj!

 129. Självklart vill jag vinna, för lyckan på grönan vill jag finna.
  Alla tårar, och alla skratt, överallt man ser så är det bara glatt.
  Springer runt mellan alla dessa attraktioner, överallt hör man bara glada toner.
  Skrik hörs från Grönans konsert, vilket alltid är lika populärt.
  Känner du dig ledsen eller nedstämd en dag, att åka en rolig attraktion ger drag.
  Här finns något som passar alla, tillochmed dem som tror de är balla.
  Katapulten, jetline och fritt fall, för stunden blir du riktigt kall.
  Sen står du där i kön igen, lika nervös med din vän.
  Vem tackar nej till gröna lund, där du har lika kul stund efter stund.
  Nya kompisar kan du få, för på Grönan är det så det kan gå.
  Aldrig ensam någonstans, livet känns som en dans.

 130. Fantastiska åkturer ger glädjetjut och härlig atmosfär,
  skräckblandad förtjusning och stans bästa sommarkonsert.
  Höga skrik och sprudlande skratt,
  på Grönan hela dag till sen natt!
  Gröna Lund har något för varje generation,
  att alla ska ha riktigt roligt är Grönans ambition!
  Sommar och Grönan när livet är som bäst!
  På Gröna Lund känner jag mig som en hedersgäst!
  Ett guldkort ger glädje en hel säsong,
  hoppas ni gillar min lilla hyllningssång!

 131. Jag vill vinna guldkortet pga jag älskar att gå på konserter och skrika och sjunga, Sedan brukar jag även gå och dansa på Grönalund på sommaren och dansa och även då sjunga :)

  Sedan har jag även varit på konserter på Grönan ett par ggr och skrikit och haft otroligt roligt. Även varit där med vänner och åkt attraktioner m.m. Jag vill vinna kortet pga jag kommer utnyttja det till max och framför allt dansa hela sommaren hos er hur som… Kul med tävlingar :) / Önskar er en fin och trevlig dag och sommar… Ramona Grönberg

 132. alla skrik alla konserter finns på grönan alla spöken finns i spökhuset på grönan hela sommaren finns på grönalund !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sommar lovet hänger bara på grönalund.att hänga med kompisarna på grönan är kul det är därför jag vill tillbringa sommaren på grönan<3

 133. Hej, Jag skulle jätte gärna vilja vinna ett guldkort. För att alla min kompisar ska köpa det. Men inte jag för att min mamma inte har råd med det. Och det finns så många konserter som kommer vara iår som jag jättegärna vill gå på, Bland annat lmfao och dead by april som jag verkligen gillar ! Hoppas verkligen jag vinner !! :D :D
  / Felicia Rhawi

 134. Tårarna rinner ner för mina kinder. Benen är trötta men tvingar mig stå. Skriket kommer långt inifrån och är hest och gällt. Rök stiger till luften och jag tror jag ska svimma av lycka.
  En konsert på grönan har alltid något nytt att bjuda på!

 135. Hej!Ja skulle villja vinna ett Guld kort eftersom min kompis fyller år snart o jag ville ge till henne en underbart present.Hon har aldrig varit i Grönan förut och just nu så har jag inte pengar till att köpa guld kort till henne :( det vorre jätte schyst av er om jag skulle vinna för då kan jag ge till henne en underbart present! :)

 136. Jag skulle jätte gärna vilja vinna ett guld kort. Eftersom att jag älskar gröna lund. Och att alla mina kompisar ska köpa guld kort men inte jag för att min mamma inte har råd.Sen så kommer det att var väldigt många konserter i år. Och jag vill verkligen kolla på dem alla.Speciellt Lmfao och dead by april som jag verkligen gillar ! Så hoppas vekligen jag kommer vinna. Skulle betyda väldigt mycket för mig !!

 137. Jag älskar Konsert för man kan dansa och skratta med sina kompisar samtidigt kan man sjunga med. Och så fört jag hör någon skrika så säger jag jag är hemma och då känner mig hemma. Grönan är som min familj jag älskar personalen för dom är sociala och snälla. Grönan är mitt allt.

 138. När sommar’n är bäst och man är sugen på fest
  När man av glädje vill skrika och på en artist kika
  När man känner för bus och musik utomhus
  Då undrar man bara: Vad vill man, vart ska man?
  Svaret är lätt: konsert på scenen, på Grönan!

 139. Med ett Guldkort i hand kan man slippa ”åkband”. Panik och skrik med massor av musik. Med konsert vill jag alltid vara där. Och det blir heller inget besvär.

  GRÖNAN, GRÖNAN, GRÖNAN!

 140. Åh, jag vill verkligen vinna grönan’s guldkort och ha fritt inträdde till alla konserter och sånt under 2012. Jag älskar att stå och kolla på någons slags konsert, höra folks skrik och sjunga med i låtarna. och att det är på Grönan gör det bara bättre, för då kan man tagga konserten genom att åka massa olika attraktioner och bara springa runt och ha det allmänt skoj, jag älskar verkligen grönan! Alla är så glada där.

 141. Skrik som kommer utanför,
  är jag som långsamt dör !
  Jag som aldrig på Grönan kommer in,
  för konsert-biljetten är inte min !
  Mina surt förvärvade pengar räcker inte till,
  när jag mina favoritartister höra vill !
  Med Guldkortet i min hand,
  har jag däremot rott alla upplevelser i land !

 142. Ingen konsert på Grönan är den andra lik,
  här har giganter som Ramones och Jimi Hendrix fått höra skrik.
  Från publik som älskar deras musik,
  men även kunnat åka Blå tåget och se efter lik.
  Man kan få se på Dead by April på scen,
  efter att ha åkt Fritt fall och spänt varenda ven.
  Jag kommer från båten kliva lycklig i land,
  om jag har ett guldkort i hand.

 143. Grönan på sommaren är som smågodis i affären, en salig blandning av massa härliga artister och konserter. Man kan inte göra annat än skrika av glädje om man vinner ett guldkort.

 144. Att vinna ett guldkort skulle bli dramatik
  Jag tror Timbuktu skulle höra mitt skrik
  Mitt jubel skulle nå över hela havet
  Ja faktiskt ända till Lenny Kravitz
  Sen skulle jag gå på varje konsert
  från maj till september, det blir mitt begär
  Tack juryn, ni är så bra och sköna
  Och det bästa av allt, ni är ju från Grönan!

 145. Jag vill ha ett guldkort för att jag ska kunna åka till er flera gånger under sommaren 2012 men det är endå roligt att få vara med i tävlingar! Och att få kunna gå på konserter höra skriken men Grönan i mitt hjärta låt oss sjunga med nu! :)

 146. Anledningen till att jag vill vinna guldkortet är faktiskt LMFAO, att ni har fixat dom är ju helt gryyyymt! Flera av mina kompisar planerar att gå dit och jag vill helt enkelt följa med. Det skulle vara sjukt kul om jag vann mitt livs sommar.

 147. Livet består av ”ups and downs” för det mesta,
  därför behöver jag ALLA Grönans attraktioner testa,
  även konserter med ljuvlig musik,
  gör hela upplevelsen extra unik,
  nöjessäsongen 2012 blir succe’ såklart,
  ackompanjerad av skräckslagna skrik och full fart!

 148. Nu är sommaren snart här
  och det till Grönan bär
  Där en och annan konsert vi ser
  och med skrik och stoj vi ropar efter mer

 149. Gröna Lund, en plats man åker till om man vill ha det riktigt roligt en stund. Insane, vilda musen och fritt fall, allt springande gör att du aldrig blir kall. Olika skrik du dig lär, när du börjar må illa av åk kan du alltid runda av med en grym konsert.
  Att gå spökhuset går ju alltid an, ja för det är ju en klassiker på grönan. Sommaren 2012 kommer att bli grymt bra, speciellt när man har guldkort och kan gå dit varenda da´

 150. Hej. Jag vill vinna guldkortet för att förra året satt jag bara och spelade tv-spel hela sommaren medans mina kompisar med guldkort var på konsert på gröna varje dag. Jag vill också så gärna höra skrik av kärlek och uppleva allt fantastiskt på grönan. Tack på Förhand.

  Rosor är röda, grönan är kul
  Nu måste jag vinna, annars blir det strul :)

  Mvh. Otis :D

 151. Det finns inget bättre ställe att vara på konsert än på grönan! På dagen kan man åka en massa roliga attraktioner och utan att behöva gå någonstans så blir det sedan konsert, och då är det bara att ställa sig framför scenen och skrika, dansa och sjunga med!

 152. Med guldkorn även i år kan jag skrika ikapp med tonårssonen på Grönans konserter – hela sommaren!!

 153. Om man skulle få guldkortet så kan man planera en bra kväll på Grönan, med god mat på Tyrol, köra fem kamp och få åka flera åk och sedan få en bra konsert av en bra artist samtidigt som man hör alla skrik från dem som faller ifrån Fritt Fall.

 154. Hejsan! Jag vill verkligen vinna detta kort! Skulle vara så härligt att kunna åka till grönan för att mysa, skrika, åka, skratta och gå på otroliga konserter med nära och kära! Utan att behöva tänkte på hur otroligt dålig ekonomi man har i den här arbetslösa tiden i livet. Skulle verkligen vara helt underbart att kunna roa sig, gratis dessutom! :D

 155. Pulsen i topp, -och skriket tjittlar i hjärtat.
  Tillsammans med måsarna delas en fantastik vy över Stockholm och dess glittrande vatten från sin bästa plats. Spänningen i luften, med barn som skrattar i en blandning av förtjusning och längtan, vackra stämmor som tillsammans med basen flödar från sin konsert,,, Alldeles snart dags för nedsläpp och en hisnade känslan infinner sig strax innan haspen släpps,, -det är nu man vet det är äntligen åter är sommar på Grönan,,

 156. På grönan ska man skrika och sendan ta en fika. Med ett guldkort kan man göra saker man alldrig gjort, jag skulle bli glad precis som det känns att vinna en chocklad. På dagen ska man åka och skrika som en kråka. Att spela och sen ska man dela.Sen på kvällen ska man på konsert med ljud som går up till vår atmosfär. Det är därför jag älskar Gröna Lund för att natten inan får man ingen blund man vill komma tillbaka och vinna en chockladkaka.
  :)

 157. Äsch det är verkligen ingen sommar utan Grönan. Alla konserer, skrik,vänner shit!. Jag skulle vilja vinna guldkortet eftersom jag är på grönan MINST åtta gånger per år men ändå så har jag aldrig köpt guldkortet. Dessutom planerar jag att gå på massvis av konserer detta år, LMFAO, Timbaktu, you name it :)

  Nu håller vi tummarna !!

 158. Jag sitter helt ensam i rummet och blundar, medans jag tänker tillbaka på sommaren 2011 och tiden man var på grönan. Jag minns alla bra konserter jag var på, och alla attraktioner man åkte, min favorit var nog extreme när man åkte extrem kände man sig tyngdlös och fri, man kände vinden i håret och pirret i magen just innan den skulle lyfta. När jag öppnar ögonen igen skriker jag högt Gröna Lund 2012 blir vårt Guldår!

 159. Sommarens största grej på Grönan
  blir när sköna milfen – aka bönan
  släpper loss vilt vid ert kravallstaket
  och ger upp ett skrik ”den mannen är HET!”
  17 augusti blir det årets konsert
  räkna med att jag är där!

 160. Varför ska just jag vinna?

  Jo för att jag ÄLSKAR gröna lund :)
  Jag vill uppnå mitt med mål med att åka allting på grönan ( har nt så många saker kvar tror jag.. )

  Jag älskar att åka karuseller för man blir lite yr och så :D
  Och att ifall jag skulle vinna så kanske det skulle vara med en konsert? :D Och jag tycker det är jättekul att kolla på artister som sjunger och jag vill vara med på TV :D Haha har alltid velat vara med i TV och typ skrika jättehögt så att alla hör mig … ;)

  Min favvis karusell är nog…. Insaaaaaane eller typ Jetline :D <3
  Det var väl min motivering eller vad man ska säga..

  Men om jag vinner så.. VIIII SEEEEES PÅ GRÖÖÖÖNAN :D

 161. Missa inte chansen nu, ligg i av bara fanken
  Se konsert varje kväll närapå, tänk bara tanken!
  Supernice sommar, nåt man bara kunde drömma
  Med guldkort i fickan, det kommer jag aldrig att glömma
  Jag skulle jubla, hoppa och ge upp ett skrik
  På Grönan varje dag, vilken jätteläcker spik!

 162. Jag vill vinna för att Grönan är livet. När man står i kön till insain hjärtat bultar och man ser alla på attraktionen skrika är något av det bästa som finns. Och när man står och och hör skrik från alla människor på en konsert vid stora scenen det är livet.

 163. Hej jag vill gärna vinna guldkortet ,för att jag får komma bara en gång med mina kompisar till grönan och andra gången måste jag alltid komma med min familj och det blir alltid tråkig eftersom vi kommer alldrig när det är konserter . Men det här året bestämmde jag att jag kommer att köpa en guldkort från mina egna pengar föratt kunna alltid komma när det är konserter .Och jag såg att ni hade en tävling där man kan vinna ett guld kort och jsg blev hur glad som helst . och jag läste att LMFAO kommer också att komma och då kommer ja att ha roligt och att skrika när vi åker en attraktion kommer vi som vanligt att skrika .JAG VILL VINNA

 164. Skrik inte mer på mig kära dotter, vi åker till Grönan istället. Där kan du skrika ut på toppen innan fritt fall mot botten och mamma kan njuta av en konsert under tiden. Så kan vi dela ännu en fridfull sommar du och jag. Med en trappa emellan men det finns något för alla på Gröna Lund och ibland är en trappa en välsignelse för en tonårsfamilj..

 165. Min barndom nöjespark Däe minnerna flödar .På Grönan kan jag som 57 åring få utlopp för mitt barna sinne .Åka värsta karusellen gå och träffa dessa underbara spöken .Jag lovar jag ger ifrån mej högsta skriket .Sen dax att avsluta denna underbara dag med kvällens sista konsert

 166. Världens bästa tivoli ja det är Grönan,
  Långa köer till Insane men det är så värt mödan,
  Jimmy Cliffs konsert i sommar vill jag inte missa,
  snabb fart och skrik, vad jag åker först ja det får ni gissa!

 167. jag heter leon pergren och är 13 år.jag har aldrig haft ett guld kort. jag har bara vart på grönan några gånger. mina kompisar brukar ha guld kort och gå på grönan och då får jag inte gå alla gånger av min mamma för det kostar för mycket om jag ska gå hela tiden. jag önskade mig ett guldkort i julklapp men jag fick det gröna kortet. jag säger inte att jag måste ha det men det skulle glädja mig så sjukt mycket och jag skulle ha nåt att göra efter skolan istället för att bara spela data;)
  rosor är röda,grönan är kul,
  ack inget guldkort. det blir bara strul. tack:)

 168. Grönan är det ultimata stället här i stan på alla sätt och vis. Man kan tävla under rop och skrik, äta gott, åka alla fantastiska attraktioner och gå på konsert och se några av världens bästa artister på scen. Att sitta en sen eftermiddag i solen och bara ladda för nästa spelning kan va den bästa känslan :)! /Clara

 169. konserter, glada skrik och nöjen beskriver grönan. därför vill jag vinna guldkortet så att jag kan bidra med nöjet och skriken.

 170. Jag skulle vilja vinna gulkortet för att jag vill verkligen spendera sommaren på grönan med vänner. Jag vill gå på konserter. Jag har aldrig varit på en riktig konsert. Men 4maj blir min första konsert, De är då Lmfao är där. De skulle vara mycket bättre att ha ett gulkort. Eftersom jag vill se flera konserter på grönan. De blir inte lika dyrt istället för att betala varje gång. Så kan man bara gå in med guldkortet. Och jag ville verkligen ha guldkortet förra året. För jag ville ju åka till grönan mist 2-3 gånger i veckan. Men de blir ganska dyrt. Jag var bara på grönan 4 gånger förra året. Detta år ska bli 30-50 gånger eller mer. Jag vill verkligen ha de här guldkortet. De skulle betyda mycket för mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>