Dag 8: Vinn ett Guldkort!

Gröna Lund har något för alla, stora som små. Något som är speciellt uppskattat och hör tivolibesöket till är sockervadd. Idag testar vi hur mycket ni egentligen kan om sockervadd. Här tävlar vi under 10 dagar ut 10 stycken Guldkort. Ny tävling varje dag kl 10.00!

Vill du vinna ett Guldkort? Det vi vill att du gör idag är att svara rätt på följande fråga samt skriva en motivering över varför just du skall vinna ett Guldkort!

Hur många sockerbitar innehåller en sockervadd?
1. 2
x. 200
2. 22
DENNA TÄVLING ÄR AVSLUTAD.
Rätt svar: En sockervadd innehåller endast två sockerbitar!!
Vinnaren av denna tävling är Alexander E, med sin härliga motivering: ”Grindarna öppnas sakta, jag står där och väntar, väntar på Grönans ljuvliga skrik. Jag sluter mina ögon och tänker ”nu gäller det” En lång man tittar ner på mig och säger ”du kommer älska det” Jag tar ett kort steg, och jag är inne. Mina ben börjar springa, huvudet är inte med.. Är allt en dröm? Snurrande karuseller och nybakade munkar, om det är en dröm låt mig aldrig vakna, ALDRIG! Jag sätter mig i en av karusellerna och gör mig redo för ett 80-meters fall, jag hissas sakta upp mot himlen samtidigt som jag ser DEAD BY APRIL på scen, musiken börjar spelas. Hjärtat dunkar snabbare än någonsin och jag älskar det, låt det aldrig ta slut!” Vi lovar dig Alexander, nu när du får ditt Guldkort så har du 133 härliga tivolidagar att njuta av i sommar! Stort grattis!!! :) Klicka här för senaste tävlingen.

Skriv ditt svar här bland kommentarerna till detta inlägg (bli inte orolig om din kommentar inte syns på en gång, vi publicerar alla kommentarer efter att tävlingen är avslutad.) Rätt svar + bästa motiveringen vinner! Alla vinnare hittar du här. Tävlingen pågår fram tills ikväll klockan 22:00. Kommentarer som kommer in efter detta klockslag läses ej. Lycka till!

Frågor om Guldrushen? Läs tävlingsreglerna

Guldkortet ger dig fri entré och fria åk alla öppetdagar på Gröna Lund! Klicka här för mer info om Guldkortet.

402 reaktion på “Dag 8: Vinn ett Guldkort!”

 1. En sockervadd innhåller 2 st sockerbitar.
  Tänk vilken känsla att ha ett Guldkort till Gröna Lund i sin hand, att kunna besöka denna underbara park hur många gånger man vill under 2012. Åka karusell, 5-kamp och äta en härlig sockervadd på Gröna Lund är något som hör sommaren till.

 2. Hej! 2 Sockerbitar är rätt svar och anledningen till varför jag vill vinna är så många att jag inte får plats med dom här! I sommar planerar jag på att vara helt ledig och bara göra roliga saker. Detta innebär självklart minst ett besök på grönan! Tyvärr kostar detta pengar och eftersom jag inte ska jobba så kommer det att bli svårt att åka dit fler gånger än så. Sedan är jag ledsagare åt en kille som har Guldkort så om jag också har ett kan vi åka dit hur många gånger som helst i sommar. Jag älskar verkligen karuseller! (trots min höjd rädsla som jag försöker bota) På Gröna Lund har jag fått några av mina bästa minnen och vill gärna få chansen att skaffa fler!

 3. 2 sockerbitar

  Varje sommar, varje stund har jag önskat ett Guldkort till Gröna Lund
  I år vill jag slippa tjata varje dag, jag vill vinna och visa att fixaren var jag!
  (Einar 13 år)

 4. 1. 2 sockerbitar
  2. Jag skulle vilja vinna det för att ha de trevligt där med familjen och kompisarna.
  Ha känslan när man åker uppskjutet barfota,åker slänggungan medans man får vinden i ansiktet och äta på matvraket.
  Den härligaste känslan på året.

 5. Svar: Två sockerbitar är det i en sockervadd.

  Sockervadd i hand, bättre än glass på strand.
  Grönan är skoj, men mycket barn och stoj.
  Åka karusell, men sen måste man hem, och de blir mycket gnäll.
  Men guldkortet kan man åka så mycket man vill, redan i april.

 6. Svaret är 1, en sockervadd innehåller lite drygt 2st sockerbitar.
  Jag skulle bli otroligt glad, åka Jetline, twister, Insane och Kvasten var och varannan dag. Äta någon sjyyst streetfood, mingla bland vänner. Vilken fantastisk sommar det blir, jag känner :)

 7. SVAR: 1: 2 st!

  Pirriga magar i Grönalundsbåten när man hör första låten…
  Popexpressen är den jag gillar mest och hela ens dag blir en jätte stor, kul fest.
  Med Grönalundskortet kan jag komma tillbaka varjedag och njuta av roligheter av alla slag.

 8. Rätt svar är 1. 2 sockerbitar
  Motivering: Jag älskar verkligen känslan av att åka Extreme och jag vill testa Twister och Frittfall för jag älskar verkligen när det kittlas i magen av alla roliga attraktioner.

 9. Svar: 2

  Att Grönan ska öppna är det enda jag vill, men bara en månad kvar till 28 april.
  Anledningen till att jag vill vinna guldkortet?
  När man åker katapulten och hör alla skrika, när man kommer ner ger benen nästan vika.
  När man sitter i Extreme och känner pirret i magen, det är den känslan som förgyller hela dagen.
  När man åker Insane och hela kroppen den darrar, då blir man så rädd om man hör nåt som knarrar.
  När man åker Popexpressen med dunkande musik, man blir lycklig av alla glädjeskrik.
  Det är såhär jag vill att min sommar ska vara, men det blir så om jag får guldkortet bara.

 10. Svar:
  1.2
  Motivation:
  Jag vill väldigt gärna ha ett guld kort eftersom att jag vill kunna se konsärerna åka roliga bergochdal banor. Jag har varit på gröna lund en gång i mitt liv, och det var en av dom roligaste upplevelserna jag har varit med om. Jag skulle vilja hänga med mina vänner och se all konsärer. LMFAO och Timbuktu spelar i sommmar och dom vill jag gärna se! jag har heller inte så mycket pengar men jag försöker med sommarjobbet. Jag kommer vara där minst tre gånger i veckan i sommar för att det är ett sånt fantastiskt ställe! Jag älskar också att sitta vid vattnet på grönan och äta glass! Jag älskar bara känslan av gröna lund för att det är så härligt! det är ett bra ställa om man vill komma bort från vardagslivet och sommar problemen. jag skulle bli överlycklig om jag vann!

 11. Det finns 2 bitar socker i en sockervad.

  Självklart ska jag få ett Guldkort jag älskar ju att åka karuseller.

 12. Rätt svar; 2 sockerbitar
  Ett guldkort till sonen är ett måste för sommaren, det är hans ”fritids” på sommarlovet sen ett år tillbaka. Bästa stället för killar och tjejer i hans ålder att hänga på, total frihet, bara hoppa på bussen + båten och vips så har han ett fullständigt inferno framför sig med minst 12 timmar underhållning, eller så länge han orkar. Så packa ner guldkortet, SL kortet och lite stålar för mat, sen är det bara att köra på! Tjohooooooo!

 13. Svar: 1. 2st

  jag skulle vilja vina guldkortet jätte mycket för jag skulle vilja gå dit oftare en vad jag gör och jag bukar vara där två gången på en säsong. om jag skulle vinna guld kortet så skulle jag utgjuta det jätte mycket jag vill verkligen vinna.
  kran Frida

 14. En sockervadd innehåller 2 sockerbitar.

  Känslan och pirret man får när man långsamt åker upp (Fritt fall) medan man försiktigt kikar ner över hela staden och njuter av den vackra utsikten, alla människor och ljus som lyser starkare än stjärnorna på himlen. Den svala sommarvinden som smeker dig om ansiktet och de höga skriken från alla håll. Alla Fötter som dinglar i luften och tankarna som kommer och går. Den skräcken man känner när hjärtat hoppar över ett slag och man vet att stunden är inne är inget jämfört med stoltheten man har när man vet att man är uppe på toppen och njutit av den underbara utsikten. Att ha tusen känslor och tankar på en och samma gång är det man upplever och det är den mest underbara, läskiga och härliga känslan i hela världen.

 15. 1. 2 sockerbitar. Jag vill vinna ett guldkort för jag har bara varit på gröna lund 2 gånger i mitt liv, första gången när jag var 4 och andra gången var för 3 år sedan med mina vänner och då var det galet mycket kö överallt så fick nästan inte åka något. Och jag får aldrig pengar till att åka till grönan eller köpa guldkort. Jag har aldrig heller varit på konsert.. :/

 16. En sockervadd innehåller 2 sockerbitar.

  Jag borde få vinna guldkortet för att Gröna lund är det roligaste stället i hela världen, man är så glad, äventyrlig och euforisk varje gång man är där!

 17. En normal sockervadd innehåller ca 2 bitar socker.

  Att äta en sockervadd på Grönan är bland det bästa som finns, bara gå runt och insupa stämningen med en sockervadd i handen kan räcka för att bli lugn hela veckan.

 18. Det är 2 sockerbitar!

  Med ögon fyllda av kärlek sitter jag här på min säng. Längtar efter att Gröna Lunds karuseller ska öppnas en dag i tidigt sommarväder. Jag längtar efter stunden då glädjen lyfter till skyarna och leken susar i en ljummen vind, det är då pirret i magen är som bäst!

 19. Rätt svar 2.
  Men herregud vilket pris, Jag vet en 7 åring som skulle bli så glad om vi vann detta, hon älskar karuseller och bus. Hon skulle nog till och med få upp mig i en o annan karusell. Så snälla förgyll vår sommar med massa pirr i magen, härliga förväntningar, mysiga familjedagar i solen, skratt, och GLÄDJE !

 20. svar 2 sockerbitar
  Enligt min mening
  är Grönan tradition och kompisskap i skön förening
  nöjen för liten som stor
  mormor gillar parken och så klart min bror
  Grönan gör MIN dag
  Och jag går garanterat hem glad
  och artister karuseller och karameller
  är inte så tokigt heller

 21. Svar: 2 sockerbitar
  Motivering:
  Jag vill att 2012 ska bli mitt bästa år, och utan Gröna Lund är det ingenting. Det finns inget annat ställe som gör så att magen pirrar lika mycket som när man ska åka till Gröna Lund (Okej jo.. När ens föräldrar ropar ”Vi vill prata med dig…” men annars inte! ) :D
  Jag vill springa till Insane, åka en gång och sedan få ett utav världens konstigaste bilder på mig själv, sedan springa och köpa en stooor sockervadd och bara mumsa i mig den, känna hur det sakta smälter i munnen … mmm … ♥♥ Stanna kvar i Grönan hela kvällen till allra sista sekund, och sedan på morgonen springa till tåget för att få känna samma pirr i magen. Om jag fick göra detta varje dag, skulle ingen, och då menar jag Ingen slå min sommar! :D
  LINA + GR☀NAN = SANT ♥

 22. Rätt svar är 2st sockerbitar.
  Gröna Lund är det man ser fram imott mest när sommaren börjar närma sig, att kunna åka twister, Jetline och massa andra roliga atraktioner på Gröna Lund. Med ett guldkort ger det möjligheten att tillbringa hela sommaren på Gröna Lund.

 23. Rätt svar är 2st sockerbitar.
  Gröna Lund är det man ser fram imott mest när sommaren börjar närma sig, att kunna åka twister, Jetline och massa andra roliga atraktioner på Gröna Lund. Med ett guldkort ger det möjligheten att tillbringa hela sommaren på Gröna Lund.
  Känna att det pirrar imagen varje gång jag åker Jetline eller Insane.

 24. svar: Det finns 2 socker bitar i en socker vadd.( svar 1)
  motivering: Jag älskar verkligen att vara på Gröna Lund.Alla attraktioner är roliga på sina olika sätt.Jag längtar verkligen efter att känna adrenalinet som man får innan man ska åka insane, och rädslan man känner innan man ska gå in i spökhuset. Så snälla låt mig vinna för den känslan vill jag känna hela sommaren.

 25. En sockervadd innehåller endast 2 sockerbitar.

  En sockervadd på grönan vill man alltid ha, särskilt barnen gillar detta en vacker sommardag. Sol sällskap och karuseller, kan inte bli så mycket bättre eller? Mysiga familjedagar med förväntansfulla barn som vill åka alla karuseller, doften av sommar och lukten av god mat som lockar. En perfekt dag som kan avslutas med en konsert och lite dans vi vill absolut inte vara någon annanstans.

 26. 22 sockerbitar ger världens godast sockervadd
  En dag på Grönan är fantastisk, men att kunna gå en hel sommar är en dröm. Tänk att få känna kittlet i magen hur många gånger som helst efter man haft den där läskiga väntan innan man skiiiiker sig ner i frittfall. det är GRYYYMT. Sen alla konserter. Där jag kommer stå längst fram på LMFAO och shuffla mig tokig. Hoppas denna sommar blir en dröm

 27. Svar: 2
  Grönan är bra, där ska man va. På Grönan du ska va när vi sommarlov har. Solen skiner när du från flygande mattan flyger. Skynda till grönan på sommaren för där kommer du ha så roligt hela morgonen. På Fritt fall du skådar den underbara vyen men det dröjer inte länge för en du ner mot marken flyger. Allt detta och mycket mera får du uppleva, men med guldkortet i handen gör det allting mycket mera.

 28. i ett sockervadd är det 2 sockerbitar.
  ”på grönan kan man göra det mesta, spela åka och festa. det älska dom allra flesta som gör min sommar till den bästa”

 29. 2 sockerbitar är det!

  Ett guldkort, i need it!
  under en månad hade jag åkt katapulten 17 gånger och va på grönan MINST 4 dagar i veckan.
  känslan man får när man är där går inte att beskriva, man mår så bra och för mig som är höjd rädd var det ju en sjuk känsla när jag vart helt kär i katapulten och för att inte tala om hur jag kände mig efter att ha åkt fritt fall, herregud obeskrivlig känsla <3

  va skulle vi göra utan grönalund?!

 30. Tro det eller ej… men faktum är att det är endast cirka 2 sockerbitar i en sockervadd.

  Om jag vann det guldiga kortet skulle jag,
  tillbringa sommaren på Grönan dag efter dag:
  Börja med stil och åka radiobil.
  Forstsätta så med tåget det blå.
  Sedan fisken av bläck innan dagens skräck.
  Fritt fall, jag vill, jag vågar, jag skall.
  Därefter vidare för fullt till din katapult,
  din vilda mus och ditt lustiga hus.
  Jag skulle åka flygande matta och i kammaren skratta.
  Åka karuseller, äta vadd och karameller.
  Glad och mätt, rusa till rockjet
  och sedan till din kvast i alla hast.
  Från den till flygaren av kätting som en tätting.
  Sist men inte minst Jetline, Insane och Extreme,
  innan jag beger mig hemåt med den gladaste min!

 31. Sv; Jag är nästan helt säker på att det innehåller 2 sockerbitar!
  Jag tror egentligen alla är värda guldkortet lika mycket, så jag skulle helt enkelt bli överlycklig om just jag vann det, och jag skulle definitivt tillbringa nästan hela sommaren på grönan i såna fall :’)

 32. Svar: 2
  Jag vill till Grönan för att: Stockholms underbara utsikt vid vattnet, sockervadd, hamburgare, sliskig cola, köer, tjut, skratt, glada barn, skräck, lust, musik, svett, regn, sol, ljummen kväll, kärlek, lyckohjul, choklad, lycka, längtan, passion, fasa, sprudlande, glass, förväntansfull, tränga, fotografera, fniss, euforisk, lockande, tålamod, trötta barn men lyckliga barn!

 33. frägan: 22 stycken. När hela familjen besöker Grönan tycker både barn och vuxna det är sanslöst kul ! ——–Alla skriker i olika åkdon, särskilt insane-banan, barnen får glass och sockervadd,och inte minst choklad,vunnen i ett lyckohjul !!!

 34. Hej svaret är 1! Sliskig sockervadd i solen, jetlines tjut hörs ändå till den ”enorma poolen”, vindens brus i öronen då kvasten svischar förbi, vilken härlig sommar det kommer att bli!

 35. Hej svaret är 1! Sliskig sockervadd i solen, jetlines tjut hörs ändå till den ”enorma poolen”, vindens brus i öronen då kvasten svischar förbi, vilken härlig sommar det kommer att bli!

 36. 1 ,
  jag vill vinna ett guldkort för att jag tycker det är sjukt kul på gröna lund,
  och för att jag inte kan åka dit mer än en gång varje år , pga. inte så mycket pengar och sånt .
  Det skulle ialafall vara jättekul om ni valde mig ! :)

 37. Svar:22
  Jag ska vinna för att grönalund är det bästa stället som finns! Det finns ingen annan stans på jorden jag vill vara fler gånger än på grönan. Det är där jag är nästan hela min sommar. Eftersom jag åker dit ofta, töms plånkan rätt snabbt.. Jag önskar jag hade alla pengar i världen så jag kunde åka till grönan hela tiden. Men nu är fallet helt tvärtom. Därför skulle jag bli den lyckligaste människan på jorden om jag vann detta kort. NI skulle göra mig så otroligt lycklig och skulle utnyttja det till fullo! Tack för att jag fått chansen att tävla om GULDKORTET!

 38. En sockervadd har 2 bitar.

  ”Extrem,
är fler färgad och fin.
Den har länge varit min favorit,
och det är inte kattskit.
Den är som en stor jättehand,
och den snurrar och jag vill aldrig komma i land.
För den kan jag köa i lång tid,
och det spelar ingen roll vem som sitter bredvid.Snälla kan ni ge mig den chansen att få komma varje dag, det skulle bli som magi och jätte bra!

 39. Jag tror att det är 2 sockerbitar.
  Jag tycker att jag ska vinna ett guldkort för att mina vänner ska köpa det och det kanske jag också ska men man kan ju prova här först för det skadar inte om man får saker gratis.

 40. Svar:
  1. 2 sockerbitar

  Motivation:
  Jag ska snart få mitt första barn och då är det ont om pengarna till fina nöjen som att åka ut på grönan och njuta av sommaren. Ett Guldkort skulle sitta fint för vår lilla nya familj. :)

 41. Svar nummer 1, alltså 2 stycken sockerbitar!

  Jag skulle gärna vilja vinna eftersom jag aldrig har haft ett Guldkort men jätte gärna vill ha. I sommar ska jag vara jätte mycket på Gröna Lund så då skulle det passa utmärkt! :D

 42. 1) 2 sockerbitar
  Jag tycker att jag ska vinna ett guldkort för att jag skulle ha jättestor nytta av det. Jag bor väldigt nära grönan så jag skulle gå dit nästan varje dag och se på nästan alla konserter!

 43. Svar 2 bitar

  Jag behöver ett guldkort för att locka ut barnet i mig. Det finns inget som är härligare än lukten av sockervadd och popcorn. Att höra barnens skrik och skratt. Jag lovar på heder och samvete att använda kortet till max!

 44. Svar: 2 sockerbitar!

  Efter att man har åkt ett tag och har känt sig pirrig, skräckslagen och helt euforisk så kan man ju känna sig lite trött, då HOKUS POKUS så dyker det upp något ställe där SOCKERVADD säljs!! och när man ätit upp sockervadden och torkat bort det klibbiga runt munnen då blir fylls man bara av en känsla!
  SOMMAR!!!!!
  Vad skulle värden vara utan GRÖNAN?! Och vad skulle sommaren vara utan ett Guldkort?!

 45. En sockervadd innehåller två sockerbitar; Svar 1

  Det finns en plats som heter Gröna Lund, där så många kan ha roligt en stund. Ta en fika och umgås eller känn vinden blåsa när du flyger fram igenom twister. Men ät inte för mycket sockervadd… Om du vill ha kvar dina tänder.

 46. 1:2st

  Det finns en plats på jorden
  där solen alltid lyser
  där alla människor är glada,
  och så även jag vet vad den platsen
  heter den börjar på : G och
  slutar på : RÖNALUND

 47. Svar: 2 sockerbitar
  Motivering: jag är kär i grönan. Och alla mina kompisar har guldkortet. Och dem kan gå så mycket dem vill men det blir för dyrt om jag ska betala för varje gång. Det är väldigt jobbigt när alla anndra har kommit hem från grönan och säger allt dem har gjort och sagt. Så snälla <33

 48. Svar: sockervadd innehåller 2 sockerbitar

  Motivering:

  Åka till Gröna Lund jag vill,
  redan den 28 april.
  Ta en tur på Insane, Jetline och Twister,
  lyssna på världsartister!
  I pariserhjulet vill jag min mans hand hålla,
  Stockholm uppifrån kolla!
  Jag vill skåda många band,
  med sockervadd i min hand!

 49. Svar: 1, En sockervadd innehåller 2 sockerbitar.

  Jag skulle vilja vinna ett guldkort, för jag älskar Gröna Lund!
  Men jag åker inte dit så ofta.. Det vore roligt att inte ha någon tidspress, liksom, om man har ett guldkort behöver man inte känna att man inte hinner åka en gång till, för då hinner man inte med något annat! Då kan man ju åka dit dagen efter, istället för att vänta typ ett år..Grönan är så himla kul! Och jag måste träna min kompis att åka de lite läskigare sakerna, och då behöver jag många lektioner, för jag SKA lyckas få med henne på Fritt fall! Och hon ska köpa guldkort.
  Så SNÄLLA!!! Ni vore de bästa i världen om ni gav mig ett guldkort!!
  SNÄLLA!!

 50. 1:2st

  Jag vill vinna för att Känslan när man åker ”tillt ” är oslag bar
  när paniken börjar komma på väg upp, när man känner vinden
  blåsa genom håret , lättnaden och stoltheten när man har kommit ner!

 51. jag tror att det är 22 sockerbitar i en sockervadd !!

  Jag älskar den söta smaken av sockervadd , och jag älskar när det bara smälter i munnen .
  Sockervadd är bättre än att flyga flygplan … För i himlen så är molnen vita och en sockervadd är som ett litet rosa moln . ( Rosa är mycket snyggare än vit ) . Jag älskar sockervadd och det kommer jag alltid att göra. :) Många kramar från det lilla rosa molnet .

 52. Ni är så jävla underbara Grönalund! I sommar tänker jag åka till er med alla mina kompisar och mina finaste pojkvän ♥ På grönan skrattar jag alltid mest. I love you and you make my summer!

  svar: 2. 22

 53. 1) 2 sockerbitar
  Med ett guldkort,
  kommer sommarrn gå fort
  Hänga på grönan varje dag,
  och gå på konserter med bra drag
  Ingen sommar utan gröna lund,
  utan grönan blir det bara en tråkig stund.
  Jeline, insane och twister är namn på grymma karuseller,
  att åka dem är så kul att det smäller
  Jag skulle bli otroligt lycklig med ett guldkort,
  sommar 2012 på grönan, ta mig dit fort!

 54. X. 200 sockerbitar

  Grönans 50 konserter ses vi väl på
  vi kommer höras enda bort till Sollefteå
  Diggar loss gör vi med sockervadd och glassar i strutar
  Även om vi kommer få höra gnäll och skrik ifrån ilskna trutar
  Men det bryr vi oss inte om
  LMFAO, vi gillar ju alla dom.

 55. SVAR: en sockervadd innerhåller 2 sockerbitar.

  MOTIVERING: Jag vill vinna ett guld kort för det skulle vara sjukt häftigt och bara ha ett guldkort. Grönan är ju bäst, har alldrig haft ett guld kort.
  och jag skulle inte få ett guldkort för mina föräldrar…. :(
  Men man får väl se om man får ett, då skulle det betyda mycket. ;)
  hejdå!

 56. Svar 2 sockerbitar

  Jag vill vinna för att när man står där med bollen i handen och tänker att man måste vinna över pappa så att man kan reta honom hela dan.
  Eller när man står i kön hjärtat bultar och man väntar på att få sätta sig i stolen och vara beredd på att skrika. Det är något av dom bästa stunderna i livet.
  På grönan vill jag alltid vara-
  skratta åka vinna fara
  Fritt Fall är den bästa grejen dit vill jag gärna locka tjejen.

 57. Svar 2 sockerbitar
  Nu börjar tävlingen lida mot sitt slut även för twisters debut men för mig är gröna lund som ett paradis så ge mig ett baradis ( bara paradis) gillade ni mig så ge mig en check ett kort kan inte vara veck. Med guldiga hälsningar Love Grönan

 58. Svar: 1 (2 sockerbitar)
  Känslan när man står utanför grindarna in till grönan är obeskrivlig. Pirret i kroppen när man åker den första atraktionen. Kompisarna, glädjen, farten och lyckan. Jag kommer bo på grönan sommaren 2012 och många år framöver, men frö att göra det behöver jag ett guldkort.

 59. SVAR : 2 Socker bitar..
  Grönan i mina ögon är lika grön som den låter, Lyckan och Glädjen är stor som man får åter, Varje dag på Gröna Lund är Go o Glad, Sommar utan tivoli är inget att ha!

 60. Svar: X – 200 sockerbitar

  Jag önska att jag kunde gå till grönan varje dag, men oftas kan jag inte vara där så ofta eftersom det kostar med inträdde och åkband. Med guldkortet får jag båda de sakerna gratis! Jag får även gratis inträde så att jag kan se mina idoler uppträda på scen, tex som LMFAO som kommer i sommar till grönan! Innan grönan öppnar väntar man i veckor med full av hopp och glädje. Det är ett tecken på att sommaren
  snart är här med fart! GRÖNAN ÄR MENINGEN MED SOMMAREN! Med
  dans, musik, fjärilar i magen och en massa roligheter. Man har fortfarande kvar minen sen första gången man kom dit. Ett stort
  äventyr, alla de stora barnen gick till grönan, en riktig upplevelse. Man vet aldrig vad man ska göra först, allt finns ju där! Ska man börja med lite srik i spökhuset eller den livsfarliga tilten, kanske man ska åka med på en fartfylldresa med kvasten?
  snälla att få guldkortet skulle få mig att känna mig som om jag var
  gjord guld från all lycka!

 61. Jag gissar på alt:1(2bitar).

  Min mottivering:Jag vill ge min fina son,som trots en jobbig vardag med ett funktionshinder,klarat detta skolår med bravur.Alla mål,hitintills nådda.Han har fått kämpa hårt&jag vill belöna honom:-).Ett guldkort på grönan skulle skänka enorm glädje!!

 62. Gröna Lund på sommaren är toppen, bara när jag tänker på det så pirrar det i magen. Känslan av nervositet med en liten tanke i huvet av oro som sätter sig fast på kroppen när man närmar sig trappan och håller sin sockervad i handen känslan är en enorm ångest när man just har blivit fastspänd och man just då tänker på den goda sockervaden man just har ätit med dom 200 socker bitarna i. Gröna lund för mig är helt enkelt allt det är de man vill ha dom ett guldkort som man kan använda varje dag!

 63. svar: 1, (2 sockerbiter)
  jag vill vinna så att jag kan åka till grönan när jag vill. Oavsett dag väder eller humör, man vill alltid till grönan

 64. 2 sockerbitar.

  Gröna Lund är det bästa och här finns det mesta. Gud vad jag längtar, och en härlig sommar jag förväntar. För varje dag som går, känns det som flera år! Känslan av sockervadden som smälter i munnen, är detta år återfunnen. Dess ljuva smak gör sin sak. Aldrig har jag smakat något så gott, och Grönan är som ett sagoslott! Bara ett Guldkort kan göra mig glad, eftersom jag kommer besöka Grönan varje dag!! :)

 65. Svaret är 2 sockerbitar!

  När jag har ett Guldkort,
  Ska jag till Grönan åka fort.
  Jag är hellre på konsert,
  Istället för att sitta hemma och äta dessert.
  När jag sätter mig i vagnen och den börjar rulla,
  Är alla de som åker ångerfulla.
  Men bäst av allt är,
  Man känner sig hemma här.

  Därför är det bra att ha Guldkort ;-)

 66. Svar: 1. är rätt. En sockervadd innehåller 2 sockerbitar.

  Vad skulle vara sommar utan Gröna Lund, vad skulle vara Gröna Lund utan sockervadd, vad skulle vara sockervadd utan socker? Ungefär som ansikte utan födelsemärken, som himmel utan stjärnor. Helst inte ens tänka. Bäst att komma till Gröna Lund och njuta av allting!

 67. Svar: 22
  Jag vill vinna ett guldkort så att jag kan uppnå spänningen när man åker frittfall. Det är nästan det närmaste som man kan komma gud. Gröna Lund är den plats som jag vill leva och dö på. På mig sitter det ett fastklistrat leende av guld, som sitter där enda fram till läggdags. På morgonen skiner jag upp igen för att jag vet att jag ska dit igen med mitt guldkort. Gröna Lund – Den plats på jorden som är tusen och en natt. Det bästa stället i mitt liv.

 68. En sockervadd innehåller 2 sockerbitar.
  Min motivering till att vinna guldkortet är ganska lätt, för jag vill äta sockervadd tills jag blir alldeles mätt.  Jag vill även åka karuseller som vilda musen och extrem och när håret slänger i luften känner jag mig super fin. När frittfall når toppen pirrar det i hela kroppen.Till grönan vill jag åka för det är där jag mår som bäst och hela allt i hopa är som en enda stor fest! Konserterna vid scenen tackar man ej heller nej, så även ett gröntkort skulle vara min grej. Jag älskar allt som har med grönan att göra och det här vet jag att ni älskar att höra

 69. Svar : 2 sockerbitar
  Motivering:
  För att göra denna sommar till den BÄSTA hitils. Skulle hänga på Grönan jämt. Tok nice!!

 70. Svar: 2 (råkade komma åt den två gånger)
  Jag vill vinna ett guldkort så att jag kan uppnå spänningen när man åker frittfall. Det är nästan det närmaste som man kan komma gud. Gröna Lund är den plats som jag vill leva och dö på. På mig sitter det ett fastklistrat leende av guld, som sitter där enda fram till läggdags. På morgonen skiner jag upp igen för att jag vet att jag ska dit igen med mitt guldkort. Gröna Lund – Den plats på jorden som är tusen och en natt. Det bästa stället i mitt liv.

 71. Grönalund på sommaren är skönt för då är allt grönt. Man kan kolla på konserter och då är det tillgängligt för alla pensionärer. Det är till för stora och små och till dom som gillar att bli vettskrämda då. Mina föräldrar är så dryga, säger guldkort ska du ej ha. Med guldkort kan jag ”flyga” varenda lilla da’ Med guldkortet i min hand slipper jag gå till en strand hela dagen lång istället kan jag gå till grönan och blåsa upp en ballong. Svaret: 2 sockerbitar.

 72. 2 sockerbitar.
  har haft guldkort i 3 år . så känns ovärt att köpa igen men skulle vara kul att vinna ett gratis! :D

 73. Svar: 1
  Grindarna öppnas sakta, jag står där och väntar, väntar på Grönans ljuvliga skrik. Jag sluter mina ögon och tänker ”nu gäller det” En lång man tittar ner på mig och säger ”du kommer älska det” Jag tar ett kort steg, och jag är inne. Mina ben börjar springa, huvudet är inte med.. Är allt en dröm? Snurrande karuseller och nybakade munkar, om det är en dröm låt mig aldrig vakna, ALDRIG! Jag sätter mig i en av karusellerna och gör mig redo för ett 80-meters fall, jag hissas sakta upp mot himlen samtidigt som jag ser DEAD BY APRIL på scen, musiken börjar spelas. Hjärtat dunkar snabbare än någonsin och jag älskar det, låt det aldrig ta slut!

 74. 2.) 22 sockerbitar finns i sockervadd.
  På grönan är det grymt kul, även om man blivit yr. Lustiga hus och en vild mus = bus.
  Efter ett lustigt hus och en vild mus, ska jag äta på gröna lunds mat-vrak.

 75. jag tror att det är 2 sockerbitar i en sockervadd och jag vill vinna för att jag älskar grönalund och det skulle vara grymt kul att vinna guldkortet och jag älskar karuseller,godis och spökhus så snälla låt mig vinna :) grönalund är det bästa som finns i sverige

 76. Åh vilken fin bild det var på dagens tävling. Så skulle det se ut om jag och sonen fick vinna! Han skulle titta på mig så där , ”vi kan väl åka berg och dalbanan en gång till mamma”! Vi skulle ha det riktigt mysigt bland folkvimmel, godisstånd, karuseller och lotteristånd. En och annan sockervadd skulle också slinka ner, om den nu bara innhåller 2 sockerbitar :-)

 77. Rätt svar 2

  I sommar vill slå på stort,
  jag kommer då med mitt guldkort
  till er. Jag ska åka fort
  kanske kräla runt i lort
  bara jag inte är för kort.

 78. om jag hade ett guldkort i handen skulle jag kunna njuta av sockervadd med 22 sockerbitar i sig när sockret smälter i munnen och när mamma och pappa säger att sockervadd har för mycket socker men man kan inte sluta för det finns ingen bättre känsla än 22 socker bittar smälter i munnen.

 79. Svar: 1. 2 sockerbitar

  Motivation:
  Min hyllning till Gröna Lund är en liten ordvits.
  Musiken som pumpar från scenen spelas av Lenny Kravitz
  Kvasten svischar över spökhuset
  och publiken träffas av strålkastarljuset
  Människorna som samlats har blandats i en stor bunt
  och slänggungan snurrar runt och runt
  Bandet spelar och rockar fett
  Dock är det är ju smockfullt och hett
  Men ingen kan ta ifrån den kärlek jag har
  Gröna lund, för alltid må ni finnas kvar! ♥

 80. svar: 1
  Jag älskar den där känslan av att kliva in på ett sockervaddsdoftande tivoli fullt av skrik och skratt och glada människor. Känslan av att sätta sig tillrätta i en stol i frittfall och se ut över Stockholm, går inte att beskriva. Ett guldkort på grönan skulle definitivt ge mig större möjlighet att känna den där känslan, jag vill verkligen vinna detta!

 81. svar.2
  att börja med en runtur är det bästa äta godis och en stor sockervad med mycket socker är som att få en kick och åka insane , när solen lyser i gröna lund betyder det ju sommaren är på full fart , att se glada människor är som att se en lärka , alla bilder och alla roliga minner…. grööna lund jag är såhimla kär , när jag ser dig lysa så lyser hela jag jag kommer snart till baka bar en månad kvar gröönna luund jag är sååhimlla kkkäär

 82. Hej!

  Svensk sommar för mig är något som man alltid längtar till under de kalla månaderna. Sommarlov, sol, bad, kompisar och mycket mer. Det är ju en drömmix. Men en riktig sommar får man inte utan det där härliga suget i magen som man bara kan få på ett ställe i vår huvudstad. Visst, det kan kittlas lite i magen när man är glad men det där riktigt sköna, härliga och sommriga suget får man bara på Gröna Lund. Höra alla människor som njuter och är glada, höra fiskmåsarna, höra båtarna som åker förbi samtidigt som man står i kön till ett skönt magsug som man vet snart kommer, är en av dem härligaste känslorna på året. Och att sedan avsluta med en sockervadd som innehåller 2 sockerbitar fullbordar sommarkänslan på ett perfekt sett! Jag vill njuta! :)

 83. 22

  Jag känner hur det pirrar i magen, här vill jag stanna hela dagen! Och återkomma snart igen, hand i hand med min bästa vän. Att falla ner från luften och snurra uppochner, när åkturen är över vill jag bara ha mer, mer, mer! Men snart så kommer mörkret och timmen den blir sen, då taggar vi för nästa dag då vi tar Djurgårdsfärjan till entrén!

 84. Hej! Kul att ni gör en tävling! Det rätta svaret är Nr 1, tror jag :)
  Jag längtar som en galning till öppning och skulle studsa av glädje om jag fick ett guldkort! Det skulle göra min sommar ! Vi ses :)
  / Olle

 85. Svar 1: två bitar socker.
  Jippi en månad kvar till Grönan öppnar för i år,
  väntan har varit väldigt svår.
  Tarmen suger efter karuseller,
  även att vinna på hjulen karameller.
  Sonen har blivit längre nu,
  Kanske vågar han hälsa på spökena som säger bu.
  Ja vi längtar båda,
  för där vi kommer att hålla låda.

 86. Jag gissar på 2 sockerbitar :) Jag vill vinna ett guldkort för att få besöka Grönan varje helg och åka alla attraktioner, och även lyssna och kolla på grymma band och sångare som besöker Grönan hela sommaren :)

 87. Svar: 1, alltså 2 sockerbitar :)

  Jag vill vinna
  då mina pengar annars kommer att försvinna
  När jag på grönan åker fritt
  vill jag mest av allt åka frittfall tilt
  Ni bjuder oss på riktigt skön musik
  och karuseller då man får höra på roligt skrik
  I pop-expressen, är jag helt klart på festen
  Musiken och de glada människorna,
  snurrande barn och sockervadden i handen
  känner jag att inget blir bättre än guldkortet
  i famnen.

 88. Mitt svar: 22 sockerbitar

  Ååh, vill så gärna ha dedär guldkortet!!! Jag hade helt klart varit Sveriges lyckligaste brud om jag fick det!! Jag har varit på Grönan en gång i hela mitt liv och jag njöt av vartenda sekund!! Det var så himla kul!! Min favorit attraktion e helt klart Insane! De känns så spännande och hjärtat slår o håret flyger runt o man skriker för glatta livet!! Så eftersom jag bara varit där en gång så har jag lovat migsjälv att åka till Grönan fleerra gånger i sommar och såklart se Dead By April när dom kommer dit!!
  Hoppas jag får guldkortet!!!

 89. Hej!

  Det innehåller 200 sockerbitar!

  Min motivering:
  Rosor är röda, violer är blåa det är ju sant så som gönan är det sköna, adrenalinet som pumpar är svårt att förklara, men nu tror jag allt att jag är i en livsfara……. när jag sitter i luften och faller ned. Hur jag kommer upp är en gåta, lätt att bryta den bara man har ett gyllene kort.

 90. Det går ”TVÅ” sockerbitar på ett sockervadd.
  ,, och då min sambo och jag numera äntligen åter är ”TVÅ” ,, och ”BÅDA” numera flyttat upp till underbart vackra Stockholm och i år tillbringar vår ANDRA sommar i staden ,, om vi vinner kommer Guldkortet bli hans då jag vet hur han fullkomligt älskar Gröna Lund med alla härliga konserter och karuseller,, – och DELAD glädje,, blir ju faktiskt .. – DUBBEL glädje,, : )

 91. Svar: Ca 2 sockerbitar finns det i en sockervadd! (ca 10 gram socker)

  (från inspiration till bilden ovanför)

  Grönan är inte bara till för att åka Insane med vänner, den är också till för att vara tillsammans med familjen! Att höra mammas skrik i nyckelpigan är väldigt härligt, och lillasyrran som äntligen vågar åka Kvasten,och att lura med brosan till Vilda musen! Att sen äta en god grill buffé på Krejsy´s med familjen är toppen mysigt!
  Men klart att det är toppen kul med vänner också och se på coola konserter!

 92. Svaret är en 1a alltså 2 sockerbitar!
  Vardagar på jobbet sittandes i draget av vår AC småförkyld och snyter mig och läser tidningen om sommaren dagdrömmandes om Stockholm.
  Helgerna i köket efter ha lagat middag åt familjen och diskar och torkar av diskbänken och pannor sittandes med familjen och ser en familjefilm med skratt och längtandes till sommar o Sveriges överlägsnaste plats för alla vår o sommartid Gröna Lund..
  Kvällarna sittandes och borstar tänderna på toastolen brevid min sjungande dotter i duschen fantiserandes om att få vara som hon, barn på nytt och springa runt på alla attraktionerna inne på nöjescentrum No1 i Svea Rike och slicka på sockervadden!
  Natt efter natt i sömnen skräms jag inne på spökhuset och skrattar i lustiga huset och skriker i Jetline men gång på gång enbart i drömmen.

 93. två söta sockerbitar skulle inte sitta dåligt som en liten fika , däremot skulle inte en morot sitta lika fint men det som skulle sitta bäst tror jag skulle va en sovkervadd

 94. 2 sockerbitar!!!!!helt sjukt bara 2 st!!!!
  Efter vintern är jag sliten och minnet rätt slött.
  Kroppen för välanvänd och alldeles för nött.
  Dottern min hävdar den är för slarvigt skött.
  En far o dotter resa då och då borde göra själen gött.
  Få se och uppleva Djurgården i STockholm innan man faktiskt dött.
  Gröna Lund säjs göra så man känner sig som pånyttfött.
  Kunna roa sig majestätiskt i kungliga huvudstaden till man är härligt svettigt blött.
  Ta en glass eller popcorn och bara njuta när man är lite trött.
  Restaurangen har menyer med gott kött och för oss som vill en kall läsk eller en skvätt rött.
  Personalen underbara och man blir alltid välkomnad och ständigt vänligt bemött.
  Fantasi kan bli magi och tänk om det händer just mig ja det vore rätt sött.
  Men framförallt att få vara på Sveriges bästa plats sommartid är efterlängtat och faktiskt sååååå välbehövt

 95. Svar 1) 2 sockerbitar
  Jag vill åka karusell, äta karamell och fröjdas hela sommaren på Grönan!
  Jag vill gå på konsert, känna att jag varit där, och njuta hela sommaren av Grönan!
  Jag vill spela på ”hjul”, känna att allt är kul, och med Guldkort om och om igen till Grönan!

 96. Svaret på frågan: 1

  Utan ett guldkort vid min sida, kommer jag under sommaren lida. Om jag har kortet i min hand, så slipper jag ligga på en strand. På grönan finns allt, som insane det är ballt. Med guldkortet slipper jag stå i kö, så att man inte behöver bli så slö. Även kommer jag in på varj konsert, där sprutar adrenaliet i varje artär. Jag längtar till sommarens start, med guldkortet blir det extra fart.

 97. Svar: 2 sockerbitar finns det

  Jag gillar gröna lund
  Dock alla sötsaker gör mig osund
  I katapulten jag åker upp och ner
  många människor jag ser
  Den första åk-dagen
  Fick jag fjärilar i magen
  Väntar på starten
  Blir lycklig över den otroliga farten
  Jag lär le stort
  om jag vinner ett guldkort

 98. Det är 22 sockerbitar i en sockervadd!.

  Jag tycker att jag borde vinna ett guldkort för att jag alltid har önskat att ha ett guldkort och sparar alltid pengar till att ha råd men mina föräldrar har problem med ekonomin så alltid får jag betala räkningar och sånt så pengarna räcker aldrig till för att betala för nöjen osv.
  Tack så mycket på förhand!

 99. Det finns två sockerbitar i sockervadd.
  Att ha guldkortet i min hand, skulle vara som ett drömland. Gå en promenad på bryggan, kanske få ett stick av myggan. Köpa en mjukglass, gjord av högklass. Man hör ljudet av Twister, då brister mina vrister. Åka Jetline såklart, Grönan jag kommer snart.

 100. Svar: 2 Sockerbitar finns det i en sockervadd.
  Motivering: som en kund, älskar jag Gröna Lund
  Man blir så pirrig i magen, tack vare tyngdlagen
  Man känner sig så ball när man åker fritt fall
  Sockervadd och sötsaker, gud vad det finns för smaker
  En liten sekund ångrar man att man gått på, man blir nästan helt blå
  Personalen är så vänliga och ler, när dom mitt guldkort ger

 101. Svar: Det finns 2 sockerbitar i era underbara sockervadd…
  Jag skulle gärna vilja vinna för jag älskar att vara på gröna lund, jag har varit med i varje tävling sen dag 3. Grönan är min sommars allt att få åka era underbara åkturer varje dag skulle vara en underbar dröm och jag hoppas att min dröm blir sann :)

 102. Svar: 1) 2 sockerbitar

  Motivering: Jag besökte Gröna Lund tjugo gånger i fjol. Alla tjugo gångerna njöt jag av era fantastiska konserter, men avundades dem som hade råd att åka alla hisnande attraktioner. Själv hade jag endast det Gröna Kortet. Eller endast, och endast: det var underbart och jag bär fortfarande med mig kortet i plånboken som ett minne av förra sommaren. I år vill jag dock inte känna mig avundsjuk längre. Jag vill också åka. Därför vill jag vinna Guldkortet, för att kunna njuta av Gröna Lund på rätt sätt.

 103. Det är 2 sockerbitar i en sockervadd, Vill få denna chans för att få möjlighet att lyssna på andra skrika medans min röst skriker, medans min mage kurrar, medans vinden svingar förbi åkattraktionen, vill känna spinnet i min mage, vill känna svinget i kroppen, vill känna rädslan. Vill inte att sommaren ska bli förstörd medans min mage är körd, Gröna lund i mitt liv, Stockholm i mitt hjärta, vad vore jag utan er? ni har gjort tusentals personer lyckliga, aldrig gjort någon besviken, vad jag vet. Jag hoppas jag kan få se många av er på Gröna Lund personalen, ni är alla trevliga, och vore en fin gåva att få denna guld kort.

 104. 2 stycken, alltså alternativ 1 !
  Jag vill helt enkelt vinna för att Gröna Lund är bäst!
  (och för att kunna gå på alla grymma konserter hos er i sommar!!! sjukt taggad på det!)

 105. Svaret på frågan är 1. Alltså innehåller en sockervadd två sockerbitar :)

  Varför vill jag ha ett guldkort? Svaret är ganska givet, men nu ska ni få det skrivet. Varje år brukar jag drömma och tråna, efter att min systers guldkort få låna. Men det har jag aldrig fått, inte ens när tiden gått. Om jag detta guldkort fick, skulle det hållas i rättan skick. Aldrig skulle det försvinna, jag skulle alltid kortet på rätt plats finna. I min hylla på första parkett, där skulle guldkortet ligga slätt.

  Med ett leende på läpparna och gropen i halsen, skulle jag åka till Grönan och delta i glädjedansen. Den 4/5 klockan 8 på kvällen, skulle jag vara med om den största smällen – LMFAO på Grönan lirar, och jag, jag dansar och av glädje grinar. Mina stora idoler på Grönan är, och inget kan beskriva den känsla jag bär.

  Skrik och skratt, förgyller min dag och natt. Vad är bättre än obegränsade besök till Stockholms största skatt?

 106. 12 socker bitar i munnen som smälter när man stoppar sockervaden i munnen det finns ingen bättre känsla man blundar och njuter av den stunden man har men om man hade ett guldkort i handen så skulle man ha känslan hela sommaren

 107. En sockervadd innehåller endast 2 sockerbitar

  Grönan
  Det är platsen där jag hela min sommar vill spendera Om vi har tur, blir somrarna flera när man inte längre på skolan måste fokusera och våra drömmar vi inte blockera När jag kommit dit man mej till utgången får bogsera Man slipper sitta hos farmor hela sommaren och brodera Man kan inte av Grönan för mycket dosera När jag kommer nära denna Gröna, mitt hjärta pulsera och hela min kropp vibrera Ingen kan mina minnen radera Det är där vi lär oss att fort reagera när vi i spökhuset blir skrämda alltmera Man kan med sitt mod, en vän chockera och komma dit nästa dag och på femkampen briljera När man åker Insane man adrenalinet dubblera och man har inte mycket tid att i Fritt Fall fundera Hoppas att föräldrarna min saknad hemma kan hantera när jag åker blå tåget och mot en vän i modighet, duellera Jag längtar efter att i Pop-Expressen få rotera När jag varit där, jag hela världen vill dekorera Om jag inte kan åka till Grönan vill jag emigrera När Grönan öppnar, jag av lycka, explodera På vintern kan jag bara fantisera Om hur mycket Grönan nästa år mig kan fascinera När man allt summera är det Grönan jag i livet mest värdera Vi är bara barn men på Grönan, vi regera Vi kungar och drottningar kommer aldrig abdikera

 108. Svar: 2 Sockerbitar

  G ryyymt när jag hör mig själv skrika när jag är på Jetline
  R oligt när jag tar foton tillsammans med mina vänner
  Ö nskar att vara där varje dag
  N jutbar känslan när det pirrar överallt i kroppen
  A drenalin chock när jag är på frittfall

  L yckligt om jag har en stark livsglädje eftersom jag är på Gröna Lund
  U nderbart när jag tänker att det är dags igen i precis en månad
  N öjd när jag ser mina vänner skrattar på Insane
  D jup i mitt hjärta <3

  Det är just de saker som varför jag önskar mig av hela mitt hjärta ett Guldkort.

 109. 22 socker bitar i munnen som smälter när man stoppar sockervaden i munnen det finns ingen bättre känsla och man blundar och njuter av den stunden man och när kompisarna säger att man har socker vad över hela munnen och den känslan älskar jag och jag vill ha den känslan hela tiden om jag hade ett guld kort i handen så skulle jag kunna ha den känsla hela sommaren <3

 110. Hej! Jag har hört att det bara är 2 stycken socker bitar i en sockervadd (alternativ 1). Det är ju helt otoligt tycker jag som innan gått runt och hört hur folk pratar om att ”det är så himla mycket socker i sockervadd”. Men det måste finnas mer glukos och vatten för att det ska bli såna där trådar som sockervadden är ”byggd” av. Det kan inte vara 200 bitar socker :)

  Motivering.. hmm. Nä jag tänker inte dra till med värsta långa historien om varför jag vill vinna ett guldkort. Utan det är mer för att jag aldrig haft guldkort på grönan och kunna hänga med mina vänner (som alltid köper guldkort) på grönan under sommaren, haha! :D Sen var det ju perfekt eftersom jag nyss lärt mig om sockervadd av en kompis. Kram Daniela L.R

 111. En sockervadd innehåller endast 2 sockerbitar

  Grönan
  Det är platsen där jag hela min sommar spendera.
  Om vi har tur, blir somrarna flera
  när man inte längre på skolan måste fokusera
  och våra drömmar vi inte blockera.
  När jag kommit dit man mej till utgången får bogsera.
  Man slipper sitta hos farmor hela sommaren och brodera.
  Man kan inte av Grönan för mycket dosera.
  När jag kommer nära denna Gröna, mitt hjärta pulsera
  och hela min kropp vibrera.
  Ingen kan mina minnen radera.
  Det är där vi lär oss att fort reagera
  när vi i spökhuset blir skrämda alltmera.
  Man kan med sitt mod, en vän chockera
  och komma dit nästa dag och på femkampen briljera.
  När man åker Insane man adrenalinet dubblera
  och man har inte mycket tid att i Fritt Fall fundera.
  Hoppas att föräldrarna min saknad hemma kan hantera
  när jag åker blå tåget och mot en vän i modighet, duellera.
  Jag längtar efter att i Pop-Expressen få rotera.
  När jag varit där, jag hela världen vill dekorera.
  Om jag inte kan åka till Grönan vill jag emigrera.
  När Grönan öppnar, jag av lycka, explodera.
  På vintern kan jag bara fantisera
  om hur mycket Grönan nästa år mig kan fascinera.
  När man allt summera
  är det Grönan jag i livet mest värdera.
  Vi är bara barn men på Grönan, vi regera.
  Vi kungar och drottningar kommer aldrig abdikera.

 112. svar: 1. 2 st sockerbitar

  Sommaren handlar om att vara glad.
  Och vad passar då bättre än att vara högt uppe i luften och se Stockholms finaste vinkel från Fritt Fall? Eller spänningen i luften när man sätter sig i stolen och snart ska sväva med Extreme? Popexpressens dunkande och vännernas skrattande? Kladdet från sockervadden och popcorndoften som ligger tung mellan stånden?
  Inget slår Gröna Lund på sommaren. Där finns det inte plats för annat än lycka.

 113. Svar: 2 Sockerbitar! Jag gillar grönt för det är skönt, och jag vill ha en skön sommar som är grön och vilken sommar är inte skönast på gönalund? Man mar hur mycket känslor som hälst när man är där!
  Skratt, tårar, rädsla Osv. och det är ju en sån sommar man vill ha!

 114. hej det är 2 socker bitar i en sockervadd det är 10 gram socker i en sockervadd alltså 2 bitar jag älskar grönalundsockervadd jag äter varje gång jag åker till grönalund den är färsk god man känner känslan av socker vadden i munen den är mjuk god fräsh

 115. Eftersom att en sockervadd väger typ 10 gram och en socker bit 4 gram så drygt 2 sockerbitar.
  ”En motivering till varför jag vill vinna guldkortet är för att, innan jag åker till grönan så är jag alltid så ”hypad” om man säger så, och det pirrar otroligt mycket i magen! det skulle betyda jätte mycket, för att jag åker ungefär 2-3 gånger som motsvarar 1500 sammanlagt. Jag tänker alltid på att jag bara ska åka 2 gånger men man kan bara inte sluta tänka på alla roliga attraktioner på grönalund!! Och jag bara äääälskar insane och jetline, det är mina favoriter! Jo, men a det skulle vara extra kul att få åka dit flera gånger under en vecka. Mina kompisar ska ju skaffa guldkortet och alla skulle åka och titta på när LMFAO ska uppträda och jag kan ju inte åka dit då.. synd.. Men tack för denna underbara tävling! :)”

 116. x är mitt svar.
  Grönan är bäst, där kan man fest. Den bästa sommaren är på Grönan där man kan åka karusell och äta karamell! så himla bra sommar det skulle va! :D

 117. Eftersom att en sockervadd väger typ 10 gram och en socker bit 4 gram så drygt 2 sockerbitar.
  ”En motivering till varför jag vill vinna guldkortet är för att, innan jag åker till grönan så är jag alltid så ”hypad” om man säger så, och det pirrar otroligt mycket i magen! det skulle betyda jätte mycket, för att jag åker ungefär 2-3 gånger som motsvarar 1500 sammanlagt. Jag tänker alltid på att jag bara ska åka 2 gånger men man kan bara inte sluta tänka på alla roliga attraktioner på grönalund!! Och jag bara äääälskar insane och jetline, det är mina favoriter! Jo, men a det skulle vara extra kul att få åka dit flera gånger under en vecka. Mina kompisar ska ju skaffa guldkortet och alla skulle åka och titta på när LMFAO ska uppträda och jag kan ju inte åka dit då.. synd.. Men tack för denna underbara tävling! ”

 118. Hej!
  Svensk sommar är något som man alltid längtar till. Lov, bad, sol, glass, kompisar och massa mer. Men en riktig sommar får man inte utan det där sköna suget i magen. Visst det kan kittla till lite i magen om man blir glad men det där riktigt härliga och sommriga magsuget får man bara på Gröna Lund. Att höra ljudet från måsarna, alla människor, och havet samtidigt som suget i magen kommer fram är den somrigaste känslan som går att uppleva i huvudstaden. Jag vill uppleva den! :)

 119. Mitt svar är: 1:an 2 sockerbitar.

  Jag vill vinna guldkortet för det har alltid varit min dröm att ha det. Hehehe jag är också lite höjd rädd men om jag får guldkortet kommer jag nog åka fritt fall varje gång för att få bort rädslan.
  Ses på grönan ;)

 120. Svaret är 2 socker bitar

  Varför jag borde vinna :
  Jag var 13 när jag var där, nu är jag 15, det jag minns är hur kul jag hade, jag och mina vänner hade bara ett leende på läpparna, och att ha det leendet hur många gånger man vill i sommar, hur underbart är inte det ! bara känna håret blåsa i alla snabba karuseller, skriket, skrattat, vänner. Underbart . ♥

 121. Svar: 22

  Wihooo , aaaaaahh!! Guldkort skulle vara något väldigt coolt! Älskar Gröna Lund! Några år sen jag var där men hoppas på att åka dit i år med ett guld kort i handen och höra en massa skrik & äta en massa sockervadd!

  Konserter är nog något riktigt kul! Att åka Extreme och lyssna på någon kändis uppe på scen! Det är så himla härligt! Älskar Gröna Lunds konserter! Det är något speciellt med dom! Man blir så glad att höra allt skrik i bakgrunden! Man får en riktig kick!

  Jag vill vinna ett guldkort eftersom jag inte vart på gröna lund förra året och har inte åkt nya Twister eller blåa tåget! Ett guld kort skulle vara så perfekt nu i sommar! Fyller snart år och skulle vara en jätte härlig present! Ville ha ett guldkort när jag var 10 men fick aldrig ett i present hoppas nu på att vinna ett guldkort!

 122. Gröna Lund på sommaren är en riktig fest
  det jag älskar allra mest.
  Sockervadd, guldkort och fritt fall
  mitt sommarlov kan inte bli mera ball.

 123. Svar: En sockervadd innehåller 2 sockervadd

  Det bästa man kan göra under en sommar är att åka till Gröna Lund. Helt otroligt!  Kan åka varje dag  utan att bli uttråkat. Jag älskar Gröna Lund och önskar att jag vore vara en av dom som vinner ett guldkort , eftersom Då har jag en anledning att åka till Grönan varje dag när jag har ett guldkort! 

  ”Vintern har man glömt, men sommaren har jag drömt.
  Vandra i Gröna Lund, med andra gör en sund, sockervad är rund och det älskar en kund.
  När hönan vaknar est, är det grönan jag saknar mest!
  Guldkortet vill jag ta, och i handen ska jag alltid ha!  ”

 124. Gröna Lund på sommaren är en riktig fest
  det jag älskar allra mest.
  Sockervadd, guldkort och fritt fall
  mitt sommarlov kan inte bli mera ball.

  En sockervadd innehåller 2 sockerbitar!

 125. Oscar Linnér skriver:
  Din kommentar inväntar granskning.

  28 mars 2012 kl. 18:05

  Hej!

  Svensk sommar för mig är något som man alltid längtar till under de kalla månaderna. Sommarlov, sol, bad, kompisar och mycket mer. Det är ju en drömmix. Men en riktig sommar får man inte utan det där härliga suget i magen som man bara kan få på ett ställe i vår huvudstad. Visst, det kan kittlas lite i magen när man är glad men det där riktigt sköna, härliga och sommriga suget får man bara på Gröna Lund. Höra alla människor som njuter och är glada, höra fiskmåsarna, höra båtarna som åker förbi samtidigt som man står i kön till ett skönt magsug som man vet snart kommer, är en av dem härligaste känslorna på året. Och att sedan avsluta med en sockervadd som innehåller 2 sockerbitar fullbordar sommarkänslan på ett perfekt sett! Jag vill njuta!

 126. Hej, jag tror att det är två sockerbitar , alltså nummer 1.
  Man kan tro att det är flera fast jag tror faktiskt att det inte är mer än 2.

  Motivering:
  Jag skulle vilja vinna det här guldkortet för att det är första gången och det är inte långt kvar tills grönan öppnar, och nu har jag precis fått åka in själv dit, så jag ska ta vara på det mycket eller jag skulle om jag vinner :) ! Jag vill gärna vinna guldkortet , jag skulle åka in nästa varje dag !!
  Guldkortet är verkligen underbart, fri entré och åkband!!
  Det är ganska dyrt, fast ändå är det värt det! Fast när jag fick reda på att dom lottade ut guldkort här på hemsidan vart jag helt chockad ! så jag gick in direkt och kika. Jag tycker att det skulle vara super duper roligt om jag vann ! Och det är inte så ofta jag vinner så skulle vara extra roligt om jag vann.

  Kram från Amanda Dahlström. :)
  Håller tummarna..!

 127. Svaret: En sockervadd innehåller 2 sockerbitar!

  G uldkortet vill jag vinna for att mitt hjärta för Grönan brinner.
  U tan ett besök i sommar vore vi ju riktiga dumbommar.
  L aktrits, sockervadd och glass- här finns allt ‘en masse’.
  D ansbanan har mig fången för jag älskar dansa mot solnedgången.
  K onserterna på stora scenen få mig alltid att svänga benen.
  O m jag vinna kexchokladen hörs mitt skrik i Salsjöbaden.
  R äkna redan ner timmarna tills jag kan sitta i radiobilarna.
  T ar mig dit o låt mig stanna för evigt -det är det enda som är skäligt!

 128. 1
  Smaken av sockervadd är som resa på molnen. Där du kan se allt, känna doften av allt, smaka allt! Precis som när man besöker Grönan, från alla restauranger känner du doften av god mat och smaker från hela världen. Tar du en tur i Kvasten ser man underbara havet, ett åk i tilten har man utsikt över Stockholm stad. Underbar och obeskrivlig känsla, som man bara kan uppleva live!

 129. Hej jag lämnade min motivering tidigare ikväll men mitt svar står mitt i texten bara så ni vet! :)

  Hoppas jag vinner

 130. SVAR: 2 sockerbitar!

  Hej!

  Svensk sommar för mig är något som man alltid längtar till under de kalla månaderna. Sommarlov, sol, bad, kompisar och mycket mer. Det är ju en drömmix. Men en riktig sommar får man inte utan det där härliga suget i magen som man bara kan få på ett ställe i vår huvudstad. Visst, det kan kittlas lite i magen när man är glad men det där riktigt sköna, härliga och sommriga suget får man bara på Gröna Lund. Höra alla människor som njuter och är glada, höra fiskmåsarna, höra båtarna som åker förbi samtidigt som man står i kön till ett skönt magsug som man vet snart kommer, är en av dem härligaste känslorna på året. Och att sedan avsluta med en sockervadd som innehåller 2 sockerbitar fullbordar sommarkänslan på ett perfekt sett! Jag vill njuta!

 131. jag tror att en sockervadd innehåller 200 sockerbitar
  men allt handlar ju om storleken på sockervadden :)

 132. 222 sockerbitar!
  Jag vill ha ett guldkort pga att jag var inte på grönalund på hela förra året pga vissa anledningar, ekonomi, familj osv.. tråkigt nog. Så ett guldkort skulle va GULDvärt för mig iår, skulle åka till grönan varje dag! Kram

 133. Svar: 200
  I Grönalund är det riktigt roligt, särskilt när det är väldigt soligt.
  Hoppas på att vinnaren är jag, med guldkortet i handen åker jag dit varje dag. Känns pirrigt i magen och och hela min kropp, sitter i Frittfall påväg mot topp. Skrattar och skriker påvägen ner, massa människor som jag ser. Rolig dag med alla attraktioner och vilda musen, tackar personalen upp till tusen!

 134. Svar: 2 sockerbitar.

  Jag vill vinna guldkortet eftersom jag är en fattig student, som sällan har råd att gå på Gröna Lund. Senast jag var där för att åka karuseller var nog två-tre år sedan, vilket är synd. Hade jag ett guldkort skulle jag åka in till Grönan så fort jag har tid, och när jag inte har tid får min kära bror låna kortet. Han gillar allt som går fort och är högt. Han skulle uppskatta kortet lika mycket som jag!

 135. 1. 2 st sockerbitar.

  Jag skulle vilja vinna ett guldkort för jag verkligen älskar gröna lund!
  Hade det funnits ett guldguldkort så man fick bo där hade jag inte tvekat, det hade varit mitt!
  Men nu när man inte kan bo där skulle jag verkligen bli lycklig av ett guldkort, då skulle jag i princip bo på gröna lund ändå!

 136. 2!
  Jag vill vinna och ge min 8-åring möjlighet till en magisk sommar när han kan få gå på grönan och åka HUR MYCKET SOM HELST!! :)

 137. Det finns 2 sockerbitar i en sockervadd.
  Min motivering är väl att jag är en person som verkligen älskar grönan! Om jag skulle vinna guldkortet är jag en person som skulle använda det väldigt flitigt… Jag köpte ett guldkort för 2 år sedan tror jag det var.. jag var nog på grönan kanske 30-40 gånger den säsongen. Men tyvärr så har man ju inte pengarna till ett nu.. I LOVE GRÖNAN FOREVER! <3

 138. socker vad innehåller ungefär 200 sockerbitar. Sen vill jag vill jag vinna för att jag kommer åka in mycket till grönan i sommar med mina kompisar men jag vill samtidigt spara pengar tills jag ska åka utomlands och att få vinna ett guldkort skulle var guld värt. Jag skulle kunna åka in flera gånger med mina polare och slippa vara ensam hemma och sen slippa behöva tänka på alla pengar.

 139. Rätt svar är 1: Det innehåller 2 st sockerbitar.

  Jag måste ju någon gång komma över min SKRÄCK för karuseller, så vad vore väl bättre än ett Guldkort…?

 140. Rätt svar på frågan är 1. 2 sockerbitar.
  Jag borde vinna för att jag älskar grönalund och dit nästan varje dag och jag har inte råd med att köpa ett guldkort själv :)

 141. En sockervadd innehåller 1. 2 sockerbitar! MUMS<3

  Ett guldkort skulle jag gärna vilja vinna, så jag till Grönan kan försvinna. Och bara hoppa in i första bästa åktur, för då kan man vara allt annat än sur! Jag älskar att känna vinden i håret vina, men ibland kan pengarna börja sina.. Och alla bra konserter gör det svårt att få pengarna att räcka åt, för man vill ju sjunga med i varje låt! Så detta guldkort skulle vara väldigt bra att ha, och så skulle man ju bli väldigt gla’!

  Tack och hej, vi ses i sommar!

 142. svar på frågan ::: 1:2

  jag tyckte bara att det skulle vara grumt om jag van för åker varje år och åren på grönan är alltid olika och det blir roligare och roligare för varje gång man åker till Gröna Lund :D

 143. Jag tror att det är 2 sockerbitar i en sockervadd! Och jag skulle så himla gärna vilja vinna för jag har aldrig haft ett guldkort. Varje år går jag på grönalund och hur kul skulle det vara om jag kunde gå flera gånger?! Vara lite flashigt sådär med ett snyggt guldkort i plånboken. Hahah. Jag skulle hemskt gärna vilja vinna för jag älskar fart, jag älskar att ha roligt och jag älskar känslan när man springer in på grönalund och är jätteglad!

  1. och som sagt vill ha det för jag vill spendera mer till på gröna lund än jag gjort i mitt liv

 144. Antal sockerbitar = 2

  Vad är ett besöka på sköna Grönan utan att bli full av kladd från underbart god sockervadd :-)

 145. Svaret på frågan av 1,X eller 2 är 2! =)

  Att få chansen att vinna denna tävling skulle göra en väldigt glad karusell galen son väldigt lycklig. Denna tävling är jag med i just för att min son på snart 6år ska få åka så mkt karusell han vill i sommar och inte få åka alls pga att mamman är arbetslös och familjen öever på en inkomst. :/ Håller tummarna hårt för min sons skull! :)

 146. Rätt svar: 1. 2st
  Motivering: Enda anledningen till att jag behöver ett guldkort är att det skulle underlätta så mycket ekonomiskt. Med massvis med saker som man vill göra i sommar så kommer mycket pengar försvinna och att då ha ett guldkort skulle underlätta mycket då en del pengar inte skulle läggas på grönan-besök.

 147. Alternativ #1. 2 stycken sockerbitar krävs

  Motivering:
  Jag förtjänar ett guldkort då jag som glad skånetös älskar atmosfären på grönalund och var mitt första arbete i stockholm när jag flyttade hit. Trots att jag inte skall jobba hos er i sommar ändå vill jag ändå spendera sommardagarna med familj och vänner med gyllene dagar på gröna lund!

 148. 2 sockerbitar är mitt svar :)
  Jag ÄLSKAR verkligen alla era attraktioner,dom får mig att känna ett riktigt sug i magen. Att bara vara där en hel sommar skulle vara underbart,allas dröm liksom. Jag skulle bli överlycklig ifall jag vann och tacka er tusen gånger.

 149. Vill vara lika galen igen och åka insaign för det var absolut det mest insaign jag gjort i mitt liv..

 150. Svar – 22

  När du åkt din favoritkarusell kanske du blir sugen på en supersmäll!
  Rosa och vitt, du köper ditt.
  Mycket sött och mycket gött.
  I slutet av dagen, skulle sockervadd passa perfekt till magen!

 151. 2 st för att jag har sett det på ett tv pogram där ni intervjuva några kändisar på görnalund och en person fick en chock och det kommer jag ihåg att det var 2 st sockerbitar i en sockervadd :)

 152. 2 sockerbitar :D
  Vill ha ett guldkort, för att jag och min bästa vän hade tänkt åka till grönan och ha kul på sommarlovet, haffa killar och ha något att göra när vi har tråkigt.
  Bara njuta av sommarlovet i grönan. Grönan är ju den bästa, och det finns ju fett söta killar dära!
  Jag är som alla andra, gillar att vara ute i solen och bara chilla, så jag skulle jättegärna vilja ha ett guldkort! ;)

 153. Jag tror att det är 2 st socker bitar, jag skulle vilja ha ett guld kort för att jag inte brukar vara på gröna Lund så ofta och det skulle jag säkert göra flera gånger om jag fick ett guld kort!

 154. En sockervadd innehåller två bitar socker

  När jag spatserar runt på Gröna Lund
  Är jag lycklig en stund
  för då kan jag verkligen njuta
  och i fritt fall tjuta
  och ett guldkort skulle göra mig till en ännu nöjdare kund!

 155. 2 sockerbitar är det i en sockervadd! :D Jag vill vinna så att jag kan säga till mina vänner att köpa guldkort så kan vi åka tillsammans!

 156. Svaret är 2 Sockerbitar!
  Jag vill jättegärna vinna. Varje sommar tillbringar jag tiotals kvällar på grönalund med grymma konserter och härlig stämning. Jag står avundsjukt och kollar på alla glada människor som tar sig några åk bland alla roliga karuseller i stockholmskvällen. Jag tänker att; åh vad härligt det skulle vara att ta en tur i katapulten och se Stockholms alla lampor försvinna under fötterna när man far upp mot stjärnorna.
  … nu längtar jag till grönan öppnar ännu mer!

 157. Rätt svar är: sockervadd innehåller ca 2 sockerbitar alltså svar nr:1

  Jag vill vinna kortet till min son som älskar att åka allt på Görna Lund men min plånbok som ensamstående räcker inte till alla besök han vill gå på….

 158. 1. 2 sockerbitar.
  Jag tycker att ja borde vinna för att jag älskar att åka till gröna lund det är så kul & alla mina vänner ska skaffa guldkortet och jag vill också de fast jag kanske får fast om jag vinner så behöver jag ju inte köpa nåt!
  Tack!
  MVH Cassandra Tamimi

 159. en sockervadd innehåller 200 sockerbitar!:)
  Motivering:
  Jag hade guldkort både sommaren 2010 och 2011, det var helt ärligt det roligaste som hänt mig, det gjorde mig så glad. Men i år vill varken min mamma eller pappa betala guldkort åt mig. Jag skulle helt klart betala för egna pengar för det är ett guldkort värt helt klart!! Men jag har inga pengar och kommer inte kunna spara ihop det tills i sommar, så snälla välj mig!

 160. Jag tror det är två sockerbitar i en sockervadd.
  Jag vill vinna ett guldkort för jag bor i Gävle, men åker till grönalund flera gånger på sommaren. Jag hade furuvikskort förra året och kom in gratis men nu kommer jag inte få ett sådant. Och mina föräldrar kommer inte ge mig ett guldkort så att jag kommer in på grönan gratis.

 161. Det finns 2 sockerbitar i en sockervadd. Gröna lund är den bästa nöjesparken i hela Sverige, och det kommer nog vara det hela tiden!. Jag älskar att känna vinden på mina kinder när man åker jetline eller några andra favoriter! :)

 162. Svar : Det är 2 sockerbitar ! :D

  Motivering : Jag har aldrig varit där och vill jätte gärna vara där och ha kul. Mina vänner har varit där och berättat om er nya attraktion Extreme och de sa att den var jätte rolig så jag vill jätte gärna åka den !
  Tack ! :)

 163. Vill göra nått för sonen.. Han älskar att åka tåg till stockholm. Han skulle bli överlycklig att få åka alla karuseller.

 164. Sockervadd kan man jämföra med Gröna Lund. Det går alltid framåt och är lika kul varje gång!

 165. 2st sockerbitar! :)
  Skulle ge flickvännen mitt guldkort, vi har lite dåligt om pengar just nu, så det skulle vara väldigt trevligt att få ta med henne till Gröna Lund och ha en helt underbar dag tillsammans, det skulle förgylla våran sommar! :)

 166. Svaret är 22 st sockerbitar. Jag borde vinna ett guldkort eftersom jag åker till gröna Lund väldigt ofta och det gör att det kostar så mycket pengar så om jag inte vinner ett guldkort kommer jag bara åka dit 1 gång iår. Gröna lund är ett skönt ställe där man får uppleva spännande saker och få minnen för livet! Gröna Lund är nummer 1!

 167. 200 sockerbitar innehåller sockervad!!!
  jag vill vinna för jag älskar att gå på grönalund men mina föräldrar säger att det är för dyrt

 168. Svar: x
  Har aldrig varit på Gröna Lund och alla som jag har hört som har varit där säger att det är ett underbart ställe att åka till! Mycket mycket bättre än Liseberg säger många. Så ett Guldkort skulle inte suttit fel

 169. Jag tror på två sockerbitar!

  Jag skulle vilja vinna ett guldkort eftersom det aldrig sitter fel med ett besök på grönan och det lär du bli en hel massa besök om jag vinner ett guldkort :D

 170. Svaret är : 22 st sockerbitar
  Jag vill vinna guld kortet för jag älskar Gröna Lund, Och min mamma har inte pengar att betala mitt guld kort och jag har inget jobb eller något.

 171. Alternativ nummer 1, två sockerbitar.

  Motivering:
  Jag förtjänar ett guldkort på gröna lund för att min sambo, Sara Hess kan göra två sockervadd med hjälp av två maskiner och två händer Samtidigt! Och för att jag och min sambo kommer troligtvis spendera hela sommaren på gröna lund i alla fall!

 172. X 222

  Jag vill vinna guldkortet för jag tycker gröna Lund är jätteroligt att vara på och dessutom har jag inte varit där på två år så känner mig taggad för att åka extra mycket i år!

 173. Jag vill ge bort kortet till min lillebror, han har alltid drömt om att åka till Grönan men har aldrig fått jag har länge velat köpa ett guldkort till honom men har inte haft råd

 174. 22
  Jag älskar att åka karuseller och det är det bästa jag vet älskar när det går fort och höjder är det bästa som finns.

 175. Svar: 1, två sockerbitar

  Att åka upp i fritt fall, och se ut över Stockholm, se på alla myror på marken, och höra alla skrik i farten. Det är definitionen av härligt. Men denna härlighet får jag inte uppleva alls så ofta som jag borde. Att kunna gå dit varje dag, det vore lika härligt som fritt fall! Sen får vi inte glömma snurrande extreme, snabba Jetline, eller pirriga insane. Tillsammans med alla lukter och allt roligt i parken, är det det bästa som finns. Så SNÄLLA, ni vore bäst i hela världen om ni valde mig. Ni vore till och med bättre än sockervadd! Och det är stort.

 176. Svar: 1=2 st
  Jag vill vinna för jag har lovat min son ett guldkort när han har klarat skolan, vilket han kommer att göra.

 177. det är två socke bitar i sockervadd

  motivering:
  hej! det skulle vara kul om jag van så att jag och mina kompisar kunde åka till grönalund i sommar

 178. 2 sockerbitar :D
  Vill ha ett guldkort, för att jag och min bästa vän hade tänkt åka till grönan och ha kul på sommarlovet, haffa killar och ha något att göra när vi har tråkigt.
  Bara njuta av sommarlovet i grönan. Grönan är ju den bästa, och det finns ju fett söta killar dära!
  Jag är som alla andra, gillar att vara ute i solen och bara chilla, så jag skulle jättegärna vilja ha ett guldkort! ;)
  Jag vill ju uppleva skaerna jag upplevde sommaren 2011 i grönan, saknar verkligen det.

 179. Rätt svar är 1. 2 sockerbitar!
  Min motivering lyder: Gröna lund är ju så underbart kuul! Och när man har kul går tiden snabbt.. Man hinner knappt blinka innan dagen är över och Grönan stänger för kvällen. Finns det något bättre då än att komma på att man har ett guldkort så man kan komma tillbaka nästa dag, och nästa dag… och så vidare! Det skulle vara toppen och få vinna ett kort, så blir sommaren aldrig tråkig!

 180. JAg vill ha ett gukdkort för att jag har varit på gröna lund 2 ggr, och alla i min klass hade det 2011 och pratarde om allt och sånt, så detta år vill jag också prata om det!

 181. svar 1

  det bästa som finns på sommaren att åka karusel och äta sockervad. det vore så roligt att få åka hur mycket karuseler man vill i sommar för jag har haft sån otur att behöva vara sjukskriven under våren för att ha gjort en operation som en läkare tidigare gjort fel på.

 182. Hej sockervadd innehåller 2 bitar socker :)

  Jag skulle vilja överraska min son Malte med ett guldkort då han är min ögonsten och har haft en tuff period. För att se glimten i ögat igen på honom så vet jag att hans största dröm är att få komma till Gröna Lund och få upptäcka allt roligt och spännande.

 183. Hej Hej! Såg att man kunde göra detta test på Facebook.
  Skulle tycka att de vore jätte kul om jag vann de efter som att jag aldrig vinner, hehe :)
  Hade så bra c:

 184. Svar: 2 sockerbitar.
  Åh, vad jag längtar till sommaren. Då man kan åka till Grönan en dag igen, men tänk bara om jag hade ett guldkort. Då skulle man ta färjan till Gröna Lunds port. Åh, vad jag längtar till sommaren…

 185. Det finns två socker bitar i en sockervadd, alltså är alternativ 1 rätt svar! Jag vill verkligen vinna ett guldkort för att spendera en hel sommar bara i skratt vore helt underbart! Bara slippa tanken på skolan och njuta för full fart och att åka till Gröna Lund efter jobbet med vänner är bara en perfekt avslut på varenda dag, förhoppningsvis, på lovet. Fyller år den 30 juni och har aldrig firat den på Grönan, kanske dags att göra det till en tradition? Vore helt AWESOME! Sommar på grönan är nog varje stockholmares dröm, både stora och små! Vacker utsickt från uppskjutet och känslan av att vara fri som en fågel när man åker kättingflyget. Oh vad jag vill vinna, för det är jag som andra ringare på gymnasiet faktiskt värd! Hihihi :)

 186. 1. 2 sockerbitar.
  jag vill vinna för att jag vill kunna åka dit med min bästis och massa andra kompisar och min bästis kommer få guldkortet och vill också det då !! :) hade det förra året det ägde att ha !!!!!! <3

 187. Rätt svar är 1. 2 sockerbitar.
  Jag vill ah ett guldkort så jag kan åka berg- och dalbana tills magen skriker av fjärilar och lyssna på superband på scen i den varma sommarnatten!

 188. Jag tror att 1 sockervadd innehållet svar: X – 200 sockerbitar!

  Varför ska jag vinna?
  Jo för att jag kommer i från norrland, från en liten kuststad som heter Hudiksvall. Vinner jag så får jag en anledning till att få komma härifrån och komma till Stockholm :D jag älskar verkligen Sveriges huvudstad för det är där allt händer, och såklart så älskar jag att åka karusell och att besöka Gröna Lund <3

 189. ‎2 stycken innehåller sockervadd :D
  skulle va himla kul och vinna så jag kan spendera min sommar i stockholm och gå på grönan varje dag! :)

 190. Det är 2 stycken sockerbitar i en sockervadd! Jag vill vinna guldkortet för att kunna njuta maximalt i sommar. Tänk dig att vakna upp en härlig sommarmorgon, höra fåglarna kvittra, dra på dig shortsen och solglajjorna sedan dra till grönan! En dag fylld av skratt, pirr i magen och fint väder, det är lyx för mig. Ingen sommar utan Gröna Lund!

 191. svaret är 2 sockerbitar i en sockervadd.
  Jag vill vinna ett guldkort för att det skulle ge mig tillfälle att umgås med min tonåring på ett kul sätt och för att jag själv blivit så superfeg som vuxen och nog skulle behöva utmana mig själv med alla attraktioner som Gröna Lund erbjuder!

 192. Rätt svar är 1, 2 sockerbitar!

  Om jag skulle vinna detta kort så skulle dagarna gå fort.
  Skulle kunna åka när jag vill, detta år redan i april.
  Åka extreme tills jag blir yr och dansa sönder min frisyr.
  Rabatt i kiosken får jag med så kommer kunna äta med silversked.
  Någon dag köper jag säkert en sockervadd och när sommaren är över kommer jag på grönan vara riktigt hemmastadd.

 193. 22 sockerbitar

  Vinna kortet vore guld. Vinna vill jag gärna.
  Barnen blir glada. Jag blir en stjärna.
  Vi får se Uggla, Danny och Saade.
  Tänk om sån tur jag ändå hade!

 194. svar:2
  jag borde vinna för att jag förtjänar en awesome sommar med er på gröna lund! Jag skulle åka varenda berg och dal bana ni har. Så snälla jag skulle bli jätte jätte glad för ett guldkort!

 195. 2 st sockerbitar är det i en sockervadd! :D
  Jag måste lägga barnbidraget på kläder och busskort, och ska jag ha ett busskort på sommarlovet räcker det inte till ett guldkort på Grönan. Gröna Lund is the place to be en svensk sommar, åka, träffa kompisar, äta osv. Ett måste alltså, och det skulle underlätta vääldigt med att vinna ett guldkort!

 196. 1. 2 . Svara : det är två socker bitar. Jag älskar Gröna Lund och har gjort det sen liten. Är 16 år idag och längtar otroligt mycket till Grönan när ni stänger för säsongen. Jag skulle tycka det vore jätte roligt att vinna ett guldkort. Jag skulle verkligen använda det och åka gärnet i sommar !!

 197. 2 sockerbitar ! Jag måste vinna guldkortet för att få njuta av grönalund 24/7 utan att behöva tänka på hur dyrt det verkligen är ! Vanligtvis åker man 2-3 gånger under sommarlovet. Den här sommaren måste bli fet om jag vinner så blir det att spendera sena sommarkvällar med dom bästa vännerna och njuta av alla åkattraktioner och såklart den trevliga sommarkänslan som man bara kan finna i grönalund.

 198. Jag tror att det finns 22 sockerbitar i en sockervadd.
  Jag älskar verkligen gröna lund och vore jätte roligt att vinna ett guldkort till sommaren speciellt eftersom jag i år inte kommer att ha råd att köpa ett. Tack för en jätte bra nöjespark och bra konserter! :)

 199. det är 2 sockerbitar.

  Jag vill vinna för att jag åker till grönan minst 17 gånger under sommaren. och jag hade tänkt att köpa ett iår, jag gjorde de också förra året, men nu är det tävling så jag passar på! Så jag vill jätte gärna vinna, och när jag har gukdkortet då kommer jag åka flera gånger iår, och mer pengar dåå ;)

 200. Hej!

  Jag tror att det är 2 sockerbitar i sockervadd! De är mycket luft i sockervadd så gör de stort!

  De blir många besök på grönan varje sommar och mycket pengar går åt till inträde och åkband! Så det vore väldigt kul att vinna ett guld kort så att man kan köpa mer sockervadd inne på grönan !! Fast de gör inget att man lägger massa pengar på något så kul som gröna Lund!!!:)

 201. Jag tror att det är 2 stycken.
  Jag skulle bli sjukt glad om jag vann, för jag älskar Grönan, och har länge velat ha ett guldkorn men min mamma vill inte betala för ett hehe ;) men skulle va sjukt kul att kunna åka när man har lust, annars blir det ju typ bara 2 ggr per år och det är trist :)
  Kram

  P.s om jag nu av någon anledning skulle vinna så skulle det va bra om ni kanske skrev på facebook för min mejl funkar inte ;) Ebba Eriksson heter jag, sen har ni ju min mejl :) aja, ha det gött nötkött :)

 202. Har ingen aning men chansar på 2. 22

  Egentligen behöver jag nog inte skriva så mycket mer än att jag ÄLSKAR Gröna Lund! Man ler hela dagen och vill inte därifrån! En dag på Grönan är en dag man inte glömmer!<333

 203. 2.22st sockerbitar..
  Jag borde vinna för att jag åker varje år till grönalund och åker karuseller, ni har en rolig nöjespark. Jag är där minst 3h och max 6-7 h vissa gånger kan jag vara där 1-2 gånger år!

 204. En sockervadd innehåller 2 socker bitar. Jag vill vinna guldkortet eftersom jag har aldrig varit på Gröna Lund . Jag hade inte chansen och råd att komma dit. Jag skulle vara jätte lyckligt om jag fick den!

 205. 2 sockerbitar , grönan är så kul och jag älskar de verkligen och man har så kul genom att få åka allt kul och bara ha kul. och jag fyller snart år och de hade varit en jätte bra present. Jag älskar att åka saker :)

 206. Det är (1.) 2 st sockerbitar i sockervadd.
  Jag skulle jätte gärna vinna! Gröna Lund är det roligaste med sommaren. Ingen sommar utan Grönan!!!

 207. 1. (alltså 2 sockerbitar)
  Jag bor långt ifrån stockholm men skulle jättegärna åka till grönan flera gånger i sommar och kolla på alla grymma band och åka karuseller! Tyvärr kostar ju bara själva resan endel, men skulle jag vinna detta guldkort skulle jag utan tvekan komma dit flera gånger i sommar!

 208. 1. 2 Sockerbitar. Jag är en kille på 15 år och jag är skit kär i min flickvän, säkert bästa o finaste tjejen på jorden, älskar henne så mke. Och jag skulle vilja bjuda henne på gröna lund eftersom jag vet att hon vill dit väldigt mycket. Själv vill jag ju också dit men hon vägrar låta mig betala något, Så jag hoppas att jag får Guld kortet så hon och jag blir glad. Förresten, Tycker grönalund är grymt kul! Insane är nog den roligaste jag åkt hittils, åkte den säkert 20 gånger förra sommaren. men hoppas såklart det blir många fler åk! Det är mycket trevligt folk och härliga attraktioner. Hej så länge hoppas ni hör av er! :D

 209. Jag tror att det är 2 sockerbitar i en sockervadd! Och jag borde vinna eftersom jag gillar farten i alla karusellerna på Gröna Lund!

 210. Rätt svar: X. 200 sockerbitar

  Jag vill vinna för att jag vet hur kul jag skulle ha med det och hur många karuseller jag skulle åka! Det skulle vara en njutning och alltid få åka hur mycket jag ville av alla era sjukt bra karuseller, såsom twister, katapulten, insane och många fler! Jag vill även vinna för att era konserter brukar vara awsome och jag vill inte missa en ända när mina kompisar drar dit!

 211. Hejsan! En sockervadd innehåller 2 sockerbitar! Jag skulle så gärna vilja vinna GuldKortet för jag och mina kompisar ska börja gymnasiet och då kommer alla skiljas åt och då tänkte vi göra den här sista sommaren riktigt grym! Därför vill vi åka till grönans alla konserter och åka massor av berg-och dalbanor :D Skulle bli super glad om jag vann kortet :D

 212. Hejsan!

  Svar på frågan:
  1. 2 sockerbitar

  Motivering:
  Ibland går det upp, ibland går det ner,
  för varje åktur vill jag bara ha mer!
  Attraktioner, god mat och ny musik finna,
  om jag har tur kan jag priser vinna.
  Ja milda makter, på Gröna Lund går det undan,
  varje dag vill jag göra den här rundan!

  Med insane hälsningar,
  Iris

 213. 2 st sockerbitar. jag vill vinna ett guld kort för att det är så roligt att vara på grönalund och jag har varit där 2 gånger när jag var 5 och i år och jag älskar verkligen känslan när man kommer hem och ska sova och känner hur man fortfarande åker upp och ner och snurrar älskar den känslan!

 214. 200 st

  känslan när man åker upp i frittfall känslan när man är högst upp DET är de är en av dom bästa känslorna som finns för den bästa är absolut när man snurrar i extrem.

 215. Rätt svar är alternativ 1. 2 sockerbitar!

  Jag vill vinna ett guldkort för det blir inte en dags semester för mig i sommar, utan jag blir kvar i stan. Det går så klart ingen nöd på mig, jag älskar sommar-Stockholm, men att kunna gå på konserter efter jobbet, åka lite berg-och-dalbana och äta just sockervadd när jag behöver fly vardagen lite – skulle vara guld värt.

 216. Hejsan! Det är väl 2 stycken bitar i en sockervadd!? ;)
  Jag skulle super duper gärna vilja vinna ett guldkort! Eftersom jag och mina kompisar har som mål att åka allt på Grönan i sommar! Jag har inte varit där på två år, så jag är jätte taggad på att få åka dit i år! Har försökt spara pengar till ett guldkort hela vintern men det har inte gått så bra… så om jag vinner kan jag lägga pengarna på annat roligt inne på grönan som till exempel sockervadd och spöhuset, som jag aldrig heller vågat gå in i… Eller bjuda mina fina vänner på lunch :) Skulle verkligen betyda jätte mycket för mig om jag blev utvald av alla som är med och fick vinna det här guldkortet!! Ses på Grönalund! :D

 217. Det finns 2 sockerbitar i en sockervadd!
  Så 1 tar jag som svarsalternativ.

  Min motivation är;
  Har jag guldet med att åka med i gunget.
  Så kommer jag in med en glad min.

 218. Svar: 1. Eller ja, 2 sockerbitar alltså!

  Guldkort är något som alltid är bra
  speciellt om man vill åka Lyktan var da’

  Ett besök hos Pettson är aldrig fel
  oavsett om man är ung eller gammal och stel

  De sägs att ett gott skratt förlänger livet
  och att det blir många på Grönan är nå’t som är givet!

 219. 200 tror jag.
  Jag skulle vilja vinna ett guld kort för från gröna lund får man så många bra minnen kommer närmare och lär känna nya personer.

 220. Alternativ 2. 22 stycken.

  Jag älskar somrarna på grönan, det får mig verkligen att minnas glada barndomsminnen. Brukar besöka grönan en gång per säsong för åkning eftersom att en studentkassa inte räcker så långt. Med guldkortet skulle jag tillbringa många glada dagar och kvällar med åkning och grymma konserter.

 221. Det är två sockerbitar.
  Har aldrig haft ett guldkort på Grönalund och skulle säkert bli en upplevelse för mig om jag vann ett, delvis för att få ett gratis då jag inte har så mycket pengar/råd till att köpa ett. Skulle jätte gärna vilja ge Grönalund en chans om jag bara kunde!

 222. Jag tror att en sockervadd innehåller 2 sockerbitar.

  Jag vill vinna den här tävlingen för att jag nu bott i USA ett år och jag längtar så himla mycket efter Grönan – kommer vilja gå hur ofta som helst när jag kommer hem, men kommer inte kunna skaffa sommarjobb eftersom jag inte kan gå på några intervjuer, så som det ser ut så är jag dessvärre helt pank i sommar. Ifall jag skulle vinna ett guldkort skulle det betyda att jag skulle kunna gå till Grönan i alla fall och det skulle vara så himla underbart att titta ner över Mälaren medans man åker Kättingflygaren eller Katapulten, eller att falla ner i vattnet när man åker Insane – så himla underbart! Längtar efter svensk sommar och en heldag på Grönan, det gör verkligen sommaren helt perfekt!

 223. på en sockervadd finns det 22 socker bitar!

  Motivering: Jag skulle vilja vinna ett guld kort för jag har alltid varit en fegis då man ska åka karusell så om jag skulle vinna ett guldkort skulle jag som blivit ‘pushad’ till att åka!! Det skulle vara en liten hjälp till att jag kommer våga då! Det skulle vara jätte kul , funderar också på att besöka stockholm i sommar så det skulle vara helt fantastiskt att vinna ett guldkort!=)

 224. 2 st är det i en sockervadd
  skulle bli så glad om jag fick guldkortet och har blivit 141 nyss, snälla snälla :)

 225. Rätt svar: alternativ 1 2 sockerbitar
  Har du hört om skrönan
  Att det skulle finnas ett gyllene kort på grönan
  För hur skulle något så fantastiskt kunna vara sant
  Det skulle ju bli glädjefnatt på alla från bebis till tant
  Det vore fantastiskt att i sommar få glida, med ett guldkort i hand
  till och med bättre än att ha en gyllene tand
  Tänderna och munnen får dock gärna bli fyllda av härlig vadd
  Gärna den av socker som leder till extra mycket kladd
  Nu ska jag luta mig tillbaka en stund
  och fantisera om att sommaren kommer att tillbringas på Gröna Lund

 226. Jag skulle jätte gärna vinna för att min skola ska läggas ner och jag vill gärna att jag och min klass ska kunna göra något tillsammans innan vi skiljer oss från varandra. Med det här kortet så kommer det ju att kosta mindre. Vår skola har inte så mycket pengar så det skulle vara jätte bra ifall jag vann. Nu så ljuger inte jag för att jag vill vinna. Utan min skola heter Victoria skolan. Det är därför jag vill vinna// Linda :)

 227. jag älskar grönan och när man åker får man en kik av att åka mer , jag vill umgås med mina kompisar på grönan , Och jag fyller snart år och de hade varit en jätte bra present. :)

 228. Svar: 1. 2
  Jag köpte guldkortet förra året och då åkte jag till grönan nästan hela tiden. Det skulle vara så roligt att kunna få den möjligheten i år med, men jag har tyvärr inte möjlighet att köpa guldkortet i år.. Så om jag vann det skulle jag bli helt överlycklig! Då skulle jag inte få en enda tråkig stund på sommar lovet!

 229. 2 sockerbitar

  Hoppas att jag kan få vinna ett kort så jag har råd att gå på Grönan och ta med min farmor som blivit änka. Hon fyller 92 år i år men är pigg som en tonåring. Hon gick en kurs i pistolskytte förra året så vi måste köra 5kamp med henne :) Man blir aldrig för gammal för att ha roligt!!

 230. rätt svar är: X
  Jag vill gärna vinna för att det skulle vara en underbar upplevelse! Att kunna vara alla dagar hela sommarlovet på ert tivoli skulle göra mitt sommarlov till det bästa. Att även kunna gå på alla konserter skulle vara otroligt kul! Jag har aldrig varit på en riktig konsert förut och tänkte gå i sommar då ni har massor av bra artister som kommer. Om jag skulle vinna guldkortet så skulle jag kunna gå på alla konserter! Det skulle vara en dröm för mig!

 231. Det är drygt 2 sockerbitar i en sockervadd, men varför vet jag det? Jo, jag har varit på Gröna Lund så många gånger i mitt liv och ätit sockervadd så att jag nästan blivit fet. Anledningen att jag älskar sommaren är BARA för att man på Gröna Lund kan vara. Guldkortet är för mig en dröm som kan bli sann, om jag bara försöker lite grann. Jag är en stamkund på Grönan och det känns bra, om Guldkortet blir mitt kan jag dessutom gå dit varenda da’. När Grönan öppnar står jag först i kön, tillochmed med en tröja som kommer vara grön :)

 232. x.2
  Jag vill vinna ett guldkort för det skulle vara så awesome. Ni på gröna lund visar verkligen hur mycket ni bryr er om era besökare. Det r inte många andra nöjesparker som skulle göra detta. Men iallafall jag har mycket planerat för sommaren till exempel att gå på gröna lund ett antal gånger. Så det skulle vara bra med ett guldkort istället för att tänka på kostnaderna. Jag älskar att gå på gröna lund som jag skulle bli super glad om jag vann detta. Det skulle betyda allt och jag känna STOR längtan till sommaren och såklart gröna lund.

 233. 2 är svaret. till antal socker bitar i en sockervadd.

  Analys : Jag vill vinna Guldkort därför att ja hänger väldigt mycket i grönalund, så det skulle vara så skönt att ba komma dit utan att betala :P visst köper jag grejer dära men att ha gratis inträde hela sommarn vore ju helt awesome. Ja gillar ju oxå att se folk, som i grönalund visst det massvis, gillar även eran stora show på stora scenen :D

 234. svar: 1. 2 sockerbitar.

  Motivering: Jag skulle vilja vinna för att jag har aldrig haft ett guldkort på Gröna Lund och ska vara hemma hela sommaren och jag kommer inte ha något att göra! Alla mina kompisar ska få ett guldkort och jag är den enda som inte får och inte har råd. Dessutom älskar jag tivolin! Har inte varit på så många men jag älskar att åka berg och dalbanor och allt möjligt! Jag skulle vara jätte tacksam om jag skulle vinna :) Kram!

 235. Hej!

  jag röstar på alternativ 1! (2 sockerbitar) med tanke på att en sockervadd är VÄLDIGT fluffig och smälter så fort i munnen så verkar det mest rimligt.

  Jag har haft guldkort två år i rad och utnyttjat det till max! Förutom alla galna attraktioner att åka så är det ett perfekt ställe att hänga på med sina kompisar och lyssna på LIVE musik! har redan skrivit i flera datum i kalendern då det kommer bra artister.
  och det finns inget härligare än att vara högst upp på fritt fall, en kvällsöppning när det börjar mörkna och sommarvärmen är här.. LÄNGTAR!!

  Ses i sommar! MVH Pernilla

 236. Jag tror 22st. Jag vill vinna ett guld kort för att ha kul med mina kompisar i sommar umgås ofta,ha kul!därför vill jag ha ett guld kort skulle bli jätte glad om jag skulle vinna!:)

 237. 200 sockerbitar

  Tja, jag skulle vilja vinna för att i sommar hade jag och mina kompisar tänkt att hänga en hel del på grönalund. Vi hade tänkt att vara där 5 dagar i veckan hela sommaren och fixa nya kompisar, spana brudar osv! Men det kostar ju med guldkort.. så detta är en gyllene chans. Jag tycker efter ett helt jävla år i sjuan(ett helvete) borde jag vara värd det.

 238. 1.2 sockerbitar innehåller en sockervadd.

  Jag ska vinna guldkortet för att det skulle vara så himla tråkigt om jag inte fick åka till gröna lund och åka alla attraktion och se alla konserter bra konserter det är i år.

 239. 2 st, anledningen till att just jag ska vinna är att jag inte varit på tivoli på hur många år som helst! har massor med släkt och vänner i sthlm och det är ju ett givet val att ta sig till grönan när man är där!

 240. Rätt svar är 2.
  Min motivering till att jag ska vinna är för att jag är för att jag har så mycket i skolan just nu och behöver något som muntrar upp mig och kanske även gör mig mer motiverad till de sista veckorna i skolan.

 241. Svar: 22

  ååh va jag skulle vilja vinna detta! älskar gröna lund och det var alldeles för längesen jag var där! ser fram emot alla åken och konserterna.

 242. En sockervadd innehåller 2 st socker bitar!

  Ett lyxigt guldkort i min hand..
  skulle göra mig så lycklig ..skulle le & fina stort & visa varenda tand !!
  Få möjlighet att prövåka ALLA attraktioner..
  käka gott & stanna till vid varenda ”lotteri stationer” !!
  Oavsett väder & vind …
  skulle inget stoppa mig.. & då jag naturligtvis fäller en lyckotår på min kind !!
  Grönan för passar alla
  liten som stor, varma som kalla !!

 243. Det går 2 sockerbitar i 1 sockervadd

  På nöjesfält jag gillar att springa,
  och hoppas att på någon lyckohjul en vinst bringa
  Berg- och dalbana älska det gör jag,
  önskar att jag kunde vara där varje dag!

 244. 2. 22 socker bitar tror jag en sockervadd inne håller :)
  Jag vill hemskt gärna vinna detta för
  1. Att man kan åka allt hela sommaren!
  2. För att alla mina kompisar ska köpa det och
  3. För att jag har aldrig upplevt att vinna någonting hahahaha!

  Kram :)

 245. Tror det är 2

  Önskar jag vinner så jag kan gå på alla konserter och kunna åka allt skoj,
  trots min skrala förtidspensionsinkomst (är 30 år) :-(

 246. en sockervadd innehåller 2 sockerbitar!! jag skulle vilja vinna för att det skulle vara sjuukt roligt att få fri entré på grönan! och jag skulle verkligen använda vinsten! just sayin’ ♥

 247. Jag vill jätte gärna få ett guldkort! Det skulle vara så sjukt grymt!!! :)lixom kunna åka frittfall eller insane när man vill!!!!!!!! Sjukt kul det skulle vara asså som sagt! Jag ska få guldkortet för att jag älskar karuseller kunna dra till tröjan när man vill…. Som sagt!

 248. Rätt svar är 1) 2 sockerbitar.
  Motivering: jag tar studenten i sommar och är så klart en fattig student, ett guldkort skulle passa alldeles uutmärkt som en liten studentpresent från er!

 249. Rätt svar: 2 st

  Vem kan bada förutan sol,
  Vem kan le utan Håkan? (Hellström)
  Vem kan ha en sommar utan Grönan-kort, utan att fälla tårar?

  Ja, de två första kan jag nog allt genomlida, men vad skulle sommaren vara utan ett guldkort på Gröna Lund? Ingenting, I tell you. Nothing. Nada. Det skulle kännas som en Eva utan en Adam, en jul utan både tomte och snö, mammas snabbmakaroner utan ketchup, yin utan yang eller varför inte en cupcake utan frosting på toppen. Något skulle helt klart fattas. Och glöm för Guds skull inte att sjunga låttexten i början ackompanjerat av tonerna till ”Vem kan segla förutan vind”. Till och med den skulle låta knasig utan sin musik. Hallelujah

 250. svar: 22
  jag är 25 år gammal singel kille som är student och bor hemma. söker sommarjobb och får ganska lite fritid under studie tiden. under sommaren vi jag ha så kul som möjligt och gröna lund är ett perfekt plats till att ha kul och umgås med vänner och familj, men även lära känna nya människor. kolla på alla artister och dansa på lilla scenen. jag har även sökt jobb hos er två år i rad utan få en napp.. men då får man försöka vinna ett guld kort ist o ha kul på alla åk attraktionerna.
  MVH
  Alexander

 251. Sockervadd innehåller 2 sockerbitar.

  Lantis som vill bli stockholmsbönan och gå på grönan.
  snart fyllda 16 vårar, brister ut i glädjetårar.
  Sommarn skulle bli så grym, hellre det än gå på gym.

 252. svar: X
  jag har haft guldkort nästan varje år är på grönan typ varje dag jag kan. grönan e ungefär som mitt andra hem!

 253. En sockervadd innehåller 2 sockerbitar!

  Livet på en pinne är ljuva frittfalls-skrik och pricka boll i låda. Med ett guldkort i min hand får jag de båda!

 254. jag tror det är 200 sockerbitar i en sockevadd eftersom att det är bara 33 st i en cola . Jag vill vinna guldkortet för jag och mina vänner ska spendera hela våran sommar på görnalund vilket vi bestämt rätt länge nu.
  Eftersom att dom ska köpa guldkort allihop så hoppas jag verkligen oxå på att få ett . Det skulle jag uppskatta ohört mycket. Så det är bara att hålla tummarna :)

  1. Jag tror det är 2 sockerbitar i en sockervadd. Jag skulle vilja spendera hela min sommar på grönan eftersom att jag inte varit där så mycket förut . Jag och mina kompisar har planerat hela sommaren på grönan så jag ser verkligen i fram emot det!
   Och då skulle det ju inte sitta helt fel med ett guld kort ? hoppas verkligen att jag vinner :)

 255. Svar: 2 sockerbitar

  Sommarlovet lär bli en fest. Med ett guldkort i fickan blir det bäst. Jag + sommar+ guldkort+konserter (inkl sommar krysset) = GRÖNALUND
  Grönan gör min sommar bra. Jag har aldrig haft ett guldkort det skulle vara roligt eftersom det här året så reser jag ingenstans så ett guldkort skulle sitta fint !! MVH SARON
  låt ett barn vinna den här gången även om det inte blir jag :)

 256. I en sockervadd gissar jag att det finns 200 socker bitar. fast det beror helt på hur stor sockervadden är också.
  Varför just jag vill vinna? Jo för att jag älskar att åka olika sorters karuseller. testat dom flesta men finns många kvar, grönnalund har varit ett av de ställen jag har åkt mest på och skulle vilja åka ditt igen. att ha ett guldkort skulle också göra att man kan göra så mycket mer för vanligt när jag varit på grönalund har jag köpt biljetter som försvinner ganska fort för man åker så mycket och med guldkort kan jag använda de pengar till sockervadd eller annat gott som finns på grönalund

 257. Det är drygt 2 st sockerbitar i, ca. 10 gram och med andra ord är svaret 2 st bitar.
  Anledningen till att just jag ska vinna är att jag inte varit på tivoli på hur många år som helst! Jag har massor med släkt och vänner i sthlm och det är ju ett givet val att ta sig till grönan när man är där! Bara grönan i sig är ju en värd anledning att åka till våran kära huvudstad!

 258. Svar: 1. 2 sockerbitar!

  För en fattig student som mig är det svårt att ha råd med det mesta, och vad skulle inte göra en perfekt sommar om inte Gröna Lund varje dag? Då skulle jag inte behöva massa pengar för att åka utomlands!

 259. Svar: 2 socker bitar. Kan inte inte vänta tills sommaren då man bara vill spendera sin tid på gröna Lund! Det ger ett sånd härligt lyckorus och en aning nervositet att åka era nervbitande attraktioner, snälla herr gröna lund ge mig ett guld kort så jag kan vara glad även dom regniga dagarna på sommarlovet :)

 260. Svar : det är två socker bitar så mitt svar : 1

  Motevation :
  Sköna grönan kan man inte få nog av.
  Man vill vara där natt och dag .
  Karoseller kan man åka upp och ner , vad kan man se mer !
  Vad ska man säga det är guldkort som skräller !!!

 261. Hej! En sockervadd inehåller 2 sockerbitar!

  Nu tycker jag att det är dags för mig att vinna,
  annars är jag rädd för att jag inte kommer att hinna,
  vinna ett Guldkort som jag så gärna vill ha,
  med det skulle allt dåligt bli så bra.
  Sommaren på Grönan är det bästa som finns,
  jag drömmer mig dit och jag minns.
  Jag hoppas kunna vara där mycket i år,
  därför hoppas jag nu att ett Guldkort jag får!

  Med vänliga hälsningar, Fabian Thorslund.

 262. 22 grönan grönan min sköna!
  jag längtar till sommaren för med dej är det inte desamma du förstå du e som min andra mamma

 263. Svar: 2 sockerbitar! JAG VILL SÅ HEMSKT GÄRNA VINNA FÖR ATT JAG ÄLSKAR GRÖNA LUND! jag har redan bestämt mig för att gå på typ 5 olika konserter för att de är så många grymma artister som kommer, och ett guldkort skulle sitta fint så jag har pengar över till andra saker resten av sommaren. Jag har aldrig ägt ett guldkort och skulle inte det passa så bra och jag vann ett just nu?

 264. 2 bitar socker räcker för att göra ett sockervadd. När du ändå ska köpa det kan du flirta och vara lite extra söt mot honom eller henne som säljer det, man brukar ju säga ”söt som socker” ;)

 265. ojjj… vad många stavfel jag skrev på mitt inlägg… – men det är inte lätt att skriva när man har en hjärnskada !!!!

 266. Rätt svar är 1. det finns 2 st sockerbitar i en sockervadd!

  Ett guldkort värt sitt pris helt klart, att ha denna i min hand skulle va underbart! Lördag hela veckan, dag som kväll, helt klart en fantastisk jätteskräll!

 267. SVAR: 1

  Jag vill vinna ett guldkort för att jag aldrig har haft råd att köpa ett. Om jag vinner kan jag åka allt på världens bästa nöjespark!

 268. Ett enkelt svar, för härlighetens skull. Att få komma till entrén nästan varje dag och bara bli glad! Och spendera dagar av kul. Det här är kanske det mest raka svaret ni kommer få men jag gör det för min skull, men det gör väl alla? Ha det bra!

 269. En sockervadd innehåller självfallet 200 sockerbitar och är precis lika söt som peronalen som serverar den härliga sockershocken under sommarhalvåret då Gröna Lunds portar är öppna!

 270. Svaret är 1). En sockervadd innehåller två sockerbitar.

  När sommaren är här så är det äntligen dax, på med solbrillorna och lite vax. Grönan har öppnat i år igen och har man tur behöver man inte betala en spänn. Sena kvällar spenderade på Sveriges bästa nöjesplats, kan det bli bättre? Grönan är verkligen perfekt, allt från konserter till roliga attraktioner!

 271. Svar: 2. 22 Bitar

  Nu är det panik.
  Inget jobb, inga deg.
  Men jag vill ju höra i sommar skrik!
  Gud, vad min sommar kommer bli seg
  Såvida den inte oväntat räddas av ett guldkort
  Jag ber om ett kort, annars blir sommar torrt!!

 272. Ett sockervadd innehåller 2 socker bitar och jag tycker att jag borde få vinna för att jag har aldrig haft ett guld kort o jag skulle jätte gjärna vilja ha de o jag vet att jag skulle utnyttja det till max skulle vara där säkert varan dag om inte mer o det är det roligaste som finns att vara på grönalund att känna vinden blåsa när man åker Tilt och ”Flyga” runt i Jetline snälla grönalund kan jag få ett guldkort

 273. En sockervadd innehåller 2 sockerbitar!

  Livet på en pinne är ljuva frittfalls-skrik och pricka boll i låda. Med ett guldkort i min hand får jag chans till de båda!

 274. om man knögglar ihop en sockervadd så väger den ungefär 10 gram och en sockerbit väger ungefär 4-5 gram så då blir det alltså 2 socker bitar på en sockervadd ! :D

 275. Svaret är 2 socker bitar en sockervadd innehåller, men jag tror nog att det kommer bli mer än en sockervadd i sommar när Grönan öppnar. Längtar så efter den varma solen och alla i shorts och åksjukna och galskrik överallt. Och så har jag också lovat min lillbror att han ska förförsta gången i hans liv åka Vilda Musen men honom. Men också att jag ska åka första gången frittfall med kompisarna det är därför jag vill vinna gulkoret. Det skulle bli många minnesvärda dagar på grönan då!

 276. Rätt svar: 1. 2 sockerbitar

  Jag älskar verkligen Gröna Lund, platsen ger en sån trevlig upplevelse och man kan bara få den just där! Alla attraktionerna gör hela upplevelsen roligare för att inte tala om alla restauranger och cafeér/kiosker! Att få uppleva allt det där som finns på Grönan under HELA sommaren är verkligen lockande och det skulle vara jätteroligt om jag vann ett guldkort. Gröna Lund är även en rolig plats där man kan träffa på en massa männsikor o ha kul tillsammans! De härliga konsertkvällarna är jättebra! Man har chans att träffa sina idoler till ett jättebilligt pris! Det skulle verkligen betyda guld för mig om jag vann Guldkortet! :) <3

 277. Jag tror det är 200 bitar i en sockervadd!
  Jag vill vinna guldkortet för jag älskar grönan och kommer spendera många dager på grönan med mina kompisar! Kommer nog efter skolavslutningen

 278. Jag tror att en sockervadd innehåller 2 sockerbitar, alltså svar 1. 2.
  Jag önskar att jag fick detta guldkort för att jag åker till Stockholm varje sommar med min familj som är med två döttrar som är 17år och 8år. Vi har gjort det nu i 9år! Och varje gång vi är uppe i Stockholm så är vi på Gröna Lund, och det har nu blivit Stockholms-resans höjdpunkt.
  Håller tummarna på att vi får det!

 279. gissar på att de e svar 1= 2 sockerbitar!
  Vill jätte gärna skryta om för mina kompisar om att jag vunnit ett Guldkort för de skulle bli så gryymt avundsjuka!
  Vill också spendera en hel del där i sommar o åka frittfall o insane som jag ännu inte vågat åka :)
  Skulle va sjukt kul att bara åka när man vill liksom !

 280. 22

  Jag vill vinna ett guldkort för att alla mina kompisar kommer ha ett men jag har inte råd för att min pappa är död och min mamma är arbetslös.
  Alla brukar mobba mig i skolan för att jag inte har råd med saker, därför vill jag ha ett guldkort så att jag kan ha något iallafall…

 281. svar: 200 (X)
  Då jag tycker det är kul att åka upp, men jag är dock ej en tupp.
  jag vill också åka fort, men jag blir ej bra på kort.
  sommaren är snart här, men jag är ännu ej kär.
  pengar jag behöver, för till er jag vill komma över.

 282. En sockervadd innerhåller ca 2 sockebitar! Jag borde vinna för jag vill verkligen uppleva Grönan riktigt mycket i sommar, konserterna, atraktionerna och människorna. Det får man göra med ett guld kort! :D

 283. svar: 1. 2 sockerbitar.

  motivering:
  utan guldkort blir sommaren tråkig
  tivolin är roligt att vara på
  bättre än att äta fisken rå
  nu vill jag att sommaren ska komma
  för då kan jag äntligen somna
  Gröna Lund är det bästa jag vet
  för att vara på ett tivoli är en frihet
  om jag vinner detta guld kort
  kommer jag att bli glad fort!

  Kram!

  1. + Jag vill vinna Guldkortet för jag älskar och vara på grönan och kommer spendera många dagar där med mina kompisar! Jag ska självklart åka direkt till gröna lund efter skolavslutningen! Gröna Lund är det bästa man kan göra med vänner på sommarlovet!

 284. svar på frågan: 1. ( 2 sockerbitar)

  motivering:
  Grönan, spökhus, bläckfisken, frittfall och jetline. Att känna fjärilarna i magen när man susar ned från de svindlade höjderna i frittfall och tilt, att utmana kompisarna om vem som är tuffast och vågar åka de läskigaste attraktionerna. Att ströva runt i spökhuset och bli skrämd från vettet, eller att sjunga singstar i spelhuset. Jag minns hur vi bönade och bad att få gå till gröna lund och till slut gav de med sig. Mina bästa minnen kommer från gröna lund och jag vill att mina bästa minnen ska fortsätta komma därifrån för vem kan inte ha en underbar tid på världens bästa plats?

 285. 22 sockerbitar
  Jag ääääälskar att åka allt på Gröna Lund. Helst vill jag vara där varje dag, Hela sommaren!

 286. 22st.
  Motivering: – För att jag aldrig har haft ett sånt kort och för att jag inte var på grönan förra året.. Om man har ett sånt så kan jag ju ta igen förra året! :)

 287. 2 sockerbitar är det i en sockervadd.
  För att jag vill kunna åka upp när som ,och inte behöva betala massa…
  För att man inte har råd. alla mina vänner har det och jag är den ända som inte…

 288. Det är 2 sockerbitar i sokcervadd.
  Jag borde vinna för att jag bor i STHLM och har nära till Grönan. Jag kan gå dit varje dag efter skolan om jag vill, och jag kommar att gå dit ofta! Förra året var jag inte där en ända gäng, så jag skulle gärna åka dit i år och mina föräldrar vill inte betala inträde fler än två ggr. Jag är tolv år och har många kompisar som ska skaffa Guldkort och det vore kul att hänga på dom till grönan, för man vill ju inte hamna ”utanför”. Jag har aldrig fått vinna en tävleng så här på nätet så det vore ju kul. =D Skulle bara säga att även om jag inte vinner så vill jag att ni ska veta att ni i grönas personal är jätte kul och trevliga! Man har alltid lust att ställa sig där och prata med er även om jag är lite blyg… :D

  Kram,
  Mira <3

 289. Innan pirrar det i magen, och men nästan dör av förväntan, man skjuts upp, skriker, ocb kommer ner. Och när man är klar med allt och är hemma känner man fortfarande dunket av frittfall, insane, pop-expressen i hela kroppen!

 290. Svaret: 1. 2 Bitar. Den smaken man får i munnen är gudomlig! Solljuset och det skrik man hör från attraktionerna gör det bara bättre. Att sitta med familjen och kompisarna när man ser vackra och roliga människor Det blir ju +++ Awsome!!

 291. Svar 200 Köpcenter en lördag inget för mej.Men strosa med guldkort på fickan en häftig grej Grönan hela särsongen .Åk vad du vill hela dan så blir du tuffast i stan.

 292. Jag tror det är 2 sockerbitar i en sockervadd. Jag skulle vilja spendera hela min sommar på grönan eftersom att jag inte varit där så mycket förut . Jag och mina kompisar har planerat hela sommaren på grönan så jag ser verkligen i fram emot det!
  Och då skulle det ju inte sitta helt fel med ett guld kort ? hoppas verkligen att jag vinner det skulle vara hur kul som helst :)

 293. en sockervadd innehåller ungefär 2 sockerbitar.
  Jag ska vinna guldkortet för att jag älskar att vara på gröna lund och det är inte alltid vi har råd att åka dit så de skulle vara jätte kul om jag vann de.

 294. Mitt svar: 1. 2 st
  Min motivering: Jag bor inte så långt i från Stockholm men varje gång jag åker till grönan så är jag tvungen att köpa tågbiljett och sedan spårvagns biljett för att komma dit. Det är enkelt att ta sig till grönan men det blir väldiga extra kostnader, vilket är synd eftersom då kan jag inte åka till grönan när jag vill. Hade jag haft ett guldkort skulle jag kunna åka till grönan mycket oftare med mina kompisar. Och jag skulle lätt kunna gå på alla konserter jag vill! Varje gång jag är på grönan lägger jag pengar på ett åkband och jag och mina kompisar springer mellan de olika attraktionerna för att hinna åka allt vi vill. Jag skulle bli sjukt tacksam för att få ett guldkort

 295. Rätt svar är 22.
  Jag borde vinna guldkort för jag älskar att åka frittfall och insane fast jag har tyvärr inte tillräckligt med pengar till Gulkort i år. Skulle betyda MASSOR om jag vann detta!

 296. jag tror att det är 22 sockerbitar i en sockervadd.
  jag vill verkligen vinna för jag har inte råd att köpa ett guldkort. Har haft guldkort två år tidigare och vill gärna ha ett i år också!
  Såg tävlingen eftersom jag gillar eran sida på facebook!

 297. Jag tycker att det finns 22 sockerbitar i en sockervadd. Eftersom sockervadd är helt gjord på socker (hehe =) så kan det troligen inte finnas fler än 200 sockerbitar i den, o 2 sockerbitar skulle vara alldeles för lite (om man tänker på hur mycket en sockaervadd väger) ;)

 298. Glass är gott men detsamma med sockervadd färgen,blå,rosa,grön osv..
  glass med socker = Vet inte..

  men… I LOVE GRÖNA LUND!

  svar:22!
  kram// Jasmine Love gröna lund

 299. 200 st sockerbitar
  Vill vinna och är en värd vinnare för att Jag uppskattar alla event, går minst 6 ggr under varje sommarsäsong m mina 3 barn och d hade varit tacksamt att få guldkortet.

 300. Svar 2 sockerbitar och jag vill vinna för att jag tycker gröna lund är as kul, att kunna vara med kompisar och göra lite vad somhälst för grönalund har ALLT!! Och defenetift mitt favorit ställe i Stockholm!

 301. Svar: 2 Sockerbitar

  Motivering: för att jag älskar grönan allt va man vill ha inte lika stort som Disney land i USA men det gör kortare köer och roligare besök och så kan man ju också vinna saker som en mega marabou.

 302. 2!

  Jag har alltid velat gå på gröna lund någon gång och åka fritt fall men det har inte blivit av. Jag har bara gått på marknader. Så med guldkortet så blir det definitivt mer besök och det första jag ska åka är frittfaaaaaall!

 303. jag verkligen längtar , längtar efter att få höra alla skratt och skrik och framför allt mig själv när jag tar mig till flygande mattan för att vinna min rädsla! som belöning köper jag mig en svalkande glass och går vidare till pop expressen som är min favorit jag längtar efter sommaren så otroligt mycket!

  1. oops, glömde motivering :s

   Men aa, skulle vara jättekul att spendera några dagar på det efterlängtade sommarlovet med min lillasyster, mamma, och pappa! :)

 304. Svar: 1
  Jag ska vinna för att jag älskar Grönalund och för att jag älskar alla era attraktioner <3

 305. Wonderful merchandise from a person, man. Khmer Humourous ? Somnangblogs I have understand the stuff earlier than and you’re just very wonderful. I actually like what you’ve acquired here, certainly like everything you are declaring and the way in which you declare it. You allow it to be entertaining and you still take care of to retain it clever. I can’t wait to read far much more from a person. This is really a great Khmer Funny ? Somnangblogs data.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>