Dag 9: Vinn ett Guldkort!

Idag tävlar vi ut det näst sista Guldkortet i denna Guldrush. Har du inte tävlat än så är det verkligen hög tid att du skickar in ditt bidrag! Här tävlar vi under 10 dagar ut 10 stycken Guldkort. Ny tävling varje dag kl 10.00!

Vill du vinna ett Guldkort? Det vi vill att du gör idag är att svara rätt på följande fråga samt skriver en motivering över vad på Grönan som får dig att le så där extra mycket.

I vilken attraktion är bilden tagen?
DENNA TÄVLING ÄR AVSLUTAD.
Bilden är tagen i Skrattkammaren.
Vinnaren av denna tävling blev Emma E med sin fina motivering: ”Det är så himla kul att åka till grönan! Speciellt första dagen på året! Då går man in och springer till Insane och åker den 100 gånger sen går man till alla andra karuseller och skrattar med kompisarna eller familjen, sen äter man meny 2 på Matvraket. Så himla gott! Sen fortsätter man åka till kvällen! Man skrattar och har kul en hel dag med dom man älskar. Och personalen är så himla trevliga!!!!! Och alla karuseller är grymma!!!!!! Kärlek till grönan <3 och alla ni kom jobbar särdeles <3″
Klicka här för senaste tävlingen.

Skriv ditt svar här bland kommentarerna till detta inlägg (bli inte orolig om din kommentar inte syns på en gång, vi publicerar alla kommentarer efter att tävlingen är avslutad.) Rätt svar + bästa motiveringen vinner! Alla vinnare hittar du här. Tävlingen pågår fram tills ikväll klockan 22:00. Kommentarer som kommer in efter detta klockslag läses ej. Lycka till!

Frågor om Guldrushen? Läs tävlingsreglerna

Guldkortet ger dig fri entré och fria åk alla öppetdagar på Gröna Lund! Klicka här för mer info om Guldkortet.

216 reaktion på “Dag 9: Vinn ett Guldkort!”

 1. Rätt svar är skrattkamaren.

  Jag kommer ihåg när jag var fyra fem år sådär, jag och min mamma var på grönalund och de var min första gång någonsin. Allt va så stort! De kändes som jag var i himmelen, jag åt min första sockervadd och tekopparna blev min favorit karusell. Senare den kvällen åkte mamma och jag parishjulet när vi var högst upp så fylldes den svarta himmelen med fyrverkerier. Det var så vackert att jag började gråta, då förstod jag inte varför men nu gör jag de jag bara älskar grönalund!

 2. rätt svar är skrattkammaren

  Jag skrattar för ni har gjort den så himla bra och det går inte att vara tyst det är ju bara att skratta.
  som man brukar säga ett skratt för länger livet.
  Det som får mig att le så mycket är att det är så roligt man kan ju inte gå runt och vara sur det finns ingen anledning till att vara sur…
  Men för mig går det inte att vara sur jag har ju så kul där så jag skrattar,ler och bara har roligt…
  Alla attraktioner får mig att le exakt alla :D :D

 3. Rätt svar är: Roliga huset. Jag står och väntar på min tur i kön och jag tänker nu är det verkligen dags att gå in. Jag springer fram till vagnen och sätter mig i den, känslan som man får när man åker iväg är så härlig. När man åker Insane så får man den här härliga känslan i magen. Jag älskar när det kittlas i magen av alla roliga attraktioner. När man också väntar i kön till twister så kittlas det redan i magen, när man väl kommer fram till dig så känns det så härligt i magen.

 4. Jag tror detta är från ”lustiga huset” =)
  Nu håller jag alla tummar och tår för ett guldkort *hihi*

 5. Svar: i Lustiga Huset. Till årets mest spännande, roligaste upplevelser hör att hela familjen besöker Gröna Lund —–där väntar (bland mycket, mycket annat) gastkramande insane-färder, glass-kalas,skratt i Lustiga Huset, och lycko-hjulvinster – oförglömliga dagar utan en tråkig stund !!

 6. svar; skrattkammaren

  Grönan nära till allt
  långt ifrån dyrt
  där räcker min veckopeng längst
  och på Grönan jag fått dille
  för där mötte jag min kille

 7. Svar: Skrattkammaren
  Jag vill vinna för att det skulle vara kul att vara på Grönan i somnar. :)

 8. Bilden är tagen i skrattkammaren!

  Jag blir extra glad av Pop Expressen, men glad blir jag bara av att komma nära Gröna lund! Det är så kul där, och förra året, var jag och min kompis där över 30 gånger, man tröttnar ALDRIG. Jag blir lycklig av att komma till grönan, ljudet, alla glada skriv, allt prat, musiken, ljudet av karusellerna, jag säger bara: KÄRLEK

 9. Bilden är tagen i Skrattkammaren.
  Jag vill vinna för att jag (som många andra) älskar Gröna Lund! Jag går så ofta jag kan, både för att åka och för att se konserter och det skulle vara underbart att ha Guldkort i år!

 10. Bilden är tagen i Skrattkammaren!

  Det där pirret i magen när man kommer in på Gröna Lund första gången för säsongen, så himla underbart! Och när man sitter i pop-expressen och sjunger med i låten får en att le löjligt mycket.
  Älskar Grönan!

 11. bilden tror jag är tagen i skratt kammaren.
  det som får mig att le är när jag sätter mig i insane och väntar på att den ska åka iväg. sen när den verkligen åker iväg så hoppas man att det ska vara lite ojämn vikt så att den snurrar mycket!!

 12. Skrattkammaren!
  Det är så himla kul att åka till grönan! Speciellt första dagen på året! Då går man in och springer till insane och åker den 100 gånger sen går man till alla andra karuseller och skrattar med kompisarna eller familjen, sen äter man meny 2 på matvraket. Så himla gott! Sen fortsätter man åka till kvällen! Man skrattar och har kul en hel dag med dom man älskar. Och personalen är så himla trevliga!!!!! Och alla karuseller är grymma!!!!!! Kärlek till grönan <3 och alla ni kom jobbar särdeles <3

 13. I skrattkammaren är bilden tagen!
  Det måste nästan vara mot lagen,
  Att vara så underbart fin,
  När man i speglarna gör sin min.

  Om jag skulle få ett guldkort,
  Skulle jag skynda till grönan fort!
  Och återuppleva alla fina minnen
  och också stimulera alla sinnen.

  Från att det kittlas i hela magen
  till att vinden viner genom kragen.
  Det kallar jag äkta lycka
  och ett guldkort min sommar skulle smycka!

 14. Fotot är taget i Skrattkammaren!
  Motivering till varför jag ska vinna guldkortet:
  Min 9-åring har hela sitt liv älskat Grönan. Nu har han just passerat den gräns han har väntat på i flera år. Äntligen 1.40! Han ser fram emot att spendera en stor del av sommaren i fritt fall, i jetfart, twistad, insane.
  Jag vill ge honom det.

 15. Bilden är tagen i skrattkammaren.

  Motivering: Kul och roligt är samma sak. Sommaren och Grönan är också samma sak.
  Skulle gärna vilja ha en hel sommar på gröna lund.

 16. Svar skrattkammaren.
  Det som får mej att le på grönan är,
  farten i twister, jetline och kvasten.
  Lustiga huset med alla sina rum,
  Radiobilarna när man kör mot sin son och krockar.
  Men även vinst i något hjul får en att dra på munnen.
  Nummer ett är nog ändå att få en riktig smarrig tivoli våffla.

 17. Bilden är tagen i Lustiga huset

  Vad får mig att le på Gröna Lund: Den sköna Atmosfären på Gröna Lund som påminner om kärlek, sockervadd och skärgårdens blåa vatten det får mig att le och hjärtat jublar.

 18. Bilden är tagen i skrattkammaren.
  Det på gröna lund som gör mig gladast är jetline, jag och min bästa vän åker den ca 17 gånger varje gång vi är på grönan BARA för att vi vill ha en snygg bild. vi har åkt tillsammans sen vi var 7-8 år och gör det fortfarande varje år. Grönan är vårt place. Jag vill vinna just för att när min bästa vän fyller år ska jag bjuda henne på grönan som vanligt och det vore fint om jag bara behövde betala hennes och inte min också. Jag ångrar att jag inte hade guldkort förra året då jag var där 8 gånger.

 19. Det är såklart Skrattkammaren som syns på bilden! Gröna Lund gör mig glad för där finns allt! Jag kan vara sugen på mat eller fika, skratt eller rädsla, pirr i magen eller en riktigt bra konsert. Där finns helt enkelt allt man kan tänka sig vilja ha en skön sommardag!

 20. Svar: skrattkamaren

  Grönan är ju allt va man vill ha inte lika stort som Liseberg men mycket roligare och kortare kö till attraktionerna alltså allt va man vill ha och stor variation på konsärerna. Love grönan so Much.

 21. Svar på frågan: Skrattkammaren

  Bara att träda in genom grindarna till Grönan ger ett leende på mina läppar då man besöker in i ett himmelsliknade nöjesfält som verkligen har allt ett perfekt nöjesfält ska ha! Munkar, bra musik, fantastiska attraktioner men framför allt den glädje som finns innanför dessa grindar. Men det som har gett mig det största leende på Grönan var från i sommras, då jag tillsammans med min lillasyster (som då var fem) besökte denna himmel av glädje! Detta besök var hennes första och hon hade stora förväntningar som besvarades av bland annat en fantastisk personal. Då ett tre meters par kom gående och hälsade, pratade & skoja med henne en stund och när dem sedan lämnade så viska hon i mitt öra ”Jack jag tror dem hade styltor under byxorna, men jag är inte säker?” Hennes stora leende och förvåning i denna fråga gav mig ett väldigt stort leende som jag än idag bär på! Så ge mig och min syster gärna chansen att få återuppleva detta stora leende!

 22. Bilden är tagen i skrattkammaren :) När jag kommer in till Gröna Lund blir jag superglad och känner att sommaren är här. Den första karusellen/attraktionen jag går till är frittt fall. Det kittlar i magen bara jag ser den!

 23. Det rätta svaret är lustiga huset.

  Jag skulle så himla gärna vinna ett guldkort, för jag är en riktigt bergodalbana-narkoman, det är vad mina vänner kallar mig. Jag älskar ruschen man får av att åka extreme, frittfall, twister m.m. Så om jag skulle få chansen att vinna ett guldkort skulle jag bli överlycklig, och praktiskt taget bosätta mig på grönan! <3

 24. Jag kommer på morgonen, stannar till kvällen, nu när en konsert närmar sig så är ja redan vid stället. sätter mig på extreme och maten slängs runt i magen, bara hoppas på att den inte kommer upp. Sedan för att få sig ett skratt vänder jag mig till Skrattkammaren då man kan få sig en rolig bild eller två, samma ställe som bilden är på!

 25. Bilden är tagen i skrattkammaren, grönan får mig att le sådär extra mycket pga att det alltid finns så bra åkattrationer och så bra kändisar kommer dit för att spela. Grönan är en helt underbar plats!

 26. det är i skrattkammaren !
  och jag vill ha guldkortet för att jag har förut bara varit på grönan en gång per år, medans mina kompisar har fått guldkort. i år skulle jag jätte gärna vilja följa med dom för dom gångerna jag har varit på grönan har jag ÄLSKAT det !! både jag och mina kompisar skulle bli jätteglada om jag van !! tack på förhand ! :D

 27. Guldruch 9. Svar: Bilden är tagen i skattkammaren!

  Min motivering: gröna Lund är miin favorit plats under sommaren, jag bor bra till och kan bara ta tåget.. Men det händer inte jätteofta att jag åker för att jag kanske inte har pengar.. Men jag älskar gröna Lund! Det får mig att le varje sekund! Dom dagarna jag är på gröna Lund är jag ett vandrande leende!! Och i sommar hoppas jag att jag ska få se jedward på gröna Lund! Hoppas jag vinner :)

 28. Bilden tagen i Skrattkammaren

  Le, kikna, smila, skratta, garva
  Glädjespridare utan like
  Inga ledsamheter här tarva
  De slänger vi i ett gammalt dike!

 29. Lustiga Huset är bilden tagen där man kan få ut sitt sanna jag, och få skratta hej vilt, att besöka grönan är en extra bra känsla, man känner sig pigg, glad, magen pirrar extremt mycket, och när man sitter i åkattraktionen så blir man extra glad, man längtar tills det värsta kommer, personalen på gröna lund är väldigt snälla, artiga och dessa personer kan man prata med hela tiden. Vissa personer kan vara otrevliga men det är personerna inte på gröna lund iallafall, första gången blev jag livrädd att vara på gröna lund för jag trodde jag inte skulle våga åka någon karusell, men de peppade mig och gjorde så jag verkligen vågade. Grönan har fått mig att slippa min rädsla de har hjälpt mig, gröna lund är underbarast!!

 30. Lustiga Huset!
  Lustiga Huset får mig att le, och tur är väl de, för utan skoj och stim, inget rim, nu vill vi dit och skratta, kan du fatta? att ett extra brett leende jag får, när jag in i Lustiga Huset går.

 31. I år kommer det vara att se halvsyskonen ha kul på Grönan som får
  14-åriga Rebecca att le extra, no doubt about it!!!
  Ingen av halvorna har varit där innan, Eric är 9 år och Emma fyller 11 i år.
  De fick kontakt tack vare Facebook kan man säga för ett drygt år sedan och det ska firas med att båda syskonen kommer till Stockholm i vår och går på Grönan med storasyster! Solskenshistoria!

 32. Svar: skattkammaren
  Gröna sköna lund är bäst och inte sämst en plats man kan se sky och spy . Jag gillar mjuk glass och inte vass. Jag har en katt så jag vill ha en Grönan hatt . Dom är fina på sina sätt det är så rätt! rätt är alltid lätt att veta så man slipper leta. Jag föredrar låga karuseller för då kan jag våg åka dom.

 33. Denna bild är tagen i skrattkammaren. Jag älskar discobilarna, har alltid gjort, kommer alltid att göra! När jag kommer dit, känns det som att mitt leende går ända upp till pannan. Det är helt underart att åka discobilarna, det är otroligt mycket bättre än ett riktigt disco! Den höga musiken, skriken, snurrarna, jag älskar allt med den! Åker den minst 10 gånger när jag är på grönan <3

 34. Svar – skrattkammaren

  När du tar första steget in på gröna Lund , och åker och mår illa. När man då går in i skrattkammaren så försvinner känslan om att spy och sitt garv öser upp när du får se din fula,konstiga och roliga spegelbild! Grönan för mig betyder allt och jag vill spendera hela min sommar där! Jag älskar Grönan och det är det stället man kan gå till varje dag utan konstans med guld kort! & jag kommer gå dit varje dag ! Gröna Lund är mitt liv!

 35. Svar: Skrattkammaren
  Motivering: Nog är det allt i Skrattkammaren de största leendena flödar, även om Kättingflygaren alla sura miner dödar. Jag blir också glad av Radiobilarna, Flygande mattan och Fritt fall, i dem står inga ledsna mungipor pall. Ett guldkort på Gröna Lund skulle göra livet glatt, och säkra sommarens skratt.

 36. Svar: Skrattkammaren

  Jag har inte kunnat gå på gröna lund så mycket genom åren, skulle vara den bästa just nu att få ett guldkort på gröna lund!

  Om jag vinner ska jag se till att vara där så ofta jag kan i sommar, längtar redan! :-) <3

 37. Bilden är tagen i Skrattkammaren.

  Det som får mig att le mest och störst på Gröna Lund är att titta på min tioåriga dotters glädjestrålande ansikte när hon med håret åt alla håll kliver ut från Twister, Jetline, Insane eller någon annan av hennes favoritattraktioner, och frågar -”Kan vi åka den igen pappa?”. Mitt svar är alltid -”Självklart.”, och med ett guldkort åt henne kunde jag dessutom säga -”Självklart Ebba, och imorgon också!”

 38. Grönalund är det bästa som fins där känner jag mig som en prins. Och till skrattkammaren vill jag gå och ta egobilder som få. Lägga upp dem på facebok sen så jag kan dela dem med varenda facebokvän.

 39. Bilden är tagen i skattkammaren.
  Varför ska jag vinna? Jo jag är en galen tjej som är lika galen i karuseller! Jag har sedan liten älskat gröna lund och nästan varit där varje år. Men förra året gick det inte, jag blev sjuk, var inlagd på sjukhus större delar av sommaren. När jag väl blivit tillräckligt frisk för att få besöka gröna lund hade ni redan stängt för säsongen. I år vill jag verkligen inte att jag ska missa chansen att besöka gröna lund, skrika högst i insane, äta popcorn tills de flyger ur öronen på mig men framförallt ha grymt kul! jag skulle bli superduperglad om jag vann. //en snurrgalen tjej:)

 40. Svar: Skrattkammaren
  Man går in i gröna lund och det man ser är åkattraktioner som man inte kan vänta på att få åka. Man ser barn som drar sina föräldrar i benet och ber dem att åka med dem medans de håller i sina smaskiga glass. Den sköna musiken från pop-expressen blandat med massor med skrik är nog den bästa kombon någonsin. Medans man står i kön till pop-expressen kör man fist-pump med sina vänner till musiken. Man snurrar i Extreme medan man hör LMFAO sjunga på scen. HELT GALET helt enkelt!!

 41. Bilden är tagen i Lustiga Huset!

  Jag ler brett när min man Joakim och vår yngsta dotter Elvira, springer till åkattraktionerna och skriker av glädje när det går fort fort och runt runt och upp och ner och ner och upp. Jag ler ännu bredare när de äter varsin stor sockervadd och sköljer ner den med cola.

 42. Svar: Skrattkammaren

  Smattret från kedjan när man sakta dras upp till toppen med jetline. Den underbara pirrande känslan när man precis har kommit över krönet och ser rakt ner i röret. Det får mig att le med hela ansiktet.

 43. Skrattkammaren.
  Att vara på grönan är som att åka utomlans, till och med bättre. Man kan få skratt, pirr, skräk och till och med nya vänner! Därför stannar man hemma! Med ett goldkort får man öppleva allt detta flea gånger hela sommaren! Längtar till det öppnar!

 44. SKRATTKAMMAREN

  En katt har inget skratt, en fnatt har ingen hatt! Men här på skrattkannaren så får alla ett glatt skratt! :D

 45. det är taget på lustiga huset

  det som får mig att le och skratta är uppskjutet supper kul men jätte läskigt :)

 46. Bilden är tagen i attraktionen Skrattkammaren!

  Jag vill gärna vinna guldkortet för att jag älskar att åka karuseller och älskar speciellt att åka Blå Tåget. Eftersom att jag är lättskrämd och tycker att det är så himla roligt. Blå Tåget får mig alltid att le och grina lite extra mycket efter åket. De är den roligaste attraktionen som finns! och i sommar ska jag åka den massor av gånger.

 47. Svar: Skrattkammaren!

  Motivering: Vad exakt som får mig att le på grönan är allt! Alla roliga chokladhjul och spel. Alla attraktioner är super roliga, och jag är nog den ända som tycker att köerna är mysiga! Jag brukar alltid köpa en stor napp som jag njuter av på köerna och så snackar jag med mina kompisar också! Min lilla syster älskar också grönan jag tycker att det är bra att ni har en barn avdelning som dom mindre kan vara på så att alla i familjen får ha kul! Så min motivering av grönan är absolut ALLT! Jag älskar grönan och är där minst fem gånger per år!

  mvh Sara!

 48. Bilden är tagen i skrattkammaren.
  Och jag längtar så extremt mycket efter grönan och det är så härligt när dom öppnar första dagen, man känner sommarkänslan när man är där , även om det är dåligt väder. Man står i kön, när man så gärna vill gå in så snabbt som möjligt , det pirrar i kroppen, man vill bara springa och ställa sig i en kö och åka den underbara favoriten ” Insane ”.

  Jag var där förra året och det var helt fantastiskt. Sista gången man var där förra året , det var som en förstörd dröm kan man säga, man ville stanna kvar hela natten och åka allt för sig själv!! Men ändå hur lycklig man var för att fått upplev allting på grönan, grönan är helt enkelt underbart och alla karuseller och attraktioner!!!
  Känslan när man åker Extreme, den känslan är underbar! All vind blåser på en och det känns som att man flyger.

  Vilken tråkig värld vi skulle bo i , om inte Gröna lund hade funnits`:D

 49. Bilden är tagen i Lustigahuset!
  Med detta kort glittrande av guld kommer jag gå runt med ett leende som aldrig förr i grönalundsparken. Nervösiteten som kryper fram när man står i kön in till parken för att inte ha en anning om vad denna dag kommer bjuda på. Skrik av glädje i karusellerna, kolla in grabbar, stå i minuter för att vinna största pris i de alla olika bås ni har, springer omkring i parken och hör artister man bara inte kan missa. Avslutar denna motivering med FÖRST TILL KÖN!

 50. 1. Lustiga huset
  2. Stora scenen är min favorit eftersom ni år efter år levererar storslagna framträdanden som man kan se utan att bli fattig på kuppen.

 51. SVAR: skattkammaren
  Det vore skönt att ha ett guldkort i min famn,
  så jag kan sväva ut över land.
  Upp och ner Gud vad mycket man ser.
  Sommar,sommar kom till mig,
  Så jag kan sväva ut med dig!

  Det vore jätte kul om jag van ett guldkort
  För jag älskar grönan! Jag skulle bli jätteglad!
  Så jag hoppas att jag vinner det! Kram Emelie :)

 52. Rätt svar: Skrattkammaren
  Motivering: Det som får mig att le så där extra mycket är minerna på människorna som står på balkongen i Skräckhuset. Det är så varierat, från skräckfyllda till urtråkade miner. Ett måste för mig när jag är på Grönan är att sätta mig utanför och bara titta. Det enda man kan göra är att skratta.

 53. Skrattkammaren
  Jag vill vinna ett guldkort för att jag älskar gröna lund och mamma har inte råd… :(

 54. Tja, Dennis heter jag och jag är 14 år. Det rätta svaret är skratt kammaren och jag tycker att jag borde vinna för jag älskar gröna Lund och mina föräldrar vill inte betala det med sina egna pengar då de tycker att det är slöseri med pengar och att jag får spara själv men jag har inte tillräckligt mycket i månadspeng så jag kommer inte ha råd med guldkort förän i november så om jag vinner så skulle det betyda väldigt mycket för mig då jag kommer åka till gröna Lund ganska mycket i sommar och på helger.

 55. Skrattkammaren.

  Gröna Lund är lite som Skrattkammaren.
  Mycket skratt, trevliga människor som är lite egna. Skrattkammaren är ett obligatoriskt besök när man gästar gröna lund.

 56. Jag är alltid glad, och blir bara gladare och gladare , jag är sååå glad så det blir grönt och tillslut är jag så glad att jag gråter av glädje :-)

 57. Bilden är tagen i Skrattkammaren :)

  Svensk sommar för mig är något som man alltid längtar till under de kalla månaderna. Sommarlov, sol, bad, kompisar och mycket mer. Det är ju en drömmix. Men en riktig sommar får man inte utan det där härliga suget i magen som man bara kan få på ett ställe i vår huvudstad. Visst, det kan kittlas lite i magen när man är glad men det där riktigt sköna, härliga och sommriga suget får man bara på Gröna Lund. Höra alla människor som njuter och är glada, höra fiskmåsarna, höra båtarna som åker förbi samtidigt som man står i kön till ett skönt magsug som man vet snart kommer, är en av dem härligaste känslorna på året.

 58. Svar: Lustiga huset

  Gröna Lund får mig att le som när jag öppnar en blandgodispåse;
  hjärtat pirrar, förväntningarna stiger jag öppnar påsen och ser allt det goda. Smaskiga chokladprickar, lakrits, gelehallon, kola…allt blandat. Vill trycka i mig allt på en gång, men allt tar sin tid och allt hinns med!

 59. Bilden är tagen i Skrattkammaren!

  När jag tänker på Gröna Lund:

  Grönan
  Det är platsen där jag hela min sommar vill spendera.
  Om vi har tur, blir somrarna flera
  när man inte längre på skolan måste fokusera
  och våra drömmar vi inte blockera.
  När jag kommit dit man mej till utgången får bogsera.
  Man slipper sitta hos farmor hela sommaren och brodera.
  Man kan inte av Grönan för mycket dosera.
  När jag kommer nära denna Gröna, mitt hjärta pulsera
  och hela min kropp vibrera.
  Ingen kan mina minnen radera.
  Det är där vi lär oss att fort reagera
  när vi i spökhuset blir skrämda alltmera.
  Man kan med sitt mod, en vän chockera
  och komma dit nästa dag och på femkampen briljera.
  När man åker Insane man adrenalinet dubblera
  och man har inte mycket tid att i Fritt Fall fundera.
  Hoppas att föräldrarna min saknad hemma kan hantera
  när jag åker blå tåget och mot en vän i modighet, duellera.
  Jag längtar efter att i Pop-Expressen få rotera.
  När jag varit där, jag hela världen vill dekorera.
  Om jag inte kan åka till Grönan vill jag emigrera.
  När Grönan öppnar, jag av lycka, explodera.
  På vintern kan jag bara fantisera
  om hur mycket Grönan nästa år mig kan fascinera.
  När man allt summera
  är det Grönan jag i livet mest värdera.
  Vi är bara barn men på Grönan, vi regera.
  Vi kungar och drottningar kommer aldrig abdikera.

 60. Den är tagen i attraktionen skrattkammaren.

  Jag ler av den glada personalen och alla människor som omgiver en.
  Men också den där känslan som man hade när man var liten, man blir påmind om hur det var när man var liten och sprallig.
  Men att dessutom få åka åkturer gör en också sådär superglad, den hisnande känslan från frittfall, skrattet från jetline ochdet underbart sköna skriket från extreme. Det tycker jag gör mig glad med grönan.

 61. Svar: Lustiga Huset.

  Detta är Grönans Lustiga Hus,
  och här får man göra massa bus.
  Detta är faktiskt min roliga grej,
  trots att jag är en 18-årig tjej.
  Till detta ställe jag alltid går,
  och tänker fortsätta i många år.
  För här har man kul och kan skratta,
  sen avslutningen åka på Er matta!

  1. Detta är Grönans Lustiga Hus,
   och här får man göra massa bus.
   Detta är faktiskt min roliga grej,
   trots att jag är en 18-årig tjej.
   Till detta ställe jag alltid går,
   och tänker fortsätta i många år.
   För här har man kul och kan skratta,
   sen avslutningen åka på Er matta!

 62. Svar: Skratthuset.
  Motivering: Jag var inte på Grönalund förra året.. Så om jag vinner kan jag ta igen förra året med att gå en extra gång! :D

 63. Bilden är tagen i attraktionen Skrattkamaren där det finns många olika speglar som man kan bli riktigt smal eller bli krockig eller bli kort m.m.

 64. Jag står där och väntar på att gröna lund ska öppnas som får mig att åka upp till himmlen får mina ben att springa när huvudet inte hänger med . Jag ser folket som ler som också får mig att le eftersom jag lever ett super sommar med Gröna Lund.:D

 65. Den heter Skrattkammaren.

  Sommaren är så grön och skönt att då få åka, att se en attraktion med människor som ler är riktigt härligt att se. Att gå på en konsert är ibland det bästa jag vet, att få vara på Grönan den sköna och vara med kompisar med.

 66. Bilden är tagen i den roliga kamaren så kallade Skrattkamaren där man skrattar ihjäl sig när man går förbi alla roliga speglar och man kanske ser att man blir kort, lång, tjock, smal eller krockig och man kommer verkligen ut skrattaden ut där i från varje gång även fast man har varit där inne så många gånger.

 67. Det är ”skrattkammaren”!
  Jag bor i Dalarna och har inte en sådan jätte stor möjlighet att åka till grönalund. Eftersom resan till Stockholm kostar ju också. Meb jag tycker att grönalund är superkul, och skulle gärna få tillbringa några dagar på sommarlovet!

 68. Bilden är tagen i Skrattkammaren!
  Det som får mig att le så extra mycket på Grönan är Insane. Varje gång jag kommer till Gröna Lund så vet jag att Insane står där och väntar på mig, att jag kommer få åka den hur många gånger jag vill. Men sen tar det slut, när dagen är slut kan jag inte åka mer, och måste samla in nya pengar, för att få åka till Grönan och åka Insane igen. Fritt Fall är också en stor anledning varför jag åker till Gröna Lund! Fritt Fall och Insane är faktsikt väldigt lika, båda åker upp i början, och sedan får man vänta på spänningen… sedan åker man ner igen och då blir det en vild åktur!

 69. Bilden är tagen i den roliga kamaren så kallade Skrattkamaren där man skrattar ihjäl sig när man går förbi alla roliga speglar och man kanske ser att man blir kort, lång, tjock, smal eller krockig och man kommer verkligen ut skrattaden ut där i från varje gång även fast man har varit där inne så många gånger. Jag njuter att gå in på gröna och det som får mig att skratta är Skattkamaren, Jetline och Pop expressen det är så kul och det är en härlig känsla att åka Jetline och Pop expressen och när man går in i Skrattkamaren så får man nästa kramp i magen för man skrattar så mycket.

 70. Bilden är tagen i ”Skrattkammaren”
  Jag bor i Dalarna och har inte sådan jätte stor möjlighet att få åka till grönalund.Eftersom resan till Stockholm kostar ju också. Men jag tycker att grönalund är superkul och skulle bli väldigt glad ifall jag fick tillbringa några dagar av sommarlovet där! Grönalund skaffar härliga minnen som man kommer ihåg livet ut!

 71. Svaret är Skrattkammaren! Där kan man vara hur länge som helst xD
  Det är faktiskt inget på Grönan som inte får mig att le. Allt är så jättemysigt, roligt och det är sån bra miljö! Inte bara massa sten och stolpar, utan massa blommor och sånt! Det gillar jag. Då känner man sig hemma.
  Men när man står i kö till t.ex Tilt, då känner man att hela kroppen börjar darra. Och då känns det inte som man ler. Tvärtom, man är så rädd så munnen bara hänger känns det som….
  Men när man sitter där uppe och tänker att så här vill man ha det hela sommaren, då ler man. Man ler även när man åker ner…. Då känner man att man har klarat att åka något som man aldrig skulle våga egentligen. Då kan man inte låta bli att le!
  :-)

 72. Rätt svar är skrattkammaren.Jag vill ha detta Guldkort för att jag älskar Gröna Lund men det kan bli lite dyrt om man vill gå varge vecka.Så det kan vara bra att investera i ett guld kort,men jag kan inte köpa ett själv.Men nu om jag vinner kan jag ju gå varge vecka!

 73. Svar:Skrattkammaren !
  I skrattkammaren du kan leka, Alla kan bli smala och feta. perfekta kroppen från botten till toppen, så passa på att gå in där, så kanske du kan bli lite självkär ! Gå in sur , kom ut glad, så kan jag lova att du i nästa spel vinner en kexchoklad . Titta dig i spegeln och va nöjd med den du är , för du är fin precis som du är. Men om du nu vill ha ett gott skratt , gå in i skattkammaren och skratta dig matt ! Alla på grönalund njuter av denna, för man kan titta sig i spegeln o få muskler att klämma ! Liten, Stor, Smal, Tjock alla passar in för alla är en enda sort !

 74. hej det som får mig och le så mycket är ju de härliga attraktionerna på grönalund och de goda mumsika maten som får mig att bli så mätt så att jag alldrig har lust att äta mat på 1 år och seni efter de så åker man dom härliga attraktionerna e.x.p frittfall som får mig att svima man är ju där tills 12 på natten man går lätt inte hem före det sen efter så äter man en god glass som får munen att på ett annat sätt att le mina tänder blir så glada sen dom fina tävlingarna jag brukar alltid att vinna en nalle dom är så mysiga

 75. Bilden är tagen i skrattkammaren.
  En karusell som jag alltig skrattar i är kvasten den är skönt att åka i, för kvasten är inte så läskig den är skön för det pirrar i magen och då börja man skratta. den är också bra att åka när man är varm.
  skulle bli överlycklig om jag skulle vinna och skulle ut nyttja den mycket.
  kram Frida <3<3

 76. Denna bild är självklart tagen i Grönalunds berömda ”Skrattkammarön”.
  Klart man tar sig en rundtur i skrattkammaren varje gång man besöker Grönan! Ett gått skratt förlänger ju livet!
  En perfekt dag på Grönalund för mig börjar med några rejäl rusher till favoriterna pop-expressen, insane, extreme mm. Det gäller att börja dagen på topp! sedan blire att man springer vidare till alla möjliga attraktioner, allt för att hinna så många åk som möjligt under dagen. och självklart för att njuta så mycket som möjligt av Grönalund, det är inte varje dag man är där!
  En bra avslutning efter en lång och rolig dag på Grönan avslutas alltid med lite spel och småköp. man kan ju inte låta bli…
  Det är även ett perfekt avslut på sommarlovet, att fira eller göra något extra kul innan det är dags för plugget igen. Då har man ju förhoppningsvis tjänat ihop en slant genom sommarjobb tex, som man kan använda sig till ett besök på Grönan, för att belöna och unna sig själv något . Ännu roligare skulle det ju självklart vara om man hade det där guldkortet alla barn drömer om. Skulle ju vara hur underbart som helst!
  Jag har tidigare bara ägt det gröna kortet några gånger, vilket även det har varit toppen! Alla superduperframträdanden ock konserter man har sett på fredagskvällarna med nära och kära är ett måste.
  Att bara sticka in till stan en tråkig hemmakväll, gå in gratis på grönan och se en värstingkonsert är ju hur nice som helst!..
  Att bara träffa alla trevliga och glada människor som jobbar på Grönan och alla gäster som är där, är bara det värt att åka dit för.

  Vi ses i sommar! /Tove

 77. Bilden är tagen i skrattkamaren.
  Min motivation är: Jag är en riktig fegis men i år har jag bestämt mig för att åka alla! Men jag tror nog inte jag kommer göra det första gången jag åker dit… Då tror jag nog att ett guldkort skulle passa finfint! Jag vill vara med mina kompisar det här året för dom åker allt och nu har jag chansen att känna mig som en riktig tuffing! Kram!

 78. Skrattkammaren heter attraktionen på bilden..

  Jag älskar att se de coola karusellerna, jag älskar att höra de glada barnen som skriker.. När jag kommer in på gröna lund så får jag ett stort leende.. Jag känner mig glad som om jag har vunnit 200 miljoner kr.. Det finns ingen skönare känsla än det.
  Grönan<3

 79. NÄR JAG ser gröna lund så får jag ett lejende gröna lund är som ett mirakel de som har byggt gröna lund ska va glada för gröna lund är det bästa som finns i hela världen.jag äällsskkaarr ggrröönnaa lluunndd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.jag vill åka till gröna lund och bitala med ettt guld kort.

 80. Skratthuset.
  Jag har bara varit på Grönan 2 gånger sen jag flyttade hit 2004, för jag har aldrig råd att gå, men de två gångerna har varit det roligaste som Stockholm har att erbjuda! Det vore så sjukt roligt och underbart om jag fick ett guldkort för att kunna se alla konserter och få åka lite berg och dalbana med mina vänner.

 81. SVAR: Det är lustiga huset <3

  MOTEVERING: Jag ler extra mycket om jag ser GRÖNAN och om jag skulle vara i GRÖNAN <3 :D
  HEJDÅ<3<3

 82. svar på fråga: Bilden är tagen i lustiga huset.
  det som var mig att le på Grönan är dom snälla människorna, galna insane, roliga extreme och såklart lustiga huset där man skrattar till man nästan kissar på sig!!

 83. Rätt svar: Skrattkammaren.

  Jag har något att tala om.
  Jag fyller 9 år imorrn’.
  Önskar mig ett guldkort gör jag,
  så jag kan åka Kvasten varje dag.
  Den får mig att le mest av alla,
  och fjärilarna i magen att tralla.

 84. Svar: Bilden är tagen i Skrattkammaren :-)

  Det som får mig att le extra mycket när jag tänker på Gröna Lund är all skrik och skratt från åkattraktioner, svett och tårar från dansgolvet, ljud och sång från stora scenen. Bara tanke på att jag vinner ett guldkort och kommer att kunna njuta och uppleva allt detta på riktigt får mig att le. Så om jag vinner blir jag sommarens lyckligaste besökare med leende på läpparna från morgon till kväll.

 85. Bilden är tagen i attraktionen skrattkammaren.
  Motivering: De flesta av mina kompisar ska skaffa guldkort i år. Men jag har inte råd, mina föräldrar tjänar inte så mycket så jag har ingen månadspeng. Det vore underbart att få ett guldkort, det skulle innebära att jag skulle ha något att göra i sommar eftersom mina kompisar kommer hänga där så gott som varje dag. Snälla ni, det skulle vara fantastiskt :)

 86. Svar: Jag ser skrattkamaren på bilden.
  Gröna Lund är best, där vill jag vara allra mest.
  Gröna Lund slår allt, även om det är kalt.
  Gröna lund vill jag till, för jag kan alla attraktioner utantill.
  Ett Guldkort vill jag vinna, för hos er jag vill mig befinna.
  Gröna Lund gör mig lyckligast, men i spökhuset kan man se en gast.
  På scenen kan man se en artist, hoppas det är en stjärnartist hellre än en centerpartist.

 87. Den är tagen i skrattkammaren!
  Grönan får mig att le varje gång jag är där. Har bara bra minnen, från konserter under varma kvällar, köande där man lärt känna nya vänner i ösregn, när personalen på Insane låter en åka om och om igen utan att behöva gå ut, när man ser hur otroligt rolig man ser ut på bilden i jetline och inte minst när man vunnit den stora mjölkchokladen! Hela stämmningen med personalen, maten, artisterna och vännerns gör grönan till några av d bästa minnena varje år.

 88. Haha den är ju från världens Lustigaste Hus ;)

  Åh vad jag längtar efter att få susa ner i frittfall..!
  Det är så sjukt pirrigt att sitta där uppe och titta ner på allting, och sedan så hör man att det klickar i tornet och så flyger hjärtat upp i halsen! :D
  WIIOAAAOOWIW vad jag längtar :D

 89. Svar: Bilden är tagen i Skrattkammaren.
  Le motivation: Jag är kool och förtjänar guldkortet helt klart. Det skulle vara riktigt fett att få ta emot detta åtråvärda kort. (Tacktal: Jag vill gärna att ni tar Kool & the Gang till Grönan i sommar, det skulle ju vara nice.) Tack så mycket, ni e mkt Koola.

 90. svar:skrattkammaren. Jag sitter hemma och räknar dagarna till grönan öppnar, det kändes som igår det var hela 88 dagar kvar men nu är det bara 31 dar kvar. Man står där med komisarna och kollar på klockan och tänker om 5 minuter öpnnar dom, sen när man ser personen som ska öppna komma skriker och jublar man.När grindarna öppnas hör man den kända musiken från tekopparna och tutan från tuff-tuff tåget. Man springer in och ställer sig i kön till åkbanden, Man hör skriken från extreme och insane och skratten i skrattkammaren, Man får syn på spökerna som till exempel The grudge och alla dom andra, man står ett tag och lipar lite och retas men sedan där inne ångrar man sig. Efter ett tag sätter man sig vid fontänen och kollar runt sig och tänker i huvudet här vill jag tillbringa sommarn 2012.

 91. Bilden är tagen i attraktionen Skrattkammaren.

  Det som får mig att le extra på Gröna Lund är nog hela stämningen som omfamnar en när man kliver innanför entrén.
  Har inte varit på Gröna Lund sedan jag gick i mellanstadiet och det är typ 15år sedan.
  Så jag skulle bli jätte glad om jag vann guldkortet och skulle kunna spendera många lediga stunder på fina Gröna Lund.

 92. Svar: Bilden är tagen i skrattkammaren.

  På grönan är allt bra.
  Här vill jag vara precis varenda da.
  Den pirrande känslan i magen och lukten av sockervadd.
  Det gör så man blir hemmastadd.
  Att bara vara här gör en glad.
  Hoppas jag vinner en stor kexchoklad.

 93. Svar: Skrattkammaren

  Den 28 aprill då när dörrana öppnas och magen börjar pirra de är då SOMMAREN BÖRJAR PÅ RIKTIG I GRÖNALUND, Härliga människor och personal som dansar runt och sprider glädjen till oss all skrik som får en att tappa rösten av pirrighet och skoj. När jag bara får höra ordet GRÖNALUND gör mig så glad och full av tankar som yrar runt om mig att den här sommaren kommer vara oförglömlig!

 94. Bilden är tagen i skrattkammaren.
  När man är påväg uppåt i fritt fall och sen så skrattar man när man sitter högst upp.

 95. Rätt svar tror jag är skrattkammaren.

  Det här sjuttioelfte gången jag försöker komma på en bra motivering. Det är så svårt! För hur det är att springa in på Gröna Lund, det saknar ord.
  Att sätta på sig åkbandet som ska sitta kvar i ett år, att ångra sig över att man försökt sig på de där trapporna som rör på sig innan lustiga huset, och bli så där jättelättad över att man faktiskt inte dog av Insane. Känslan av att först titta ner på de små myrorna på marken och sedan ut över Stockholm, men strax falla och skrika tills man får ont i halsen. Att kunna gå dit varje dag vore det bästa som någonsin hänt! Nä, ännu bättre vore ju att få bo där.. Tänk! God mat.. Rolig underhållning.. Och musik, ibland kanske lite för hög att somna till. Kan jag inte få flytta in? Annars kan ni ju uppfylla min näst största önskan. SNÄLLA! :)

 96. Svar; Lustiga Huset (HAHA jag vågar fortfarande inte gå i de rörliga trapporna..)

  ”Rassel, rassel, dunk, dunk” Nu ser man allt. I 75 sekunder susar man på 36 meters höjd över lila järnbjälkar.
  Plötsligt är allt stilla. Vad hände? BLIXT, och där var bilden tagen. Men det märker jag inte, det enda jag vet är att jag måste åka en gång till!
  Insane in my heart! I’ll see you soon, hope I’ll have a Guldkort in my hand then ;)

 97. Svar: Skrattkammaren

  Grönan får mig alltid att le eftersom det är så sjukt roligt där! Det finns så mycket att göra! Åka massor, konserter, skrattkammaren där man alltid får sig ett gott skratt!, lustiga huset och alla goda mat ställen! Det finns massor med saker där och det passar alla! Man kan inte göra annat än att le när man är där!

  Speciellt när man vinner på alla roliga lotter/lyckohjul som finns där! :D

 98. Svar: Skrattkammaren

  Vi behöver alla skratta för att glädjas,
  vi behöver alla glädjas för att leva,
  vi behöver alla leva för att trivas,
  vi behöver alla trivas för att skratta.

  Spegel spegel, på Grönan där
  säg vem som knasigast i Lunden är?

  När du ser dig själv på ett märkligt sätt,
  då vet du att du kommit rätt!

 99. SVAR: Bilden är tagen i skrattkammaren!

  10….9…..8…..7……6…. Medans jag tyst räknar ner så tänker jag att jag aldrig skulle låtit syrran övertala mig att åka frittfall! När man väl sitter där så fattar man inte vad man är på väg att göra… Jag kommer dö…Jag kommer dö… 5…..4……3…. Nu dör jag….2….1…blunda!

  AAAAHHHHH……………Haha ganska skön känsla, fast man är ganska skakis! Fortsätt blunda, fortsätt blunda…. Då slår den skrämmande tanken mig! JAG SKA JU NER NU! blunda,blunda,blunda,blunda,blunda,blunda…. men jag kanske ska kika lite… jag kisar med ögonen men det är då det händer…. Jag lutas långsamt framåt… ONEJ! Jag har råkat sätta mig på fritt fall tilt!
  Just då släpper den…. Jag stupar rakt ner och en blandning av pirr, skräck, och en härlig känsla fyller mig! Då märker jag att vi står still… vi är nere! JAG KLARADE DET! Men vad kort den var…

  Jag vill vinna guldkortet för att fyllas av den där underliga känslan hela sommaren!

 100. Hej! Rätt svar är att bilden är tagen i skrattkammaren! :)
  Jag ska vinna för att jag åker till Grönan varje år,
  jag åker till grönan så ofta det går.
  När jag har gröna kortet kan jag gratis se alla artister,
  men med det finns också några brister.
  Jag vill kunna åka karusell,
  en hel kväll!
  Jag vill vara på Gröna Lund hela sommaren, och även i vår.
  Så nu hoppas jag att jag ett guldkort får! :)
  Att åka Extreme är värkligen det som ALLTID får mig att le!
  Så snälla, ni kan väl mig ett guldkort ge?

 101. Det är ju Skrattkammaren :D
  När man går hemifrån så kollar man sig jämt i spegeln innan man går, och man ser ut som vanligt.
  Men på Grönan går man till dom roliga speglarna och ser konstiga troll, aliens, nissar m.m. Vilken fantasi som uppstår i det rummet som om man var med i en rolig fantasy-film :)

 102. Svar: Skrattkammaren
  Motivering:
  Det som är så himla bra med skrattkammaren, det är att på det stället så kan man få världens suraste gubbe att börja skratta! :D Det finns ingen ålder gräns, och det är så hysteriskt kul där inne! När jag var där inne så började jag gråta av skratt och fick så hemskt ont i magen och tårarna bara sprutade av lycka! Inte nog med det.. Dumt nog så gick jag och köpte en cola direkt efter det, och eftersom jag fortfarande stod och skrattade så hamnade 99 % av colan på min tröja och mina skor. Att kunna få skratta sådär mycket igen, det skulle betyda så mycket! :D

 103. Svar = Skrattkammaren

  Jag ler långt efteråt när jag tänker på mina barn. Hur glada de var på Grönan. Det värmer i ens hjärta av att se denna uppriktiga och genomärliga glädje som barn uppvisar på Gröna Lund !

 104. Skrattkamaren är en attraktion som jag har lätt för att glömma. Men ett gott skratt förlänger livet, så jag gick in där för att minnas.
  Jag kunde se mig både tjock och smal. Huvuden som blev långa och skratt som aldrig förr. Jag skrattade så mycket så jag vek mig dubbelt och ville aldrig någonsin gå ut därifrån. Medan jag gick där såg jag de små liven, de små barnen med sina föräldrar som skrattade och var så lyckliga. Tänk att barnens skratt kunde få mig att le, le så mycket att jag trodde mungiporna skulle nå taket. Skrattkammaren glömmer jag aldrig, det blir nog flera turer in där i sommar!

 105. Hej! Bilden är tagen i Skrattkammaren!
  Det som får mig att le är att gå i Stockholm och se toppen av Frittfall skymta bland hustaken. Man kommer närmre och närmre och man känner hur den ljuva doften av sockervadd och munkar blir starkare och starkare. Man börjar höra folkets tjut som åker fritt fall eller Uppskjutet och man ser hur neonskyltar lyser som en härlig sol och hur den stora entrén är som en grind in till himmelriket. Man kommer in och blir helt stum för att man är så exalterad och man vet inte vad man ska göra först. Men vad man än väljer att göra vet man att det kommer bli bäst, hur sur eller ledsen man än var innan så kommer det alltid fram ett leende när man sätter sig i Jetline eller Tilt.

  MvH Fabian Thorslund

 106. Svaret: Skrattkammaren.

  Motiveringen:
  ”Upp för trappan syrran och jag går, det är i kön till den galnaste av dem alla vi står. Snart är det vår tur att åka upp för den vita 35meter höga rälsen innan stupet väntar. Stupet som för in oss i en voltande åktur fram & tillbaks med någon sekunds vilostund då vi andan hämtar.
  Åkturen avslutas alltid med en volt som man efter ett antal åkturer lärt sig, men ständigt glömmer man att det är här kameran ser dig.

  Byglarna öppnas och vi springer kvickt iväg.
  Snabbt ställer vi oss i samma kö som vi stått i de senaste gångna timmarna och vi kollar på varandra, ler och skrattar en stund.
  Det är väl så här det går till en helt vanlig sommardag på nöjesfältet Gröna Lund?”

 107. Skrattkammaren??
  Jag skulle super gärna vilja vinna guldkortet! ! Att få vinna skulle betyda att jag skulle kunna umgås och ha kul med Mina vänner på världens roligaste nöjespark, att jag skulle få se några av mina favorit artister live och att jag sparar pengar som jag istället kan använda till att vinna lite (läs MYCKET) choklad att smaska på i sommar!! Jag är redan sjuuukt taggad på att få komma till grönaLund!!

 108. Lustiga huset! Gröna lund sätter ett stort leende på mitt ansikte varje år, för man går ju dit med sin älskling!

 109. Bilden är tagen i skattkammaren! :)

  ”Jag är påväg in mot insane, jag börjar springa in och man hör fotsteg som dunkar mot trät. Jag springer snabbare och snabbare mellan staketen och så står jag där, jag står under skrikande människor som precis åkt insane. Jag ställer mig vid trapporna och pirret börjar komma. Jag går upp några trappsteg och det pirrar nu i hela kroppen. Nu är jag framme vid vagnarna och sätter mig. Den börjar åka och benen vinglar fram och tillbaka. Folket på marken kollar upp och tar kort med deras apparater medans jag njuter av vinden. Nu är jag på toppen och vagnen snurrar runt. Tillslut är åkturen över och alla springer ner och kollar på bilden”. Insane är BÄST!

 110. Bilden är tagen i skrattkammaren!
  Min dotter är grymmaste tjejen, som älskar grönan, och alla attraktioner,
  Hennes coola mamma äälskar oxå att gå på grönan och kolla alla bra band, Klartvatt vi skall vinna ett guldkort!

 111. Hej!
  Svar på frågan: Skrattkammaren!
  Det som får mig att le lite extra mycket är all snygg personal! Och att man får så mycket gemenskap med sina vänner!
  KRAM!

 112. Bilden är tagen i skrattkammaren.
  Varje gång jag kliver in på genom grönans grindar fylls jag av energi. Att höra alla skriken och känna doften av sockervadd är helt underbart, det får mig att bli så lycklig. När man sedan sätter sig i en berg-och-dalbana börjar det pirra i magen. Sedan när man börjar åka så känns det jättehärligt när man åker nerför branta backar och tvära kurvor och vinden viner i ansiktet. Det är inte bara alla grymma attraktioner som gör gröna lund så fantastiskt, utan även alla grymma konserter, det är inte många ställen där man kan se artister som LMFAO eller Danko Jones och andra band. Varje dag på grönan är en dag full av skratt och spänning. Gröna lund är det bästa stället som finns. Jag längtar tills 28 april när sommaren börjar på riktigt!
  Sommarn 2012 på grönan kommer bli helt underbar!

 113. Skrattkammaren en klassiker . Jag älskar att bara veta att ja idag ska jag till Grönalund, får mig att le . Förra året köpte jag guldkortet , jag gick 30 ggr . Jag älskar Grönalund .. Tycker det är jätte kul att sätta mig på insane och skratta och skrika . Jag kommer använda kortet väl .

 114. svar skattkammaren
  lag ler så mycket när jag åker alla coola grejer på grönan man sprängs av lycka och av glädjetårar när jag åker min favorit katapulten skriker jag inte för att jag är rädd (okej lite då) men mest är det glädje jag skulle verkligen sprängas av lycka om jag vann guldkortet tänk dig att stå där med ett guldkort i handen jag skulle tro att det var en dröm allvarligt talat!
  så snälla jag har försökt många gånger nu men nu är det min tur. :)
  ni gör mig så glad även om kalendern står på mars rad.det som är så speciellt med Gröna Lund är att det finns inget annat ställe där man får det utbudet som just där! :D

 115. svar skattkammaren
  jag ler så mycket när jag åker alla coola grejer på grönan man sprängs av lycka och av glädjetårar när jag åker min favorit katapulten skriker jag inte för att jag är rädd (okej lite då) men mest är det glädje jag skulle verkligen sprängas av lycka om jag vann guldkortet tänk dig att stå där med ett guldkort i handen jag skulle tro att det var en dröm allvarligt talat!
  så snälla jag har försökt många gånger nu men nu är det min tur. :)
  ni gör mig så glad även om kalendern står på mars rad.det som är så speciellt med Gröna Lund är att det finns inget annat ställe där man får det utbudet som just där! :D

 116. Bilden är tagen i lustiga huset.
  För mig är Gröna Lund lite som att äta cesarsallad. En blaning av många härliga saker som bli ännu bättre tillsammans! Grönan är en av sommarens absoluta höjdpunkter med både fantastiska konserter, berg-och dalbanor som pirra i magen, kladdig sockervadd och massor med glädje. Ett guldkort på görnan skulle vara helt galet roligt! Tänk dig att få åka karuseller tills att det snurrar i hela huvudet, att få gå på LMFAO, Tibuktu, Kapten Röd och många andra artister tillsammans med sina vänner. Att få njuta hejdlöst av den fantastiska atmosfären på grönan och känna pirret i magen när du åker frittfall tilt. Då man hur mycket man längtar till sommaren!

 117. Hej! Attraktionen heter Skrattkammaren! min brorsa fyller 12 år imorgon (30 mars), och som alla andra killar i den åldern är han helt galen i grönan! Men ett grönalund kort är lite för dyrt.. Om jag vann skulle jag ge kortet till min brorsa! Att se hans ansiktuttryck skulle vara helt magiskt! Han skulle bli helt sinnesjukt glad!

 118. Skrattkammaren är det rätta svaret!

  Precis som i ”Kalle och Chokladfabriken,” är ett guldkort bara någonting i fjärran, något outhärdligt, en dröm som aldrig kan bli verklighet. Varje år väntar jag ängsligt på den dagen jag får gå till Gröna Lund, då jag får skratta en hel dag, utan några bekymmer. Det är den dagen då när jag kommer hem utmattad men nöjd, drömmer den vackra drömmen om att få gå tillbaks till paradiset. Att drömma om och om igen om Gröna Lund är verkligheten, men att vara personen som får guldkortet är bara en fantasi, som är varje barns dröm, att gå till paradiset varje dag för att skratta euforiskt, äta söt sockervadd och flyga i alla attraktionerna som en svala över Stockholms stilla vatten.

 119. Jag tar färjan över till Djurgår´n och ser det stora fritt fallet som jag aldrig vågat åka. När vi är framme med båten pirrar det till i magen. Jag har lovat mina kompiar att åka fritt fall idag. På scenen kommer Bryan Adams att spela prick kl 20.00. Det är min favorit artist. Kan det bli bättre? Ja, det kan det. När vi står i kön till fritt fall och det är vår tur nästa gång så slår hjärtat 10 gånger snabbare än vanligt. Jag börjar tänka, tänka om det kan hända något farligt när hjärtat slår så snabbt. Men hinner inte tänka länge, för det är vår tur nu. Jag sätter mig i stolen som ska ta mig upp 90m i luften. Vi börjar sakta åka uppåt och mitt hjärta slår nu farligt snabbt. Men när vi är högst upp och det känns som jag ska dö snart. Så börjar jag att skratta och skriker, FAN VAD GRÖNAN ÄR KUL! (TRUE STORY)

 120. Svar: Det är skrattkammaren

  Motivering: Det som gör mig mest glad, och får mig att le, på Gröna Lund, är jetlline och popexpressen, sockervadd, popcorn, alla glada människor, sommarkänslan,och så klart den trevliga personalen.

 121. Hejsan! Den heter Skrattkammaren!

  På tå jag står, i en vrå, och tittar på mig själv. Min kompis skrattar och jag ler stort, Vi är plötsligt upp och ner. Till nästa spegel vi går, så tjocka att vi inte kan se våra tår. Och nästa är det en förändring, smala som sjutton det kan jag lova och långa ändå upp till TILT! Med en sliskig sockervadd i handen promenerar vi bort till hamnen. Så nära till allt, på samma mark! I nedförsbacken från TWISTER hörs tjut, från Spökhuset sträcker en gubbe ut sitt huvud och skriker BU!

 122. Det är där det händer, ack så underskattat, in där man går, bland alla olika speglar fram tills nästa för det är Grönan vi gästar, nya utseenden för varje meter – poserandes och sällan fokuserandes, minnet måste sparas och kameran kommer upp.

  Kort eller lång, böjd eller inte, det är frid och fröjd därinne. Skrattkammaren.

 123. Rätt svar: Skrattkammaren!

  Jag älskar Grönalund därför att:
  1. Det är inte så överdrivet dyrt
  2. Det är hög klass
  3. Extremt varierande attraktioner
  4. Bra Mat
  5. Grymt bra organiserat

  Det attraktion jag gillar mest är uppskjutet! Jag tycker den är så jäkla läskig, men man känner sig så himla grym när man kommit av! Rädslan i att sitta där uppe i 5-10 sekunder och inte veta när man ska falla är så fantastisk!
  Jag älskar även alla berg o dal banorna, den nyaste är det visserligen lång kö till… Men det är det fan i mej värt!

 124. Svar: Skrattkammaren

  Motivering: Det som gör mig såhääääääär glad på Gröna Lund är jetline, popexpressen, sommarkänslan, pirrandet i magen, alla glada människorna, kompisarna, sockervadden och popcornen. Sist men inte minst är det den trevliga personalen som gör mig glad!

 125. Det är egentligen allting på grönan som får mig le sådär extra mycket. Bubblet i magen som kommer när man väntar på att få komma in, man känner sig så nervös så att man ska spricka. Man bryr sig inte om något annat som händer runt omkring sig. Allt som man ser och tänker på är just det ögonblicket, då man sitter på nån attraktion och så börjar man åka, den nervösa känslan av det. Eller när man vill få sig ett gott skratt, så går man in i skattkammaren och bara ”laugh you ass off”. Man mår bara så bra där, under hela dagen då man är där. Man vill spendera hela sommaren där, det är inget man ens funderar över.

 126. Svar: Lustiga Huset.

  ” Jag står utanför och väntar, jag ser hur det minskar och snart är det min tur, det pirrar i benen och i magen, jag nästan skakar när det är min tur. Jag betalar och får mitt åkband sen öppnas grindarna och jag kutar in, jag ställer mig i en lång kö till Insane och bara väntar och väntar, när jag kommer in så klämmer jag hårt i mammas hand och vi hissas upp och åker och pker och jag bara skriker och skriker. när vi går ut är jag helt yr, jag går sakta till Fritt Fall, och väntar igen, sen hissas jag upp 80 meter, jag ser Marccolio sjunga och jag tänker ”är detta en dröm?”

 127. rätt svar är: skrattkammaren!
  min motivering: ärlig talat, grönan är helt sjukt bäst! jag älskar det! det är bättre än att ha en snygg kille! :) speciellt jetline! jag och min kompis brukar alltid ha som tradition att åka till grönan, och det första vi gör är att åka jetline och på vägen upp måste man sjunga introlåten till indiana jones, och när man åker ner för första backen måste man även fortsätta att sjunga annars får man bjuda på en straff-glass :) jetline är skräckblandad förtjusning, speciellt när man sitter högst uppe ovanför första backen och tittar ut över stockholm och bara en nanosekund senare åker man i 90km/h i en fin silverfärgad vagn och skriker med öppen mun tills man inte kan andas in mera luft. Om inte det är livet på en pinne vet jag faktisk inte vad jag ska svara! :)

 128. Attraktionen heter skrattkammaren.

  Det som får mig att le på Grönan är alla glada och skrattade barn, små som stora. Även vuxna måste få vara barnsliga ibland och då är Grönan det bästa stället att vara på.

 129. man går upp för trapporna man här alla skratta och det purrar i magen man tar steg efter steg upp för trappan man är framme den piriga magen kurrar hur man kommer att se ut och så ställer sig fram för spegel och man skrattar man springer runt och runt nästa till nästa sen så går man ner för trappan för ta en andning efter allt skratta och man säger farväl till skratta kammaren för den tiden

 130. man går upp för trapporna man här alla skratta och det purrar i magen man tar steg efter steg upp för trappan man är framme det pirar i magen man tänker hur man kommer att se ut och så ställer sig fram för spegel och man skrattar man springer runt och runt nästa till nästa sen så går man ner för trappan för ta en andning efter allt skratta och man säger farväl till skratta kammaren för den tiden

 131. Svar: JAg tror lustiga huset

  ” När jag har kommit in så hör jag massa skrik, jag ser karuseller så att jag blir yr, jag springer till extreme och ställer min i kön, jag är helt galet pirrig och när det är min tur så springer jag och sätter mig, jag tar min syster i handen och vi snurrar och snurrar, det känns helt otroligt”

 132. svar : skattkamaren
  att vänta och vänta tar sin tid tänk mindre en 1 månad kvar …
  då är sommaren på gång , man längtar men till sist är man där skratt och skrik , uppskutningar och ner skjutningar det känns som om jag vore fri ,folk med stora nallar o stora basketbollar ,… och kolla på bilder och se hur man ser ut … att ens kopis tvingar en att åka insane …. när man är framme och ska åka känns det som om att jag ska flygga .. jag tar ett stort andetag och önskar mig själv tycka till och så sitter jag i insane och åker sakta upp mot toppen och ser människor titta upp mot och och peka , snurr snurr och så är man framme och när säkerhets beltet är av kopplade så springer man för att titta på bilden och så är ansiktet rött och man skrakttar av all rädsla och man är stolt ….

 133. det är lustiga huset

  jag älskar att åka upsjutet det är gätte läskigt men gätte kul :)
  men släng gungorna är ju ochså kul:)

  motivation:jag vill ha kul på grönalund hela somaren.

 134. Bilden är tagen i skrattkammaren!

  Det som får mig att le så där extra mycket på grönan är att man har lyckats samla allt roligt på ett och samma ställe! Karusellerna ger mig ett glädjerus och att samtidigt kunna se mina favoritartister live gör att hela jag blir ett enastående glädjepaket !

 135. LUSTIGA HUSET=) jag vill vinna så att jag kan ge guldkortet till min 15 åring. Då vet jag att hon får en toppen sommar medan jag jobbar och så vet jag var hon är.

 136. Skrattkammarens speglar dom ljuger så bra, de kan få en att bli någon annan var da’. Tjock eller smal eller lång eller kort, det gör det samma när det har blivit till en folksport. Att se ut som nån annan men likna sig själv, skulle kunna va så pass läskigt att man hoppade i en älv. Men i skrattkammaren är det ingen som är rädd, i alla fall inte så att man råkar hamna på sin dödsbädd. Nej där hörs bara skratt och skoj medan ens näsa ser ut som en

  va sa ja da

 137. Attraktionen heter skrattkammaren!!
  Jag vill vinna kortet för att jag vill ha lika kul som förra sommaren. Jag hade guldkortet förra sommaren då jag och min kompis kämpade hårt för att få in pengar. Vi kanske inte har dom rikaste föräldrarna som kan ge sina barn ett guldkort bara sådär.. så förra året bakade vi muffins som vi gick runt och sålde då fick vi in massor av pengar vilket vi inte trodde så dagen efter åkte vi till grönan och då köpte vi guldkortet och jag har nog aldrig varit så glad som då nu ljuger inte jag! jag hade så kul den sommaren och vill så gärna ha tillbaks det så det är min anledning varför jag ska vinna. Grönalund är det somrigaste som finns älskar att vara där! Längtar dit!

 138. Skrattkammaren – här får alla ett gott skratt,
  Hej och ho, här roar sig alla, stora som små!
  Lång, kort, tjock, smal – javisst!
  Här behövs inga plastikoperationer,
  men ack så rolig man ser ut
  ett leende på läpparna går inte att undvika!

 139. ploj. Om jag vinner mig ett guldkort till i sommar, skulle jag ha de finaste av rikedomar.

 140. Skrattkammarens speglar dom ljuger så bra, de kan få en att bli någon annan var da’. Tjock eller smal eller lång eller kort, det gör det samma när det har blivit till en folksport. Att se ut som nån annan men likna sig själv, skulle kunna va så pass läskigt att man hoppade i en älv. Men i skrattkammaren är det ingen som är rädd, i alla fall inte så att man råkar hamna på sin dödsbädd. Nej där hörs bara skratt och skoj medan ens näsa ser ut som en ploj. Om jag vinner mig ett guldkort till i sommar, skulle jag ha de finaste av rikedomar. Nu vill jag bara till Gröna Lund, så jag kan få ha förbaskat kul en stund.

 141. Attraktionen är skrattkammaren. Det som får mig att le så mycket är när man står i kön till portarna till premiären och man tänker på den nya attraktionen som står och väntar på att man ska sätta sig i den. Då kan man såklart inte låta bli att få den där pirriga känslan i magen och ett leende sprider sig på läpparna. Det är den bästa känslan i världen och jag önskar att alla kunde åka till Gröna Lund och få uppleva den. Sedan en minut senare sitter man i fritt fall och personalen säger ”vi kommer nu skicka upp er 80m upp i luften” , det är då ångesten kommer och man säger till sig själv ”varför gjorde jag det här?”.

 142. rätt svar är skrattkammaren. Känslan att le gör dig lycklig.skratt och gråt på samma gång. du ler så mycket att du gråter. Skrattkammaren är till för de som vill skratta sig lyckliga och passar precis alla åldrar.

 143. Skatt kammaren så klart, familjens favorit! Jag har vart i många nöjesparker i mitt liv, i USA, Australien, Thailand m.m. Det var kul när, ja visst! Men en sak ska alla nöjesparker veta. Ingen nöjespark slår Grönan. Har bara vart i grönan 4 gånger, men de var det bästa jag gjort, och servicen och trevligheten jag fick av all personal gjode så jag kände mig så hemma. Och karusellerna där är verkligen one of a kind, speciellt min favorit Insane.. Första gången var jag så nervös, men när jag satt i sättet i den gula ( starkt minne av färgen ), när den åkte sakta upp för pendeln och man såg hela utsikten över stockholm och grönalund så blev jag lugn och tänkte ” livet är härligt, och nu KÖR VI, WOOHOO ”. Så efter den upplevelsen förra året visste jag att jag bara MÅSTE komma tillbaka i år… Och grönalunds kortet kommer få mig att komma tillbaka varje dag! Vi skulle kanske till spanien i år, men då sa jag ” Snälla, med grönalundskortet går jag ingenstans! ” :D

 144. svar: Skrattkammaren

  Tänk om ett guldkort jag skulle ha, Gud vad min sommar skulle bli bra. Ta bussen in till Stockholmstad varje dag och bara njuta på grönalunds karusellparad. Åka insane så det tjicklas i magen, åh det är så kul så jag får ta mig i kragen. I tio år har grönalund varit min nöjespark
  Nummer ett, så ett guldkort skulle vara riktigt fett!
  Denna tävling passade mig precis i smaken, hoppas jag denna gång drog i lyckospaken. Tack för denna tävling ni har, och jag nu hoppas att det är jag som i sommar till grönan drar.

 145. Det är skrattkammaren!

  Motivering/dikt:
  Jag tror inte på John Blund, jag vet att jorden är rund. Lycka är inte att få en hund eller att vara kändis för en stund, lycka är ett Guldkort på grönalund.

  Kram Isabelle

 146. Vi står i mitten av Grönan … Det är långa köer överallt ..
  Jag ser att du börjar tröttna så jag säger : ” Kom följ med mig ”
  Du nickar och följer efter .. Vi stog framför ingången till skrattkammaren .. Du hade aldrig varit där inne förut …. Vi visade våra åkband ( Som vi hade fått med hjälp av det fantastiska Guldkortet )
  Vi gick in och du frågade : ” vad är det för roligt med några speglar ? ”
  Jag går fram till den andra spegeln och du går efter … Du ställer dig framför den .. Du tittar på en liten figur med korta ben och en lång överkropp .. Sen så börjar du skratta . Du viker dig dubbelt av skratt … Och Jag säger : ” Skrattkammaren hjälper alltid !! ” ..
  Och du svarar efter en stund : ” Jadu ett gott skratt är det bästa !! ” .

 147. Svar: Skrattkammaren

  När jag anländer till Gröna Lund blir jag lycklig i hela kroppen, för jag har kommit till det bästa stället som finns.
  Genast börjar jag åka alla möjliga attraktioner, omgivningen är full med skratt och glädje, och det smittar av sig.
  Jag sitter högst upp i katapulten med skakande ben och undrar varje gång om jag kan överleva detta, men så kommer jag på att ifall jag inte gör det så dör jag i alla fall med ett leende på läpparna. Ett leende som Gröna Lund skänkt mig tack vare sin underbara nöjespark.

 148. Svaret är nog skrattkammaren. Det skulle vara jätteroligt att bjöda med dom snällaste,roligaste och bästa tjejerna på hela jorden.Och så ska jag kanske pröva fritt fall tilt för första gången (jag är höjdrädd). Och tvinga med mina kompisar att åka insane för första gången.

 149. Svar: Skrattkammaren

  Jag står i kö i en halvtimme till Insane, det gör ingenting. Jag vet att det kommer att vara värt det. En magpirrande upplevelse. Efter en lång stund av väntande så är det äntligen min tur. Mannen som hjälper mig med säkerheten heter Marcus. Han har varit där varenda gång den här sommaren så jag har lärt mig hans namn. ”Är det fortfarande lika roligt” frågade Marcus med ett stort smile på sina läppar. Han fick mig att tänka. Men svaret var självklart. ”Varje gång jag sätter mig här får jag samma speedade känsla i kroppen, så ja, det är alltid lika roligt” sa jag som om det vore det mest uppenbara svaret. Det var det också. Nästa sekund ser jag att Marcus ger en vink till kvinnan som sitter bakom det tjocka glaset och jag känner hur jag åker framåt. Sofia sitter brevid mig och dinglar med benen. Vi ger varandra en blick som visar att vi ska förbereda oss på en riktig åktur. Åååå, där kom det första guppet! Det var ju inte så farligt! Tänkte jag en sekund men sedan känner jag hur vi välter över och gör en volt! Vi skriker så att jag tycker synd om de som sitter bakom oss!!! Skrikandet övergår till gapskratt och vi känner hur marken kommer närmare och närmare. När vi har ”landat” gapskrattar vi fortfarande. *TSHIX* Där kom blixten och bilden är tagen. Vi skuttar ut till rummet där de visar fotona. På bilden ser jag två röda ansikten med två stycken stora leenden. ”Vi måsta åka igen!!!” sa Sofia och vi sprang tillbaka till kön.

 150. Bilden är tagen i skrattkammaren :)

  Jag står vid dörrarna och väntar, snart öppnas det och alla rusar in.
  Där framme ser jag cirkuskarusellen och springer, visar mitt åkband på min arm och mitt söta lilla charm.
  Allt snurrar när man går av, och springer till nästa karusell, men ramlar med en smäll. Man garvar med vännen och reser sig upp, skratt hör man och ser en grupp.
  Skämmigt men för kul för att bry sig, med guldkortet ser du ett leende på mig som är helt okej.

 151. NEJ JAG MENAR SKRATTKAMMAREN!! Samma motivering som ovan. Min dotter skulle bli överlycklig =}

 152. Bilden är tagen från attraktionen skattkammaren. På grönalund kan jag få en rolig stund:) spendera tid med de jag känner och träffa nya vänner. Åka roliga attraktioner som gör att jag lämnar mina komfort zoner. Jag älskar pirret i kroppen när jag är på Grönan mår jag toppen.

 153. Bilden är tagen i skrattkammaren såklart! Jag skulle gärna vilja vinna guldkortet för att jag tycker att Gröna Lund är en så underbart skön plats. Utsikten är jättefin och jag älskar att åka alla åk attraktioner! Den som missar Gröna Lund denna sommar går miste om så mycket! Jag skulle inte kunna tänka mig en sommar utan Gröna Lund. Jag älskar Gröna Lund!

 154. Jag är grönalunds största fan, förra sommaren var jag där minst en gång i veckan! Och jag tröttnar inte! Jag har stort behov av guldkortet och jag älskar inte bara alla karuseller även konserterna vid scenen och chokladljulen! hela Grönalund för mig är så otroligt underbart jag älskar det verkligen! Att gå in i spökhuset och bli så otroligt rädd eller att sitta högst upp i frittfall och se alla människor se ut som
  Myror där nere.. Eller besöka skattkammaren och skratta ihjäl sig åt sin spegelbild! Det finns en unik upplevelse med varje attraktion och jag älskar dom alla! Det är så sjuk svårt att beskriva hur underbart det här faktiskt är för mig, det är nog så att man måste uppleva det själv.. Så det skulle vara så otroligt jävla underbart om jag vann!
  Och bilden är såklart tagen i skrattkammaren! 

 155. I Skrattkammaren blir vi långa och korta, tjocka och smala.
  Till våren när Grönan öppnar är det skönt att vakna ur vinterns dvala.
  Åkattraktioner, det finns något för alla.
  Bläckfisken eller modigt fritt falla.
  Popcorn, sockervadd och mat i mängder.
  I 5-kampen slår vi världsrekord med flera hästlängder.
  Tack Gröna Lund, vi ser fram imot en härlig säsong.
  Bäst att samla ihop gänget på en gång.

 156. Svar:  Bilden är Tagen i Skattkammaren.

  Det bästa man kan göra under en sommar är att åka till Gröna Lund.  Kan åka varje dag  utan att bli uttråkat. Jag älskar Gröna Lund och önskar att jag vore vara en av dom som vinner ett guldkort , eftersom Då har jag en anledning att åka till Grönan varje dag när jag har ett guldkort!
  Guld kortet är det som får mig och le! Den attraktionen som får mig mest le är KATAPULTEN och JETLINE! Dom är mina favoriter! 

 157. Skrattkammaren!

  Pirrett i magen när man står vid grindarna, solen strålar och man känner dom svaga vindarna. Snart blir det fritt fall, extreme och insane som gäller! Man hör sången och trummorna från scenen som smäller. Det är då man tänker, jag är här! Och popcorn, sockervadd överallt och en ballong åker upp med vinden där. Jag håller mitt guldkort i handen, och tänker ”Det här är 10 gånger bättre än att ligga i Thailand och sola i sanden!”

 158. SVAR: Bilden är tagen i skrattkammaren!
  MOTIVERING:
  Solen skiner på Grönan, musik ekar ut över hela parken, det vimlar av människor och hänger en glad stämning i luften.
  Det är en alldeles perfekt dag, men själv sitter jag med ett dunkande hjärta, tårar i ögonen och hand i hand med en kompis.
  Jag ska åka Fritt fall, jag av alla människor. Lilla jag befinner mig flera meter uppe i luften och snart ska vi åka ner. Jag blundar i väntan på det lilla klicket och tillslut kommer det.
  Jag skriker, jag skriker så mycket att det känns som att jag inte får någon luft. Men sen tar det stopp. Jag känner lättnaden och hur kroppen skakar lite efter åkturen. Jag ler. Jag ler som aldrig förr.

 159. SVAR: Skrattkammaren!
  Svensk sommar för mig är något som man alltid längtar till under de kalla månaderna. Sommarlov, sol, bad, kompisar och mycket mer. Det är ju en drömmix. Men en riktig sommar får man inte utan det där härliga suget i magen som man bara kan få på ett ställe i vår huvudstad. Visst, det kan kittlas lite i magen när man är glad men det där riktigt sköna, härliga och sommriga suget får man bara på Gröna Lund. Höra alla människor som njuter och är glada, höra fiskmåsarna, höra båtarna som åker förbi samtidigt som man står i kön till ett skönt magsug som man vet snart kommer, är en av dem härligaste känslorna på året.

 160. Bilden är tagen i Lustiga Huset.
  Det bästa med Gröna Lund är nog allt egentligen.
  Folkmassan som alltid är glad, sättet det ligger så fint vid vattnet osv.
  Men det som jag nog skulle välja sådär spontant är Insane och Fritt fall tilt eftersom jag älskar den där lilla extra kicken, har alltid varit mycket för extrema saker och särskilt Insane är nog den roligaste berg och dalbanan jag åkt.
  Just den där känslan när man sitter och väntar på att Insane ska börja åka första gången man åker den dagen. Den lilla kusliga känslan av skräck blandat med en enorm glädje när man kollar på sin kompis som de flesta gångerna – i mitt fall iallafall, är ännu mer skrämd än en själv, det är det absolut underbaraste som finns enligt mig!

 161. Skrattkammaren.
  Det som får mig att le mest är att man oftast är där med väldigt bra vänner och familj, och att man har roligt och skrattar tillsammans. Att skratta med sina bästa vänner ger nog en av dem bästa känslorna..

 162. Bilden är tagen i spegelhuset.
  Motivering: Den här sommaren kan bli riktigt bra, om jag vinner ett guldkort idag.
  Fartvind i håret och många tjut, det är ju synd att det måste ta slut.
  Men det är okej om jag ett guldkort har, för då kan jag åka karuseller och ha kul varje dag!

 163. när man går in i grönan känner man alla vibbar skratt, adrenalin, skräck och såklart lycka.
  när man kommer ut så känner man sig glad men ändå ledsen ledsen för att man går och glad för alla minnen.
  svaret är: skrattjackten! :)

 164. Svar: Skrattkammaren

  Jag står där och väntar man får snart gå in. Jag tänker på när alla springer in och skriker. Snurrande karuseller roliga clowner och god mat. Jag tänker på att man ska vinna en jätte stor daim det här året och att det är mitt tur år. Jag vill aldrig att det ska sluta för att det är en dröm som man aldrig kommer glömma.

 165. Skrattkammaren!

  Att ha ett Guldkort i sin hand
  är som att komma till ett främmande land
  där allt är sagolikt och helt underbart
  och du kan åka bergochdalbana, äta sockervadd eller spela dart ;)

 166. skratt kammaren är mitt svar! :D
  när man åker bergbana på Grönan känner man hur skrattet tränger sig fram mellan läpparna! det är så roligt och när man åker med någon man verkligen tycker om så ler man ännu mera :D

 167. Bilden är tagen ifrån skrattkammaren!
  Benen dinglar fritt några meter över marken. Pirret från magen går ända ut i tårna och den starka sensommar solen bländar dina ögon sådär härligt. Du susar fram, runt och runt med din kompis alldeles intill dig. Du sträcker ut armar och ben, blundar, och låtsas att du flyger! De vackra färgerna på himlen ger dig en härlig känsla. Léendet på läpparna i kättingflygaren är obeskrivligt!

 168. I skrattkammaren!!

  När jag går genom grindarna, till Stockholms bästa ställe
  så hoppar jag av glädje, och drar i armen på min kompis Pelle.
  Jag skriker att vi ska Vilda musen, men Pelle drar mig mot Lustiga husen.
  Vi springer mellan alla banor, åker upp och ner.
  Tills Pelle säger att han inte orkar mer.
  Vi sätter oss ner och tar en glass, äter remmar i stora lass.
  Trötta men nöjda, tar vi båten hem.
  Pelle frågar: när ska vi hit igen?

 169. Skrattkammaren. Det som får mig att le extra mycket är fritt fall tilt. Även om jag är lite höjdrädd älskar jag att åka den, jag gillar att utmana mig själv och andra att åka den och känslan när man åker ner är värd höjdrädslan när man är påväg upp. :)

 170. Jag vill få känna Gröna Lund känslan hela sommaren.
  För jag vill att sommaren 2012 ska bli den bästa.
  Den bästa sommaren i mitt liv.
  Att kunna gå in på Grönan varje dag,
  man vill hinna åka allt, innan det blir kallt.
  Nedräkningen till sommaren börjar idag…

 171. svar: I skrattkammaren.
  Jag går in genom spärrarna som alla dem andra med guldkorten
  äntligen går jag in genom paradisporten
  Jag spänns fast och är plötsligt högt över marken
  Jag ser luftballonger, båtar och den älskade tivoliparken
  Känslan jag känner när jag snabbt faller ner
  Får mig att vilja åka mer och mer
  Sommarn slutar först när Grönan stänger
  Samtidigt som jag mig fast på paradis porten klänger
  för aldrig vill jag lämna lunden
  som får mig att stanna till sista sekunden!

 172. Bilden är tagen i Skrattkammaren.

  Vad som får mig att le mycket (eller kanske snarare skrikskratta) är nog Jetline – Jihaaa!

 173. Bilden är tagen i skrattkammaren.
  Det som får mig att le lite extra mycket på Gröna Lund är alla härliga karuseller , dofterna , allt godis min mormor brukar vinna åt mig när vi är där och alla minnen! Jag har varit på Gröna Lund minst 2 gånger varje sommar sen jag var 5 år! Så jag har en hel del härliga minnen där. T.ex när jag åkte fritt fall första gången jag kommer ihåg att jag var jätte rädd och nervös men blev så glad och stolt när jag hade gjort det! Tack så mycket på förhand! :)

 174. Skrattkammaren ! Vad härligt det känns att flyga över stan, höra ljudet av
  hundratals skrattande barn, Jetline susar fortare än vinden, om jag öppnar munnen fladdrar kinden, åå vilken känsla! jag tar ett djupt andetag och övervinner min rädsla. Grönalund i mitt hjärta, här finns det ej nån smärta. Den 28e april 2012, jag kan ej vänta!

 175. Kort och tjock – eller lång och smal. Korta ben och lång hals – eller ett litet tjockt huvud. I Skrattkammaren väljer du själv. Kan det bli bättre än att börja dagen med ett toppenhumör på Grönan med ett gott skratt i skattkammaren? Med guldkortet i min hand kan jag fortsätta dagen med glädje, hela sommaren!

 176. I skrattkammaren är bilden tagen,
  och nu får jag fjärilar i magen,
  för jag sitter 80 meter upp,
  och jag kommer skrika som en tupp,
  för snart åker jag ner,
  och ingenting jag ser
  Men vänta, jag har ju marken nått!
  Och oj, vilken adrenalinkick jag fått!
  Nu vågar jag till Spökhuset gå,
  och Jack The Ripper kommer JAG klå!
  Ut kommer jag med en stor skräck,
  kolla, vem har en sån stor häck?
  Kanske har hon svalt för mycket sockervadd,
  blev så sugen, synd att det är så mycket kladd!
  Jag köper en munk istället,
  och nu har jag tillfället
  att le en stund
  på underbara Gröna Lund,
  för hela stället får mig att le,
  tänk, så mycket man får se!

 177. Svar: Skrattkammaren

  När jag är på gröna lund hör jag hur folk skriker från attraktionerna, medans jag ler och tänker att jag inte är där. Jag provar att åka jetline och ser på sätet att det står att man ska le på fotot. Jag känner på mig att jag kommer skrika som en liten unge, men när jag åker den känner jag hur skön den är. När jag ser kameran börjar jag le, ända tills loopen är slut. När åket är klart springer jag och kollar på fotot och ser att jag ler, som om jag inte tittar ner. Med guldkortet kan jag under sommaren le lika bra som en fågel kan se.

 178. Skrattkammaren!
  Varje år så är jag lika pirrig inför mitt besök på Gröna lund, det är en tradition. Minst en gång varje år, så är det bestämt. Att få uppleva denna känslan tusen gånger om med ett guldkort. Bara tanken får mig att brista ut i ett stort, brett leende. Varenda attraktion på grönan kan få en att börja skratta!
  Stämningen på Gröna lund får det att börja bubbla inom mig.
  Tänk vad grönan skulle lysas upp av mitt leende om jag skulle vinna ett guldkort!

 179. Svar: Bilden är tagen i skrattkammaren!
  Motivering: När sommaren är som bäst, och man hänger i Gröna Lund, skrattar i skrattkammaren av alla roliga speglar och åker alla attraktioner som får ens mage att pirra till, då blir man som gladast!
  Men det som gör att man blir gladare och ler extra mycket är alla glada och trevliga bland personalen som vänligt hälsar på alla och ler mot en vid attraktionerna, kiosker och där man kan vinna fina priser!

 180. Tänk dig en underbar sommarkväll
  Med hisnande turer i en o annan karusell
  Twister, fritt fall och vilda musen
  I kvasten får du sväva ovanför husen
  På sommaren är grönan det bästa
  Ja, där kan man göra det allra mesta
  Slutligen ska jag svara på er svåra fråga
  Om jag nu har mod att faktiskt våga
  I skrattkammaren är bilden tagen
  Men skratta nu inte så du får ont i magen…

 181. Svar: Skrattkamaren
  Motivering: Jag är på grönan ungefär 2 gånger per år.
  Varje gång jag kommer in i portarna vid grönalund entre
  så får ja en underbar känsla i magen ja springer till krusellerna åker så mycke ja bara hinner och när jag ska hem blir jag ledsen. jag älskar att åka karuseller de är de bästa som finns.
  Gröna Lund har fått mig att bli modigare lixom frittfal höjdrädden osv..
  skulle jätte gärna vilja tillbringa sommaren där för jag älskar värkligen gröna lund !

 182. Bilden är tagen i skrattkammaren.

  När personalen öppnar grindarna till Grönans familj så vill jag bara springa in
  Jag vill åka alla karuseller hela tiden, dag ut och dag in.
  Ända tills sommaren är slut och hösten är omkring.
  Så om jag vinner ett guldkort blir jag världens lyckligaste illbatting.

 183. Bilden är tagen ur den bästa attraktionen Skrattkammaren! Är där flera gånger varje gång :)

  Vad som får mig le på Grönan? Det är allt. Finns inte en ända grej som inte får mig att le. Tillochmed i de tråkigaste stunderna ler man och har kul! Som i köerna till attraktionerna, man står dör och skrattar och har det mysigt med sina vänner. Oavsett om det är solsken eller spöregn finns alltid ett leende på ens läppar. När man sitter och är livrädd i fritt fall och är livrädd. När man är på toppen och ser ut över hela Stockholm glömmer man bort att man är 85 meter över marken och sitter där och ler och njuter, trots hur rädd man var tidigare. Sen när man är nere på marken är leendet ännu större. Dels för att man lyckades och och sedan att man tyckte det var kul och vill upp igen. Det är så det ska vara. Det är lycka och ett äkta leende. Man är både lycklig och stolt. Det leendet slår alla andra. Stolthet.

 184. Svar: Skrattkammaren

  G..ryyymt när jag hör mig själv skrika när jag är på Jetline
  R..oligt när jag tar foton tillsammans med mina vänner
  Ö..nskar att vara där varje dag
  N..jutbar känslan när det pirrar överallt i kroppen
  A..drenalin chock när jag är på frittfall

  L..yckligt om jag har en stark livsglädje eftersom jag är på Grönan
  U..nderbart när jag tänker att det är dags igen om en månad
  N..öjd när jag ser mina vänner skrattar på Insane
  D..jup i mitt hjärta <3

  Det är de saker, GRÖNA LUND betyder för mig, även om att Grönan är obeskrivlig…

 185. Svar: Bilden är tagen i Skrattkammaren

  Motivering:
  Ner för branta dalar och upp för höga berg
  Flyger jag fram med världens far
  Runt om mig finns sokervadd och fullt med färg
  Jag pratar om Gröna Lund såklart!
  Dit man helst vill gå, en varm sommardag, Skratta, vara med vänner, och bara ha det bra! :)

  Gröna Lund är det som får mig att längta till sommaren, jag träffade en tjej där! Nu är vi bästa vänner, tack vare Grönan :)

 186. Det går inte att beskriva en dag på grönan. Det är som att resa i tiden. Att gå runt och bara bubbla ur sig asgarvet när man går igenom Skrattkammaren precis som man gjorde när man var liten.

 187. Svar: Skrattkammaren!

  Åk till Gröna Lund, kul för båd stora och små, gammal och ung!
  Allt en sommar ska innehålla finns där!
  Skratt, vänskap, värme, skoj, den hisnade känslan när man åker Insane! Och det bästa; känslan av mod när man övervunnit sin rädsla, och VÅGAR åka Fritt Fall Tilt!

 188. Svar: Skrattkammaren

  Wihooo , aaaaaahh!! Guldkort skulle vara något väldigt coolt! Älskar Gröna Lund! Några år sen jag var där men hoppas på att åka dit i år med ett guld kort i handen och höra en massa skrik & äta en massa sockervadd!

  Konserter är nog något riktigt kul! Att åka Extreme och lyssna på någon kändis uppe på scen! Det är så himla härligt! Älskar Gröna Lunds konserter! Det är något speciellt med dom! Man blir så glad att höra allt skrik i bakgrunden! Man får en riktig kick!

  Jag vill vinna ett guldkort eftersom jag inte vart på gröna lund förra året och har inte åkt nya Twister eller blåa tåget! Ett guld kort skulle vara så perfekt nu i sommar! Fyller snart år och skulle vara en jätte härlig present! Ville ha ett guldkort när jag var 10 men fick aldrig ett i present hoppas nu på att vinna ett guldkort!

 189. Köper Guld kortet varje år till mig själv och till mina 2 barn. Vi åker dit minst 1 gång i veckan hela säsongen.skulle vara skönt att vinna en GULD kort i år faktist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>