Jimmy Cliff till Stora Scen

Jimmy Cliff är artisten som introducerade västvärlden för reggaemusiken med filmen ”The harder they come” där han själv spelade huvudrollen. I filmen återfinns bland annat ledmotivet ”The harder they come” och ”You can get it if you really want”. Låtar som ”Reggae night” och Johnny Nash-covern ”I can see clearly now” har också satt honom på musikkartan.

Jimmy Cliff är en levande legend som samarbetat med bland andra The Rolling Stones, Elvis Costello och Annie Lennox. Dessutom har artister som Cher, Willie Nelson och Bruce Springsteen framfört hans låtar. Han är den enda nu levande musikern som ärats med en Jamaica’s order of Merit och han har även valts in i Rock and Roll Hall of Fame. Gröna Lund är mycket stolta över att kunna presentera Jimmy Cliff på Stora Scen den 1 augusti kl. 20.00.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>