Med rätt att snurra!

Idag var det dags för mig att utöka min kompetens bland attraktionerna på mitt område! Är som kanske tidigare nämnt bara uppkörd på Tuff Tuff tåget (uppkörd = får köra attraktionen, har man dock gått på den teoretiska utbildningen som alla attraktionsförare går så kan man hjälpa till med insläpp och lastning på attraktioner man ej är uppkörd på!) så jag var rejält taggad!

Började med att bita av den teoretiska delen på dagens attraktioner jag skulle beta av, nämligen Cirkuskarusellen och Lyktan! Efter mycket noggrann läsning var det bara att gå ut på plan och börja kika och prova i praktiken!

Började i Cirkuskarusellen där jag kunde fråga järnet och bli visad för av en av mina kollegor, tänk vad mycket man kan lära av varandra! Då detta nog är den hästigaste karusellen på tivolit så tjöt det lite extra i mitt lilla hästhjärta! Haha! ;) När jag kände mig varm i kläderna och tyckte att jag kunde allt utan och innan så vart det upp till bevis!

Uppkörning på en attraktion går till som så att man börjar med en teoretisk genomgång där (oftast) en servicechef ställer en hel del frågor om t.ex. längdgränser, vart närmsta brandpost finns och hur man öppnar resp stänger attraktionen. Säkerheten väger mycket tungt – det är ju den som e viktigast! Sen blir det dags för det praktiska och då blir man ”övervakad” när man har insläpp, lastar och kör attraktionen.

Klarar man allt detta så blir man godkänd och får köra attraktionen! Klarar man sig inte så får man träna lite mer tills man känner sig lite mer säker och gör sedan en ny uppkörning :)

Jag klarade mig på både Cirkuskarusellen och Lyktan! Weeeehooo! Var dock lite nervös inför Lyktan då det är betydligt fler knappar i den körhytten, men när jag insåg att ungefär hälften av knapparna bara var sådana dära ”bara vara” knappar (= sånt som jag inte behöver röra) ;)

Menmen, känner mig grym som klarade det och nu blir det hem och plugga lite mer så jag kan beta av fler attraktioner på området!

Ha det fint!

20120529-220400.jpg

20120529-220412.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>