Sumoburgar-SM på Krejsy’s!

Många har känt sig manade, få har klarat det: att äta Krejsy’s monstruösa 1,9-kilos sumoburgare. Den 3 juni gäller det emellertid inte bara att äta burgaren. För att vinna Sumoburgar-SM ska den slukas på kortast tid.

Bakom evenemanget står Krejsy’s kock Samuel Lotfi som till vardags pluggar datorspelsteknik på Stockholms Universitet. Den tävlingsinriktade klassen har flera gånger utmanat varandra på olika galenskaper, och när Samuel berättade om Krejsy’s sumoburgare bemöttes det med kommentarer som ”Den klarar jag lätt.” Vi får väl se, tänkte Samuel och började snickra på en utmaning.

Intresset visade sig vara enormt. Det tyckte köksmästare Henrik var så kul att han ville göra evenemanget ännu större. Sagt och gjort. En Facebook-sida skapades och vips hade utmaningen klasskompisar emellan vuxit till ett SM. I måndags hade hela 50 personer anmält sig.

– Förra året beställde 67 personer sumoburgare. 11 klarade att äta upp den. Det tror jag vi slår redan den 3 juni, säger Samuel.

Alla som klarar att äta sin sumoburgare får en fin t-shirt och sitt namn på Krejsy’s wall of fame. Dessutom bjuder restaurangen på glassbuffé (!). För den som äter burgaren på kortast tid väntar fina priser.

– Det blir bland annat en pokal, säger Henrik Stensvad som hoppas att detta kan bli ett årligen återkommande evenemang.

En sumoburgare består av ett kilo kött och sammanlagt 1,9 kilo mat. Är man vegetarian kommer det finnas en vegovariant som är potatisbaserad.

- En sumoburgare tar ju ganska stor plats på grillen så det är inte helt lätt att tillaga 50 stycken samtidigt, säger Samuel.  Men det löser vi. Henrik tar helt enkelt hit fler grillar. Det kommer att bli ett härligt kaos i köket, men alla är jättetaggade.

Spana in eventets Facebook-sida >>
Vet du någon som känner sig manad? Be dem boka bord via Nöjesbokningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>