Julen är här!

Efter månader av förberedelser är det äntligen dags för Tyrols Vilda Julbord. Vi kollade läget inför kvällens premiär och möttes av…lugn och harmoni.


På Tyrol är luften laddad. Alla sinnen är skärpta och vore det inte för att Agnes ”Release me” dundrar för fullt i högtalarna hade man kunnat höra en knappnål falla. Kanske med undantag för ett och annat skratt. För trots att det endast återstår timmar tills 200-talet smakupplevelser ska stå framdukade i ett julskrudat Tyrol är stämningen på topp och harmonin påtaglig.

Cirka 200 gäster väntas i kväll, en lagom mjukstart tycker kocken Johan som vittnar om att lugnet inte är en fasad, utan att allt verkligen är under kontroll.

Ute i restaurangen står servitrisen Elisabeth och stryker dukar. Det – och att klä in godisborden – är nästan det enda som återstår. Än så länge är det tystare än ett bibliotek men snart blandas gästernas sorl med julig musik. På fredag och lördag kommer en dj och drar upp feststämningen, och då blir det alltid dans framför varmrättsbordet, säger Elisabeth.

Snickaren Alastair är också här och kollar så att all dekoration är i sin ordning. Björnen som står uppe på en höjd är säkrad i väggen, julbocken hänger där den ska och det är endast en ljusslinga som saknas i ett träd. Han förklarar sig nöjd och kan bocka av allt på sin att-göra-lapp.


Utomhus doftar det av gran och snart även lingonglögg. Trots det jämngrå novembervädret är julstämningen påtaglig tack vare lappkåtor, hundratals lampor, julgransruskor, träddekorationer, havrekärvar och julblommor. Nu har julen kommit till Tyrol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>