Ansiktet spelar på Gröna Lund

Med låtar som ”X” och ”Äckligt” har de rönt stora framgångar i Sverige. Den ena halvan, Herbert Munkhammar, gjorde succé på Stora Scen förra året tillsammans med Maskinen. Den 16 maj är han tillbaka med Erik Nordström i R’n’B-duon Ansiktet.


Den svenska r’n'b-duon Ansiktet består av Erik Nordström från Lilla sällskapet och Herbert Munkhammar från Afasi & Filthy och Maskinen. De slog igenom stort med den ovanligt klarspråkiga debutsingeln ”X” som följdes upp med fler låtar om hur problematiskt det kan vara med kärlek och sex. ”Äckligt” blev etta på Sverigetopplistan i början av 2012 och sålde platina sex gånger om. Nu jobbar duon med sitt debutalbum ”#DENNYARNBMANNEN” som släpps den 13 mars.

– Kärnan i amerikansk r’n’b är sex-snacket, säger Herbert. Men det är jävligt ofräscha maktstrukturer som hörs i texterna och knappast något man vill översätta till svenska. Det är ideal man varken håller med om eller vill förmedla.

Ansiktets lösning har blivit att behålla tematiken, men att vända på narrativet. Att bryta ned sterotyperna i stället för att glorifiera dem.

– Budskapet, med en ödmjukare man och en mer självresonerande kvinna, är både allvarligt och viktigt. Men för att det inte ska kännas för tungt och tråkigt klär vi det i något roligare, säger Erik.

Den 16 maj kl. 20.00 spelar Ansiktet på Gröna Lunds Stora Scen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>