På världsomsegling med nya Kryddhyllan

Idag har jag varit och spanat in nya Kryddhyllan. Av den mörka och lite murriga restaurangen som fanns här tidigare återstår inte ett spår. Den har förvandlats till en äventyrsresa i kryddhandelns spår.

Omgörningen av Kryddhyllan har varit på tapeten länge. Restaurangen hade ett gammalt och slitet kök, och det fanns ett stort behov av nytt diskrum, nya toaletter och bättre logistik. Men handen på hjärtat, hur mycket tivoli är en ombyggnation rakt upp och ner? Resultatet blev i stället en helt ny tematisering där endast namnet Kryddhyllan står att känna igen.

Uppdraget gick till Jidström & Gil, en firma som tidigare gjort om Café Classic och Junibackens restaurang. Briefen de fick var att skapa ett trivsamt, varmt och fantasifullt koncept med utgångspunkt i namnet.

Den forna jakten på kryddor gav upphov till upptäcktsfärder och äventyr till främmande, exotiska länder. Detta blev plattformen för temat. Förutom kryddor och resor är sällskapsspel ett bärande element och fungerar som den sammanhållande länken mellan kryddor, resor och nöjen. I sällskapsspelens värld finns också en kittlande estetik som passar Gröna Lund. Enligt Jidström & Gil ska gästen kliva in i ett ”spännande jorden-runt-spel som kretsar kring kryddor, kryddhandel, resor och smaker.”

 Kryddhyllan för några veckor sedan.

Basfärgen är vitt, vilket kommer att göra Kryddhyllan betydligt ljusare än förr. Detta kombineras med varma naturmaterial, olika nyanser av trä samt ljusare pasteller hämtade ur världskartan. På golvet blir det ett screentryckt kartmotiv på golvet utformat som en spelplan. Reserelaterad dekor och andra finurliga inslag i inredningen kommer att roa gästerna. Serveringsdisken/bongstationen kröns av en luftballong som ger intryck av att försvinna upp genom taket.

Själva ombyggnaden då? Jo, Uteserveringen fräschas upp men det blir ingen radikal förändring. Dock blir det ett nytt hus med toaletter, varav en handikapptoalett, som kommer att minska köbildning i restaurangen.

Men det är inte bara lokalen som görs om. Tematiseringsen smyger sig även in i menyn som även den blir en jorden runt-resa. Matansvariga berättar att det kommer bli klassiker med en twist och vill inte avslöja mer än att rätterna kommer att bli specifika för Kryddhyllan.

Mitt tips är att inte missa Kryddhyllan i sommar!

En reaktion på “På världsomsegling med nya Kryddhyllan”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>