Twister belönas!

I veckan har vi haft besök av ett tyskt berg- och dalbanesällskap som verkligen gillade vår park, och i synnerhet Twister som fick mottaga ett mycket fint pris!

Vi på Gröna Lund är såklart stolta över att få mottaga FKF-award för Twister, och motivering lyder ”FKF Award 2011 is awarded to Gröna Lund for the rollercoaster Twister with its space-saving concept, an exciting ride including sharp turns and a vast number of small drops.”

Informationsansvarig Annika Troselius och Tivolihistoriker Andreas Theve från Gröna Lund tar emot priset.

Vi är självklart mycket stolta över vår Twister och glada för detta pris!

2 reaktion på “Twister belönas!”

  1. Fint pris, men Schwarzkopf var faktiskt 30 år före med sina kompakta berg och dalbanor som också hade skarpa svängar och branta backar. Tyvärr finns inte det företaget längre. Men Jetline är en berg och dalbana som gör succe år efter år i 25 år. Skulle ni ta bort Jetline vore Grönan ingenting!

    Nu när ni har fått ett pris så kan ni fortsätta på det konceptet. Utanför Grönan har ni ju en parkering där ni kan bygga något kompakt med Schwarzkopf-känsla och kanske 4 – 6 loopar, gärna skruvade loopar som är mellanting av loop och korkskruv i olika grad. Ta också med någon brant backe rakt ner i en loop, typ Thriller. Det är sådana saker man aldrig ser i de moderna banorna. Det byggs helt enkelt för lite av den sortens kompakta berg och dalbanor idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>