god jul och gott nytt år!

Tiden springer verkligen ifrån oss. Julen är äntligen här, snart är det nytt år och kort därpå väntar Gröna Lunds öppning den 26 april.

Men först och främst vill vi önska er en lugn och skön jul, där ni får chansen att samla nya krafter inför en vår, sommar och höst, fylld av hisnande åkturer och euforiska konsertupplevelser.

Det tänker vi också se till att göra, för när vi kommer tillbaka så kommer vi bjuda på en hel del roliga nyheter!

Ett stort tack till alla våra besökare för ett fantastiskt rekordår, vi syns snart igen!

3 reaktion på “god jul och gott nytt år!”

 1. Nyheter? Ni har ju sagt att ni inte skall ha någon ny attraktion nästa år.

  Nästa år har Liseberg en stor nyhet: Helix. Vad har ni att bjuda på?

  Enklast är att ni bygger om den tråkiga parkeringen till en berg och dalbana. Det skulle vara roligt med inversioner vi inte har sett tidigare, exempelvis där man kombinerar loop med korkskruv i olika vinklar. Det är när man har något unikt som man får fler besökare.

  Att göra en berg och dalbana med lika många inversioner som Helix så kompakt att den får plats är säkert en del jobb. Man kan göra banan i stora drag manuellt med bezierkurvor och göra ett program som beräknar den exakt med bankning och andra säkerhetsmarginaler. Jag tror knappast att de existerande programvarorna duger här utan man får nog göra ett som klarar uppgiften.

  1. Hej Niklas!

   Självklart vore det kul att kunna presentera en ny attraktion varje år, men tyvärr är det inte möjligt. Förra året presenterade vi Eclipse, i år blir det ingen ny attraktion. Däremot kommer vi presentera nyheter i form av fantastiska konserter och tänker givetvis se till att förbättra saker som ska göra besökarens upplevelse av parken ännu bättre.

   Vi kollar hela tiden på nya attraktioner och hur vi på bästa sättet kan utnyttja området, det kan du lita på.

 2. Tack för svaret. Jag vet att det är fullt i parken och att de som bor vid parkeringen har klagat så det blir inget. Det är bara att hoppas att det löser sig någon gång i framtiden.

  Annars är det bara att söka efter alternativa platser. En plats är Gärdet om Stockholms Stad inte vill behålla det som det är nu. Där finns det plats för flera riktigt stora saker och det är nära till Grönan.

  En annan bra plats är i Botkyrka, där en vattenpark skall vara på gång. Det finns säkert fler platser i Stockholmsområdet där man inte stör boende eller natur.

  God jul i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>