Intervju: Laleh

Underbara Laleh förärar oss med ett besök i sommar, hennes första konsert på Gröna Lund någonsin. Vi längtar förstås otroligt mycket, så mycket att vi bestämde oss för att ställa några frågor till denna fantastiska artist för att få upp peppen ytterligare inför sommarens spelning den 22 maj.

Detta är första gången som vi får äran att bjuda upp dig på Gröna Lunds Stora Scen. Vad har du för förväntningar?

— Det ska bli roligt att få träffa en annan typ av publik tror jag. Gröna Lund är lite speciellt och vanligtvis är man där med sina vänner och leker. Nu blir det till att leka musik istället.

Vad händer inom dig när du får stå på scen och spela din musik?

— Jag får vara mig själv och får vara ifred tillsammans med andra.

När du uppträdde på Hovet bjöds vi på en visuellt sprakande fest där musiken växte en storlek större. Kan vi vänta oss samma arrangemang på Gröna Lund?

— Det är ambitionen, men det viktigaste är ändå allt som sprakar och känns inombords såklart. Men ja, jag vill alltid göra mitt bästa, varje gång.

Med ditt femte fantastiska album ”Colors”, så har du mycket möjligt skapat ditt rakaste och vackraste alster hittills. Vad är det du ser mest fram emot med att få spela de nya låtarna under bar himmel och har du någon specifik låt som du tror kommer att explodera i sommarkvällen?

— Allt ifrån Colors, Stars Align och Snö, det är många känslor som får plats under en konsert, jag längtar.

När det kommer till att åka karuseller, är du en våghals eller stannar du vid sidan om med en sockervadd och kollar på när kompisarna åker.

— Jag har skrivit en låt som heter Dark Shadow där jag sjunger till mig själv ”I wish you weren’t so coward”. Jag är modig när det kommer till andra saker!

Kan du dela med dig av ett minne från Gröna Lund? Någon speciellt minnesvärd konsert eller ett galet karusellåk?

— Min bästis och jag fyller år på samma dag, jag fyllde 27 och hon 26, vi spelade på ett lyckohjul och den stannade precis mitt emellan 26 och 27 -  vi vann! Vi skrek en lång stund och berättade för alla på Gröna Lund om denna världsnyhet!

 

Tack så mycket Laleh! Sprid nu all din värme och kärlek så att våren kommer så fort som möjligt.

Läs mer om Laleh: HTTP://BIT.LY/MWCXN6

Köp Gröna Kortet här: HTTP://BIT.LY/TUKE4U

Gå med i evenemanget: HTTP://ON.FB.ME/1CAEMZU

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>