Här testar jag en vagn från Gravity Groups nya Switchback, en ny typ av berg- och dalbana som jag tänkte skriva mer om i ett kommande inlägg.

Världens galnaste ställe

Hej och välkomna till tivolibloggen! Här tänkte jag, Peter Osbeck attraktionschef på Gröna Lund, skriva lite om vad jag gör på dagarna och bjuda på lite roliga nyheter i branschen.

    Här testar jag en vagn från Gravity Groups nya Switchback, en ny typ av berg- och dalbana som jag tänkte skriva mer om i ett kommande inlägg.

Här testar jag en vagn från Gravity Groups nya Switchback, en ny typ av berg- och dalbana som jag tänkte skriva mer om i ett kommande inlägg.

Häromveckan var jag på IAAPA:s* årliga branschmässa i Orlando. Du kan säkert tänka dig vilket galet ställe det är. I år var mässan större än nästan någon gång tidigare, och besöktes av fler än 30 000 deltagaren från 116 länder. Och alla är i nöjesparksbranschen! Det var kanske 15:e gången jag var på IAAPA och vid det här laget känner jag en hel del folk. Det är alltid lika kul att får träffas IRL eftersom mycket av kontakten sker per mail eller telefon under resten av året. Ibland har jag så fullt upp att prata med folk att jag knappt hinner gå på mässan …

Men lite snappade jag upp i alla fall. Mässan består dels av en utställning där säljare och köpare av attraktioner, tekniska lösningar och koncept möts men även seminarier, utbildningar, prisutdelningar med mera. Vi fick också möjlighet att besöka den nya Harry Potter-världen, Diagon Alley, på Universal Studios men den tänkte jag berätta mer om i nästa blogginlägg.

Många passar på att presentera nyheter (33 presskonferenser, vilket tydligen var rekord). Självklart var Sally Corporations där och visade upp House of Nightmares.

Mardrömskammare

Sally Corporations monter på IAAPA

Sally är världsledande på animatronics (skapa ”levande” varelser med robotteknik) och dark rides (tematiserad inomhusattraktion där man åker i någon typ av fordon), och det känns otroligt kul att de är med och skapar vår läskigaste attraktion någonsin. Tro mig, den kommer att bli fantastisk.

Dr. Morphio... kommer snart till Gröna Lund!

Dr. Morphio… kommer snart till Gröna Lund!

*International Association of Amusement Parks and Attractions, vår branschorganisation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>